October 10, 2011

Kisah Adeel , Taska ,pengasuh bla bla bla

As salam .
Tajuk x bleh blah hihihi .
panjang sebenarnya cerita tp sbb saya femalas punya olang , kita citer kontot² sudey la yer . korangpun bukan rajin sgt baca belog femes lagi tersohor picisan saya ni . 
cerita bermula minggu lepas , ehhh 2minggu lepas . owner taska adeel dah bgtau yg taska mereka akan disita due the aduan² rakyat parent yg kononnya ada kess penderaan disana . Nauzubillah .
cerita ni dah lama ..byk bende , all in one kata org negro . hasil dr dengki mendengki , bawa² mulut , umpat mengumpat , tuduh menuduh (ok , saya tau tp malas ambik pedulik ..boleh?) . prinsip saya as long anak saya diorg jaga baik saya mmg x nak campur tgn . saya duk atas pagar jek sakit muntut kene duri pagar .
bleh kata juga taska tu dikambeng hitamkan oleh pihak² berkuasa . x de lesen dr mbsa , x de kebenaran dr jkm .. tp setelah incik daddy cool check , semua taska kat sana +-4ketul ..semua x de lesen penuh hihihi bravo kan diorg ? bukan x apply tp masih diproses katanya ..biasa laaaaa kan kan kan ???
ehhh kata x nak cerita panjang , terpanjang plak ekekeke.
tataplah dulu wajah kesayangan hamba yg comot domot ini , br lepas mkn sekut beras berperisa pisang yummy yummy ...
temek tul idung kamoo dik , apesal dlm byk² rupa bentuk mummy ..hidung gak yg menurun kat kamu hahaha. x mengapa , temek pun tetap comel dimata mummy ekekkeke
 ok sambung balik 
jadinya last week hari rabu taska adalah disita hehehe
siap pasang tape mcm tmpt berlaku pembunuhan plak
sedihhatimaknak.
maka dimanakah adeel berada ??
dirumah pengasuh @ owner taska itu sendiri
tp menjelang jumaat mlm diorg call bgtau yg dia x boleh jaga adeel.
bukan adeel jek , all the babies under 2years .
maka silalah korang berterabur carik tempat perlindungan.
saya dah susah hati sbb adeel ada peel yg alfelik sket bab tido
susah nak tido , jenis gelisah carik posisi yg sesuai
hanya org² yg sabar seperti mummy yg boleh bertahan .
mana nak carik taska dgn masa yg suntuk ?
sabtu incik daddy bekerja half day , maka lepas zohor gigihla kami round d'world
tapi semua taska rijek tuk baby - kenapakah ????
sedehhhhhh  ;-(
*
gigih la pulak kami masuk kampung keluar kampung
masuk pekan keluar pekan mencari taska
dah petanggggggg terjumpa lah 1 taska yg jauh dimata jauh dihati
siyes agak jauh tp dah x de pilihan ..jauh tp yg terdekat gitu
jenuh pulak kepala berpikir bolehkah sibambam duk dia dlm carseat sepanjang jalan
kalau jem mcmmana nak bersilat dgn dia
huhhhh~
maka mendaftar la juga kami dgn hati yg libanglibu
demi mu anak !
*
nak dijadikan cerita - ehhh makin panjang plak kan  hahaha
masa nak balik kerumah singgah lah ke klinik sbb abg adam demam
bertambah demam sbb jenuh duk kehulu hilir dlm kereta kot
doktor x jumpa sbb home visit tp Allah menemukan kami dgn x-pengasuh adeel
pengasuh yg mmg kejenya kat taska dulu ngasuh adeel
yg mmg sayang sungguh pada adeel dr pengamatan kami
dok la dia berjejak kasih , peluk² cium² adeel .
rupanya diorg kene diberhentikan 24jam sbb owner adalah tidak mampu menampung perbelanjaan due taska disita kan ? nak korek income dari mana ..ye dakk ??
yg jadi mangsa pekerja huhuhu
bila balik rumah , saya pandang daddy - daddy pandang mummy
lepas masing² mcm TINGGGGGG - itu bukan bunyi duit tau
tinggggggggggggggggggggg  tu idea hahahaha
setelah bertepuk tampar , bersepak terajang dgn idea masing²
setelah bertelagah , bergaduh , bercekau ttg pro & contra ..maka laju² mummy dial hp sidia tettttttt
saya - "hello aida ... bla bla bla sudi x ? bla bla bla .... "
aida - "saya balik kg dulu kak ..pung pang bla bla bla "
makanya , hari ahad tu menggigih lagi kami menjemput pengasuh itu yg bernama AIDA
untuk mengasuh adeel at home .
Syukran , Allah permudahkan setelah menduga .
see ..Allah bg hujan pastu bg pelangi yg lagi indah kan ?
adam @ tasik setiawangsa
*
*
maka sekarang cik aida bekerja menjaga adeel dirumah .
bukan bibik yer sbb kerja nya semata² jaga adeel & adam
totap lah mummy jugak yg jadi BIBIK tersohor itu .
tak mengapa asalkan dpt memberi yg terbaik tuk anak²
mudah²an juga ini adalah keputusan yg baik untuk kami - doa²kan lah
Amin.

13 komen uolls ::

Hanim Najib said...

whoaaaaaa..alhamdulillahhhh..berdebukbedebakkk juga baca cite mummy sbb x sabar nk tau ending..alhamdulillah...i like very d very endingnyaaa itiew...syukur sgt2..stlh apa yg dilalui..for me ending cite ni yg paling terbaikk..puas ati sbb bbsit kt umah kita sdr..dan hanya anak2 kita yg diasuhnya..oleh org yg sah2 sayangkan adeel..i likeeeee very d eryy mummy..happy for u dear..muahhh3x to incik mbam adeel..happy kamoo ya dok di rumah skg..

syanasaid said...

hepi ending gitu
heehhe

ok la tu ade hikmah sume ni

Bidadari Syurga said...

mujur idea mari... kalo tak jauh payah nak kena bangun awal urus anak n kerja... tapi asalkan anak sihat dan happy memanapun takpa. heeeeeeee nanti tangkap pic aida plak... heeeeeeeeeeeeee....

Intan and The Boys said...

ya Allah...sangat2 rasa macam betul2 Allah nak beri akak and family kesenangan lepas dah susah payah cari taska tu semua.

harap2 Cik Aida kita ni jaga mr.adeel dan mr.adam baik2 ye. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

duk kat kawasan cam tu meamang susah sikit nak cari pengasuh yang kat rumah kan. kat taska sekarang plak dorang pantau, kang sekarang banyak kes. nak ambik org gaji takut plak.mcm-mcm, macam tulah masa anak akak kecik, dapat pengasuh yang zalim pun ada. semoga aida dapat jaga adam ngan adel baik-baikkan., kalau tidak kita nak keja pun tak senang hati.

Jiejah @ Iza said...

anim
tengkiu lalingggggg hehehehe.

Jiejah @ Iza said...

syana
tu la ,mudah² ending nya terus bagusssssss hehehe .

bidadari syurga
betul tu ,asalkan anak sihat n gembira .

Jiejah @ Iza said...

intan
ye lah .. bila kita dah berusaha tu insyaallah ada kesudahan yg baik . Alhamdulillah .

Jiejah @ Iza said...

kak ina
betul tu ..susah skrg nak carik pengasuh . kalau ada pun ramai gak budak² yg dijaga 4-5org ,kalau mcm tu sama je dgn taska kan .

mudah²an kak aida diorg akan jaga budak² dgn baik , insyaallah .

ammi said...

wahhh..makcik Jiejah bukak taska sendirian berhad la yer...jago anak sendiri..hikhikhik..

Izza said...

wahh, bertuah kamu jah. Sy dh lama carik yg macam ni tp susah betul...sudahnya tiap pagi berangkut anak3 ke rumah pengasuh...

Jiejah @ Iza said...

ammi
meh hantar hamzah ke taska kami ,leh kawan² ngan adeel ekekekke

Jiejah @ Iza said...

izza
mmmppp x tau la bertahan selama mana kan , x berharap sgt . dpt lepas 2-3bln pun jadi la , lepaskan sikecik umur setahun pun x per . lps tu x kisah la berangkut huhuhu

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers