Pages

Klik Klik

November 21, 2012

Menu menu simple mommy

Menu simple yg bukan sehari punya hahha
ok , mommy pun dah lupa bila masak tp dlm seminggu ni la kot
ye la , masak pun jarang .
tp kadang kalau masak pun x dan nak ber picca picca , dah kene ngap dulu hihihi

*
mee goreng sempoi

*
bihun sup tulang - ni my pebret .
rasa dah 2-3 x buat tp x dan ambik gmbr 
dan mommy x pernah jemu mkn
canner nak selim ?
lupakannnnnnnnn .

*
bihun goreng ni belen dr sepeket bihun yg buat sup tu
ye la , sepeket kan byk . x terhabis kami anak beranak
kira half buat sup , half goreng :-D

*
ni menu semalam
sup baby sawi .
ehh baby sawi ke nama dia ?
yg pasti sayur ni la yg menemani mommy masa pantang
mahal gak rege nya . sbb sedap kot kikiki

*
daging korban masak kicap b/pepper
sedap wehhh *masuk bakul*
tp tu ler , daddy suka daging yg lembut so bertabahlah masak nya kene lamalama sampai kematu kakiku
*propa*

*
ini plak sup salmon tuk abg adam yg tengah berpantang
tekak mommy kenot go ngan salmon sup tp adam layannnnn
bubur pun nak bubur salmon jugak hahaha
mujur ada stok salmon aritu , cukup la bekalan seminggu tuk dia berpantang.

sekian.

November 20, 2012

Santai santai

Tak ingat bila hahaha tp rasanya masa cuti deepavali .
ingat lg masa tu hujan dr pagi , tp daddy ajak jugak keluar
giler malas tp dah org ajak , lets anok² kita jaley² cari makey hahaha
hala ke carrefour subang - lama dah x singgah sini
jln² cuci mata then masa nak balik nmpk Mr Cendol
wallawehhh ,walaupun diluar sana hujan n cuaca sgt sejuk tp mommy nak jugak mkn cendol
diorg ikut je la *terpaksa*  hhahaha

*
boss kicik
 apesal korang adik beradik dah mcm tokeh cendol - same kaler

 ini juga
wallahhhhh berbaloi sgt dgn harga 7.90
cukup rasa masam pedas
adehhh teringin lagi hahaha

November 19, 2012

Saya dah potong !!!

 Alhamdulillah - teruna sudah chenta hati mommy yg sulung ni .
join berkhatan anjuran surau AB
kaedah ? traditional  eeeeuuuuwwwwww sakitttt  kikiki

ni gmbr sebelum , hepi dpt byk hadiah
siap dpt angpau lagi

 bergambar beramai²

 naik buggy pusing pusing surau
 adat bersiram . eh .
kene siram dek bomba .
bersuka-suka sbb lepas ni bersakit-sakit

adam dpt no 2 .
cepat settle ,cepat balik .
masa potong tak menangis tp bila ubat bius makin hilang maka berderai lah air mata teruna nya .
tp tak lama , lepas bg ubat Alhamdulillah elok je dia .
ngadap tv & pc sampai lobam .

cepat sihat ye sayang .
u ' r big boy now !

November 14, 2012

Black & Malique - Teman Pengganti

Dah berbulan kot mommy layan lagu ni tanpa jemu .
layannnnnnn .


Salam Maal Hijrah Dear Readers


Satu Muharam Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi Dan Umat Islam
Dari Kota Mekah Ke Kota Madinah
Atas Keyakinan Dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin Dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta Dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman
Untuk Sepanjang Zaman

WW - Bos Kecik in d'office

Salam Rabu .

bos kecik ni dah 2hari ikut mommy dtg office (monday & wednesday)

November 9, 2012

Nak ke sayangggg ???

As Salam

terjumpa this cute cycle kat carrefour .
hat display punyo , naik x mo turun.
adehhhh senak dado mommy
dah la masa tu daddy tiada disisi kikiki

gigih heret jauh jauh sbb x pandai kayuh .
lupa pulak tgk harga
cute kan
tuan beskal pun pakai baju dondon ngan beskal hahahha 
pujuk pujuk kata beskal rosak
lama baru dia lepas hihihi

nak ke sayanggggg?
mmmppppp.

let's mommy think 1st


think




think


thing



tingggggggggggggggggggggg



hhahaha









pikir sampai kamu besar !


Kari Daging Korban

As Salam

nampak sangat mommy dah x de modal nak kelentong kat blog hahaha
tiap entry tepek mknan .
ini menu semalam . 
simple

hujan

dingin

lapar
tambah telor dadar
ulam timun .


owhh yee , kari tu x buh santan
ape yer org panggil ?
kari darat ?
kari kel*ng ?

hhhahaha

November 8, 2012

Demam Crepe Doyan

Dah lama mommy ngidam nak rasa doyan crepe
ye la sana sini sinun org citer kesedapan nya
mommy bukan pencinta doyan , jarang² sekali doyan masuk rumah
tp bila dimana² mcm demam doyan crepe , x semena-mena menitik ayaq lioq




dan akhirnya merasa jugakkkkkk
Alhamdulillah , idak la mommy kempunan *overrrr*






yg kedua ialah  vietnamese spring roll
wallahhhhh tgk gmbr pun leh termimpi²
lagi pulak nmpk gaya kaya dgn sayur²an , mmg x sabarrrrrrrrr
dan akhirnya merasa jugak . Alhamdulillah . syukur nikmat.
2-2 tu mommy order dgn kawan 
nak cuba ?
cer tgk² fb beliau Reeny

November 7, 2012

Pembuka Selera

Yeee , ini lah lauk pembuka selera kalau ada org demam kat rumah tu
beberapa hari lepas adam x sihat , adeel too , daddy too
hahahaha bila mommy masak salmon sweet n sour , tetiba 2pot nasik langsai
mommy cuit sana sini sikit la sambil suap anak
anak² plak kemain laju nganga silih berganti
2-2 tuju kat mommy , daddy sedap ajek mkn lajoo-lajoo
sedap sungguh kot air tgn mommy hahaha
adam tu walaupun dah 7thn still mkn bersuap , layan kan aje
nanti bila dia dah besar mommy pulak rindu nak suapkan anak-anak sobbbss :-(
 gu dengan sup kentang + kobis + sosej  black pepper
mkn berpeluh² semorang

semua diatas pembuka selera tuk 3hero mommy tp bukan mommy
mommy lebih terbuka pada mkn org kg
nasi panas , ikan pekasam = wallahhhhh , x jadi demam kot kikiki
kadang² nasi panas + telor mata + kicap cili bawang pun dah cukup membuka selera

tu sebab mommy demok hahaha

November 5, 2012

Weekend - Swimming

AS Salam

sunday morning daddy kata jom bawa anak² mandi kolam
abg adam dah byk kali request - kesian pulok.
dlm kepala ada 2 tmpt , SPK or Aquatic S.Alam
tp sbb mami dedi nak bekpes dulu maka kita hala aquatic la
area sana kan byk pilihan kedai pagi² .

so - here we are  :-))

carik mana abg adam .
lom sempat bg pesanan dia dah lesap . adoiiiiii la anok!
 si jebat ?
tawaf dulu keliling aquatic .
intai aweks berbikini kat kolam tertutup haahaha
 mula-mula di tepian ajek .
lepas 5-10 minit di tgh lautan jua tmpt nya
huhuhuhu sama jek ngan abg dia
x takut air lgsung




balik rumah abg adam demam + semput
adik plak siap mengigau "nanakkk nanakkk" - hahaha nanak naik dr kolam

pagi td Alhamdulillah 2-2 nmpk sihat .

November 2, 2012

Happy Weekend

Last week with my x schoolmate
her 2nd marriage.
moga bahagia selamanya
*


*
ohhhh yer , kami x jumpa almost 15thn
hehehe

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers