Pages

Klik Klik

June 21, 2012

Cerita Tuan tanah yang tak sihat


As Salam .

tuan tanah kedemaman . ketonsilan . kebatukan .
hari sabtu tolong ambik barang² anak buah kat UM
masa tu perasan jerubu sgt teruk + tebal
lepas tu kemain xcited mommy sedut udara x bersih tu masa turun naik angkat barang
so sabtu mlm tu dah rasa sumting kat tekak
ahad start lemau
isnin terus lembik tp kene kerja gak sbb dah buat appointment dgn lhdn
diorg dtg audit that day , so merangkak pun kene pergi jugak la kan
patut nya 2 hari tp Alhamdulillah diorg settle kan dlm masa sehari tp bertimbun la dokumen yg kene cari  submit balik kat diorg kan ?
i rela buat keje dr kejauhan asalkan jgn kene ngadap mereka hahaha

balik keje hari isnin mmg sehabis bateri la kot
terus singgah klinik - zassss doktor suh rest 2hari
selasa mc dok rumah layan diri , si kenit hantar ke pengasuh
dok sensorang x tau nak buat apa , licin rumah mommy kerjakan
doktor suh rest tp obat x memberi kerjasama - x ngantuk okeh .

rabu rasa kebah sikit so menggagah gi kerja sbb rasa x sedap hati
rupanya sampai opis jek bos bgtau asst mommy pun sakit same day ngan mommy
cissssssssssssssssssssss ,patut rasa meronta nak dtg keje
lagi pun kene settle apa² dokumen yg nak kene submit tu , takut x cukup masa
bgtau bos "sila ganti mc saya , saya ambik jumaat yer" - hahahaha x terkata boss
sbb nya jumaat ni ada mkn² Dim Sum with y lovely friends .
nanti mommy tepek citer tu yer
oyeeeee , x sabar tggu esok
wait for me dimsum .
kemaruk dimsum mengalahkan somi yg sebenar cino tu hehehe

June 18, 2012

11th Anniversary ..

As Salam
ok mcm biasa jaja gmbr lamaaaaaa yg kabur lagi selim lalu kelihatan mommy sgt comey ketika itu
haahahhaha .

happy 11th Anniversary my luvly hubby Incik Muhd Faiz Tan
moga jodoh kita kekal hingga ke syurga
moga aku lah jua bidadari mu Di Sana
ewahhhhh .

 ♫♫ As we talk the golden mile
Down the pretty aisle
I know that you are mine
And theres nothing in this world
That I know that I wont do
To be near you everyday
Every hour every minute  ♫♫

June 14, 2012

Penat berkeretapi kita makan .

Lepas turun dr bukit melawati tu terus serbu kedai makan
sungguh lupa tajuk kedai - tp yg pasti ada perkataan KAMPUNG.
hahahaa kedai ni wujud masa mommy sekolah lagi , bygkan mommy dah tinggalkan alam persekolahan lebih dr 15thn hehehehhe .
masakan dia menten sedap
masih kene dgn tekak mommy
masih menggamit kenangan gitu.
ingat lagi masa bujang² dulu mommy selalu balik kg dgn kakak yg pakai tudung cream coklat tu
masa tu mommy baru dpt kereta , kereta seken ajek pun
so gigih la memandu balik kg .. dulu perjalanan agak jauh ,bkn mcm sekarang
skrg sejam dah sampai , dulu mesti mkn masa 2++jam
so dah jadi kewajipan kot tinggah mkn kar kedai ni
x mkn pun x per ..janji lepak² minum  hehehe apa punya perangai la kan
*
air pelbagai jenis dan rasa
 Chicken Chop b/pepper tuk kakak tudung biru
 another chicken chop tuk kakak tudung cream
 fish n chop  tuk adam + kazen nya eilma
 mee sup tuk anak buah -  afif
bubur ayam - fuhhhhh sedap betul mkn dgn cili potong
ini untuk dikongsi bersama
perasan x tuk mommy x de ?
masa tu mommy sakit perut , siyes x de mood nak order apa-apa
x de mood katanya kannnnn , padahal bedal all di atas
hahahaha



sekian

June 13, 2012

Cerita Abang Adam Sayam

As Salam

WW ker ? saya belasah jek .
lama x cerita pasal abg adam kan , skrg adik adeel mendahului carta
ye la sbb byk betul peel dia bikin  mommy daddy pusing
perangai kemain lagik
garang
cembeng
lasak
bla
bla
bla
hahaha

*
adam sejak dah ada adik ni kurang sikit la lasak dia
kurang sikit tau , but still melompat sana sini jugak
still bikin rumah huru rasa jugak
still bolot mainan adik sampai pecah rabak  ekeke
cuma dah byk la behave nya dr dulu
 dah boleh duduk setempat kalau pergi makan
kalau dulu² jgn harap nak duduk elok
menggelijat kesana kemari
 boleh mkn sampai habis , selagi x habis elok je dia duduk diam
dulu² makan sesuap lari ke depan
mkn dua suap lari kebelakang
patut leh settle mkn 15minit maka jadi lah 30minit ;-)
dah pandai order apa yg dia nak makan
tp still sudi kongsi dgn mommy
still sukaaaaaaaaaa sgt mkn bersuap
bertukar dgn adik dia skrg , budak kenit tu semua nak buat sendiri
walaupun 20butir nasik yg disuap cuma sebutir jek yg berjaya masuk
adat budak² kan. 
abang adam jugak
- dah pandai cuci kasut/stoking sekolah sendiri tp kene pantau la
- dah pandai buat air sendiri , panas / sejuk . kadang² buatkan tuk mommy juga
- dah boleh diharap jaga adik kalau tiba² mommy nak memerut
- dah boleh disuruh kemaskan mainan yg adik sepah²
- dah boleh tangkap adik kalau tetiba adik nak buat terjun tiruk kat tangga
- dah jarang nak minta main dekat luar petang² , cuma tetap nak mengekor daddy pergi surau .
- kadang² mood baik dah boleh diharap cuci pinggan mangkuk yg dia guna

byk lagi kot cuma mommy x teringat atau terlepas pandang.
yg pasti dia kerap mengalah dgn adik yg garang tp sesekali dia debik jugak adik dia kalau dah geram sangat hahahaha . tp lepas debik adik mata dia berair sbb menyesal kot .


sekian

June 12, 2012

Monkey & us

As Salam

boleh buat tajuk gitu? hahahhaa
last weekend balik kg bawa anak² gi melawat kawasan
hahahaha anak² & org dewasa sama ramai yer ?
malu la wehhhh , nama je duduk sini tp giler lama x pernah naik bukit melawati.
anak² + anak buah asyik merengek ajak naik atas maka dek kerana mommy ni ibu mithali
maka "jom anak anakkkkkk" hahaha
tp dah namanya femalas kan , harus la naik train ajek
x kuasa nak menapak.

*

awal² masa tunggu train kita beramah mesra ngan bird bird sekelian
ada org buka bisness ,nak bergmbr kene bayar 10hengget
kalau dia ambikkan gmbr terus dpt rege 15hengget
x kuasa la kan , baik la bayar 10hengget pestu bg kamera kat dia suh ambikkan gmbr
bergmbr la sampai lebam kat situ.
adam mcm biasa kemain xcited nak bergmbr dgn bird
sekali elok letak kat bahu , bird pun berak
ekekekke mujur x kene baju.



 anak buah yg dah mcm bapak buah
 eilma ni sayang sgt kat adeel
sanggup mlm² tido ngan mommy sambil tolong jaga adeel
mmg berbaloi² bawa dia ni , sungguh pandai jaga adik
so sisterly ;-)
 ahahahha sepet² mata dan senget² bahu

 walaupun gmbr kelam kene buh juga sbb ini satu-satunya gmbr depan train
bahan bukti kata adam

 anna iman yg makin kurus
adik adeel lagi hantap okeh.. dia ni leh lambung² ekkeke
 dlm train
 nmpk x atas pokot tu ramai monkey
gmbr taken dr dlm train yg sedang bergerak
dasarr femalas kan .
lupa nak shakap , adeel adalah kene tinggal
kami x sanggup nak kepung dia wehhhhhh
tggu dia besar sket baru naik lg sekali kot
kalauuuuuuuuuuuuuu ....




sekian.

June 8, 2012

Wedding our Diva friends

As Salam

Cuti sekolah mmg biasa lah musim org kawen kan ?
menderu-deru jemputan , mana yg sempat kita hadirlah .. yg x sempat kita berkirim salam je.

2/6/12 wedding our frend Linot @ Haslina ♥ Izwan
kat Cheras sinun.

peluang ni la yg kami tunggu tuk berkumpul sesama dan berhuha huha melebihi pegantin
mahap lah yer pengantin ekekeke

*
sekeping tuk tatapan korang
mommy yg menggemuk dgn jayanya , diet berbulan² turun 4kg jek
sentap mak  hahaha.
adeel muka malas layan mommy , sebabnya dia dlm cobaan melepaskan diri
biasa la dia nak tawaf dewan
 nmpk x pentawaf sedang gigih tawaf dan emaknya sibuk ngekor
giler x ngekor , kang ada plak dia lepak dlm kawah masakan hehehe
errkkk baju menggelembung kat perut  yer , bkn mommy mengandung haha
 us with pengantin
 lagi
 dan lagi
hahahaha
 ni baru pengantin
Selamat pengantin Linot ♥ Izwan
moga korang berbahagia hingga ke hujung nyawa

baby satuuuuuuuuuuuuuuuu !!!

Perangggggggggggggg

Askar² kecil mommy .

*
yg ni ok lah 

*

TAPI




*




*





*






*




*





*





*







*





*





yang ni ????? 
muahahahaha perut kamoo dik !!!


June 7, 2012

Makan Makan Makan lagi dan lagi

As Salam.
bertabah lah yer , gmbar mknan caca marba
kita belasah buh dlm satu entry sbb mommy kan "rajin"

yg mommy masak sokmo x cukup bahan tau
sbbnya skrg malas masak *dulupun malas*
so kalau beli bahan pun sikit² jek , makan tuk masakan kedua tiga redha ajek la x cukup sifat ngeeeeeeeeeeeeee
*
*
pasta creamy tuk bebudak , kene repeat buat sbb adam mkn  henti² ahahha sedap sgt la tu 
kan kan kan ?

*
mee goreng x cukup sifat
terima kasih.

 *
nasi ayam pun x berapa cukup sifat
kira trendmark la kan x cukup sifat tu hahaha


pasta sup
masa ni tekak teringin mkn sup-sup sbb tgh demam


*
belen pasta sup kita transform jadi makaroni goreng hakkkhakkk
siap ada taugeh , pernah jumpa western bun taugeh??
perintis la kan *ke penjahanam*


*
mkn kedai plak
layan adam pekena roti telor , his pebret all d'time.
pagi petang siang malam pun dia sanggup mkn roti telor
rasanya mommy kene belajar buat sendiri laa  muahaha



*
nasi lemak udang in d'house
x de maknanya masak .. mkn kedai .



*
@ fishbone restaurant
adam mcm biasa mkn ringan² sbb tu dia ringan 


mommy ?
sure hat berat² sbb tu mommy beratttttttttttttttttttttttttttt !!!
barli lemon + nasi goreng seafood


*
ini hat bekpes pagi tadi @ Qaseh Bistro

*
macaroni cheese  sendiri bikin

sekian
ok.bai.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers