December 10, 2012

Alkisah si nyonya psiko

As Salam

Alkisah part time staff office mommy .

(picca-google)
chinesse lady 
age 50++

alkisahnya dia ni dulu senior mommy .
dia berhenti keje masa mommy tahun pertama kat sini
giler psiko tau , kedekut ilmu dan kedekut semuanya lahh
pendek kata kalau dia hilang 5cents pun dia sanggup punggah satu opis .
dia berhenti keje sbb dia ada komplikasi masa bersalin
dia bersalin pun masa tu dah 40++ - high risk kan .
masa tu lega yg amat walaupun keje mommy bertambah sekali ganda
x per sbb gaji pun tmbh jugak masa tu ikiki

nak dijadikan cerita , selepas 2-3thn dia berhenti rasanya dia dtg balik as a part timer la.
lupa nak habaq , dia buat account la op kos . keje lak dah tentu relate ngan mommy huhuhuhu
ok laaa tu , maka bermula lah episode melayan karenah dia yg mcm mak nenek tu
nasib baik seminggu sekali je dia dtg , itu pun dlm 2jam sbb selebihnya dia buat keje kat rumah.
tp seminggu sekali pun bisa buat mommy turun darah naik darah 
ntah la kenapa ada org mcm dia ni , nak keje tp bila kita buat perubahan sikit mula la dia gelabah mcm la mommy buat peralihan kuasa tapuk pemerintahan kekdah nya
haiyoooooooooooo .

kali ni yg terbaru kami buat pertukaran account systems
op kos kene belajar A-Z tp kalau dah ada basic tu org kata petik jari aje la
mende nya sama , cuma system jek berbeza
mak haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  dia punya reaction tu mcm kene hukum pancung
mcm kene masuk mahkamah dulu kene sessi soal jawap
kenapa tukar
siapa bg arahan
apa masalah
bla
bla
bla

oyoyyoyooy nyonya , kalau rasa dah x bleh keje
ko benti keje bleh tak ?
mual  tau dak ?
kalau ko x tau nak respek orang
kenapa nak suruh org respek ko
sbb ko lebih tua ?
sebab ko dulu my senior ?

pleaseeeeeee laaaaa
dulu zaman mahathir
skrg zaman najib
manakan sama ?

ooppppssssss kekekeke

mahapkan tuan tanah
merempan sket .
sbb nya baru je my asst sakit hati ngan nyonya ni jugak
mommy suruh dia call nyonya  ni suh dtg kaming thursday sbb ada training
x mo datang dia , dia kata buat perabis myk

elok la tu
biar ku adu kan pada big boss
merasa la ko menjawap
besaq kapla sungguh
sekeh kang !!


5 komen uolls ::

elise eijal said...

kalau jenih ketegaq gini, sekeh pun tak jalan nih! kasik suntut ja kak jah! bahahahahaha

Izza - Jiejah said...

lis
hahahahaa mmg rasa issskkk issskkk nak sekeh ngan kaki jekkk akakaka

Mixed-family in da house.... said...

MOMMY, RAJIN NYER TUKAR WALLPAPER DAN OUTLOOK BLOG.....tapi tetap vogue gituuuu...hehehhe

mommy, sabaq noooo.....

Izza - Jiejah said...

dini
hahaha tu x de keje namanya ..

linalyn mohd said...

omaigod.. aku baca jadi geram pulak.. hahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers