Pages

Klik Klik

October 27, 2011

Wajah Baru

As salam
nmpk sgt x de keje kan ?
byk cerita tp saya x tau nak mulakan dimana
so , kebek² la blog sendiri . bosan tgk blog sendiri maka ubah² sket bg berwarna warni kehidupan
mula² tu tukar template , tp byk lam mende kene ejas
x de kerajinan sungguh ..so godek² ajek la - mende free kan ?
senang sket kot nak baca
x nak buh byk² mende di kiri kanan ,nanti selow plak korang nak buka page ni
bajet retis ramai peminat nak skodeng

*


*

esok saya cuti .
nak memanjakan diri kat SPA
lama betul x ke spa since peknen last year
my dear adeel pun dah 8bln ++  kehkehkeh sure byk karat nak kene sental ni
lepas ber spa ada gathering ngan kawan² kesayangan kat sunway
will update  next week insyaallah .



October 24, 2011

Dory Grilled with Vege

As salam.
salam hari isnin . hari ni mummy bgn pagi terus rasa sakit tekak
adehhhh laa , jgn berjangkit kat anak² plak
harap² x melarat sbb this friday mummy ada gathering with isteri² sekelian alam @ Summit




*

*


*

*
Edisi habiskan stok dori
ni tuk mummy seorang ok , isi rumah lain mkn nasi goreng
belumpun sempat mummy nak ambik gmbr , tgk² licin sudahhhh. hahahha sedap lapar sangat kot mereka mereka itu ;-p


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


 tatap lahhhhhhhhh


*


*


*




*





*




*




*




*




*




*




*




*





*




*



 tatap lagikkkkkkk
hahahahha
resepi ?
pejam mata ohhhhh
resepi mummy x ada yg memeningkan kepala
easy & simple katanya kan ?

*


*


*
perap semua bahan dgn garam , kunyit + rosemary
grill kan semua sekali kalau nak cepat malas macam mummy
kalau rajin stim kan la sayur²an tu baru sedap hihi

sos pulak mummy guna sos thai life  (hahahaha)
campurkan dgn bawang putih + merah cincang
daun sup + lemon 1sudu + mayonis 1sudu
gaul semua sekali sehingga padu . 
padu ???

October 20, 2011

Peneman mummy @ kitchen

As salam
beliau adalah peneman setia mummy kat dapur skrg
abes tu payah sgt kan sbb asyik nak melekat mcm anak bear
udah le hantap - rekah tulang belakang tauuuu hehehe
ini bubur beliau
 ini beliau dgn kerusi curi kat kedai mkn kata anak buah mummy
chooyyyyy sgt kan.
janji ado kan adeel hehehe ,janji adeel mau lepak atas kerusi kedai mkn ni
karang kalau mummt beli hat beratus² pestu adeel x nak duduk
lagi ler buat mummy meratap hiba kan ..hahaha padahal kedekut jimat.
 kene ada samting tuk di kunyah
 kene duduk kat belakang dapur sbb tgn dia sgt pantas capai mcm²
bahaya.
iiissshhh anak mummy dah besar sob sob sob

October 19, 2011

WW - everything tapau (lazy mood)

As salam
semalam lazy day mummy
subway - opismate belanja waktu lunch
balik kerja tapau @ mamak  muahaha 
 roti arab + kari ayam
soooooo nice ,secukup rasa. mummy beli kat stall Giant Stadium
next mau ripid  hehehe

Entry melekat melekit - Sate Kebab Frozen

As salam
Ini entry melekat melekit selama 3hari ehehhe
mummy tolong promote bizz kawan mummy Haslina Mahbob
dah dah cuma dan percaya lahhhh , sooooo yummy.
mmg kene dgn tekak kami anak beranak.
nak masak pun senang , leh grill kat non stick pan
kalau malas nak grill sila goreng ajek
kalau malas jugak bakar dlm oven
tak pun stim ajek dlm pengukus.


Sate kebab pertama di Malaysia! Rasai kenikmatan 3 perisa sate kebab - black pepper, beryani & pedas. Diperbuat daripada daging ayam & dijamin halal. Produk bumiputera (Akmal Food Industry). Hanya RM12.00 sepaket (20 batang). Harga istimewa ditawarkan bagi kuantiti borong. Sekali rasa mesti nak lagi. Pasti membuka selera anda...

Panduan memasak :-
1. Dipanaskan di atas non-stick pan
2. Dipanggang
3. Digoreng
4. Distim
5. Menggunakan microwave (grill) selama 6-7 minit

Boleh dihidang bersama nasi atau sungguh enak dimakan begitu saja...

* Untuk penghantaran, pesanan minimum = 5 paket.
* Penghantaran percuma sekitar kawasan Seri Kembangan, Bukit Jalil, Putrajaya, Cyberjaya, Cheras dan Selayang.
* Bagi kawasan lain, kos penghantaran sebanyak RM5.00 dikenakan.
* Penghantaran di luar kawasan Kuala Lumpur/Selangor tidak dilakukan setakat ini.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi :-
Haslina (Linot) : 016-3445 992
Email
skfrostfutter@gmail.com
Phone

ini cara mummy.
mkn dengan meggi goreng hahahha.
tp 1st trial mummy mkn begitu sahaja selepas grill kat non stick pan
adam pulak dia suka sate kebab goreng perisa beriani sbb x pedas
mummy dah tentu² pencinta black pepper. 
jilat skrin


jilat skrin



hahahahha

October 18, 2011

Entry anak-anak ku sayang hahaha

As salam
poyo jek tajuk
saja nak tepek  gmbr lates anak² kusayang konon

*
sampai kemek² idung adik yg wal asal temek tu hehe
 adeel with "kak aida"
 abang adam skodeng dr luar tingkap-gigi hilang entah kemana
 skodeng lagik
 adeel kat giant - pinjam songkok giant jap.
daddy punya kerja la tu hikksss
kontrol hidung sket dekkkkkkkkkkkkk ....

Alahai si ikan dori

As salam.
hari ni kita cerita ttg ikan dori .
mummy suka mkn dory tp biasanya dekat secret resepi aje la sbb malas masak
ada jugak masak beberapa kali tp last sekali masa mummy  masak mcm failed jek
errkkkk x tau nak ckp mcmmana tp rasa dori tu x sedap kehkehkeh
bukan salah dori , salah org yg memasaknya tau.
sejak tu agak lama x beli , rasanya dlm setahun++ jugak la
last weekend mummy tergerak hati nak beli
dah niat kalau blurrr nak masak mcmmana , buat fish n chip aje la tuk adam
tp semalam terrajin sikit sebenarnya malas nak masak lauk lain
*
*
inilah hasilnya
dory with thai sauce
ewahhhh kemain nama padahal campak² la jugak.
simple & easy.
mummy ni kalau ada masakkan yg lebih simple lagiii lah suka
x kuasa nak berkampung kat dapur time penat² balik keje tu kan
lagipun nak jimatkan masa , nak juga golek² gomol² budak pau cina sebelum dia tido ;-))
 resepi ?
intai² kat DAPUR COMEL MUMMY
adam sangat pemilih bila bab ikan-ikan ni
dia cuma suka ikan siakap & salmmon
sekarang dah bleh masukkan dori dlm senarai ikan pebret adam
semalam mula² dia cebik gak bila mummy hulur ikan dlm pinggan
tp bila mummy jojolkan bijik mata terus dia makan hehehe
lepas tu siap rebut² lagi ikan dgn mummy.
bagusssssss  !

October 17, 2011

Makan² @ weekend

As salam .
menu weekend katanya padahal byk mkn kat luar je.
ni menu t/hari @ petang ahad , pg dah mkn kat luar.
kenyang perut bila blk pukul 12tgh hari , x kan nak masak kan?
lepak² dulu lepas zohor baru masak.
mmg plan + teringin nak mkn sup daging.
siap beli daging yg x berapa berlemak - healthy konon
masak sekali harung tuk seisi keluarga - so x pedas la jawapnya
 terung berlado versi campak² tp sedap perasan
 deko deko la konon tp ....... ahahahha
 ini plak menu sabtu petang.
ekekeke ahad dulu baru sabtu yer ?
sukahatimaknak
meggi goreng dimkn bersama kebab debab
mmg nyakuk kata org pantai timur
emak suka
bapak gembira
anak pun mkn byk hihihi
 terselit plak jagung
beli 1kg so stim sendiri kat rumah - puas mkn
lepas stim, letak majerin 2sudu ,garam secubit rasa
gaul rata & makannnnn.
akhir sekali PAU CINA





*





*



*






*




*








*






*








*
goreng pun sodap hahaha

October 13, 2011

Adam & Jururawat

As salam.

ADAM : Mummy ni mmg x percaya kat adam , kan adam dah ckp adam nmpk JURURAWAT ni dari semalam .. bla bla bla
MUMMY : Bila masa adam jumpa jururawat ? kat hospital haritu ke ? adam nmpk dia semalam ? mummy blurrrrr
ADAM : Dekat sini ..... dekat pipi adam ni , mummy x nampak ke JURURAWAT adam??   
MUMMY  : ??????????????????????? JERAWAT laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
comel x anak mummy ni . kecik² dah tumbuh jururawat  wakakaakka

October 11, 2011

Kisah adeel & makanan nya

As-salam
dak montel tu dah 8month 1week , dah pandai mkn ..dah pandai minta² mknan yg kita tgh mkn
so kami pun calit² sket la mknan kami kat mulut dia ..marah hokkay sbb cuma dpt jilat² jek ekekke
kalau tgh lapar ,dia adalah gelojoh
meh tgk gmbr yg abg adam snap masa mummy bg adeel mkn
*
tomot tomot
 marah ok sbb mummy lambat suap.
lambat suap sbb bebel² kat abg adam jgn masukkan gmbr mummy sekali
kang ada plak yg kompius sama ada itu mummy or bibik  muahahha
abaikan adeel yg mogel² tp pakai bip itu
dia nak mandi lepas mkn jadinya sila la selamatkan pakaian dia dulu hehhe
x kuasa mummy nak menyental tauuu
 ahahahaha siap jenguk² dlm mangkuk tgk ada byk ke idak
lepas abes semangkuk amukan lagik sbb x shukup kenyang
tp mummy boolayan , diet sket la dek ..nanti gemuk mcm mummy -sedey-
 bubur ayam+karot.
ni sebenarnya bubur share ngan abg adam
weekend td abg adam demam , dia kalau demam mmg suka mkn bubur
bukan semangkuk , bermangkuk² dia leh abeskan
selera mengalahkan time sihat .



*



*



*



*
tiba² ada ikan bawal masak kari kering 
ini pebret mummy , mkn ngan nasi panas²
sedar² dah 3 periuk pinggan
tumpang sekaki kat sini sbb al malas lah nak mengentry lagi dan lagi
mcm la selama ni rajin sgt ;-P
sekian

ok.bai.

October 10, 2011

Kisah Adeel , Taska ,pengasuh bla bla bla

As salam .
Tajuk x bleh blah hihihi .
panjang sebenarnya cerita tp sbb saya femalas punya olang , kita citer kontot² sudey la yer . korangpun bukan rajin sgt baca belog femes lagi tersohor picisan saya ni . 
cerita bermula minggu lepas , ehhh 2minggu lepas . owner taska adeel dah bgtau yg taska mereka akan disita due the aduan² rakyat parent yg kononnya ada kess penderaan disana . Nauzubillah .
cerita ni dah lama ..byk bende , all in one kata org negro . hasil dr dengki mendengki , bawa² mulut , umpat mengumpat , tuduh menuduh (ok , saya tau tp malas ambik pedulik ..boleh?) . prinsip saya as long anak saya diorg jaga baik saya mmg x nak campur tgn . saya duk atas pagar jek sakit muntut kene duri pagar .
bleh kata juga taska tu dikambeng hitamkan oleh pihak² berkuasa . x de lesen dr mbsa , x de kebenaran dr jkm .. tp setelah incik daddy cool check , semua taska kat sana +-4ketul ..semua x de lesen penuh hihihi bravo kan diorg ? bukan x apply tp masih diproses katanya ..biasa laaaaa kan kan kan ???
ehhh kata x nak cerita panjang , terpanjang plak ekekeke.
tataplah dulu wajah kesayangan hamba yg comot domot ini , br lepas mkn sekut beras berperisa pisang yummy yummy ...
temek tul idung kamoo dik , apesal dlm byk² rupa bentuk mummy ..hidung gak yg menurun kat kamu hahaha. x mengapa , temek pun tetap comel dimata mummy ekekkeke
 ok sambung balik 
jadinya last week hari rabu taska adalah disita hehehe
siap pasang tape mcm tmpt berlaku pembunuhan plak
sedihhatimaknak.
maka dimanakah adeel berada ??
dirumah pengasuh @ owner taska itu sendiri
tp menjelang jumaat mlm diorg call bgtau yg dia x boleh jaga adeel.
bukan adeel jek , all the babies under 2years .
maka silalah korang berterabur carik tempat perlindungan.
saya dah susah hati sbb adeel ada peel yg alfelik sket bab tido
susah nak tido , jenis gelisah carik posisi yg sesuai
hanya org² yg sabar seperti mummy yg boleh bertahan .
mana nak carik taska dgn masa yg suntuk ?
sabtu incik daddy bekerja half day , maka lepas zohor gigihla kami round d'world
tapi semua taska rijek tuk baby - kenapakah ????
sedehhhhhh  ;-(
*
gigih la pulak kami masuk kampung keluar kampung
masuk pekan keluar pekan mencari taska
dah petanggggggg terjumpa lah 1 taska yg jauh dimata jauh dihati
siyes agak jauh tp dah x de pilihan ..jauh tp yg terdekat gitu
jenuh pulak kepala berpikir bolehkah sibambam duk dia dlm carseat sepanjang jalan
kalau jem mcmmana nak bersilat dgn dia
huhhhh~
maka mendaftar la juga kami dgn hati yg libanglibu
demi mu anak !
*
nak dijadikan cerita - ehhh makin panjang plak kan  hahaha
masa nak balik kerumah singgah lah ke klinik sbb abg adam demam
bertambah demam sbb jenuh duk kehulu hilir dlm kereta kot
doktor x jumpa sbb home visit tp Allah menemukan kami dgn x-pengasuh adeel
pengasuh yg mmg kejenya kat taska dulu ngasuh adeel
yg mmg sayang sungguh pada adeel dr pengamatan kami
dok la dia berjejak kasih , peluk² cium² adeel .
rupanya diorg kene diberhentikan 24jam sbb owner adalah tidak mampu menampung perbelanjaan due taska disita kan ? nak korek income dari mana ..ye dakk ??
yg jadi mangsa pekerja huhuhu
bila balik rumah , saya pandang daddy - daddy pandang mummy
lepas masing² mcm TINGGGGGG - itu bukan bunyi duit tau
tinggggggggggggggggggggg  tu idea hahahaha
setelah bertepuk tampar , bersepak terajang dgn idea masing²
setelah bertelagah , bergaduh , bercekau ttg pro & contra ..maka laju² mummy dial hp sidia tettttttt
saya - "hello aida ... bla bla bla sudi x ? bla bla bla .... "
aida - "saya balik kg dulu kak ..pung pang bla bla bla "
makanya , hari ahad tu menggigih lagi kami menjemput pengasuh itu yg bernama AIDA
untuk mengasuh adeel at home .
Syukran , Allah permudahkan setelah menduga .
see ..Allah bg hujan pastu bg pelangi yg lagi indah kan ?
adam @ tasik setiawangsa
*
*
maka sekarang cik aida bekerja menjaga adeel dirumah .
bukan bibik yer sbb kerja nya semata² jaga adeel & adam
totap lah mummy jugak yg jadi BIBIK tersohor itu .
tak mengapa asalkan dpt memberi yg terbaik tuk anak²
mudah²an juga ini adalah keputusan yg baik untuk kami - doa²kan lah
Amin.

October 6, 2011

Menu memikat tekak suami ? kacangggg jekkkk .

As salam .
untung bersuami kan incik daddy , menu pebret petik jari jekkk hhhaaa
selain telor dadar , menu dibawah ni -sambal kentang telor .
leh masak sambil tido pejam mata gitu .
mau resepi ?

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers