Pages

Klik Klik

January 14, 2011

Last entry before dot dot dot

Salam.

Saya tgh membizi menghabiskan sisa-sisa kerja sebelum bercuti panjang. mujur jugak x byk mana sbb awal² saya dah handover mana yg patut . yang tinggal cuma nak settlekan bab bonus + increament tuk staff . kene settle gak walaupun belum sampai masanya . kalau ikutkan by february tp masa tu saya dah cuti , saper nak buat ? nak x nak boss terpaksa rela approve awal kehkehkeh ;-)

*

*

Selasa td saya last check-up

Alhamdulillah semua nya ok cuma kene bebel sikitlah sbb berat turun sket ,ala sikit jekkkk hihihi nak buat mcmmana sbb saya mmg dah x lalu mkn , agaknya sbb letih bawa perut kot..tambah pulak keje byk , byk fikir .semua byk ooooo.

bebi 2.6kg ,insyaallah time c-zer nanti bebi dlm 2.8-3.0kg .

*

*

till then , doa-doakan saya semoga semuanya selamat yer .

saya maybe keje sampai 25/1 sahaja ,rest beberapa hari sebelum serah perut.

January 5, 2011

Cerita anakanda saya yg suvittttt ...

Salam .
sana sini org cerita ttg anak masuk skolah kan ?
adampun skolah juga tp sbb dah 2nd year maka tidaklah mummy dia
xcited sgt .. malas nak pindah²kan dia sekolah,maka duduk lah anakanda
di Little Caliph yer ..jimat mummy sbb beli unifor sepasang jek
uniform last year ok sgt lagi ..kita recycle sebolehnya ;-))
tp yuran awal tahun mcm biasa la buat mummy terduduk
RM 933.00 huhuhuhu , mummy dedi dulu tadika free jek wakakka.
belajar rajin² yer nak .. moga jadi anak berguna .
*
*
*
kisah 2
menjelang 01.01.11 adam berhenti membotol.
bukan berhenti menyusu yer , cuma berhenti nyonyot botol jekkk
adam ngan botol mmg x leh pisah sampai kadang kita naik geram
see ..dari kecik nyonyot ko
haaaaa sampai besar , tidur pun nak feluk botol susu .
nmpk gaya mmg berazam sungguh dia nak berhenti membotol
langsung x buka mulut pasal botol menjelang je pagi tahun baru
tp kadang mlm² saya rasa nak nangis tgk dia gelisah x bleh tidur
tp saya kuatkan semangat sbb dia pun x ckp apa
saya tau dia nakkkkkkkkkkkkkk sgtttt botol tp sbb dia pegang pada janji
gigih oooooo dia . mlm td dah masuk mlm ke-4 tp dia still gelisah .
saya peluk² , belai² dia sebelum tidur tp kadang saya yg terlelap
bila tersedar saya tgk dia terkebil²
aduiiiii la anak , ikut hati mmg mummy bg jek botol tp gigi awak tu dah rosak teruk
kesian la kat gigi tu ..
bertahan yer anak ;-D
*
*
*
Kisah 3
malam² sebeblum tidur saya ajar dia pakai stokin sbb takut dia selsema
sejuk kannnnnnnnnnn tgh mlm ..
so sekarang dia sgt suvitttttttt sbb mlm² dia pakaikan saya stokin pulak
holloolololo anak saper laaaa yg suvit sgt ni , dedi pun x layan mummy mcm tu tawww.
sekali tgk dah mcm org tua gaya nya membebel
"mummy kene pakai stokin,nanti mlm² sejuk ..nanti adik sakit"
hahahahahhaaaa layannnnn.


January 4, 2011

Men johnny's sebelum berpantang

Salam selasa :-))
*
Ini bila punya cerita ekkk ? jumaat lepas kot yer ..
ye la , hat cuti menang bola tu ler .
saya ckp dgn incik tan kepingin @ ngidam mkn kat johnny's
adam melompat² dgr johnny's , pebret dia tu hihi
so incik tan kata ok , jom - laju² bersiap .
adam edisi menggembangkan idung hahaha
muka mumy terpaksa dibungai sbb mata nmpk sembam
serba serbi kembang huhuhu


sos yg tetap menjadi pojaan , buat sendiri rasa dia x sesedap kat sini
ada buh dadah kah ?? kikiki
ambik set tuk sorang jekk sbb incik tan nak order set lain
tp saya tmbh la sikit² lagi , set sorang leh mkn tuk 2-3org
kenyang sampai x larat nak bangun mencari jln pulang
incin tan ambik set nasi goreng
nasi goreng pineapple - settappppp
set nasi tu tu bersama tomyam & icecream
to icecream biasa la , hakmilik kekal dak adam

air tuk mummy - vanilla float
saja carik penyakit padahal selsema x kebah lagik.


January 3, 2011

Nasi ayam x cukup bahan

Salam isnin.
seronok cuti² 3hr sampai urat dah lemau nak gi keje.
*
Sabtu tu kami x kemana² , so pagi layan bekpes yg incik tan beli
lunch x masak sbb bekpes dah lewat
then lepas asar baru terasa perut lapar
incik tan ajak mkn kat luar tp saya sgtlah malas nak keluar
siyesss,rasa x larat dah bawa perut huhuhu
*
so selak² peti sejuk tgk apa yg ado
ado ayam , tomato , pak choy mmmpppppp
jadik le set nasi ayam x shukup sifat sbb x cukup bahan
saya kalau salad + timun x de selalunya mmg x buat la
cili merahpun pun x de nak buat sos nya tp tetiba jek otak saya *toinggg*
belasah je apa yg ada , janji rasa sos nasi ayam hihihi
ayam tu agak hitam sbb saya perap ngan kicap hahaha
tp sedap plak sos nasi ayam tu, saya share yer .
bahan² :
cilipadi 5-6biji
cili kering 2helai (helai ???) tangkai kot yer?
bawang putih
halia
cuka
garam
gula
* Blend kan aje semua tu , then masakkan sekejap tanpa minyak
takut sakit perut sbb guna cili kering kan.
rasanya not bad , sedap jek kat tekak saya & famili ;-)

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers