Pages

Klik Klik

September 28, 2012

Sembang kosong me & kids

Jom sembang .
lagi 3hari my jebat  setahun 8bln ..huihhhh cepat ajek kan *sambil raba² kesan c-zer*
perangainya ya hampunnnn , boleh buat migrain setiap hari
bertabah ajek la hati jantung mata telinga semua.

*
kuat main - non stop dr celik mata

kuat melalak - kalau daddy ada kat rumah ,asyik nak melekat jek

kuat menjerit - hoiiiihhhh  bersepai taik telinga kalau dia menjerit

kuat makan - ini x mengapa , mommy suke je

kuat membuli abg - pasrohhhhhh hahaha sian abg adam

kuat menyepah - ini mmg bleh terbit airmata darah . kadang dah lipat kain byk² then kita ralit sekejap - tgk² dah berkumbah balik huhuhuhu

makan dekat kedai bukan perkara mudah skrg , jenuh berperang dgn dia

pergi super/hyper - bertabahlah kalau tetiba dia jerit merempan x ketahuan .sibuk nak tolak troli

tido ?  -  ini mmg masalah sejak dia lahir . dia mmg ada masalah nak tido . dah hmpir 2thn jugak la mommy x pernah kenal erti tido lena kot . boleh kata setiap mlm bgn merengek itu ini . tergolek kesana sini mmmppp bab ni mcm nak suruh dia cepat besar mcm abg adam .

kalau dapat lepas dr pagar rumah , bukan senang nak bawa masuk . ini lah dunia ku katanya . berlari sana sini x pedulik org punya hahahha

*
sayang abammmmm.
nak terlentang abg bila adik nak bermanja hahaha
semua lelemak goes to adik !!!
 meh citer yg baik² la pulak kan
~ dah faham arahan . 
buang baju kotor sendiri dlm bakul
letak botol susu kosong dalam sinki
pandai tutup tv , kipas ,pintu
buang diapers dlm tong sampah
minta² barang pun dia dah faham
ajak mandi ,cuci yak,cuci kaki - lajuu jek dtg kedek²
ajak mkn obat pun senang

dah pandai sebut beberapa perkataan dan kadang ikut kita cakap apa
papa
mama
abam
mamam
nanak - pebret word
passs - kipas/lipas
cakk - cicak / cakkuncak
toh - jatuh
pahhh - sepah/tumpah
byk la jugak yg lain.

*

ni masa mlm dia tgh keboringan
tunggu abamm & papa balik surau
bateri pun masa ni dah kong  hahaha
napkin tu kene ada kat tgn kalau nak tido ,kadang x tido pun dia heret kesana sini
dah mcm bantal bucukk kekdahnya hihihi
 tetiba ada mommy
aritu dia ada buat peel x mo duk sendiri
mommy terpaksa riba dia sambil drive - no gud no gud
tp dah x bleh buat apa , x kan nak jalan kaki hantar dia kan
peluh la tetiak pepagi hahaha
mujur gak cuma sehari tu dia buat peel.

*
ini minyak kasturi - gmbr google  :-))
dah 2-3 hari daddy beli dr Ustaz
so 2-3 mlm ni kita dok selawat + ayat kursi then sapu kat kening jebat
Allhamdulillah tido dia agak lena dr mlm² yg biasa
moga mlm² mendatang pun mommy leh tido lena
Aminnnnn. 

September 26, 2012

Me , My Besday & My Jebat

As Salam

Semalam kan besday mommy
*org tu x ajak g dinner punnnn*  sobbbssss .
pigidaaaaaa , dah 11thn kawen pun x paham² peel incik suami?
yerrrrrr paham sbb tu smlm masak ikut kehendak tekak
dah lama ngidam *x de isi ye* ayam masak lomak ciliapi
tp smlm x perasan santan sikit sgt , malas gi kedai so belasah je apa yg ada
masak lemak ciliapi ayam + kentang cair cair tp pedas berapi sbb mommy guna cilipadi kaler merah hahaha
mkn sambil lap hingus *buruk perangai*
 penambah selera ulam timun dan terung goreng
tumbuk sket cilipadi + tempoyak
fuhhhhhh lap peluh lak  hahaa
makan adalah 2 pinggan . full stop.
tuk daddy & adam tmbh telor dadar mayonis hehehe
 ini kekbesday beli sendiri
beli 2 ketul kek SR jek .. nasib baik abes tp daddy 1cubit pun x nak rasa
canner nak beli sebijik ??
mujur sikenit saya kuat mkn - paksa dia abeskan b4 tido ehehe
si jebat saya .
tiap hari kalau bukan mommy yg ambik *daddy ambik*
masuk pintu mesti terus lari kedek² sambil pikul beg baju kotor menuju kedapur
sampai dapur bersepah mulut dia nak bercakap
bla bla bla  siap aksi tunjuk² dapur
pestu buat aksi panas huhh huhh huhhh
pestu last sekali sebut mamam mamam mamam
hahaha giler comey ok aksi beliau
 pestu korek laci doraemon mommy
punggah² konon suruh kita masak
pangggggggggg karang hahaha
cm budak dah besar kan ,padahal baru 17bln  ekeke

WW - kek penyek untuk mommy

September 25, 2012

My Sweet Day

Yessssss my day yg ke27thn forever n ever
umur x naik² dah bertahun² hahha

Alhamdulillah masih diberi kesempatan menghirup udara yg segar
melihat suami yg kacak *pitam*
anak² yg comel dan baik  *laaa sangat*
family & friends
pokok
lampu
jalan
kedai
langit
awan
dan segala nikmat dari Allah .

September 24, 2012

Weekend & Makanan

As Salam
Weekend aritu teringin nak mkn kari ikan *manjang teringin*
tp teringin nak ikan bawal sebenarnya ..dah carik 2-3kedai tp ikannya agak menyedehkan
semua mcm ikan tahun lepas hahaha
pastu jumpa ikan lawo x tau nama , tya abg kedai dia kata "kerut-kerut"
hahahaha kerut² gak dahi dengar . belasah ajek la janji halal dan bleh masak kari

*
tadaaaaaa  kari mabelessssss ready  *baldi kat tepi pintu*
daddy siap cicah² ngan roti sbb masa tu nasik lom masak sepenuhnya hahaha
mlm dia ulang mkmn lagik , x mo lauk lain katanya
ishhhh saper yg ngidam sebenarnya ni? haha
 up dgn kangkung kampung.
korang kenal dak kangkung kampung ..
fizikal nya daun gemok² n pendek² mcm mommy   adeel
 up lagi dgn bubur chacha requested by daddy
buat 3 jenis ubi - keledek ,keladi & labu
mommy tmbh barli ..eeeeeiii sukahati je kan
janji sedapppp , mkn sejuk² lagi syorga.
ehhh terkenang plak ada semangkuk dlm peti hihihi

September 20, 2012

TERUJA

Teruja tgk masakan dolu-dolu
dlm hati ..ehhh rajin gak rupanya aku masak - muahaha
untuk versi pertama kita layan beberapa jenis nasi goreng
pitammmm.

nasi daging + telor asin + air asam
nakkkkkkkk !!!
 nasi goreng kosong
♫kosong , kosong ,ooo kosongggg ♫
 nasi goreng tak tau nama hahaha
 nasi goreng kampung - kottttttt.
 kelihatan seperti nasi goreng asparagus
 nasi goreng chiken chop
 nasi goreng cina + telor mata
 nasi goreng daging b/pepper
 nasi goreng - apekahhhh ini ? hahaha
 nasi goreng x berapa cerdik
bilis la kot yer
 nasi goreng salmon
kulit salmon dibawah nasi sebagai bukti  ;-)
 nasi goreng udang + telor mata

order dibuka sekarang
call 012 1234567

ok bai.

Me , makan & makanan

Tu diaaaaa , me and mknan mana leh pisah
walau mulut kata diet tp mkn tetap mkn -acaner nak selim ? 
hahaha

*
aritu ada supplier nak belanja makan
me ok jek - barang free saper x mo kan
tp sbb dah lewat kitaorg pergi SR blkg office ajek la
*
my kelik tp me curik meatball seketui
 mine - seabass katanya
sedap as usual .
salad tu sedap ooowwhhh ,masam² manis dan rasa fresh .
 air-air'an

ni me masak tuk dinner semalam
lama kot x masak sampai org kat rumah tu x henti² ulang gi dapur menambah .
paling hebat jebat lah , dak kenit tu mkn sampai leleh² hingus sbb pedas kot
me potong cilipadi masak tu hehehe

September 19, 2012

Wednesday yerrr ? so WW lah.

ehemmmmmssss hahaa

~credit pak google ~

15 sept 2012 - open house closing

ihikkkssss bernanah telinga baca citer OH lg yer ?
ini buat mkn tuk kali ke 3 , mak x larat nak oiiii kalau buat sekali harung jemput ramai ramai ramai *bajet ramai peminat*  dtg rumah hahaha .

batch pertama mggu pertama syawal
jemput kawan² alam maya *laaa sangat* sorang dua
yg lebihnya tuk family + anak² buah.
masa tu masak
nasi putih
ayam masak merah
kacang buncis + hati
bihun sup
puding kek

*
batch kedua adalah minggu ke dua syawal
tuk kawan alam maya *yerrrr sangat* haha dan juga jiran² kiri kanan sahaja
masa tu masak
nasi lemak
sambal bilis
ayam goreng rempah
kuehtiaw goreng
puding kek

*
batch ketiga mggu akhir syawal
jemput 3-4 family kawan²
masak bihun sup
mee kari
bubur jagung

*
gmbr cuma ambik masak last OH
sbbnya masa tu rasa rilek sgt.
jadinya lain kali mommy dah tau , nak buat mkn² lepas zohor baru x sebu perut nak siapkan semua pagi².
;-))



 us
anna , aton , intan , me & ayu yg ayu
anak-anak kita adalah generasi kita hahaha 
 us + anak² kita
bapak² mereka ???
sorryyyyyy  hahahaha

September 14, 2012

Kebab turki baba rafi

 Tu diaaaaaa , mcm nak promosi sakan hehehe
sebenarnya kan mommy duta tesco extra  o_O
ada stall baru buka - kebab turki katanya
masa pembukaan tu ada gak dia promo makey free
tp idok ler mommy menepek kat sana sbb x kuasaaaa nak Q panjang
siyes panjang weh , rasanya ramai bebudak MSU
selepas beberapa hari baru mommy jengah.
semalam dah order beef kebab
today beef sawardi *if not mistaken*
layannnnnnn mommy kan suka beef hehe
100% - Alhamdulillah.
yummeh 
 borak² ngan owner dia sementara tggu order
pestu tetiba dia tya "u mengajar kat mana?"
baik lahhhh , blurrrrr seketika hehehe
masuk kereta terus chamwhore , nak tgk ade muka cikgu kah mommy ?
ekekeke
eeeeiiiii dahi jendol .

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers