Pages

Klik Klik

August 27, 2012

OUR 2012 RAYA

As Salam
Allhamdulillah dah seminggu berlalu . baru berkesempatan apdet seketul dua gmbr raya
hihihi raya time mana ada kudrat nak apdet , mkn je kejenya


our small family
memasing x fokus - gasakkkk.
family picture without our mom .
mak beraya dgn family kak long kat jengka pahang
after a week baru balik
adik beradik ramai tp yg tinggal ini je la pun hahaha
udah tu memasing beranak sorang dua jek , cer beranak 7-8org kompom meriah ahahha
apesal muka semua boring ehhh ? hahahaha

August 15, 2012

Salam Lebaran


As Salam .
Salam aidilfitri maaf zahir dan batin .

mommy post entry raya awal² bukan sbb nak balik kg awal
takut kemalasan melanda .

Alhamdulillah sudah 26Ramadhan .
Adam pun masih bertahan x ponteng puasa . syukur Allah beri dia kekuatan. x pernah pun kata nak buka puasa ..kadang² mommy yg risau tgk dia time melasak . bygkan la dia bantai main badminton seawal 3-4 petang kalau time cuti ..x ker dahaga lepas berpenat lelah pukul bola?
hahaha mommy jek kot yg over , tuan punya badan ok jek.

Dan juga setakat hari ini kami belum jejak kaki ke bazar ramadhan .
gigih masak walaupun simple² .. ada sekali dua beli mknan kat kedai .
sekali berbuka dgn kfc . sekali dgn nasi ayam pemberian pengasuh adeel.
tp rasanya sehari dua ni mommy nak lock dapur
pakat beli aje lahhh , x de daya dah nak pikir menu apa
lagipun mood raya dah kan .

Kami insyaallah balik kg Sekinchan *mcm jauh sgt * sabtu pagi
maybe tak pagi sangat sbb sebelum tu ada app dgn doktor - mau cucuk muntut dak adeel for 18month.
last week pergi tp doktor x mo cucuk sbb dlm telinga dia still mcm basah².
kan pernah cerita pasal discharge kat telinga adeel.
lpas jumpa pakar elok la dlm 3-4 bln , tiba² minggu lepas ada balik ..cuma x teruk la.
dr luaran kita rasa dah kering tp bila doktor kebek² suluh² still ada sikit²
now tgh abeskan antibiotik dia , harap² kering betul by saturday
kalau x kering jugak lepas raya la gaya nya.
x kisah la , janji anak² sihat time raya.

August 3, 2012

Salam Ramadhan ke 14

As Salam
hebat mak sbb perap blog berminggu² .
meh cerita ttg Ramadhan.
Ramadhan mommmy macam biasa , sahur bangun pukul 5 siapkan apa yg patut.
5.15 kalau daddy & adam x turun kene la naik atas kejut diorg , x kan nak jerit² plak sesubuh buta kan ,lagi pun dak kenit tido . kalau dia bgn haru biru dunia ku .

Buka puasa mcm biasa , mcm tahun² sebelum ni ..berbuka berdua dgn adam . sejak adam dah puasa ni best sikit sbb ada kawan nak berbuka , masa adam x puasa dulu sob sob sob rasa nak nangis kat meja mkn sbb berbuka sorang ..nak telan nasik pun terasa pahit cewahhhh drama lebey haha .
daddy mcm biasa 10minit b4 buka dia gi surau nak azan . lepas solat maghrib baru balik makan wlaupun ada mknan kat surau . air tgn bini kekdahnya  *_*

so far sehari je mommy tak masak sbb haritu daddy nak beli mknan tuk sedekah kat surau so dia beli la sekali tuk mommy .. selain dr itu hari-hari masak . Say No To Param masih gigih bertahan ekekke.
gmbr masakan ? adaaaaaaa tp malas nak mentepek.

Adeel pulak elok masuk bulan puasa dia pun stop merempan time mommy masak. kalau x asyik la minta dukung sbb nak tgk kita masak apa ..tu la pun penyebab masa b4 puasa tu mommy malas masak . bahaya kot tertumpah minyak/mknan panas kat adeel  *alasannn*
agaknya sinar ramadhan membuat adeel sedikit behave akakka sikit ajek laaaaa , di waktu² lain totap merempan x ketahuan . dgn lasak nya , dgn mulut bising nya  adoiiiiiiii la anak .
panjat sana sini ,jatuh sana sini  dah lali kot
jatuh nangis bagai nak rak , benti nangis melasak semula
mmmmppp sukati ko la nak.

subjek melalak sbb terhantuk rak buku atas kabinet tv
gigih memanjat pestu terhantuk
sedap kan nakkk?
sekian

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers