Pages

Klik Klik

December 28, 2010

Bukan merungut , nak cerita sajer .

Salam selasa .

saja nak cerita kondisi diri.

demam dr last week x kebah² , kenapa yer ? adakah sbb ubat x power or ubat sedikit saja. hari tu doktor cuma bg 5bijik ubat selsema + sebotol ubat batuk. x ada ubat demam,dia suruh mkn panadol jek ..saya plak malas mkn sbb x de effect pun panadol tu kat saya. ubat batuk saya mkn 2kali jek sbb batuk dah elok , selsema plak x la teruk tp buat badan rasa lemah jekkk. sekarang ni yg bermasalah badan saya rasa x sihat jekk tp x ada demam or selsema or batuk..kenapa yer? belum recover sepenuhnya kah ?? x cukup rest kah?? x cukup makan kah??

mata mengantukkkk jek tp x boleh tidur. kalau mlm tu adat la x boleh tidur kan? bangun ntah berapa kali ..tiap kali kalihkan badan,tiap kali tu jugak terjaga sbb x selesa.

sekarang saya dah x tidur dgn adam , seram je dia tersepak perut yg memboyot ni. so sekarang adam bermanja² dgn dedi dia atas katil , saya plak bawah katil sorang² ..best jugak sbb lapang mcm padang jarak padang tekukur tp rindu plak nak peluk² syium adam sebelum tidur. x apa la,kene biasakan adam tidur sendiri , nanti dah ada adik dia kene gak layan diri sendiria awal² tu. masa saya warded lepas bersalin nanti pun dia kene tidur rumah gak.. x per,abg adam kan dah besar ..mummy je yg selalu rasa abg adam kecik lagi hihihi.

mmpppp x tau nak cerita apa lagi. till then ..

December 27, 2010

Weekend yg malasssss

Salam isnin .
mood kelautttt , hari² pun kelaut sekarang ni kikikiki
*
*
Weekend tadi x kemana pun , keluarpun sbb cari mkn.
nak buat mcmmana , mak buyong ni semakin x larat nak masak
(alasan,alasan,alasan)
mmpppp my SIL pun dah pindah ke sarawak,
kalau x sure la kami ke rumah dia celeb krismas mcm tahun² lepas ..
so , hala ke econsave sekejap layan adam main ngan santa ekekek
x laaaa , carik barang dapur tp kebetulan ada santa patung yg leh gerak²
kemain xcited adam duk ngadap santa ..fuhhhh bebudak kan ??
*
*
petang tu khabo ngan incik tan x larat nak masak tp kalau dia rela nak mkn meggi
saya rela masakkan wakakakkaka
so , meggi la kita tuk dinner yer !
Ahad pun sama la kekdahnya.
pagi pergi kelana jaya brunch - pukul 10++ ekekeke
kenyang sampai petang sbb dok membalun anggur
tetiba sehari dua ni ngidam mkn anggur walaupun b4 that saya x minatpun
so singgah tesco xtra beli sekelo .. lenjan anggur anak beranak sampai petang.
petang sikit dlm pukul 4 saya ckp dgn incik tan saya nak buat bihun sup
tungtang tungtang tetiba jekkkk jadik bihun goreng
adehhhhhhhhhh kronik plus magic kan ??
saya mmg suka mcm ni , last minute jekk bertukar
mcm ultraman tu la - bertukarrrrrrrrr hahahaha.
petang sikit tekak nak mkn bubur pulak
adehhhhh layannnn sbb semua bahan ado
jadi la bubur kacang + sagu .
x sangka plak adam suka mkn , bermangkuk ok
selalu tu semua dia rijek .. agaknya tekak anak bujang tu makin matang ;-))
♥semua gmbr dr gobok lama♥



December 24, 2010

Cerita sekali harung tanpa gambar

Salam jumaat .
*
Saya ber MC 2hr kerana kedemaman.
betul² demam
kalau setakat selsema je saya mmg redah gi kerja
sayakan x suka cuti ekekeke
saya demam + selsema + batuk +sakit tekak = pakej.
*
Rabu
ada ada check-up 10.45
tp badan saya dah start lemah gemalai
nak bgn tidur pun x larat , rasa mcm nak suruh incik tan dukung jek turun bawah ..kemelampauan sungguh kan ?
adam pulak bila tgk mami dedi x bersiap pergi kerja seperti biasa
lajuuuuu je mulut dia kata hari ni cuti !
cehhhhhh x senang betul mami dedi nak deting
dan kebetulan adam pun nmpk mcm x sihat
mmg x sampai hati nak hantar taska .
8.30 dah keluar rumah sbb incik tan dah kelaparan .
9++ dah siap makan , x kan nak pergi spital dah kan ??
apa kessss nak tunggu lama , so saya cadangkan kami pergi tinjau² skolah tuk adam 2012.
(nanti saya citer)
sampai demc 10.30 , terus buat urine test
tunggu dlm 15-20minit dah dpt jumpa doktor
sukaaaaaa cara gini , dulu kene dtg awal pestu ambik no
x shukerrrr sbb 1st come 1st serve - terkocoh² semua kan.
sekarang dia bg time app senang sket nak arrange masa.
sampai turn saya bla bla bla siapppppp
berat naik 1kg ++ (7kg++ sepanjang peknen 8bln)
berat bebi 1.8kg
yg lain² semua ok .
date c-zer = 2/2/11 @ 8am
mudah²an saya sihat masa tu & tiada aral yg melintang
doa-doakan saya yer .
*
*
*
cerita 2
skolah adam .
kami dah berjaya survey skolah yg berkedudukan amat strategik bg kami.
Sek 13 - integrasi as-syakirin .
so , ini adalah skolah pilihan kedua andaikata adam gagal dlm ujian di skolah integrasi sek 19.
tmpt dekat dgn opis saya dan seperlaluan dgn tmpt kerja incik tan.
kiranya pagi dedi hantar , balik mami ambik.
cantekkkk la tu , lagi pulak kalau ada apa-apa hal senang saya nak terjah.
mudah-mudahan semuanya di permudahkan.
Amin.
*
*
*
Cerita 3
semalam mc dah saya mentidurkan diri di rumah sendirian
pagi² incik tan dah belikan saya mknan , bekpes + lunch
so lepas bekpes saya mkn ubat the tido
tp sebelum tu saya siap²kan adam dulu
dia ada misi tgk wayang dengan dedi dia
bagus juga sbb kalau ada org kat rumah saya mmg x bleh tidu
maka kerja saya smlm adalah mkn tido sampai pukul 5ptg
elok jek diorg balik saya pun rasa segar sedikit
rest enuff agaknya
tp dlm pada rest pun hp asyik berdering ,sapa lagi -boss saya laaaa
sakit pun mau tya hal keje jugak - butut² tadak hati punya olang ;-P
So Alhamdulillah pagi ni saya agak cergas sedikit walaupun terasa masih di awang-awangan akibat ubat-ubatan agaknya .
tp totapppp pagi td licin mkn sekeping roti canai + teh tarik
dan lunch tadi nasi ayam + soya suam
wahhhhhh bravo bravo eekekke
*
errkkkk itu jek laporan saya
selamat bercuti²an
ehhhh lupa pulak
TAHNIAH pada anak buah saya AFIF yg mendapat 7A semala dlm PMR.
kopak lagi dompet mak su kamu ni hihihi

December 21, 2010

Demam lagi

Saya demam lagi. selsema ,demam + batuk sikit²

baru bulan lepas demam , ni demam lagi..adehhh laaa badan. rasa weak betul lately. agaknya penat bawa badan . al maklumlah , hujung² peknen ni kan .. badan rasa berat,tumit rasa sakit ,perut rasa senak - macam² ado . sabar lah hati .

saya dah 8bln @ 32week.

berat naik dgn jayanya tp x de la jaya sgt ,last month naik 1kg++ jek ..sikit la kot bg sesetengah org .. biasa nya org akan naik dlm 2kg++ kan ?? - nak jugak menang hihi

bebi pun dah 1kg++

Alhamdulillah.

Esok checkup lagi , patutnya every 2weeks kan , tp doktor kata so far condition saya bagus ..so 3weeks pun x jadi hal .

Salmon sweet & spicy sos

Salmon bersos manis pedas (sweet & spicy)
tiba² tekak teringin nak mkn salmon
lama x beli since ammi the tokeh salmon pun tadak jual lagi
so weekend hari tu beli 2slice sederhana
adam pun sekarang pencinta salmon ;-)
*
Malas nak grill² bagai , so saya goreng jekkkk
then buatkan sos manis , pedas tu dtg dr cilipadi potong
adam x mkn pedas , leceh sket sbb mummy dia kuat pedas
kita lebur aje la apa ada dlm peti sejuk
resepi ??
salmon - perap dgn lemon then garam kunyitkan-goreng
*
Sos
bawang besar dadu
timun dadu
btg saleri dadu
buah tomato dadu
cilipadi potong²
2sudu cili soso
2sudu cili tomato
2helai daun limau purut
perasa/garam/gula
-
-
masak la mcm biasa yer - malas nak buat step by step hihihi

December 20, 2010

Ishh ishhh ishhh makan lagi ... rezeki jgn di tolak

Yupppp .. Rezeki jangan ditolak .
mkn byk saya hari ni ..ayoookkkk .
pagi mkn kuih 2 ketul lepas tu mkn nasi lemak seringgit sebungkus
lepas tu kek diatas dtg tanpa diundang ,saya ngap seketul lagi
fuhhhh lunch terus x lalu nak mkn - mual .
*
sorang supplier yg bagi , last 2 week dia baru belanja makan
adehhhhhh mudah rezeki betul.
dia kata untuk bebi .. yo lahhhh
saya ambik 2 ketul , yg lain bg semua staff rasa sorang seketul
cukup ler ,staff kat sini x ramai , ramai cuti plak tu hari ni
*
honestly saya bukan penggemar kek
tp sejak ujung² peknen ni agak craving dgn mende manis
so boleh ajek ngap takat seketul tu hehehe
hujung² rasa nak surrender hahahaha
see ..rich ceklat kan ??
yummy!!
Alhamdulillah ..kenyang.
syukur nikmat kepada Allah .


Projek weekend saya .

Salam pagi isnin yg mendom .
cuaca yg sgt best untuk ketiduran .
*
ikutkan sekarang x larat dah nak menguli² karipap
tp dek kerana tekak ni teringin karipap home-made ,gagahkan diri juga buat.
itupun saya buat 1/2kg tepung jekkk , errrkk resepi pun ingat² lupa
terus call kakak saya tya resepi hihihi - apadaaaaa tokeh karipap pun lupa resepi ;-P
akhirnya dapatla saya buat dlm 40biji.
adam yg main tembak² masa temankan saya buat
dia ada tolong sekejap tp tepung jadik lebam daaaaaaa
tgn budak kan ekekekke
terus saya janji buatkan dia karipap inti telor
baru la dia dok diam sekejap.
tuan kecik tgh tunggu karipap siap
dia ingat 5minit siap kot
asyikkkk ler tya bila karipap telor dia siap
tp buatkan 2biji telor , means dpt 8biji karipap
abes semua dia balun bersama² dedinya
mummy mkn karipap kentang+ayam jek ;-D
lepas siap semua , rasa penattttttttttttttttttt sgt.
perutpun senak dek kesan menggelek kot
tp berbaloi² laaaa dpt mkn panas² .
bg jiran sebelah @ bizz part saya dlm 10biji
diapun teringin nak buat tp dia lebih sarat dr saya
camno ??
suka asben dia sbb lama tul x mkn karipap hahahha
ada simpan lagi dlm 20biji tuk bila² saya teringin
jemput mkn hahahahaha


December 17, 2010

Kami & bubur nasi pedas

Salam 11 Muharram.
*
*
Menu dinner semalam bubur nasi
nak buat bubur assyura x reti plak , takut x syedap
so buat la bubur pedas untuk incik tan buka puasa.
bini dia x puasa ehhh ?? ssyyyyy ...
top up dgn isi ayam sweet & sour
then saya tambah gak dgn ikan masin+bawang+cilipadi
fuhhhhhh berpeluh² mkn.
incik tan siap ngulang mkn lagi bila balik surau
then pg ni pun ulang lagi sbb saya masak 2pot
mmg bykkkkkkk n berbaloi² :-))



December 16, 2010

Satay vs Prosperity beger

Salam.
Semalam dinner teringin makan sate , so calling² incik tan suruh dia tapaukan kat satu kedai area office dia , dulu order sate ni gak masa buat doa selamat selepas raya puasa . Masa tu sempat la merasa 2cucuk kot , sbbnya tgh mabuk kepayang lagi kan .. errkkkk nama kedai x tau , tp bg yg biasa dgn sek 15 - kedai dia dekat dgn Toyota . cari² kat sana . nak kata sedap sgt tu biasa² je kot tp sate nya BESARRRRRRR dan regenya RM0.90 secucuk . Perut besar saya ni pun cuma larat mkn 6cucuk jekkk , adam 2 cucuk - so ada bercucuk² lagi dlm peti sejuk hihihi .
Ini plak saya order time lunch tadi . Setiap tahun paling kurang mesti sekali makan . tapi makin mahal ehhh ?? td saya order set regular + delivery = RM 19.25 . errrkkkkkkkkkkk!!!!
tp x perrr , setahun sekali jekkkk hihihi . dah selamat semua masuk perut pun ,so no regret ;-P



December 15, 2010

Tukar lagikkkkk .

owwhh saya mmg cepat bosan
suka² jek bila nak tukar template
x kisah pun kalau x cantik
nanti kita tukar lagi
tp kan saya lebih suka template² lama
mcm mana nak carik semula yer??
*

December 13, 2010

Ber dimsum pula

Salam.
Date : 10/12/2010
Venue : Quality hotel
Promo : RM 28++
*
*
tadak idea nak menceceh , layan gmbr aje yer
^ elise
^ lis ,su ,k.inazz & me
^kak inazz menten time posing ekekke
^ errrkkk kembang !!!
jgn tgk tuan tanah,tgk the mabelessss dimsum tu
^lagik
^dan lagik
^dan lagik
^ginseng dessert - errrkkk x leh masyuk tekak,pahit piau hihi
^this one elisa kata sodap but dit tekak kami bertiga terasa mcm
mkn ubat batuk hahahaha




December 9, 2010

Ber BBQ di halaman asmara ;-)

Salam.
Cerita lapok lagi .. cerita last sunday.
Alkisah plan x terancang , cadang nak keluar mkn² seafood
tp bila kami fikir² susah betul nak mkn dgn selesa sambil kontrol anak
maka marilah kita buat bbq dihalaman rumah saja
ehhh halaman pun x de , kat tmpt park pun jadik laaa.
*
the anak-anakss layan tv
lepas tu lepas bebas berlarian satu rumah dan juga
satu lorong taman rumah saya hihi
mereka gembira , kami pun gembira
the bapakssss²
errrkkk incik tan jadik mandur jekkk sbb dia mmg keras kejung tangan
nasib baik la ada abe nuar si tukang pembakar
kalau x mmg kene mkn kat kedai jugak nmpk gaya hihihi
emakssss² di dapur menggoreng tepung segala mala udang sotong
sesambil cit cat dan membuat sos pencicah
the makananssssss
terliur x ??
baik ngaku hihihi
udang/sotong goreng tepung
ciken wing bakar bermadu
ikan siakap/pari/kembung/jaket bakar
kerang rebus berserai
sosej goreng tuk bebudak
ada ulam-ulaman juga
sos pencicah ada 5 jenis - hahahaha
sekian .
selepas kenyang mkn , kami keletihan & ketiduran.
*
*
Terima kasih Su anak banak
juga anis (jiran) anak banak
lain kali kita buat lagi yer
lebih jimat & lebih mesra
^_^

December 8, 2010

Hari minggu kami

Salam.
Sekarang entry semua kontot².
bukan x ada xtvt , bykkkk tp x larat nak update gitu
pluss suka peram kamera lam beg
x larat dah kot nak snappy² sbb dah berat bawa perut
alasannn hihihi .
*
Last weekend saya ikut incik tan pergi kenduri
benarnya saya ni malasssss byk tp dah berkali² dia sebut,ikut juga laaa.
pergi pun dah lambat ,dlm 2++
tp fud banyakkkkkkk + lazatttttt , cuma saya kureng selera
mintak incik tan ambikkan cendol jeee
yerrrr cendol kawan² hahahha panas tu masa sy pergi.
cenderahati .. dapat sorang satu ngan incik tan
mewah tu org sekarang yer ??
mcm² ado dlm beg tu , hat sulam² tu adalah sarung tisu
hat incik tan punya siap ada neck tie ekekeke
lupa lakkkk , kenduri adalah dlm area AB jugak
belakang surau jekkk tp jiran x kenal - bulih?
mmg saya x kenal la tp incik tan kenal
geng² surau dia kot ;-)
incik adam posing masa balik
tunggi dedi punya la lama gara² dia ada hal dgn ustaz dia
cehhhhhhhhh rasa mcm nak balik jln kaki jekk
siyes lama , dlm 20minit kot jd tugu peringatan dekat kereta
dah la kunci kereta dia pegang - cissss lagik !!!
model x berbayar ;-P



December 6, 2010

Jiwa Kacau / libang libu / resah gelisah ???

Semua nya bersatu dlm diri .
mengharapkan yg terbaik untuk bebi & diri sendiri .
x byk yg boleh diberitahu
maybe perut akan di belah² on 02/02/11
doakan yg baik² saja yer .
*
*
berat bebi = 1.2kg (sihat segar bugar)
berat mummy = naik 1++kg (total x leh shakap takut pecah screen)
mummy dah dpt 1st injection
kene c-up every 2weeks

December 1, 2010

Adam dah grad hihihi

Salam .
anak saperrrrrr la ni , kecik² dah grad,
mummy dulu nan hado ???
*
Tak ada pun apa² majlis , maybe sbb skolah adam tu baru jekk tukar dr tadika biasa ke little caliph. tak sampai setahun pun . so x cukup haul ekekeke.
so cuma ada ambik² gmbr je ..jadi laaa dr x de kan?
gmbr pasport pun ado
adehhhhh inesen tul muka adam ..kembang² idung.
*
*
ini entry asal boleh ;-P



NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers