June 6, 2012

Sepagi di rumah Po Po .

As Salam.
Jarang mommy cerita xtvt bebudak ni kalau balik rumah IL @ PoPo diorg kan . ye la kalau balik pun bukan lama , dah dekat ajek kan . tido sana lagi la x pernah ekekeke menantu antu betul . eh salahkan anak diorg sbb x pernah ajak mommy bermalam.

*
adam sampai² jek terus terjah store tgk apa yg boleh di kerjakan hahaha. beskal lama pun jadik asalkan bleh main.
 kereta peninggalan my late FIL. tak de saper tergamak nak buang kot .
FIL pun dah lama pergi , more than 5years.
maka selama itu jugak la kereta antik tu tersadai .
kereta tu FIL buat  jln² ambik angin ngan MIL .
tu yg MIL sayang sgt , sentimental value  gitu.
 incik daddy cool tgh dgr my biras mengadu domba hahaha
mommy jadi mamarazi hari tu.
 abg adam dah berjaya repair beskal lama , leh lenjan pusing² . x berani dia keluar sbb byk anjing hahaha.
IL saya x de bela hanjeng okeh .
adeel plak mentawaf carik mainan kot.
 tgh pikir nak buat apa hahaha
ker skodeng  barang kat rumah sebelah.
sebelah tu rumah my uncle , adik FIL.
rumah berkembar kekdahnya hihi.
 abg adam main x abes². 
 adik oiiiii , roboh tmpt sembah-yang po po tu mommy x tau hahaha
 daddy cool tgh bersihkan filter water - giler karat hahaha.
adeel mcm biasa jadi penyebok sambil mulut dia bising tya itu ini yg tiada siapa paham akakka
 makin dekat ngan daddy,siap hulur kaki tumpang basuh
 main lagi - adik blurrr
 tgk tv demok po po pulak.
rumah ni sunyi masa ni sbb kazen diorg kan school holiday
diorg balik rumah po po belah sana plak.
 my biras mmg rajin layan bebudak ni , dia punggah 1box besar mainan hat kecik² tu
anak dia yg last pun dah besar , nak masuk menengah kot.
kiranya mainan tu mmg dia simpan tuk bebudak ni
tiap kali dtg depa punggah aakka
 si kepochi adeel tunjuk apa ntah
 tu kazen diorg , anak BIL yg bongsu
 abg adam bagi senyuman manja
 agains w/out gigi  hahaha
ko kenapa bang ?
 adik main ketuk² , jahanam mainan hahaha
 meh close up piala² daddy yg lama.
x semua la, ada gak hat anak² buah yg lain punya.
semua tulisan cina - korang buat² paham udah.
ngeeeeeeee ~

Lupa lak , masa ni tggu MIL balik.
dia buat rawatan akupuntur kat belakang rumah tu jek
tp berjinggut tunggu x balik² , gi main mahjong terus kot hahahha
*jahak punya menantu*
so kami pun bla ajek la sbb t/hari tu nak gi wedding jiran tetangga plak.


daaaaaaaaaaa.

2 komen uolls ::

Mixed-family in da house.... said...

wah suka bebudak tu ekkkk..siap tawaf and punggah toys lagik.....

Jiejah @ Iza said...

dini
tu ler ,mcm terlepas kandang. maklumlah rumah sendiri tmpt bermain sekangkang kera je ehehe

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers