August 3, 2012

Salam Ramadhan ke 14

As Salam
hebat mak sbb perap blog berminggu² .
meh cerita ttg Ramadhan.
Ramadhan mommmy macam biasa , sahur bangun pukul 5 siapkan apa yg patut.
5.15 kalau daddy & adam x turun kene la naik atas kejut diorg , x kan nak jerit² plak sesubuh buta kan ,lagi pun dak kenit tido . kalau dia bgn haru biru dunia ku .

Buka puasa mcm biasa , mcm tahun² sebelum ni ..berbuka berdua dgn adam . sejak adam dah puasa ni best sikit sbb ada kawan nak berbuka , masa adam x puasa dulu sob sob sob rasa nak nangis kat meja mkn sbb berbuka sorang ..nak telan nasik pun terasa pahit cewahhhh drama lebey haha .
daddy mcm biasa 10minit b4 buka dia gi surau nak azan . lepas solat maghrib baru balik makan wlaupun ada mknan kat surau . air tgn bini kekdahnya  *_*

so far sehari je mommy tak masak sbb haritu daddy nak beli mknan tuk sedekah kat surau so dia beli la sekali tuk mommy .. selain dr itu hari-hari masak . Say No To Param masih gigih bertahan ekekke.
gmbr masakan ? adaaaaaaa tp malas nak mentepek.

Adeel pulak elok masuk bulan puasa dia pun stop merempan time mommy masak. kalau x asyik la minta dukung sbb nak tgk kita masak apa ..tu la pun penyebab masa b4 puasa tu mommy malas masak . bahaya kot tertumpah minyak/mknan panas kat adeel  *alasannn*
agaknya sinar ramadhan membuat adeel sedikit behave akakka sikit ajek laaaaa , di waktu² lain totap merempan x ketahuan . dgn lasak nya , dgn mulut bising nya  adoiiiiiiii la anak .
panjat sana sini ,jatuh sana sini  dah lali kot
jatuh nangis bagai nak rak , benti nangis melasak semula
mmmmppp sukati ko la nak.

subjek melalak sbb terhantuk rak buku atas kabinet tv
gigih memanjat pestu terhantuk
sedap kan nakkk?
sekian

4 komen uolls ::

Mama2Q said...

bagusnya jiejah...tiap2 hari masak....kiter tak sempat la....:(....huhu...alasan...)

Mixed-family in da house.... said...

Gitu ler active boy!!! kot tgh berlatih jgk utk olympic di masa hadapan kot.....

Inazz said...

adoii..saket paler....

Zie Madini said...

HEHEHE....tu arrr. panjat lagi. kan dahhhh...hiksss :D

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers