Pages

Klik Klik

December 10, 2012

Juadahku - Luncheon

Hari ni adam ikut mommy dtg kerja .
sbb nya bos mommy outstation , leh la hangkut anak
ini anak kan langsung x mo gi nursery
konon dah besar , apa kes kawan ngan budak kecik
adehhhhh laaaa

last month mommy byr full tp dia duk nursery x sampai 5hari
bln ni malas mommy byr , so hari-hari dia ngekor daddy pergi keje
sesekali minta nak ikut mommy tp opis mommy bkn mcm daddy
leh bawa anak suka suki
kebetulan bos x de leh la bawa anak.

ehh melalut sudey.
ini lunch kami di Rest Juadahku - chinesse fud
1st time cuba Alhamdulillah menepati citarasa

air
orange juice no ice tuk adam - sbb dia selsema
honey lemon tuk mommy
 adoiiiii kering sungguh anok ini
semua lemak transfer ke mommy & adik hahahaha
 order nasi putih & 2 lauk sajek
ini pun jenuh nak perabis
dah order hat small tu ekekke
terung belacan  &  fish fillet sweet n sour

Alhamdulillah kenyang .
bleh repeat sbb menepati citarasa :-P

Alkisah si nyonya psiko

As Salam

Alkisah part time staff office mommy .

(picca-google)
chinesse lady 
age 50++

alkisahnya dia ni dulu senior mommy .
dia berhenti keje masa mommy tahun pertama kat sini
giler psiko tau , kedekut ilmu dan kedekut semuanya lahh
pendek kata kalau dia hilang 5cents pun dia sanggup punggah satu opis .
dia berhenti keje sbb dia ada komplikasi masa bersalin
dia bersalin pun masa tu dah 40++ - high risk kan .
masa tu lega yg amat walaupun keje mommy bertambah sekali ganda
x per sbb gaji pun tmbh jugak masa tu ikiki

nak dijadikan cerita , selepas 2-3thn dia berhenti rasanya dia dtg balik as a part timer la.
lupa nak habaq , dia buat account la op kos . keje lak dah tentu relate ngan mommy huhuhuhu
ok laaa tu , maka bermula lah episode melayan karenah dia yg mcm mak nenek tu
nasib baik seminggu sekali je dia dtg , itu pun dlm 2jam sbb selebihnya dia buat keje kat rumah.
tp seminggu sekali pun bisa buat mommy turun darah naik darah 
ntah la kenapa ada org mcm dia ni , nak keje tp bila kita buat perubahan sikit mula la dia gelabah mcm la mommy buat peralihan kuasa tapuk pemerintahan kekdah nya
haiyoooooooooooo .

kali ni yg terbaru kami buat pertukaran account systems
op kos kene belajar A-Z tp kalau dah ada basic tu org kata petik jari aje la
mende nya sama , cuma system jek berbeza
mak haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  dia punya reaction tu mcm kene hukum pancung
mcm kene masuk mahkamah dulu kene sessi soal jawap
kenapa tukar
siapa bg arahan
apa masalah
bla
bla
bla

oyoyyoyooy nyonya , kalau rasa dah x bleh keje
ko benti keje bleh tak ?
mual  tau dak ?
kalau ko x tau nak respek orang
kenapa nak suruh org respek ko
sbb ko lebih tua ?
sebab ko dulu my senior ?

pleaseeeeeee laaaaa
dulu zaman mahathir
skrg zaman najib
manakan sama ?

ooppppssssss kekekeke

mahapkan tuan tanah
merempan sket .
sbb nya baru je my asst sakit hati ngan nyonya ni jugak
mommy suruh dia call nyonya  ni suh dtg kaming thursday sbb ada training
x mo datang dia , dia kata buat perabis myk

elok la tu
biar ku adu kan pada big boss
merasa la ko menjawap
besaq kapla sungguh
sekeh kang !!


December 7, 2012

TQ Nuffnang - Cash out jom

As Salam

walaupun tuan tanah giler pemalas nak up entry
tp syukur lah nuffnang baik hati juga
seciput jek tapi
lepas la nak isi minyak 2x lepas ni hak hak hak

ni cash out tuk kali ke 4.
Alhamdulillah .

Persiapan sekolah

As Salam

hujung² tahun ni mesti mak pak bizi dgn persiapan skolah anak²
termasuk mommy ler tu .

tp mommy memilih tuk tidak bawa abg adam time shopping
mommy beli sendirian berhad . ukuran size semua dah buat awal²
sejam dah settle hahaha

kali ni mommy beli brand campur²
belajar dr tahun lepas
hehehehe


hat ni salah satu brand
google lain brand x kuor pulok

hepi shopping for all mom out there  :-))

shopping berhemah okeh .

December 6, 2012

Cerita kosong kosong kosonggggg


tak ada cerita


....





....





..





.



sebenarnya byk cerita tp tak tau mcm mana nak cerita



....





...






..








.
malas lah tu
ngeeeeee


December 3, 2012

Tahlil & Doa Selamat - Done .

As Salam

Alhamdulillah . sabtu lepas 01-12-12 dah selamat buat sedikit mkn² sempena tahlil tuk ahli keluarga yg telah tiada & doa selamat sempena adam selamat berkhatan .
dah lama plan tp asyik tertangguh dek kerana masing² ada komitmen
chewahhhh mcm kan nak buat kenduri kawen hahaha
mmg simple sgt , just jemput org surau dan jiran kiri kanan.
lebih kurang 30-40 jemputan saja
masak pun fresh mommy kitchen  :-P

 dalca daging + sayur mayur
 ayam goreng dobodobo
 ulam²an
 sambal belacan yg wajib ado tiap kali ada majlis
 ini order jek
talam suji & talam keladi - mmg sedappppp.
berbaloi² .
kene pulak elok sedang lepas habis tahlil hujan turun 
maka berselera sungguh tetamu mkn
seronok tgk.
ehhh lupa plak , majlis buat lepas zohor.

Alhamdulillah ,makanan cukup .
tidak kurang & tidak berlebih² .

In sha Allah tahun depan kita buat lagi .
azam buat setiap tahun


NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers