October 18, 2011

Alahai si ikan dori

As salam.
hari ni kita cerita ttg ikan dori .
mummy suka mkn dory tp biasanya dekat secret resepi aje la sbb malas masak
ada jugak masak beberapa kali tp last sekali masa mummy  masak mcm failed jek
errkkkk x tau nak ckp mcmmana tp rasa dori tu x sedap kehkehkeh
bukan salah dori , salah org yg memasaknya tau.
sejak tu agak lama x beli , rasanya dlm setahun++ jugak la
last weekend mummy tergerak hati nak beli
dah niat kalau blurrr nak masak mcmmana , buat fish n chip aje la tuk adam
tp semalam terrajin sikit sebenarnya malas nak masak lauk lain
*
*
inilah hasilnya
dory with thai sauce
ewahhhh kemain nama padahal campak² la jugak.
simple & easy.
mummy ni kalau ada masakkan yg lebih simple lagiii lah suka
x kuasa nak berkampung kat dapur time penat² balik keje tu kan
lagipun nak jimatkan masa , nak juga golek² gomol² budak pau cina sebelum dia tido ;-))
 resepi ?
intai² kat DAPUR COMEL MUMMY
adam sangat pemilih bila bab ikan-ikan ni
dia cuma suka ikan siakap & salmmon
sekarang dah bleh masukkan dori dlm senarai ikan pebret adam
semalam mula² dia cebik gak bila mummy hulur ikan dlm pinggan
tp bila mummy jojolkan bijik mata terus dia makan hehehe
lepas tu siap rebut² lagi ikan dgn mummy.
bagusssssss  !

4 komen uolls ::

KiKiHanakO said...

sedapnyerrr

Jiejah @ Iza said...

kiki
sedap ,nanti skodeng la resepinya ;-))

Cik Ina Do Do Cheng said...

sedapnya, family akak pun pilih ikan. siakap sedap.salmon baru sekali je pernah masak.mahal sangatlah ikan tu. selalu anak makan kat restoran sushi.

Jiejah @ Iza said...

kak ina
tu ler kak , susah kalau jenis pemilih ikan ..tu yg menu saya asyik² ayam hahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers