October 11, 2011

Kisah adeel & makanan nya

As-salam
dak montel tu dah 8month 1week , dah pandai mkn ..dah pandai minta² mknan yg kita tgh mkn
so kami pun calit² sket la mknan kami kat mulut dia ..marah hokkay sbb cuma dpt jilat² jek ekekke
kalau tgh lapar ,dia adalah gelojoh
meh tgk gmbr yg abg adam snap masa mummy bg adeel mkn
*
tomot tomot
 marah ok sbb mummy lambat suap.
lambat suap sbb bebel² kat abg adam jgn masukkan gmbr mummy sekali
kang ada plak yg kompius sama ada itu mummy or bibik  muahahha
abaikan adeel yg mogel² tp pakai bip itu
dia nak mandi lepas mkn jadinya sila la selamatkan pakaian dia dulu hehhe
x kuasa mummy nak menyental tauuu
 ahahahaha siap jenguk² dlm mangkuk tgk ada byk ke idak
lepas abes semangkuk amukan lagik sbb x shukup kenyang
tp mummy boolayan , diet sket la dek ..nanti gemuk mcm mummy -sedey-
 bubur ayam+karot.
ni sebenarnya bubur share ngan abg adam
weekend td abg adam demam , dia kalau demam mmg suka mkn bubur
bukan semangkuk , bermangkuk² dia leh abeskan
selera mengalahkan time sihat .



*



*



*



*
tiba² ada ikan bawal masak kari kering 
ini pebret mummy , mkn ngan nasi panas²
sedar² dah 3 periuk pinggan
tumpang sekaki kat sini sbb al malas lah nak mengentry lagi dan lagi
mcm la selama ni rajin sgt ;-P
sekian

ok.bai.

6 komen uolls ::

Cik Ina Do Do Cheng said...

ko dah buat akak lapar ngan ikan bawal kari tu. sedapnya.dahlah peminta kari ni.

teringat masa firdaus kecik, ni lah bubur yang dia tiap-tiap hari makan.selera nampaknya siadeel tu.

Jiejah @ Iza said...

kak ina
ehehehe sama pulak yer pencinta kari bawal kita ni .. tu pasal kita x kurus² , suka sgt mkn ekekeke

Intan and The Boys said...

kak, telan air liur saya ni tengok kari bawal tu. hoihhh...terbayang2!

Jiejah @ Iza said...

intan
hahahha telan jgn x telan ..balik rumah nanti masak ye !

hajarus said...

jangan kan kate kari bawal tu, bubur nasi abg adam ngan adeel tu pun terliur hjr tgk... sbb perut ngah lapo lunch td xkuar... huuu...

Jiejah @ Iza said...

hajar
ahahahaha melampau tu ..bubur bebudak pun sedap yer ?
perut lapar kalu , skrin komputer pun nmpk sedap kan ? ekekke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers