Pages

Klik Klik

December 30, 2011

Adam bermesra bersama Upin Ipin

AS Salam

wlaupun dah hampir hampir basi , mummy UP jugak la ini stories .seploh tahun lagik leh la adam baca sambil kembang kembang kembang hidung.
ini kejadian 25/12/2011 bersamaan hari krismas kekdahnya
cotik kan , so adam telah tertgk iklan Upin Ipin ada kat Space U8 Jelutong. kebetulan mami dedi pun x pernah jejak kaki ke sana ..so menggigih la anak banak berangkut nak skodeng U&I.
abang adam enjoy habis
 idola  *konon*
 bukti saya dah sampai sini ekekeke
 gmbr ngan susun atur majelis pun jadikkkkk
apaadamkesah ?
 mami jerit² pegang kamera kecik kat tepi tp adam dok songeh bongeh pandang kamera depan yg godang.
mummy sentap okeh !
sekian .




errrkkk saya akan bercuti 31/01/2011 till  8/1/2012.
10hari youuuu include PH & weekend la tapinya.
jangan jelesssssss  hahaha

December 29, 2011

Up satu entry dulu - Adam Orientasi

As Salam .

lama sunyi belog ni ..bkn malas *wahhhh x ngaku*  tp bz abb asyik cuti jekkk.
kat rumah plak x koser nak apdet ,asyik rebut pc ngan adam sbb dia nak main games angry bird.
dia x nmpk lagi angry mummy  canner  grgrgr

*
28/12/11 - selasa
hari orientasi dak adam @ SRAI Sek 19 Shah Alam
haaaaa bg alamat penuh skolah lagik ekekee
"saya masuk 1 Taubat .. mmg kene taubat ni"
*


*


sessi beramah mesra dengan adik ..siap ada ucapan lagi disubuh hening
"nanti mesti abang rindu kat adik sbb abg dah skolah jauh"
*
mak korang lap airmata dikegelapan subuh hening - huwaaaaaaaa ;-((
awat sentimental sgt ko bang adam oiiii .
Sekian

December 23, 2011

Selamat bercuti panjang ..ehhh 3hr jek.

As salam

saje jek up entry bodo² hahaha.
kata nak cuti 3hr kan ?
apa plan cuti-cuti korang ?

Christmas tahun ni duk dendiam je la sbb famili my SIL x de kat sini
diorg beraya  *beraya ?*  kat Sarawak sinun
sinun lagi meriah kekdahnya . x leh la kami tumpang curik hadiah santa mcm tahun² lepas.
ehhh tahun lepas pun diorg kat sana ..
ooooooo patut rasa mcm lama x jumpa ekekeke

saya x de plan tp td my kakak call kata nak mai sbb Ariani ada sales 50%
adoiiiiiiiii yaiii nya punnnnn , abes la duit mak kalau ikut dia ni
dia pesen sopping till u drop haahha

lepas tu rasanya nak bawa anak buah yg tercicir ikut rombongan cik jijah ke ICT
asyik ngungkit jekkk .. tensen mak tau korang ni . udah ler korang tu dah besar panjang , mak su jugak kah yg harus bawa ? pergi la sendiri ngan kawan² huhuhu .

lepas tu *berapa byk punya lepas tu daaaa* kalau ada lebihan masa nak bawa diorg mandi manda plak
cadang terjah wet world ajek laaaa ,sunway lagoon kalu .. pecah tabung la mak su korang ni hahaha
giler kedekut punya mak su !

oh yaaaa lepas tu lagik .. dah janji nak bw dia ju pa upin ipin kat Space U8.
ooooo itu dokek .. pejam mata pun leh bawa.



eeemmmmppp apesal xtvt weekend ni semua versi budak²?
sentap mak !

December 22, 2011

Gift tomey tomey - TQ FidaGhazi

As Salam.

Hoyehhhhh ..nak tayang gift yg kita dapat . korang ada? hahaha
nak kata masuk contest x la jugak tp nawaitu saya mmg saja-saja teka kat blog Fida
sekali menang ko ..uuppppssss hepiiiii.
Semalam dpt parcel ..tanjat  gegirl bila buka.
siyessss semua bende yg saya suka dan saya galak kumpul , beli & simpan  hahaha
sbb nya sayang nak guna ..comey comey belaka.
TQ Fida ..suka sgt sgt sgt . luv it !
ada apa ekkkk ?
Apron + towel lap sudu garfu + sarung tgn doraemon + lapik kuali panas
kalerpul kekdahnya .
korang terjah la blog Fida
saya suka baca sbb sangat santai dan kadang² bikin urat perut saya keras
saya pun x pasti mcmmana leh sampai sana ..ehhh dah tentu berkat rajin BW kan?

TQ again Fida
 

Jalan jalan with my chenta hati .

As Salam

Jenuh nak seru mood mengapdet ..mmalas juaaaa hahaha.
Alhamdulillah operation mata my mak berjalan lancar . masa saya balik ke s.alam tu dia kata dah bleh nmpk samar² ..pelan² kayuh ye mak . kalau ok next time kita operate lg sebelah mata mak. leh la mak menatap anak cucu puas² ..leh la mak mengaji tanpa was was ,leh la mak tgk program agama kat tv tanpa duk depan² muka tv ..leh la mak masak tanpa kami semua risau mak lupa tutup gas .
luv u mak ..insyaallah kita jumpa next week  ;-))

*
*
*
Selasa saya still cutikan ? plan asal nak pergi skolah adam beli buku or byr yuran semua lah sbb aritu diaorg kata leh start beli buku 19hb++ . sekali nan hado .pejabat siap tutup dr 20-22hb sbb katanya all staff gi kursus . sentapmaktau .
sudahnya , saya bawa adam berjimba² . ehhh mmg plan nak bw dia tgk wayang.
tp sbb dah x de mende nak buat , pukul 10++ kami dah terpacak kat Summit Usj.
hhahaha gigih ..
*
layan la dak adam yg sentiasa teruja tgk lampu kristmas .
last year pun dia teruja gak kat IOI Mall hahaha
paling x tahan siap melompat² sambil nyanyi jingle bell jingle bell  huwaaaaa.
pestu byk la soal jawap dia ttg krismas.
ada plak jumpa badut ala² Santa , dia tya leh x adam ambik hadiah kat sana ?
huhuhu jangan la anak oiiiii ... 
peace ..gaya keturunan.
.Pastu kami ambik tygan yg paling awal 11.50hahaha
layan betul Alvin & The Chipmunk 3  ni
mak pak yg gelak lebih² hahaha
Habis movie jln² lg perabis masa 
lepas tu balik ... eh , lom balik .
singgah tesco xtra beli stationery tuk dak adam
rembat juga sepasang baju melayu tuk skolah dia
settle.
sampai rumah kul 5 mcm balik keje
capek !

December 16, 2011

Cuti panjang

As Salam.

Bakal bercuti panjang yg x berapa nak panjang.
tp rasanya belog ini akan sepi ler beberapa hari
ada org kisah ??  hahahaha

sabtu
balik kampung .lama x balik.byk projek dlm kepala ni.paling byk projek makan menambah lelemak.
nak mkn sate sedap
nak cuci & treatment rambut -byk gugur wehh
nak mkn sedap²

ahad
akan ke teluk intan untuk operate mata my emak
kenapa kat sana ?
sbb my kakak yg uruskan
sbb my kazeb pernah buat kat sana
sbb x kuasa nak tggu turn kat gomen


isnin
kalau emak sihat sejahtera , balik s.alam semula


selasa
nak pergi sekolah dak adam beli buku + byr yuran
nak bw dak adam jln² last shopping keperluan sekolah
nak bw dak adam tgk wayang kalau sempat


rabu
kalau malas keje , nak rest² aje kat rumah
hhahaha




sekian.

December 15, 2011

Tukar Status

As Salam

Tiba tiba perasan status Nuffnang saya telah bertukar dr Glitterati kepada Ordinary.
ooowwhhh nuffnang telah mentalakkan saya kah?
sob sob sob





ok , tau ..ini entry merapu
saya fening x abes lg ni hahaha

December 14, 2011

Mode : Pening

As Salam

Tak tau kenapa pening² masih x hilang².
dah check tekanan darah - normal
doktor kata effect dr migrain sebelum ni
hairan.
kurang darah kah ?
mau buat further check-up kah?
pening tahap anitime rasa leh tumbang
canner tu ?

December 13, 2011

Jalan-jalan Bukit Cherakah

As Salam

Semalam pagi bawa anak anak & anak anak saudara ke Bukit Cahaya Seri Alam @ Bukit Cherakah.
nama jekkk org Shah Alam , rasanya last saya pergi b4 kawen ..means dah 10++years hahaha hebattttt.
so ,atas permintaan anak² sedara ..jom ler kiterrrrr .
layan ajek la gmbr seketul dua ni ,masing² layan alam semulajadi sampai rijek kamera.
terpaksa la diri sendiri yg ambik sbb nak buat bahan dlm blog hahaha
*
Adam with cute kazen Anna Iman
semakin mengecil si iman ini sbb x suka makan huhuhu
 adam with kakak eilma kesayangan plak dlm rumah 4musim
now musim sejuk ..x la sejuk sgt ekekeke
 hepi famili *konon*
anak besar tolong ambik gmbr ekeke
terpaksa crop gmbr sbb x daya nak tayang bodi mummy
kang x muat plak blog ni *fitam*


 adeel yg makin membosar .. seronok dia tgk gelagat org ramai
x bawa stroller , so mmg jd teddybear daddy sepanjang masa
mummy x larat hehe
ni tgh tunggu bus/shuttle ..kemain panjang beratur
tp masa kami dah balik org semakin meremut
mujur kami dtg awal sket huhuhu

sekian
hahaha tetiba.
short but happy trip lah
tuk kanak².

Daddy Junior

As salam

mahal ni gmbr ni tau sbb jarang² sgt daddy interframe
kemana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi
anak daddy katakan.


December 9, 2011

Syorga nya cuti 3hr wahai warga selangor

As salam
saje jek buat dengki warga negeri lain hahaha



*
diakhiri dgn gmbr comel ini
abg adam susukan adik sambik tgk kartun
sweettttttt.
adik femalas pegang botol sendiri
redha jek abg tolong pegang
sejuk perut mummy

Semalam kami MC , tapi dot dot dot

As salam
hari rabu tu kat office saya dah start bersin² , tekak gatal & perit
balik rumah tgk adam srooottt sreeettt ,errrkk sapa yg menjangkiti saper ni ?
so pagi semalam mmg rasa x sihat la kan ,terus sms bos kata saya MC padahal gi klinik pun belum eeke
adeel daddy dah hantar nursery sbb dia x tau pun yg saya nak mc
malas cakap sbb kalau cakap kompom dia kata x yah la hantar anak nursery
"hello , i demam ok ..nanti jangkit kat anak saper nak jawap?
i jugak yg tonggang terbalik berjaga malam huhu " (jawap dlm hati je selalunya hahaha)
bkn x sayang anak tp saya nak rest.
*
 lepas dah lapang² sket baru saya g klinik .
lom buka mulut nak mc doktor dah kata u mc jek ,rest cukup²
sbb nya :
saya batuk
saya selsema
saya punya tonsil jadi balik
saya migrain dah seminggu
tgn saya ezcema teruk ..alahan.

cukup dah alasan mau mc ekeke.
adam pun selsema dah demam panas sikit.
balik rumah singgah bekpes kat mamak
balik rumah 2-2 mkn obat , lepas tu adam layan tv ..mummy buat keje rumah la
basuh baju ,lipat baju ,sidai baju ,sapu sampah,mop lantai,bersihkan dapur,kemaskan kabinet buku yg adeel sepah²kan mlm tadi huhuhu ..tgk² jam dah pukul 11++ . errrkkk apesal lom ngantuk ni?
paksa gak diri lelap tp mcm tido² ayam jekkk ..x sampai 15 minit kot .
dah boring giler x tau nak buat apa , saya layan tv lak tgk law & order.
pestu hujan plak , asteruk mcm biasa la kalau hujan ..sokmo buat hal .
x leh jadi ..lepas zohor tya adam dia lapar x ? dia kata lapar.
nak masak malas + tak de mende pun dlm peti sejuk
*ada la sikit ayam,daging + sayur* tp dah namanya malas kannnn?
zasssssssssss keluar cari makan.
gi giant stadium , lama x mkn kat Secret Recepi perut tiba² kepingin hhaha
*
adam kata nak kek - layannn
 jemput makan untie²  &  uncle²
 saya order nasi + chicken b/pepper
tp sbb dah lama x mkn rupanya dah x de salad dlm set nasi tu
diorg ganti jagung ..errrkkkk ?
saya mmg x leh mkn nasi tanpa sayur ..so suap adam je la
saya mkn ayam tu sikit² ..nyampah SR ,kedekut sayur huhu
lepas makan gi bank sekejap
pastu cari baju melayu adam .. jumpa tp saya x kenan plak
jln² lagi dlm giant , beli tudung selai ekekke
pestu tapau nasi ayam tuk daddy.
tgk jam dah dekat pukul 5 - jom balik.
balik tu ambik adeel , si adeel mcm pelik² muka apesal mummy yg ambik
selalukan daddy dia yg hantar & ambil , so confuse agaknya dia
hahahahha comel sgt dia buat muka pelik
balik rumah gomol² dak adeel sampai daddy balik.
puas hati dpt mc yg dimenafaatkan sepenuhnya
dan puas hati gak , makan ubat sekali je pagi tu semua penyakit gone
so , saya rasa yg saya demam sbb x cukup rest + stress .
*
last muka budak kesayangan hamba
tunggu adik besar sket nanti mummy bawa berjimba² ye sayang ;-)

December 7, 2011

Bila mami saya malas masak

As Salam

x mo WW hari ni , nak bebel gak ..x pedulik hahaha
semalam sbb dah janji x mo masak ngan adam , so gigih omak ehhh balik keje singgah mentapau.
malas la mkn kat kedai ,nanti buang masa lg kat sana kan.
otw blk keje singgah Kluang Station ..tmpt pebret kalau malas masak hehehe

*
bubur ikan tuk adik adeel ..konon.
yg makan byk ialah apak adeel. cik adeel sibuk ngendeng ciken cop mami
hepppppp
 bihun goreng @ mee siam kat menu tuk daddy
makan senafas tanpa pelawa mami pun
oowhhh batu belah batu bertangkup , telanlah aku
aku kempunan mee siam  hahahaha
 ciken cop hainanesse
pebret dak adam , mami tumpang mkn sket
mami kan diet *konon*
 *
jemput makan.
penat mami masak  beli
hahaha

December 6, 2011

Baru dua dah kalut .

As Salam

haahhaa baru dua dah kalut kan.
mak mak dulu beranak 7-8org steady jekkk
x de pun biased kot .
Alkisahnya semalam adam bawa balik semua kertaskerja dia sepanjang tahun ni balik rumah.
dr dlm kereta dia dah cakap "nanti mummy tgk yer kerja sekolah adam"
saya pun iyakan aje la. sampai kat rumah knowing adam lah ,dia mana reti sabar kan ..terus selongkar file nak tunjuk kat saya . saya tgk sekali imbas then cakap kat dia "mummy nak masak dulu ,nanti kita sambung" .
tp lepas masak pung pang pung pang ,buat itu ini .adik meragam mengado² lagi
nak mandi lagi ,kemas pinggan mangkuk plak dah pukul 7.
so adam pun ikut daddy dia ke surau till 9mlm . so ,sementara dia pergi tu saya ada la selak seketul dua buku kerja dia . kertas ujian² dia .. nmpk la markah semua 90++ . Alhamdulillah lega mak . ehekkk baru tadika. jauh lagi perjalanan kamu nak tp mummy sentiasa mendoakan kamu berjaya dunia & akhirat ..sob sob sob.

Pagi td dia kata "mummy x tgk pun kerja² adam" sambil buat muka sedih.
errkkkkkkkkkk ???  saya ckp la yg saya dah tgk 1-2buku . dia x puas hati sbb saya x semak depan muka dia . so saya promise lg nanti petang kita tgk ..dan dan dia komplen
"nanti petang mummy nak masak la , nak jaga adik la , nak buat bubur adik la"
errrrkkkkk lagi sekali  sob sob sob .
terus janji dgn dia yg petang ni saya x yah masak ,nanti mummy beli jek.
petang ni kita semak sama-sama yerrr.
siannnnn abg adam . maafkan mummy ye abg.
kesibukkan kdg² buat mummy lupa yg abg adam pun perlu perhatian juga.

sob sob sob  baru 2 tuuuu :-(

December 5, 2011

Pening-pening

As salam
pening pening ,pusing pusing
jgn speku bebukan , adeel lom lg nak beradik.

mlm td dak adeel bangun menyusu 5x
rasa nak fengsan mak 
nak membesar tara mana lagi ko nak?
kalau b/feed faham la kot sbb depa nyot nyot sikit²
ni tiap kali nyusu 6oz ,tu pun x shukup amuk² tp mummy malas layan
tepuk² tertidur la dia tp lepas 2jam amuk² lagi nak susu
errrkkkkk !

sudahnya omak ehhh pening lalat dr pagi
malam ni sila tido ngan apak ko plak ye nak.

December 2, 2011

Menu Asbol

As salam
cepat betul masa berlalu , dah sampai sweet december ..december to remember.
ok ,mengarut.

*
jgn pulak korang baca tajuk pestu ingat mmg ada menu nama asbol yer .
asbol tu ASal BOLeh  hahaha
*
ikan merah kari kel**g tp tuk lebih sopan kita panggil kari india
me buat cair² sbb incik daddy kan suka kuah²
kalau pekat dia komplen nanti cepat dpt sakit tekak
elehhhh dia yg mkn x henggat salahkan kari org ;-P
 ini lg caca marba
isi ayam + sayur²an masak kicap lada hitam
senang sekali harung
leh x bg alasan anak kecik?
sejak ada anak kecik ni , me masak lauk yg kalau bleh sesimple yg boleh
kene masak laju² sebelum anak balik nursery , mana leh masak hebat²
haibat² leh la .. serah to me .
menu makin malas - bihun goreng hehehe
terbyk plak masak , ambik 3keping bihun (dlm peket selalu ada 4 keping kan)
bila dah siap ..errrkkkk byknya , saper nak mkn ni ?
saya plak ada order ayam percik 1/2ekor , konon x nak mkn bihun la
sudahnya saya ratah ayam seketul share ngan adam
bihun ni kompom berbaki .. susah apa , simpan wat bekpes esok hari nya hehehe 
sekian

December 1, 2011

Adeel 10month - semakin membesar kamu.

As salam .

Lama x apdet blog , penyakit biasa hehehe
hari ni adeel 10month - besar dah anak mummy
leh la bg adik muahahaha



- kuat makan . menggelupur tgk mknan . kalau dia tgh main , tgk kita bawa pinggan terus campak mainan dan merangkak datang sambil mulut pun bising mam mam mam mam huwaaaaaa nangis sbb kita lambat bg . adehhhh , x sempat bernapas mak ko nak oiiiii . so , sila la make sure mknan dah sejuk time kita dtg kat dia. kalau x menjawap la tgk dia menggelupur diri duduk diri duduk amuk² mcm x mkn 10bln.

- dah leh berdiri  lepas tangan tp kaki x berani melangkah lagi . kalau pegang sofa mmg laju je dia jln . cepat jugak tp x leh lawan abg adam laaaa , abg adam 10bln gini dah berlari & panjat grill ekekke .

- gigi dah tumbuh 5batang . 2 bawah 3atas tp nmpk gaya gg ke 6 bakal muncul kat atas . dah nmpk putih² kat gusi . byk gg tu sbb eksen kemain x mo mkn bubur lagi . kene buat bubur kasar² .

- agak behave kalau bawa berjalan . ok je dia kalau daddy dukung or duduk dlm troli giant/tesco . dlm stroller pun ok tp bapaknya malas kedaung nak angkut . sanggup dia dukung 2-3 jam .lantak ko la kan , asal jgn suruh mummy dukung . x sanggup ooooo dukung budak seberat 10kg beras hahaha

- semua mende dia masuk mulut . mmg kene perhati elok² . aritu elok je sedap² dia nyot nyot kasut sekolah abang hahahha . lapar je ko kan nak ?
tgk la gmbr bawah ni , dia tgh syok nyot nyot ubat titik telinga . marah oooo kalau kita ambik , siap hentak² kami . hamboiiiiii perangaiiiiiiiiii ..ikut apak ko la kan , mummy baikkkkkkk hahha




sekian.
hahaha tetiba

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers