Pages

Klik Klik

March 30, 2012

Adeel Tan 1y 2m

Anak bertuah ni dah menjangkau 1y 2m
perangai ??? huiiiiiiiiiiiiiiiiiii byk songeh dia .
gigi still 8btg ekeke
jalan still x reti perlahan pestu tersungkur
mulut baru beberapa perkataan yg difahami ,selain dr itu ialah bahasa jerman.
manja nya pulak bikin mommy daddy fening ,asal nmpk kita tadah tgn mintak dukung . ye lah ,kamu selim kan ahakksss.

now tgh demam , dah seminggu demam on off
deman nak pandai apa la yer kali ni
mcmmanapun peel kamu mommy tetap sayangggg kamu sangat sangat sangat
geget pipi sket ehehe

x de idea dah.

March 29, 2012

Happy birthday chenta hati mommy

29/03/2012
Adam Izz Zaffran
7 tahun sudah chenta hati mommy ini
cepat betul masa berlalu .
still notty tp mommy maafkan kamu sbb kamu masih kanak² ehehe
doa mommy daddy moga adam jadi anak soleh & dilindungi Allah selalu.

March 23, 2012

Kanak² @ 2pagi

Dijumpai si penjuru katil sedang gigih membancuh susu sendiri
anak oiiiiii 2pagi dah ni , tido lerrrrr.

March 15, 2012

From Korea With Luv

Tengkiu very much Su & K.inazz .
x dapek gi korea , merasa la jugak buah tgn korea hehehe
ada lg yg lupa snap - FM tomei
 pencil case angry bird tuk adam dari mama su
happy adam sbb skrg kan tgh kemaruk angry bird

WT - Sari Ratu

menu berdua mcm berlima
 bersama si dia chenta hati mommy

March 13, 2012

Urutan refleksologi

As Salam
semalam kan saya cuti , cuti malas. ehhh cuti sbb nak bw adam jumpa dentis.
kesian gigi adam yg tumbuh bersimpang siur , so smlm cabut 2batang.
harap² lepas ni elok sket kadar pertubuhan gigi nya.

*
appt pukul 3ptg. so byk masa la pagi tu kan.
dak adeel hantar pergi nursery so merambu lah saya dgn adam
singgah Giant sbb nak cari barang , barang x jumpa tp ditakdirkan saya tuk urut tapak kaki hahaha
mula² seriau gak , kang terpekik terlolong saya kat sana x ke malu?
akak tukang urut tu mulakan dgn tya nama penuh saya + nama mak
pestu dia suruh saya selawat time dia start nak urut tu
mula² kaki kiri sbb dia kata kat belah kiri ni segala mak pak penyakit bertenggek
ooooooo gitu rupanya .
minit² pertama tu rasa nak mengalir air mata ..sakittt tp kutahannnn jebattt hahaha
buat² muka cool walaupun rasa nak sepak² tukang urut *over*

akak tu kata kolestrol saya ok - sengeh
angin bykkkkkkk dlm bdn  - errrkkk??
acid agak tinggi  - ????
acid tinggi tu mengganggu kelancaran buah pinggang katanya ,siap pesan minum air kosong byk² . baekkklahhh kakak .
sampai satu bahagian tu mmg berkerut² muka saya sbb mmg sakit
tiba-tiba akak tu tya   :  " haritu bersalin bedah ke "
saya  : *mana akak tau ni*   iya kak , dah setahun
akak urut : mmmppp kesan bedah ni x elok lg ,mcm ada ketulan darah beku.
saya  : errrkkkkkkk ????  magic la akak ekekke

*

sesudah selesai urut tu dia bg minum air pemecah angin
pestu dah alang² sangat saya ambik la 2jenis ubat herba .
1 tuk buang angin/toksid
1 tuk bersihkan buah pinggang
dia suruh mkn habiskan dlm sebulan .

sekarang rasa sakit² ler kesan dia urut semalam
semalam x rasa tauuu huhuhu

sumber google

Daerah Refleksi
Merupakan titik pusat urat-urat syaraf di anggota badan manusia. Tiap-tiap titik tersebut ada hubungkaitnya dengan organ tubuh tertentu. Setiap organ di dalam tubuh sentiasa memerlukan pengaliran darah yang lancar untuk urusan penerimaan sumber makanan dan pembungan bahan kekotoran. Dengan mengurut atau memicit daerah refleksi akan melancarkan peredaran darah orang yang diurut. Kelancaran ini mendorong organ di dalam tubuh menerima sumber makan (seperti oksigen, hormon, antibiotik) dan pembuang kekotoran (seperti asid) yang hendak mengendap di situ lalu dialirkan ke buah pinggang.
Sebenarnya, kalau manusia mahu menuruti kehendak alam, berjalan di atas tanah kasar dan berbatu tanpa beralas kaki, maka daerah refleksi yang terdapat ditapak kaki akan tertekan hingga tergerak fungsinya

March 9, 2012

Buat apa tu anak ?




memerut 
kahkahkah
kemain lagik memerut tp mulut ada mknan
seminggu ni begitu la peel dia time bgn pagi
everyday w/out failed okeh.
syabasss mera beta !!

March 7, 2012

Bihun Sup

As Salam.

sekarang semangat nak apdet blog merundum kembali
ahaha mcm laaa sblm ni rajin sgt kan .
minggu ni mummy start puasa .. bayar hutang u
korang dah bayar? hahaha
kiranya sambil² puasa tu niat nak diet sekali la
trauma tgk bodi sendiri dlm cermin , ingat kan almari rupanya mak org  sobsobsob
agaknya sbb umur pun dah byk , agak liat sket la nak turun berat
kadang² sampai give-up ,bila give-up mula la nak makan yg macam²
sedar² byk baju x muat hehehe
*
tekak org puasa mmg lax bleh blah kan
lepas sahur dah pikir nak berbuka apa
mummy mmg suka bihun sup kalau puasa
puas rasanya dpt hirup kuah sup time berbuka
panas panas pedas pedas
fuhhhhh langsai semangkuk
 another semangkuk ?

sekian.
resepi ? sila google ekekek

March 2, 2012

Alahai anak omak ..

Boolat
comot 
 buchuk macham
elok snap gmbr terakhir  "pangggggg" dia hempuk mug lalu pecah berderai
*sentaphatimaknak*

Jom Soto

Jemput makan
menu ahad lepas hahaha baek punya peram
aritu 1family layan soto . 
awalnya nak buat tuk adeel jek , pestu mummy plak terliur
terus buat sup tuk org besar plak
adik adeel kene sup tawar hambar la kan - budak kecik
daddy suka
adam suka
mummy lagik suka
sebab x yah susah² masak mende lain ekekeke
 Bismillah
ulang makan sampai isnin pagi
hahaha

March 1, 2012

Pavlova dealova

As Salam
Semalam ambik order pavlova dr cik adik manis Anna Suhana
pes time order , jakun la kekdahnya
sedappppppp.
mau order ?
skodeng² la blog beliau http://blog.bakemecupcake.my/

tengah tensen tahap langit ke tujuh sbb cable camera hilang
dlm bilik opis sendiri pun boleh hilang
kegeraman betul.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers