March 13, 2012

Urutan refleksologi

As Salam
semalam kan saya cuti , cuti malas. ehhh cuti sbb nak bw adam jumpa dentis.
kesian gigi adam yg tumbuh bersimpang siur , so smlm cabut 2batang.
harap² lepas ni elok sket kadar pertubuhan gigi nya.

*
appt pukul 3ptg. so byk masa la pagi tu kan.
dak adeel hantar pergi nursery so merambu lah saya dgn adam
singgah Giant sbb nak cari barang , barang x jumpa tp ditakdirkan saya tuk urut tapak kaki hahaha
mula² seriau gak , kang terpekik terlolong saya kat sana x ke malu?
akak tukang urut tu mulakan dgn tya nama penuh saya + nama mak
pestu dia suruh saya selawat time dia start nak urut tu
mula² kaki kiri sbb dia kata kat belah kiri ni segala mak pak penyakit bertenggek
ooooooo gitu rupanya .
minit² pertama tu rasa nak mengalir air mata ..sakittt tp kutahannnn jebattt hahaha
buat² muka cool walaupun rasa nak sepak² tukang urut *over*

akak tu kata kolestrol saya ok - sengeh
angin bykkkkkkk dlm bdn  - errrkkk??
acid agak tinggi  - ????
acid tinggi tu mengganggu kelancaran buah pinggang katanya ,siap pesan minum air kosong byk² . baekkklahhh kakak .
sampai satu bahagian tu mmg berkerut² muka saya sbb mmg sakit
tiba-tiba akak tu tya   :  " haritu bersalin bedah ke "
saya  : *mana akak tau ni*   iya kak , dah setahun
akak urut : mmmppp kesan bedah ni x elok lg ,mcm ada ketulan darah beku.
saya  : errrkkkkkkk ????  magic la akak ekekke

*

sesudah selesai urut tu dia bg minum air pemecah angin
pestu dah alang² sangat saya ambik la 2jenis ubat herba .
1 tuk buang angin/toksid
1 tuk bersihkan buah pinggang
dia suruh mkn habiskan dlm sebulan .

sekarang rasa sakit² ler kesan dia urut semalam
semalam x rasa tauuu huhuhu

sumber google

Daerah Refleksi
Merupakan titik pusat urat-urat syaraf di anggota badan manusia. Tiap-tiap titik tersebut ada hubungkaitnya dengan organ tubuh tertentu. Setiap organ di dalam tubuh sentiasa memerlukan pengaliran darah yang lancar untuk urusan penerimaan sumber makanan dan pembungan bahan kekotoran. Dengan mengurut atau memicit daerah refleksi akan melancarkan peredaran darah orang yang diurut. Kelancaran ini mendorong organ di dalam tubuh menerima sumber makan (seperti oksigen, hormon, antibiotik) dan pembuang kekotoran (seperti asid) yang hendak mengendap di situ lalu dialirkan ke buah pinggang.
Sebenarnya, kalau manusia mahu menuruti kehendak alam, berjalan di atas tanah kasar dan berbatu tanpa beralas kaki, maka daerah refleksi yang terdapat ditapak kaki akan tertekan hingga tergerak fungsinya

4 komen uolls ::

Mama2Q said...

kat giant sini ada gak tukang urut kaki, tapi lolaki...huhu...

Anonymous said...

Blh i tumpang tanya, ni kat giant mana? Giant shah alam sec13 tu ke? Kedai urut akak ni kat mana?

Anonymous said...

Boleh tahu kat mana ye tempat urut ni

mama&dia said...

Saya berminat nak pergi urut refleksologi tempat awak pergi tu, kalau tak keberatan boleh share tak tempat tu kat mana?

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers