June 13, 2012

Cerita Abang Adam Sayam

As Salam

WW ker ? saya belasah jek .
lama x cerita pasal abg adam kan , skrg adik adeel mendahului carta
ye la sbb byk betul peel dia bikin  mommy daddy pusing
perangai kemain lagik
garang
cembeng
lasak
bla
bla
bla
hahaha

*
adam sejak dah ada adik ni kurang sikit la lasak dia
kurang sikit tau , but still melompat sana sini jugak
still bikin rumah huru rasa jugak
still bolot mainan adik sampai pecah rabak  ekeke
cuma dah byk la behave nya dr dulu
 dah boleh duduk setempat kalau pergi makan
kalau dulu² jgn harap nak duduk elok
menggelijat kesana kemari
 boleh mkn sampai habis , selagi x habis elok je dia duduk diam
dulu² makan sesuap lari ke depan
mkn dua suap lari kebelakang
patut leh settle mkn 15minit maka jadi lah 30minit ;-)
dah pandai order apa yg dia nak makan
tp still sudi kongsi dgn mommy
still sukaaaaaaaaaa sgt mkn bersuap
bertukar dgn adik dia skrg , budak kenit tu semua nak buat sendiri
walaupun 20butir nasik yg disuap cuma sebutir jek yg berjaya masuk
adat budak² kan. 
abang adam jugak
- dah pandai cuci kasut/stoking sekolah sendiri tp kene pantau la
- dah pandai buat air sendiri , panas / sejuk . kadang² buatkan tuk mommy juga
- dah boleh diharap jaga adik kalau tiba² mommy nak memerut
- dah boleh disuruh kemaskan mainan yg adik sepah²
- dah boleh tangkap adik kalau tetiba adik nak buat terjun tiruk kat tangga
- dah jarang nak minta main dekat luar petang² , cuma tetap nak mengekor daddy pergi surau .
- kadang² mood baik dah boleh diharap cuci pinggan mangkuk yg dia guna

byk lagi kot cuma mommy x teringat atau terlepas pandang.
yg pasti dia kerap mengalah dgn adik yg garang tp sesekali dia debik jugak adik dia kalau dah geram sangat hahahaha . tp lepas debik adik mata dia berair sbb menyesal kot .


sekian

6 komen uolls ::

Xuera said...

biasanya kanak2 ni bila dah dpt adik otomatik mmg dia akan berubah kepada yang lbh baik

http://beautifulstory-azura.blogspot.com/

el said...

bape umor abg adam ni jie...
a'ah dulu2 taim kecik..mmg lasak..skang adik dia pulak take over hehehehe

Jiejah @ Iza said...

Xuera
kannnn , x perasan bila dia berubah.mesti sbb kita bz ngan adiknya .

Jiejah @ Iza said...

el
adam dah 7thn ,tau je la 6thn baru ada adik ..dia punya manja ya ampunnn .skrg tetiba rasa legaaaaa byk hihi

Anonymous said...

Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering if
you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
I'm using the same blog platform as yours and I'm
having difficulty finding one? Thanks a lot!



Also visit my site: http://www.data-intelligence.pl/GarryiuPrescottyu

Anonymous said...

Heya just wanted to give you a quick heads up and let you
know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure
why but I think its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Feel free to visit my page http://dadsnet.org/RandolphS

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers