August 1, 2011

1st Ramadhan , Adeel genap 6bulan

Salam 1 Ramadhan.
1august genap gak bambam mummy 6bln.
oyeaaaaahhhhh bermula lah edisi membuat bubur tuk simanja .
terkena plak bulan puasa ,hahahha harap² mummy rajin la yer .
kat nursery mmg dah disediakan bubur , so kene buat weekend aje la.
meh kita list kan peel budak yg berumur 6bln ini.
-belum merangkak tp menonggeng² dgn jayanya. lepas tu menyusur kedepan belakang..laju dahhh , baru tinggal kejap dia dah sampai depan pintu hahhaa
-kuat makan . mak aiiiiiii cukup marah dia kalau kita lmbt suap . amukan tu mcm x dibagi mkn seminggu ..geget kang!!
-tido mlm dah x pakai buai , tepuk² punggung tido la dia . tp sementara nak tido tu hazab gakk.kejap pusing kanan ,kejap kiri,depan belakang ..adehhhh penat kita ikut posisi dia sbb nak pok pok .
-dah pandai main dan tgk org main . kemain kusyuk kalau tgk org main.
-semua bende yg dia leh capai akan sumbat dlm mulut ..ada sekali tu tgh mummy leka tgk tv tetiba terasa geli² kat kaki , rupanya adeel tgh ngap ngap mkn kaki mummy ..hahaha nak carik syurga ke nak ? ekekke
-dah pandai tadah² tangan minta dukung , fuhhhhh beyatttttt .
- berat skrg 8.5kg .
- kenal sgt dgn abg adam dia , menggeletik kalau abg adam agah².

tu je yg mummy ingat .
kalau ada teringat lagi , mummy tambah ye ;-))

6 komen uolls ::

ikatankasihku said...

cian dia kene buli, bantal letak kat atas kepala..huhuhu

Jiejah @ Iza said...

ahahahaha kerja abg dia la tu , skrg dia redha je kene buli ..tunggu la 2-3 bln lagi heheheh ,mau dia geget abg dia.

ammi said...

jaga2..dah start melasak ler tu...

Jiejah @ Iza said...

ammi
mmg tgh lasak pun , tmpt tidur kene kepung dah ngan bantal keliling ekekek

Qaseh said...

si kecik Adeel sy pun genap 3 bulan 1st ramadhan

Jiejah @ Iza said...

qaseh
hihihi beza 3bln yer our adeel .kejap je nanti membesar tu ..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers