August 11, 2011

Menu Ramadhan 10

Salam 11 Ramadhan
Alhamdulillah belum lobang lagi puasa tp adam dah ada lobang ekekke
x per , mummy x marah tp bengkek sikit sbb daddy dia bg dia berbuka jam 6.45ptg
tinggal berapa minit je lagi tu huhuhu
*
*
semalam menu nasi ayam resepi sukahati mummy
cedok sana sini ,derhaka sana sini so mcm x leh nak credit saper² .
sup kentang + fish cake tuk daddy & adam
sos nasi ayam , kali ni mummy rasa sedapppp pulak.
ada penambahan bahan² lebih dr biasa .
mummy note down mana tau mummy pun lupa ekeke
cili merah
cili padi
tomato ceri
bawang merah/putih/halia - ambil dr air rebusan ayam
gula
cuka
sup -air rebusan ayam
*
lepas blend masak dgn api sederhana
last sekali masukkan sedikit bancuhan tepung jagung.
sedap n sedikit pekat.
ayam dan kawan²nya
*
*
*
mummy teringin nak mkn pengat pisang hat sejuk²
dah pukul 7++ baru siap masak ,laju² buat dgn 2biji pisang
2biji jek sbb mummy sorang yg mkn TP mana tau ada org tu balun bg habis masa balik dr terawih ..nasib baik mummy dah rasa 2-3ketul sebelum tido hohoho
*
*
*
untuk sahur plak mummy goreng balance nasi ayam tu
carik² isi ayam then humban jek lam kuali tuk digoreng
tambah ngan telor mata - byk adam mkn masa sahur hihi
END

6 komen uolls ::

Gettin'newConchita said...

kak..
heavennya!!!
seronok jd jiran akak ni hehe..
i copy resepi ye, nanti2 nak try utk hubby n kids :)

Jiejah @ Iza said...

conch
ahahahha x bg jiran pun ekekeke. this year jiran kanan x de , jiran kiri baru lepas deliver . so mkn sorang² hahaha .
cuba laa,sedap tau sos tu ;-)

zuwaidah said...

simple tapi sodappp!!!!

Jiejah @ Iza said...

ahahaha simple pun berpeluh tiak nak masak ekekeke

Intan & The Boys said...

ok. buatkan perut berkeroncong je ni. hehe.

Mia-Ina said...

ayam tu very marvellous seh..sedap

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers