June 21, 2012

Cerita Tuan tanah yang tak sihat


As Salam .

tuan tanah kedemaman . ketonsilan . kebatukan .
hari sabtu tolong ambik barang² anak buah kat UM
masa tu perasan jerubu sgt teruk + tebal
lepas tu kemain xcited mommy sedut udara x bersih tu masa turun naik angkat barang
so sabtu mlm tu dah rasa sumting kat tekak
ahad start lemau
isnin terus lembik tp kene kerja gak sbb dah buat appointment dgn lhdn
diorg dtg audit that day , so merangkak pun kene pergi jugak la kan
patut nya 2 hari tp Alhamdulillah diorg settle kan dlm masa sehari tp bertimbun la dokumen yg kene cari  submit balik kat diorg kan ?
i rela buat keje dr kejauhan asalkan jgn kene ngadap mereka hahaha

balik keje hari isnin mmg sehabis bateri la kot
terus singgah klinik - zassss doktor suh rest 2hari
selasa mc dok rumah layan diri , si kenit hantar ke pengasuh
dok sensorang x tau nak buat apa , licin rumah mommy kerjakan
doktor suh rest tp obat x memberi kerjasama - x ngantuk okeh .

rabu rasa kebah sikit so menggagah gi kerja sbb rasa x sedap hati
rupanya sampai opis jek bos bgtau asst mommy pun sakit same day ngan mommy
cissssssssssssssssssssss ,patut rasa meronta nak dtg keje
lagi pun kene settle apa² dokumen yg nak kene submit tu , takut x cukup masa
bgtau bos "sila ganti mc saya , saya ambik jumaat yer" - hahahaha x terkata boss
sbb nya jumaat ni ada mkn² Dim Sum with y lovely friends .
nanti mommy tepek citer tu yer
oyeeeee , x sabar tggu esok
wait for me dimsum .
kemaruk dimsum mengalahkan somi yg sebenar cino tu hehehe

10 komen uolls ::

*SiRibenMerah said...

get well soon.. saya pon x sihat~

Jiejah @ Iza said...

sirebenmerah
tq . u too . take care .

el said...

get well soon eh
ritu pun kt penang jerebu teruk...

mkn dimsum tu nti igt2lah den kt sini eh hahahahaha

A.I said...

cepat2 sembuh ye jah. aku memula jerebu tu dah start x sihat. mata pedih, dada sakit :(

selamat memakan dim sum dengan jayanya..hehe..

Jiejah @ Iza said...

tq el & ai,
jerebu ni mmg bawa penyakit kan ..lg² tuk org yg x kuat antibodi hehehe.


okeh ,nanti aku mknkan korang sekali dimsum tu ..

Intan and The Boys said...

ewah kak. kemain lagi dia dgn dim sum ye. hehehe.

kak, anda kena tag tau. hehe. http://intanandtheboys.blogspot.com/2012/06/give-away-blogger-ainuls-3rd.html

Jiejah @ Iza said...

intan
okies ,nanti akak tgk yer :-))

Mama2Q said...

get well soon ya...

ak yuyunz said...

get well soon jiejah..

aTy _faRed~ said...

yer ar..sekarang ngah jerebu..saye baru habes pantang nih kuar2 umah jer dah kene batuk bagai..hurrmm..akak jage diri ek...:)

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers