August 15, 2012

Salam Lebaran


As Salam .
Salam aidilfitri maaf zahir dan batin .

mommy post entry raya awal² bukan sbb nak balik kg awal
takut kemalasan melanda .

Alhamdulillah sudah 26Ramadhan .
Adam pun masih bertahan x ponteng puasa . syukur Allah beri dia kekuatan. x pernah pun kata nak buka puasa ..kadang² mommy yg risau tgk dia time melasak . bygkan la dia bantai main badminton seawal 3-4 petang kalau time cuti ..x ker dahaga lepas berpenat lelah pukul bola?
hahaha mommy jek kot yg over , tuan punya badan ok jek.

Dan juga setakat hari ini kami belum jejak kaki ke bazar ramadhan .
gigih masak walaupun simple² .. ada sekali dua beli mknan kat kedai .
sekali berbuka dgn kfc . sekali dgn nasi ayam pemberian pengasuh adeel.
tp rasanya sehari dua ni mommy nak lock dapur
pakat beli aje lahhh , x de daya dah nak pikir menu apa
lagipun mood raya dah kan .

Kami insyaallah balik kg Sekinchan *mcm jauh sgt * sabtu pagi
maybe tak pagi sangat sbb sebelum tu ada app dgn doktor - mau cucuk muntut dak adeel for 18month.
last week pergi tp doktor x mo cucuk sbb dlm telinga dia still mcm basah².
kan pernah cerita pasal discharge kat telinga adeel.
lpas jumpa pakar elok la dlm 3-4 bln , tiba² minggu lepas ada balik ..cuma x teruk la.
dr luaran kita rasa dah kering tp bila doktor kebek² suluh² still ada sikit²
now tgh abeskan antibiotik dia , harap² kering betul by saturday
kalau x kering jugak lepas raya la gaya nya.
x kisah la , janji anak² sihat time raya.

9 komen uolls ::

elise said...

selamat ari raya juga buat mrs tan sekuarga...kikikikiki

Jiejah @ Iza said...

maceh lis
selamat hari raya gak tuk E family ewahhhh hahaha

haire kahfi said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Hati hati dijalan raya...
dan jangan main mercun

http://www.hairekahfi.net/

Mya said...

selamat hari raya jiejah.
maaf zahir batin :)

Jiejah @ Iza said...

hairi
selamat hari raya juga
dah tua-tua ni kawe x main mercun hehehe

Jiejah @ Iza said...

mya
TQ dan selamat hari raya juga tuk maya & famili ;-)

Mama2Q said...

salam lebaran buat jiejah dan keluarga!

Jiejah @ Iza said...

sama juga tuk mama 2q . gembira selalu kay .

Zie Madini said...

Selamat hari raya kak jie :) maaf zahir dan batin

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers