Pages

Klik Klik

September 30, 2011

Adeel 8 bulan

As salam .
apdet sempena bambam mummy 8bln .
Alhamdulillah besar sudah anak ini setelah jerih perih membesarrkannya ekekeke poyo jek mcm anak dah umur tahap matang 18thn padahal baru 8bln .
budak bambam ini sgt byk cekadaknya sbb dia tau kot lamaaaaaaa mummy daddy tunggu tuk dapatkan dia heehehe ..ngada ler ko , babab nanti .
 1- dah tumbuh 3batang gigi , 2dibawah + 1diatas.
2- kuat makan ..adehhhhhh , tp x suka bubur nasik . dia suka biskut milna dan juga creamy soup . x hagak² okeh dia punya demand . tp apa saja yg mummy daddy abang makan semua dia nak . kalau x bg merasa la ko tgk dia amukan serta meratap hiba mcm x bg mkn 5bln hohohoho
3- menyusu every 2-3jam sekarang oooo . lotih mummy asyik kejenya bancuh susu .kalau siang x per ,mlm pun dia bantai asyik ngamuk nak susu lately . geget kang !!!!
 4- duduk dah stabil , x de goyang² inul dah tp sesekali terlentang jugak la kalau tgh xcited main . x padan ngan belum pandai jln ada hati mau larik kalau abg adam dia pura² nak kejar . mummy la jadi mangsa sbb dia tarik² kain baju nak panjat badan konon nak larik ekekeke mujur x tervogel mak ko nak ! haha
5- merangkak dah dpt beberapa step tp cepat give-up dia ni .kalau nak cepat terus la dia menyusur mcm ular sampai terhantuk² mulut kat lantai . bibir pun dah pernah berdarah sekali ekekke
6- kalau nak tido tggu dia mengantuk tahap babun ,kalau ngantuk lite² toksah la carik pasal gi tidokan dia . leh buat dia amukan mcm kene dera potong tangan hahahha

7- tido siang sekejap² sgt buat mummy sakit jiwa tp dlm pada masa yg sama suka jek sbb boleh buat alasan x nak masak ahahahha
8- dah pandai cebik² kalau mummy hantar nursery .kalau daddy yg hantar elok plak.
9- suka sangat kalau dpt keluar berjalan , sonyap ajek la dia tgk kiri kanan + org ramai .
10 - oh ya , berat dia yg lates 8.8kg sahaja . turun mendadak masa warded aritu tp jgn tertifu ,dia masihhhhhhhhhhhhhh berat & hantap hokay  ekekke

oke lah , itu saja apdet tuk 8 bln . apa-apa nanti masukkan dlm entry 9bln pulak hehehe

September 26, 2011

Big day mummy @ Big plate ..soooo big hehehe

As Salam
semalam 25/09   besday mummy yg ke 17  dotdotdot hehehe .
x de celebrate apapun memandangkan incik daddy tu sgt lah "seth tan" kan kan kan ?
walaupun nama dia adalah TAN tp....  ffffuhhhhhh x baekkk kutuk suami sendiri tauuu
kata dah redha dpt suami x romantika d'amour ekekeke .
ok la , petang semalam dia ajak keluar makan² ..tya besday girl nak mkn apa
mcm biasa la gigirl nak mkn western . 
mari menuju ke Rest Big Plate , mari mengorder yg bigbigbig sahaja
tehtarik pun sgt big sampai kembung perut mummy hehhee
x habis makan sampai tapau balik kerana ke big kan isipadu pinggan.
terima kasih daddy kerana menghadihkan mummy sepinggan besar lemak  muahaha
lap u !

September 22, 2011

Sila singgah blog disanaaaaaaa

As salam
hari ni mummy sungguh x ada kerja 
so dengan senang hati mummy telah merenovate rumah sinun jadi belog masakan mummy
dengan itu mulai skrg maka tiada lah lagi entry makan² disini
kalau rasa² nak skodeng mummy masa apa ,sila la skodeng mummy di SANA


TENGKIU
feeling mcmlah ada ramai peminat  pembaca.

September 21, 2011

Kisah Adeel warded 3d 2n @ DEMC

Adeel warded sbb cerybery + muntah² since jumaat petang . dah bawa pergi klinik dan doktor suruh monitor ..kalau 3hr still x elok kene bawa pergi hospital sbb takut kene rotavirus . tp baru 2hr mummy dah kecoh angkut anak g spital , badan dia agak lemah . menyusu muntah + yak , makan muntah + yak . pendek kata apa saja yg masuk mulut pasti keluar balik dlm masa setengah jam . so doktor decide tuk warded n bg drip . Alhamdulillah semalam dah boleh keluar , sambung bg ubat dekat rumah.
moga anak mummy ini sihat² selalu .
oh yeeee , anakanda mummy ni disahkan bukan kene rotavirus , doktor kata boleh tepuk tgn ekekeke. kalau rotavirus x dapek la kot nak keluar awal sbb effect dia lagi dasat . Alhamdulillah ,senang sudah hati mummy yg libang libu ni .
day 1 - punggah dik punggah , mummy rela dr anda merengek . adeel amuk² sbb tiub drip itu sgt mengganggu pergerakannya ..direntap² ,ditarik² tiub tu hehehehe . tgk la tiub terbelit kat peha montoks nya akakka.
penat main kita titun la pulak . seluar mmg x sempat pakai sbb dia cery bery kan ,kejap² yak ,kejap² gi cuci sampai tgn mummy naik beku main air dlm ekon  yg maha sejuk .demmm tul ekon.

tido lagi sbb x de kawan nak main . adeel cuma dgn mummy @ day 2 sbb daddy kerja n abang sekolah
petang tu abang datang , adik terus hepi² dapat main . terus sihat yer ko nak ?
abang adam sgt sayangkan adik dia ni , masa doktor cucuk tgn cari urat untuk drip ,abang berjemaah menangis dgn adik dia . tp yg sadisnya adik dah lama stop nangis abang still soksek soksek . walaupun abang sokmo meligan x hemggat dunia tp dalam hati ada taman oooo   ekekeke . semoga sayang kamu pada adik akan kekal hingga kehujung nyawa.

very the kampung okeh .. bentang selimut n lepaskan adeel melasak kat bawah . kalau atas katil asyik kene kontrol supaya x jatuh . adeel kan skrg tgh gigih merangkak . buntut pun main landing je kat mana dia suka huhuhu

day 3 - tido dulu sementara nak tggu billing. dah boleh balik . yahooooo.

September 7, 2011

Selamat hari raya 2011 - edisi terlambat hehehe

Selamat hari raya dari abang adam izz zaffran
Selamat hari raya dari adik adeel izz zabad


*

Gambar sefamili x de sebab mummy saya malas kedaung hahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers