April 12, 2012

Update 1 in 2weeks

ok , awal² mengaku malas la ye .
kita buat short apdet.

besday abang adam kat transit
besday boi request angry bird cake - layannnn.
 dgn adik² kat transit . mcm pakat² plak diorg pakai merah sama ngan besday boi kan? ehehe

the same day adik adeel kene demam campak.
sebelum tu dah seminggu demam .
fuhhhhhh dia punya cranky masa demam jgn cakap ler
siyes boleh buat mommy demam hehehe
isnin selasa & rabu - mommy cuti
khamis & jumaat - daddy cuti
gmbr di bawah gigih bgn pakai kasut tp bila dah pakai dia baring jeeee x gerak²
mommy ambik gmbr pun dia buat x reti
kesiannnnnn .
demam adeel x kebah walaupun campak dah habis keluar
so lepas seminggu kami repeat ke klinik tp klinik bg refer letter tuk terus ke hospital
kat DEMC ambik darah , rupanya bacaan darah merah sgt tinggi ..mmppp darah putih pun dah sampai max
x faham mommy nak xplain mcmmana tp doktor mmg suggest warded terus la tuk drip antibiotik
tp kami minta tangguh sbb pergi hospital tu sehelai sepinggang ,pulak tu dah malam sgt kan
so doktor bg antibiotik yg paling kuat dos nya & kalau dlm 24jam panas still x turun kene la serah diri kat hospital . balik hospital bg ubat dan Alhamdulillah terus kebah,
aduhaiiiii anak , mommy dah libang libu pikir mcmmana kalau warded
mggu ni mommy audit ,daddy pulak bz  sbb dah byk hari kami ambik cuti.
syukur lah sekarang adeel dah sihat .
selera mkn pun membuak² ..lega sgt.
masa 2minggu demam tu lgsg x nak makan/susu sampai doktor suruh kami paksa diaa minum
alahaiiii budak setahun nak paksa mcmmana kan ? kalau besar mcm adam boleh jugak diusahakan.
nak x nak terpksa guna syringe , dpt isi perut dia sikit pun jadi la sbb x nak dia dehydrate kan.

moga² lepas ni anak² sihat sejahtera .




lepas anak² sihat , mommy pulak bz dgn audit.
hari² balik lewat. bygkan kalau anak x sihat .. nak buat kerja pun x senang hati kan?
Alhamdulillah .

2 komen uolls ::

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

happy belated behday abang ADAM.....

Jiejah @ Iza said...

TQ untie Dilla ;-))

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers