Pages

Klik Klik

July 29, 2011

Salam Ramadhan

Salam
sempena Ramadhan yg bakal menjelma ,saya dengan rendah diri memohon ampun dan maaf andai ada khilaf kata , khilaf bahasa sepanjang saya berblogging ini.
maaf kan saya seikhlasnya dan semuga Ramadhan kali ini ibadah kita akan bertambah ,puasa kita akan diterima dan amalan kita dipermudahkan .
TQ pokcik google.

Makan @ Asiari

Salam jumaat.
Biasa la citer lama ..ada citer lagi lama dr ini pun yg belum ada kerajinan nak menulis.
citer ttg hari sukan & persembahan dak adam pun tergantung hihihi . kalau penyakit M ni dtg mmg x de apa pun yg rajin ... ehhh makan rajin pulak kekeke
ini citer hari selasa lepas , kira baru la kan .. saya temankan kakak saya tuk settleka r/tax insurance kereta dia , pestu teman dia ke imegresen tuk buat pasport ..dia mahu ke china lepas raya kot sobsobsob , nak ikuttttt tp x sampai ati nak tinggal sikenit . nak bawak mmg x lepas la dr incik daddy cool tu .
so ,setelah berpenat lelah mencangkul membajak semua tu harus la laparrrr kan .. kakak kata jom mkn dia belanja , so kalau org belanja tu x kan la kita nak mkn nasi campur kan? harussss lah demand demand demand sket hihihi .
pusing² kat SACC tu terus decide mkn kat Asiari sbb x pernah lagi mkn kat situ .
*air teh tarik apantahnamadia*
nmpk mcm yg kat depan tu air susu plak ekekekke padahal sama jek
tp air dia sedap sbb kureng manis , i likeeeee.
sup sebelanga - comey belanga dia ,mcm nak curik bw balik .
ni kekanda saya punya
nasi putih + chicken sweet n sour
not bad tp x pedas langsung , cili potong pun x de .
mine - grilled chicken n mushroom sauce
errrkkkk mcmmana yer nak kata , terlalu byk butter kot
x shukerrrr tp sbb perut lapar , belasahhhh jek . itu pun kejap² tukar pinggan dgn my sis hahahahaha
sekian entry mkn²
penutup sebelum ramadhan.
bln ramadhan ni rasanya mmg mkn kat rumah ajek la
susah nak mkn kat luar dgn anak kecik ni
lagi pulak komitmen incik daddy cool kat surau tu payah nak culaskan dia
kata nak jadi isteri mithali , so me-redha ajek la berbuka sorang² tiap hari
ehhhh berbuka dgn adam kot sbb dia janji nak puasa
juga ditemani dgn sikecik bambam yg diharap tidak mengganggu mummy & abg adamnya berbuka .

July 25, 2011

Wajah kesayangan hamba

Salam
layan 3 gmbr dulu yer.
sport day abg adam - Little Caliph @ padang Nusa Rhu.
23/07/2011
adik adeel layan sekut
yumehhhhhh !!!! dap mummy dap .. hahaha

July 21, 2011

Cerita adeel lagi dan lagi

Salam
semalam balik kerja bawa adeel ke klinik tuk cucuk 5month ,ala yg 3dose sekali harung tu ler . tapi telah direject oleh tuan duktur sbb kat leher adeel ada sedikit ruam + ada sikit selsema. biasa la budak duk nursery kan ..selsema ni on off la kekdahnya . ni yg buat mummy rasa nak benti keje huhuhu ..tp pagi tadi mummy dah bertanya² , bertinjau² mencari bbsitter . nan hadooooo ... kene usaha lagi kot .
so , kene tunggu lagi beberapa hari sampai ruam adeel clear. cepat elok yer nak .
makanya semalam adalah hari menimbang sahaja
jeng jeng jeng


v


v



v


v


v


v
saya dah 8.25kg sewaktu berusia 5Month 2Week 5Days hehehe
hantap kan saya??? bravo pada mummy saya ..

July 19, 2011

Membotak kali ke 2

Salam
ini kali ke 2 membotakkan si muntat saya ,rambut dia adalah lebat & tebal mcm rambut mummy .. so dia agak rimas ,asyik tarik² rambut plus mencakar² . ada keturunan rimau kah kamu wahai adeel ???
*
sedappppnya bintang ni hehehe
saya dah botak , dah mcm anak cina saya ni
tp mmg dedi saya cina kan hehehe
malu la mummy x de rambut ,adeel pakai napkin pun x per.
rockkkk !!!!

July 18, 2011

Diet tetap diet walaupunnnnnn...

Salam
macam lama je x apdet pasal PD50H kan ?
lagi 2minggu je akan berakhir , walaupun penurunan nmpk lembab tp yg penting tetap turun.saya jarang apdet kat blog sbb saya apdet kat FB group ,private sket hehehe
apapun bila sampai penghujung 50hari iaitu pada 1 ogos maka saya pun akan war-warkan kat sini total lost weight saya .
cuma nak bgtau tau , saya still on diet walaupun seringkali mkn kari cap BABAS huhuhu


chaiyok mummy !!!!


ekekekke

July 15, 2011

Cerita santai

Salam.
byk sebenarnya yg nak diceritakan , tp mummy dilanda sindrom M .
last week pergi skolah adam - Little Caliph ada perjumpaan teacher-parent ttg kemajuan/kemunduran pembelajaran anak² . nak jadikan cerita daddy lupa nak ambik cuti sabtu tu maka gigih la mummy mengangkut adik adeel sampai tingkat 3 huhuhuhu semputtt.
pergi awal² pagi sbb x nak beratur tunggu lama² , tu pun dah ada org ..so totappp kene menunggu ..mujur bebi adeel behave , cayanggggg diaaaaa.
so setelah berpokpekpokpek dgn teacher adam iaitu cikgu salma , mummy terpaksa puas hati dgn adam menduduki ranking ke-2 .. x per la nak , mummy dulu baya² kamu pergi tadika pun tidak ehehehhe nasib baik mummy jadi org jugak . keseluruhan markah adam semua subjek 95-100 markah .. Alhamdulillah , dlm kuat main tu otak dia bekerja jugak ;-))
tahun depan masuk darjah satu namo main kuat² yer abg adam !!!
ni plak mummy baru beli buku pebret mummy. ini buku wordsearch ke 2 since mummy peknenkan bebi adeel . sepanjang peknen sampai abes pantang abes satu buku mummy kerjakan sampai lunyai² . . time paling best buat mende ni ialah dlm toilet hahaha bocor rahsia.
sudahnya bebi adeel ikut perangai mummy ,suka telek buku lama² ..kemain dia punya tenung sampai leh tebus hehehhe

ni haaaa,tgh tenung buku upin ipin abg adam.
tenung sampai muka berkerut² , pipi kembong dan molot muncung aakkaka
x lupa juga dengan muka bercapuk baru balik skolah ;-P

July 14, 2011

Cuti 2 hari saya ii

Salam
cuti day 2 .
plan asal adalah membawa anak bujang saya tgk transformer tetapi lambat la pulak waktu tayangan ..x sampai hati balik lambat sgt tuk ambik sikenit adeel . sudahnya kami tgk citer cina the ultimate winner - hahahahaha gelak ramai² ,sy ngan adam je yg malay ..kalau ada daddy dia x la malu sgt kannnnn ...cissssss.
b4 tgk wayang ada sessi berjumpa²an , bergossip²an dgn girlfriends saya kat johnny's @ summit. makan sampai sengkak. so jgn ditya khabar diet saya.
saya x mo update dekat blog ,saya update kat FB group jek.
bila cukup 50hr nanti saya war-warkan berapa kg saya turun or naikkkk ??? hahaha

adam tgh skodeng iphone untie adek ..
k.inazz & anna
ehehehe k.inazz santak perut kaaaaaa????
ishhhh bila nak kurus pompuan ni ??? @#$%$#@@
us

cuti 2 hari saya

Cuti hari pertama - selasa
shopping + makan makan makan wif elise & erin
@ noodle station - SACC





shopping raya hehehehe
sekian ekekekke

July 7, 2011

PD50H Week 4

Salam
pejam celik dah masuk week 4 diet tp hampehhh jek rasanya.
mggu pertama & kedua ada penurunan , mggu ke 3 naik 300g hehehe kantoi
ok saya salahkan kenaikkan itu dek kerana saya period ..bleh??
mggu ni harap² x naik lagi ..jenuh wehhhh nak kurus sobsobsob ;-(
saya boleh tahan 10hr je buat atkins , selepas dr tu cuma kontrol makan & kira kalori
minggu depan maybe boleh sambung buat atkins
kalau x larat juga saya puasa aje laaa.

July 4, 2011

Migrain

Salam
mummy saya migrain sebab
v

v



v

v




v

v

v





v
v
sebab dia naik 300g ekekekke .
chaiyok mummy !!

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers