Pages

Klik Klik

February 29, 2012

29-02-2012

ahahaha saja jek nak abadi kan date ni
4thn sekali kan kekdahnya

teringat plak ngan sorang "kawan" yg besday nya jatuh hari ni
tp setelah dia buat onar *hutang x byr*  dia pun hilang tanpa jejak

sob sob sob

February 23, 2012

Adik Faris - Kau Pergi Jua

Al Fatihan untuk adik Faris Nur Daniel
Akhirnya pergi jua setelah bertarung nyawa 3minggu lebih .
jiran mummy kat AB walaupun x pernah bersua muka
tp terasa bahang kesedihan nya sbb tiap mlm daddy ada bgtau surau AB ada buat solat hajat untuk adik Faris. tp Allah lebih menyayanginya .Syurga jua lah tempat adik kita ini.
semoga ibu ayah & keluarga adik Faris tabah menerimanya.

February 22, 2012

Aduhai anak besar

As Salam

Lama x cerita pasal anak besar kan ,mentang² ada anak kecik yg gebu gebas hahaha.
sejak daddy take ober kejut adam bgn pagi then mandikan & siapkan di kesekolah seterusnya hantar ke sekolah , mcm dah x byk mummy spend masa dgn adam.
ye lah , daddy pun sangat sangat faham kot dgn feel anak kecik yg ya ampun dia punya perangai melekat melekit tu ..pantang kita gerak sikit dia dah hekkkkkkkkkkk . tensen mak.

*
tp petang/malam mummy byk la masa tuk adam . seawal 5.15 kalau dia nmpk kereta mummy lalu tadika transit tu lajuuuu jek dia angkut beg balik rumah . mummy baru buka pagar dia dah sampai sambil heret beg skolah + beg transit ..sampai senget² badan . sian tgk sbb adam kan si kurus huhu
masuk rumah bg dia rest layan games atau apa saje kat laptop mummy.
kadang² dia kacau mummy masak ,minta itu ini or tolong kacau² kat kuali
sambil² tu mummy jd agent perisik tya hal² skolah ,mkn apa bla bla bla
kadang² dia layan ,kadang² dia x mo layan hahaha sian mummy.
lepas dinner dlm 6.30 selalu lepaskan la dia main kat luar sampai pukul 7mlm

*

Then malam masa tuk susun buku , now mummy mmg x tolong dia susun
dah terer dia susun buku sendiri ,lepas tu kalau ada h/work kasi paksa dia buat sbb sejak sekolah ni dia selalu tido awal .penat sgt main kot ,lagipun perjalanan dr skolah balik rumah boleh tahan jauh ..dlm 30-45minit kalau x jem ,kalau jem pepagi tu mau sejam gak . kadang² dia tertido dlm van skolah masa perjalanan balik. tgh ejas la tu ..biasa duk tadika ada waktu tido kan petang².

*

minggu depan ada exam.
mummy nak suruh ulangkaji pun x reti sbb x byk lg yg dia belajar
lagi pun mummy lama dah x skolah , ala blurrrr gitu hahaa

semalam dia bawa balik baju skolah yg penuh percikan warnawarni
nasib baik mummy x pengsan ..rupanya dia ada pendidikan seni
buat apa ntah guna water color sampai begitu sekali jadinya baju
mummy dah rendam ngan clorox malam td , harap² baju tu boleh diselamatkan lagi
baru lagi tu huhu

*

mujur gak kasut skolah dia kaler hitam
kalau kaler putih , dabel  fitam la mak ko nak!

February 21, 2012

Lagu pebret dak Adeel



Adeel kan jenis susah nak tido , tonggang terbalik sejam pun x tentu lelap
tgn mummy dah lenguh pun dia still hokhekhokhek
then daddy ada beli quran digital , dlm pen tu ada mp3
ada lagu ni , mmg mujarab - senyap jekkk dia sampai terlelap
adam pun suka sampai naik hafal dia
ehhh mummy pun suka ,sejuk ati dengar.


February 20, 2012

Malam minggu berteman salad kebab dan Beto

Malam minggu saya sunyi .. ewahhh statement mintak pelempang ekeke 
but siyes , sabtu mlm tu incik daddy balik surau lewat sbb ada kematian.
anak besar lepas sejuta money drop dia pun drop jugak depan tv
anak kecik pun drop juga x lama kemudian
emak budak terasa lapas sbb last mkn dlm pukul 3ptg
kahkahkah dasar femalas kan , bila laki kata ada majlis ..lajoooo je ko kata x yah makan kan?
anak besar mintak cococrunch & mkn kek yg dia beli siap² masa keluar lunch
anak kecik x yah cakap laaa , balun susu sudah
last-last dlm pukul 10 perut berkeroncong
so kebek² apakah yg ada dlm peti ajaib , jumpa sate kebab
tgk kat tmpt sayur ada mixed salad jekkk .. bagus kan?
grilles kebab then campak² bahan buat salad
sambil mkn kebab sambil layan cerekarama yg ntah dah berapa kurun mummy x tgk
terus jatuh chenta ngan hero dia Beto Khusairy ?
wallahhhhh comey munggg ni ..mkn kang.
esoknya terrrrrtgk lg sekali my beto dlm citer Sesungguhnya
wallah .. u made my day lah beto.



dah.bai.

Me & pagi yg kalut

As Salam
salam pagi isnin yg indah ..indah la sangat hehehe

pagi td celik mata 5.30 , daddy dah bgn mandi
lepas tu dgr dia kejut adam bgn n ajak turun bawah ,mata mummy siyes x leh buka
pastu terjaga sekali lg tgk jam 6.28 , ooo leh tido jap lg ..kul 6.45 leh bgn
sekali lagi terjaga udah terang hahaha kelibut tgk jam 7.25 huwaaaaaaa
bgn mengejut sampai sakit kepala ,elok capai towel si bambam bangun
adehhhh masalah besar sbb dia ni kompom nak bergayut jek .
selalunya mummy bgn mandi masa daddy still kat rumah ,leh dia tgk²kan adeel kalau dia terjaga sesambil dia siapkan adam nak ke sekolah . tp pg td siyes mummy x leh buka mata ..kepenatan berjaga mlm sejak 2mggu lepas start adeel x sihat aritu kan ..pestu mlm² adeel mmudah terjaga ..jenuhhhh taw.
mlm td adeel pun tido lena ,mummy plak ambik ubat alahan. sila salahkan adeel & ubat ekeke.

so , x de pilihan lain melainkan bw sekali dak adeel masuk bilik mandi
melalak la member tu sbb dia kan nak jd anak bear ,bergayut jekkk tp mana bleh layan
tahankan aje telinga dengar dia hokhekhokhek ..cepat la behave anak oiii.
laju-laju mandi ,pakai baju . capai adeel ,capai hp & botol susu zasss turun bawah
letak adeel depan petisejuk bagi dia ralit main ..x mo plak ,selau suka jekkk
cissss mencabar kesabaran betul .. biar je dia melalak sambil² panaskan bubur adeel.
pestu teringat smlm petang ada tapau sup daging & nasi putih. alamak nasik dah sejuk gedi sbb duk dlm peti ..kebek² peti sejuk then decide goreng je nasi itu .. laju² potong bawang ,cilipadi & sayur kobis cina ..belasah je apa yg jumpa hahaa
pestu campak² goreng ngan jeruk tenggiri-jadilah nasi goreng ikan masin express
bungkus² semua , buat susu anak .
adehhhh dah 7.50 , bg anak susu sambil tacap muka ngan bedak & lipstik
kang ada plak org pengsan tgk muka pucat lesi kahkahkah
kul 8 kelek anak dan kelek beg beg beg ..3beg hoccay .
1beg mummy ,beg adeel & beg adam .pestu bekal mummy lagi hahaa
tutup pintu & grill sambil kelek anak sbb dia x mo jln
start kereta , buka pagar & lari jap gi tadika depan rumah hantar beg adam.dia transit sana sekejap dlm sejam time balik skolah .. kelek lagi anak balik rumah ,undur kereta *ohhh daddy ,pagar auto pleaseee*
tutup pagar sambil anak kecik meraung dlm kereta ,mak dah x larat nak kelek kamu anak oiiii
zasssssss gi nursery hantar adeel ..pokpek sekejap ngan bs zassss gi kerja.

perut lak lapar , singgah gerai depan jln utama
beli kuih 5ketui sbb kenit²
2karipap - keras ketung
2 kaswi - liat mcm tayar beskal
1serimuka - suram muka

 semua kuih adalah tak sedap tahap x leh telan
nangis dlm hati sbb kelaparan sbbnya last mkn semalam kul 5ptg.
lepas mkn gi plak beriadah kat tasik ,lagu mana la perut x berkeroncong.

agak-agak berapa kalori terbakar hari ni.


pesanan tuk diri sendiri
LAIN KALI BANGUN AWAL



haahhaha fadan muker.

February 17, 2012

Me & BE & Nuffnang

As Salam

dulu org lain cerita ttg BE mula tu saya pun blur blur ..apekah BE ?
so mcm budak darjah 1 , saya pun godek² la my nuffnang
baca sana sini .. oooo faham la saya .
pestu selalu gak la dpt BE tp saya pun x reti nak buat apa , pandang aje la kot hahhaa
now saya tau la sket² , kalau dpt BE tu rajin² kan la apdet blog sbb iklan tgh running hhaha
kesiannnn mummy adeel ,apapun x tau .

so,semalam godek² nuffnang nmpk ada BE 2ketul
sila lah bagi lagi berketul² walaupun saya ni bukan blogger tegar
ada modal nak bercerita maka ada la entry baru :-D

korang rajin² la klik 2ketul iklan tu yer
Friso & Huggies ..pestu sila like like hehehe

Makanan anak kecik dompot

Jom kita cerita ttg bekal anak kecik.
sejak adeel duduk nursery baru 6bln lepas , setiap hari mummy bekalkan mknan
masa kecik² dulu op kos bubur nasik tp pelbagai lah
kejap ayam ,ikan ,bilis ,sayuran bla bla bla
asal kan leh campak masuk sup/bubur kita belasah lah ..janji seswai ngan tekak anak.
adeel plak jenis cepat tumbuh gigi , now setahun dia dah ada 8btg gigi . 4atas & 4bawah so kira dah tahap terer la menggigit mknan juga menggigit org muahaha .
*


*
lately mummy kerap buatkan pasta sup sbb cikgu dia kata adeel suka mkn . pernah buatkan bihun sup tp adeel mcm x selesa .. mcm nak tercekik pun ado tp spaghetti layan plak . very the western tekak kan ko anak .
so stok pasta yg berbagai bentuk kene sentiasa ada .. dulu² guna baby pasta tp sejak umur menjangkau setahun ni guna pasta tuk org dewasa ni je tp kene rebus lembut sket dr biasa.
 ni pg ni punya bekal
sup pasta ayam & sayur²an
semua dia bedal , bawang ,sayur,daun sup,daun bawang hahaha
moga² suka sayur sampai besar , jgn jd abg adam dah la
kalau termakan sayur sanggup dia luak balik kutip sayur pestu masuk mulut balik ..wekkkk ntah haper haper punya perangai ekekke

*
aritu ingat bila adeel dah umur setahun mummy pun stop la bg bekal sbb cikgu dia kata diorg pun ada buat bubur tp kasar laaaa .. dulu x seswai tuk baby sbb bubur adeel kan mummy blend . tp skrg adeel nasik pun leh layan ..cuma asalahnya skrg jadi x sampai hati kalau x bg bekal .
bekal ni bukan adeel mkn sorang tau , dia ada kawan yg baya² dia ..semua share mkn . cikgu kata semua budak² baya dia suka mkn bekal adeel .. vontot mummy makin kembang la sbb terbukti mummy masak sedap muahahahaha larikkkkkkkkkkkkk!!!
tak tau sampai bila mummy rajin buat bekal adeel
selagi mampu la kot .. skrg ni biar x masak tuk diri sendiri yg penting mknan adeel mantop
ehhh kadang² abg adam pun tumpang bermangkuk² mknan adik dia , so kira agak berbaloi la masak.


*
last sekali tuan punya badan yg ala-ala halimunan



*




*



*
tgh menggelupur minta dokong tp mummy sibuk ambik gmbr mknan buat bahan dlm blog haha

Dinner malam jumaat hahaha

As Salam
semalam balik keje menggegeh masak.
sekali bila nak start masak ..ehh ehhh apesal dapur x leh on
call daddy cool  
me - yang , u ada masak x dlm sehari dua ni
daddy - aikkk bila masa pulak i taw masak hahaha
me - mana tau u masak meggi ke ,air ke   (nak jugak menang)
daddy - tak de ,kenapa ?
me - mmmppp gas abes kot , x leh on huhuhu org dah siap nak masak ni bla bla bla
daddy - gas abes la tu , tong ringan x ? call kedai suh hantar sbb i baru keluar opis ni.
me - ye lahhhhhh (muka moncongggg ,dasar semua harap laki kan)

sekali kan uolls , bkn sbb gas habis walaupun mmg dah sgt habis pun sbb tong dah ringan.
sebenarnya bateri yg abes muahhahahaa . tp dah alang² org hantar gas ,saya pun redha ajek laaa ambik. x kan suh dia balik semula kan , lagi pun gas i tu dah 6bln x habis² wakakakka.
*
nahhhhh jamu mata
panas² lagi tau - atas dapur kehkehkeh
 ini daddy punya spaghetti bolognese with meat ball
wahhhhhh nama , padahal taste nya very the kemelayuan - pedas hahaa
tp puas hati sbb daddy cool mkn 3x tambah ,siap minta simpankan tuk tapau this morning.

*
mine - with lamb shoulder grilled
korang mampu mkn spaghetti ngan lamb ? muahaha tekak naga
balas dendam sbb masa lunch tu kan i cuma mkn capati sosej sebesar ibuk jari .
tp lamb tu kecik sgt tau , sebesar tgk tgn adam jek ..itu pun x abes . 


*
ini plak habuan jiran sebelah rumah
dia pun pencinta spaghetti saya mcm daddy cool , dah byk kali minta resepi tp x tau dia ada masak ke idak hahahaha sbb semalam minta resepi lagik ..cehhhhhhhh sungguh.

ok dah. 
nak resepi ?
sila terjah  blog SINUN
selamat mencuba .
kalau sedap bgtau , kalau x sedap diam-diam
hahaha

February 16, 2012

Lunch yang tak cukup kenyang ...

Tak cukup kenyang bukan sbb x baca bismillah tau , i baca 10x sebelum mkn hahaha
alkisahnya pagi td x sempat bekpes sbb kalut ngan ntah hapa-hapa plus tak sempat singgah mana² nak tapau kerana jem le pulok . redha la minum air kopi jek segelas besar .
angan² tinggi melangit nak lunch sedap² sbb perut melapar tahap bleh rasa nak mkn org tp hajat dihati nak gi tesco kene laksanakan sbb ada org kat rumah tu order speggeti . gigih mak korang  / bini org ni gi beli barang 
eeiiii beli sikit jek bahan jek dah 78hengget . gigih pejam mata x mo beli barang lain tau .
saya beli :-
angel hair 1peket
pasta 1peket
kimball sauce
mince meat
daging 1peket kecik
capsicum 2bijik
salad
sekut adeel - hahaha termasuk plak

*
*
ok melalut.
lepas beli barang terus carik tmpt mkn
sekali semua full cisss cisss cissss
sejak ada MSU sebelah tesco ni memanjang tmpt mkn full
maka saya pun singgah stall hot & roll
mengkome pernah mkn?
sedap tau ,mcm² ado
kalau x nak hat manis² ,leh order hat pedas² masem
kat bawah ni hasil pokcik google ,idak la saya gigih sgt nak ambil gmbr stall kan muahhaa
 saya order yg bawah ni
bkn set tau ,seketul capati membungkus sosej
capati bukan besar cam kedai mamak tu , ni comey lote mcm tapak tgn saya
ehhh tapak tgn saya comey????
kompius jap hahaha
sedapppp tp x shukup ler seketul
tp malu ler pulak dah byr pestu nak tmbh order
kalau ku tahu cinonet sgt , kompom order 3ketui haahha
dasar naga!



sekian
korang cuba laaa
sedap.
promosi free bg pihak hot & roll .

February 15, 2012

Alergik - cerita basi

ahahahahha gelak dulu sbb up kan cerita basi
x sengaja .. terlupa sbb byk kejadian lain selepas kejadian mummy kene alergik ni.
kejadian ialah masa cuti panjang CNY aritu , elok je lepas balik dr rumah MIL & untie's masa CNY ..esoknya terus naik gatal² kat tapak tgn mummy .
mula² sebiji dua ,mummy pun buat x tau tp bila dah naik 5-6bijik hairan la jugak kan sbb x pernah pun kene. kalau ezcema tu biasa laaa , tgn seken hand la kata kan.
so bila jumpa doktor , doktor plak saspek hmfd ..errrkkkkk?
kanak² kah mummy hehehe
sehari selepas tu naik bengkak seluruh tgn sampai pergelangan tangan
kebetulan masa tu mummy balik kg
terus shoot ke pakar kulit ..mujur klinik buka sbb dah lepas cny sehari dua kan
so doktor kata bkn hmfd tp alergik
terus kene sedasssss injek kat muntut auuuwwwwww


masa ni x ngeri sgt , masa naik teruk sampai bengkak tu lupa nak snap picca
maklumlah 2-2tgn x leh guna , nasib baik kat kg masa tu
ramai la bibik² ngasuh adeel ,kalau x sengsara jugak la .
mummy mc lama jugak , tmbh lama sbb sambung dr cuti panjang cny
rasanya keluar gak tanduk boss , mujur mummy x nmpk hahaha
*

*
ehhh lupa , mummy kene beberapa dass lagi injection bila balik shah alam sbb alergik tu x mo surut
gatal jgn sebut la wehhhh , leh terbangun tgh mlm tuk garu tapak tgn
sengsara sungguh sengsara
sampai sekarang sesekali terasa gatal kat tapak tgn
nasib baik ada ubat gatal

*
org kata gatal tapak tgn kanan nak dpt duit kan
mummy gatal 2-2tgn
dapat increament pestu melabur plak tuk ubat²an alergik
hehehe fair & square

February 14, 2012

Pankek kesukaan anak bujang

Pebret adam.
petang² minggu , or pagi minggu selalu mintak pankek
sap sap sui la anak oiiii
nak berapa keping? sepuluh?
siappppppp.
 serius adam boleh habiskan 6-7keping
aritu sampai mummy paksa dia stop mkn sbb agak ngeri la kan
mummy mkn 2-3keping pun dah sendat perut stoking ni
perut adam lagi kecik kot.
tak la gebu sgt tp lembut la jugak.
nak resepi ke?
hahaha

14022012 - Hepi Besday Anna Iman

Hepi 3rd besday tuk anak bucuk mummy gegirl nan seorg ini
moga Anna Iman Sufina jadi anak yg solehah
anak yg menyenangkan mama & ayah
mummy sayanggg kamu banyak²
luv u ♥♥♥
nanti potong kek sama² dgn adik adeel yer.

Kesian budak dompot mummy.

As Salam
Budak dompot saya kene virus , saspek rotavirus.
muntah² + berry berry since last week.
ehh sebenarnya dah elok tp jumaat lepas datang balik
dr mlm dan seharian sabtu tu ntah berapa kali dia muntah , asal mkn/minum mesti keluar balik
pestu gigih dia minta makan balik .. kesian sgt sbb kalau bg mkn/susu sure keluar balik
sabtu petang tu terus angkut pergi DEMC
doktor tya nak werded tak , kompom la mummy jawap x nak
bkn senang wehh duk spital ,last year kan dah warded sekali sbb sakit yg sama
baik la mummy duduk rumah jaga dia .
semalam mummy terpaksa cuti sbb still cirit birit ,muntah dah kurang
today daddy's turn lah .. kang kene buang keje plak asyik nak cuti jek hahaha
*
*
tggu tunggu turn kat spital
memula behave , dah lama tu satu spital dia jelajah ekeke
 mummy plak layan kuch kuch hota hai
 lepas ambik ubat semua balik laaaa
eh singgah makan jap , mcm x biasa kan
org jaga anak sakit mana leh masak hahaha
dasar org rajin

*
tgk la muka budak kuat meragam
asyik nak berdukung je keje nya pestu ajak jenjalan
ewahhhh x padan dgn sakit kan
mak ko dah kurus lengan sbb asyik dukung kamu jek
kalau kurus satu badan bagus gak hahaha
 dia ingat comey la tu buat muka gitu hahaha
cepat sihat ye sayang
kesian mummy tgk kamu asyik muntah + yak² sahaja
dah hilang ketembaman kamu ,nmpk tulang mcm abang kamu dah huhu

February 10, 2012

Meh nak promote sket barang baikkk punya

cantik tak packaging nya?
teruja x ?
kalau x teruja tak tau nak kata apa .
saya baru beli dr kawan² x mo lawan
tak pun sila add beliau TAZ REENY .

meh nak bgtau
layer yg bawah sekali tu doyan musang king
layer atas hat ceklat ,putih & hitam tu adalah ceklat sebenar.
sekali sudu terus x mo lepas botol comey tu hahaha

berminat?
cer terjah.

Lunch @ Qaseh with luv ♥♥♥

Alhamdulillah kenyang lunch bersama² kawan² terchenta
kenyang mkn & kenyang gelak
hahahah hihihihi huhuhu hohoho
gendang gendut tali kecapi
kenyang perut senang hati

@ Qaseh Bistro Sek 13
bersama adek,erin,reeny ,linot & k.inazz
ehhh lupa nak khabor ,pinggan mummy  hat depan sana tu
lauk patin asam tempoyak & ulam²an.
fuhhhhhh enak banget.

Pagi pagi jamu mata tgk makanan yg tidak lah sesedap mana

As Salam

semalam teringin mkn asam pedas gara² chit chat ngan tawan² kat fesbuk.
pengaruh betul hahhaha.

*
kepala siakap jek
badan simpan tuk buat bubur adeel
lagipun mummy makan sorang , daddy x layan siakap asam pedas
kalau sweet n sour dia layan laaa ..malas nak ikut tekak dia kali ni
so mari menderhaka dgn ikut anak tekak sendiri.
masak sendiri
makan sendiri
sampai licin
ehhh daddy tumpang belasah bendi sbb mummy  x de masak sayur lain haha
giler pemalas ahhh bini kamu incik Tan.
 untuk daddy & adam
sup bebola
pastu bikin telor dadar.
 mlm dlm pukul 8++ anak tekak teringin makan pengat sbb petang tu beli pisang
konon untuk adeel tp sendiri belasah hahaha
comey dak pengat pisang mummy?
lepas tu bila daddy balik surau dlm pukul 9++ dia bawa nasi lemak 2 bungkus
pestu paksa² mummy makan
dia x nmpk kah badan mummy dah mcm pintu
kalau diri sebelah pintu kompom adeel kompius yg mana satu mummy yg mana satu pintu hohohohohohoho
comel laki mak.
untuk tidak menderhaka ,mummy suap juga lah sesuap dua sambil suapkan adam
nasib baik ada adam sbgai penyelamat hahaha

February 9, 2012

Azam , cita² ,angan² ? what ever lah .

Kehendak or keperluan ?

sebenarnya kan , saya dah list kan mende² masa awal tahun aritu
tp asyik la lupa nak meng entry . apa ntah yg saya bizi kan tidaklah ketahuan . tau tau dah bulan february hahaha .


*
konon ~ nak beli sepasang setiap bulan.
nak beli hat readymade jek ,bukan nak berlabuci² liplapliplap
baju kurung bodo² je pun sbb konon azam nak pakai baju kurung lebih kerap pergi opis. sekarang ni setiap jumaat je hihii .  so far jan & feb dah berjaya merealisasikan nya .
membeli la yg berjaya , memakai lebih kerap berlum berjaya muahaha
cermin mato
ini duduk antara garisan diantara kemahuan & keperluan
cermin mata saya dah 2thn++ kot ,so mmg sampai masanya tuk tukar sbb tahap kerabunan pun semakin meningkat . keuzuran spek mato pun meningkat sbb dak adeel suka sgt renggut². copot² jantung mak menyelamatkan dari dijahanamkan oleh sikecik yg enggak tahu apa² itu .
ada gak terpikir nak pakai lens semula tp bila pikir balik x mo la sbb dulu pernah kene infection sekali. jenuh menahan gatal mata huhuhu . bila ntah nak belinya yerrr ? tunggu tgh² tahun la kot hahaha 
 ehemmmmmm ... adoiiiiiiiii mmg perlu handbag besar kayak gini .
mau sumbat mcm² barang adeel kalau keluar sekejap² .
tp tgh menyabarkan hati ni .. kalau ikut hati mmg hari ni jugak mak terjah carlo rino muahahaha
errrkkk kalau mintak ngan incik suami agak² dapat x?
ker dapat penyepak sedas dua ? 
ahahaha
perfume ni tahap keperluan jugak ni.
lama giler x beli sbb aritu boss hadiahkan hat gedabak. makan tahun jugak nak habis.
now tinggal nyawa² ikan isipadu nya
wajib beli ni , kang busuk saper yg susah hahaha 


ok la
tu jek nak merapu
saper yg rasa² nak sponsor
do not hesitate to contact me


wakakaka


muahahaha


ok.bai .

February 8, 2012

Adeel & Kasut pertamanya

Biasa la ,mummy adeel poyo
kasut pertama saya pun dia gigih masukkan dlm blog
saya redha aje la ada mami mcm dia hikhikhik

*
tataplah kaki gemuk saya
mami vogelkan saya sbb saya demam
tp kasut baru punya pasal , saya lupa yg saya demam
saya dah pandai berjalan untie² semua
walaupun mami saya gelar saya ni "KENDERAAN BERAT" tp saya berjaya juga berjalan sempena harijadi saya yg pertama .
tp saya lebih teruja dgn kasut mami saya
ini kasut jogging mami
mami kata dia dah x sanggup tgk bodi sendiri depan cermin
harihari dia merungut gemuk
tp lps merungut dia makan
mcm mana x gemuk???
dr minggu lepas mami saya gigih berjogging sambil tolak saya dalam stroller
sampai taman baru mami turunkan saya
saya sangat gembira bermain bersama² abang saya
mami saya pun gembira sbb dpt lari keliling padang
*ppssstttt :mami bukan lari tp jln lajoo lajoo*
mami kata kalau dah dah besar sikit,saya pun kene jogging sbb saya kan "kenderaan berat"
saya tak paham pun apa mami cakap
saya angguk angguk je. 

Lauk pauk dan seorang budak bam bam

As Salam.

cuti 4hari tp sekali jek masak iaitu semalam
hahaha hebat kan mummy .
masak sbb dah x lalu mkn kat kedai , dah sampai kedai tp leh mummy x jadi makan.
order air jek sambil layan anak n bapa makan.
balik rumah korek² peti ajaib tgk apa leh campak² lam kuali
so dgn ajaibnya terjadilah masakan seperti dibawah

*
kangkung goreng sotong
bapokkkk besar sotong ,jgn tya kenapa.
yg pasti 4ekor sotong mummy sorang yg mkn sbb maknosia² di dalam rumah itu semua x mkn sotong. maka dgn sbb itulah seafood amat amat jarang masuk dapur. kalau mummy tingin pun order kat kedai je lah. tak baloi memerah keringat masak sendiri ..cewahhh padahal malas.
 telor dadar comel tuk anak n bapa
sup ayam & kawan²
kene ada kawan² kalau nak sup ayam anda laku
kawan² itu ialah kentang ,karot & fish ball
cendawan butang tu adalah bonus tuk mummy
mereka org² jantan tidak mkn cendawan itu 
rona roni makaroni edisi belasah je apa yg ada dlm peti ajaib
isi ayam+brokoli+bunga kobis
sekian 
 ini penyebab kenapa mummy malassssssss sangat nak masak
*




*





*





*





*






*






*







*







*
seketul budak gemok.

bahaya so baik x yah masak


wahhhhh alasannnnn !!!!!

February 3, 2012

Adik dan Abammmm

" abammmmm , jom mainnnnn" 
 "mummy ..abammm x nak main"
 "mmmppppp nak buat mcm mana yerrrrr? "
 "ganyang abammmmmm"
 "mummy ... abammmm x layan"
akhirnya tergolek sendiri sambil geget napkin
ekekeke


***
si abang makin kurus kering dan gelap gulita sejak skolah ni
siannnnn dia.
x per ,proses pembesaran kan.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers