November 28, 2008

Semalam yg Berlalu

semalam penatttttttt sgt ..
dgn keje opis yg x pernah abes , nak² hujung bulan gini.
mana nak closing account
mana nak buat gaji tuk stap
mana nak pikir diri sendiri
bla bla bla ..pengsannnnnnnnnnn .

petang dlm kul 4 cabut g spital nengok abg ngah aku .
aku main redah jek ni .. jln ingat² lupa sbb sebelum ni lokong yg drive ,
aku lak dok nganga layan lagu kah kah kah!

tp sampai gak akhirnya bertemankan hujan yg sekejap renyai , sekejap lebat..
mcm hati aku jugak kot.
sementara tunggu akak aku n anak buah aku sampai ,
wa lepak dlm keta ..
malas lak nak tggu kat cafe
malas nak redah hujan gerimis mengundang tuhh
kita gedik² ambik gmbr dulu hahahaha
abaikan muka aku yg penuh ngan parut jerawat tuh
jerawat seri namanya (edisi sedapkan hati sendiri)

so ,tak lama tunggu depa pun sampai ..
sampai serentak gitu, walau dr arah berlainan .
so , aku dgn kecut perut nya masuk gak wad ICU.
seumur hidup aku pestime masuk icu ..ehhh bukan aku masuk , aku visit okeeeeeyyy .
alhamdulillah ada proggress yg baik ..
nurse yg jaga dia tuh baik sgt² .. senang hati sbb ahli keluarga x leh overnite tggu kan ..
cuma sisa² kuman dlm paru² tu ambik masa nak elok .
aku x masuk lam bilik pun .. sebak . tgk dr luar pun dah cukuppp .

kul 6.30 gitu aku gerak balik shah alam.
hujan still renyai² , jln plak selowwwww yg amat .
biasa la, waktu peak kan . redha ajek la aku .
sampai rumah anak bujang aku tgh kacau dedi dia baca yassin hahahahaha
mesti berbulusssss jek lokong .
hambik ko , selalu tu time ko gi kelas malam ..aku yg handle incik adam sorang² ..
sekarang ko punya turn .

lepas mandi , solat , baca yassin ..turun bawah nak gosok baju keje.
alahaiiiiiiiiiiiiiiii perut lak lapar .
baru tingat yg aku cuma mkn roti planta setengah jekkk pepagi tuh ,
pastu lunch mkn goreng pisang 2-3 ketul ..harusss la lapar.
lokong ajak keluar mkn .. aku lak bermalas²an .
dah pakai baju tidur , apa barang nak keluar lagik.
so , aku godek² kabinet cr makanan .. sian aku kannn kah kah kah!
jumpa mee sedap .. layannnnnnnnnnnnnnnn ..


2 komen uolls ::

Anonymous said...

Jah...abg ngah ko ni camno leh got lung cancer?...dia perokok tegar ka?...risau lak aku, cik abe aku tu perokok tegar gak, salu dok beebl dia psl lung cancer ni dia wat derkkkk je..

Aku doakan moga dia terus kuat lawan sakit dia...moga leh kembali sehak walafiat...aminnn...

sedap nmpak mee sedap ko tuh...

iza @ jiejah said...

su
leh kata perokok tegar la tuh .
maleh dah nak suh stop , dah minik dia pun x lalu nak halang hahaha.
puncanya batuk lama ..
dok ulang alik spital depa bg ubat jekkkk ..
bila admit spital kira dah teruk ,
terus hantar sg buloh ..
la ni kat ICU ..
libang libu hati wehhhh ..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers