Pages

Klik Klik

November 30, 2010

Hantu desert

Semalam saya telah berjaya membuat pengat pisang.
sedap sangat sangat sangat .
*
sekian terima kasehhh dr antu desert

November 29, 2010

Pulut mangga vs Cendol pulut

Salam.
seminggu ni tekak makyong asyikkkk terbayang pulut mangga-cisssss
dah survey plus memekak² kat fesbuk tya kengkawan mana nak dptkan pulut mangga ni. Selalunya ada jumpa kat Thai festive la kan , tp skrg x nmpk plak.
ada yg suggest beberapa thai rest tp masaelahnya cuma nak mkn pulut mangga,bukan nak mkn² mende lain , malu ler kalau order hat itu seketui jekkkk.
rupanya ada kat rest sri bunga raya (kalau x silap) kat ttdi belakang opisni.
nak pergi time lunch x larat pulak.
owhh yer sekarang ni saya mmg kuranggg sesangat keluar lunch
kepala saya x tahan dgn panas membahang,nanti effect sampai berhari² kat kepala.
*
*
So hari sabtu td saya pun pergi la dgn incik tan & incik adam
semangat berkobar² , air liur pun kaber² jek dr menitik
sekali mmg bukan rezeki saya la kot , rest tu tutup - huwaaaaaaa
oleh sebab perut dah lapar ,singgah aje la tmpt mkn sekitar sana
incik tan kata mkn kat Bangi kopitiam laaaa ,saya layan ajek laaaa
mkn jekk apa² sbb yg dihajati x de kan ..nangissss ;-(
TQ , incik ggogle.
masa google pun rasa nak menitik air liur tawww
hahahahha.
(ini pun gmbr google)
jeng jeng jeng ... pulut mangga bertukar pada cendol pulut miahahaha
mkn kat rest depan rumah jekkk , sooo yummy
terubat gak laaaaa rasa kuciwa saya .
harus ker saya buat sendiri?
beli mangga
tanak pulut
buat kuah santan ??
nak ggogle resepi laaaa ;-P

November 26, 2010

Kisah adam to be "abang adam"

Salam.

Lama x cerita pasal chenta hati saya yg seorang ni kan?
biasa la kata org ragam budak nak beradik
makin ligat , makin notty ,makin sensitif huhuhuhu
selalu bikin mummy jiwa kacau , naik darah,naik angin,naik antu ekekeke.
saya kalau bleh mmg x nak marah² tp kadang² tu TERRRRRR
ye la , bila badan sakit² ,lenguh²,penat² - dia plak buat hal
mudah je saya nak marah ..
nasib baik dedi dia selalu jadi penyelamat ,saya pun dah bgtau
awal-awal pada incik tan ..kalau tgk saya nak marah tu,
cepat² la take over adam dr saya.
risau nanti laju plak tgn saya mencubit ekekeke .

bila saya makin sarat ni , dia makin manja
manja menjadi-jadi org kata.
saya tau dia jeles dgn adik dia ..uisssshhh belum lahir dah jeles
so,tiap kali beli barang tuk bebi .. saya suruh dia pilih
bgtau dia abang adam pilih untuk adik yer
then kalau belikan barang tuk adik , saya belikan dia sekali
puji lambung² sikit ..kata mummy sayang abg adam tp abg adam
kene tolong mummy jaga adik , adam kan abang hehehhe



malam semalam dia nangis² masa nak tidur
puncanya saya dah x larat nak tidur sambil peluk² dia
ye laaaa pinggang sakit oooooo
perut pun dah penuh ,tgn mana sampai nak peluk dia
sudahnya dia lari ke hujung katil sambil nangis teresak²
aduhaiiiii la anak ... kene la pujuk balik .
peluk² cium² ..
then dia cakap nanti bila adik keluar,adik x boleh sayang mummy
biar adik sayang dedi jekkkk , adam sorang je sayang mummy
bolehhhhhh ???
hahahaha layannnnnnnn ...



harap² bila adik dia lahir , dia x terasa sgt

harap² juga saya x leka layan bebi sampai lupa abg bebi ;-))



November 25, 2010

Hadiah dari suami ku hehehe

Salam.
heehehhe hari yg ceria ;-))
ceria la sbb dpt mende free kan , cuba ko byr sendiri - sure mendom hahaha
inilah dia hadiah dr suami terchenta
sepppraisssssssssssssss , baik korang pun buat² seprais
baru la saya dabel triple sepraisss .
sure korang pun kenal kan?
kereta comel jekkkk walaupun saya selalu bermimpi kereta mewah
(sila lempang saya)
jadi la kan dr x ado , nak harap org lain bagi -nan hado !
suami sendiri gak yg sayang lebey² .
Alhamdulillah .. see saya bersyukur gak tau ;-P
should i say gudbye pada kereta lama ??
no no no no .. dia tetap jd pojaan hati saya
incik tan kata x yah jual , x de hutang pun lagi
cuma kene menten & tiap tahun byr r/tax insuran jek
saya ?? tentu la sukaaaaaaa , kereta ni pun hadiah dr dia masa dpt adam dulu
sooooo memoriessssss kan .
walaupun masa dia belikan kereta ni dah 2nd hand , tp saya dah serasi bersama
x pernah susahkan saya , x pernah kene xcident(nauzubillah)
so saya totap chentakan dia walaupun buruk ;-))
downgrade sketlah bila pakai myvi sbb kereta buyuk ni 1.6cc
duk elok² yer berdua - jgn gaduh²
nanti mummy bawa kamu gilir² hahahaha gilos !!

mmmpppp ini kereta ke 5 saya
nmpk sangat saya x setia ekkk?
next entry la saya citer kenapa saya asyik tukar kereta
eeerrkkkkk !!!!



November 23, 2010

Hadiah untuk isteri ku

Salam.
Last week incik tan kata nak bagi saya hadiah ,
saya pun blur hadiah untuk apa ?
besday saya dah lepas , anniversary pun dah lepas ..
dia kata hadiah suka².
hek elehhhhhh besday/anni pun x pernah bg hadiah ,
tetiba nak bagi.
"mimpi apa bang ???" - hahahha
dia kata tunggu la hujung bulan or awal bulan depan
tentu saya seprais .. ya la laling ,
sekarangpun i dah seprais
seprais sampai asyik berteka teki kikiki
dia mana pernah nak rahsia² ,
beli rak kasut rege 50hengget pun kecoh nak diskass
ntah hapa² ;-P
*
*
*
okehhh , jom kita meneka dalam kesamaran
1-banglo
haahhaha matik la berangan kawin ngan tan sri nak hadiah banglo bagai
dapat duk rumah teres pun dah syukur rahmat.
so , kita pangkah laaaa hat ini ekkkk???
2-sport car
ini pun kategori melampaui kemampuan sang suami ekkk?
dia pun pakai keta buyuk nak belikan isteri sport car
lagipun saya x caya hadiah berbentuk installment ni
dia sgt x suka berhutang tp mana tauuuuuu kan?
nak pangkah ke hadiah kereta ni?
or mari kita menaruh harapan , kalau x dpt sport car
dapat VIVA pun kita senyum sebulan .
3- Pakej Percutian
Wahhhhh mak yong berangan nak pergi melancong bawak perut
alangkan time x bawa perut pun dia x pernah pelawa saya melancong
huwaaaaaaaaaaaaa nangisssss ..
"dimana janji² manis mu nak bawa saya ke BALI ???"
jom menaruh harapan , mana tau dia dpt voucher free dr kampeni
ekekekeke fly fly fly !!!
4-Set Habib Jewels ??
errrrkkkkkkkkkk saya bukan pecinta barang kemas
nanti x pasal² kene byr zakat sbb saya perap itu emas
diapun tau saya ni x begitu keperempuanan.
sepanjang 9thn kawen ni br 3x saya dpt brg kemas dr dia
a-cincin tunang
b-rantai masa nikah
c-cincin emas putih masa 1st anni
d-buah rantai (itupun sbb dia dpt free dr kampeni sempena 15thn service)
hmmmmmmppppp no no no
okeh , kita berpijak di bumi yang nyata yer
saya rasa mungkin sepasang baju - sutera asli ker/batik ker ..sbb dia ada tya nak kaler apa
saya kata kalau nak bg , bg la kaler putih/biru (kaler selamat tu)
atau sepasang kasut ?
atau sepasang telekung ?
aaahhhhh malas la main teka teki
dah dapat nanti saya meriak kat sini
hahahaha niat pun x baik .. x jadi meriak la ,saya menunjuk² kat sini
sama ekkkk ??
ok laaaa , nanti saya show off hahaha
Chauuuuu .



November 19, 2010

Eidul Adha saya

Salam.
ehehehe tajuk mcm karangan budak darjah 4.
*
*
gambar raya?
nan hado .. kasi perap itu kamera kot² jadik jongkong emas ..
yang pasti saya puas hati dgn raya saya
tidak la saya keseorangan layan pening² kan
plan asal mmg saya raya 3beranak jekk
x dapek balik kg sbb abe faiz (ehhh tukar gelaran & pangkat) ada buat korban
kiranya ini raya kedua kat rumah sendiri
selama ni mmg saya x kira - stok hentak² kaki wajib balik kg.
tp sejak pindah ab ni saya meredha ajek la raya kat sini
sian abe faiz nak terkejar² balik kg then blk sini lak
hormon penuaan la kan sbb saya dah bleh bertolak ansur
malah kadang² terlebih ansur huhuhu
*
*
beberapa hari b4 raya my kakak calling² kata biar diorg je yg dtg beraya kat rumah saya..melayang² jap jiwa hehehe
sebenarnya diorg risaukan saya yg asyik pening² kebelakangan ni.
saya pun x kuasa nak pikir pasal masak²
kalau diorg x dtg , mmg saya x masak kot . sungguh x larat .
berdiri jek rasa nak tumbang ..mcm mana nak bikin rendang??
*
*
so selasa tu parent saya dah dtg ..sukeeeeeeee.
gigih diorg masak² , tuan rumah jd mandur jeeee
i kan adik manje selamanya ;-P - sila muntah .
maka raya tu dpt lah saya menu raya
-ketupat nasi
-ketupat palas
-rendang ayam cilipadi
-lontong
-sup tulang
-nasi daging
fengsannnnnnnnnnnnn ...
*
*
dan tahun ni juga saya berjaya solat raya kat surau ab
tapi x daya la nak tolong² org gotong royong melapah korban
lepas solat je saya cabut balik , abe faiz je la jadi wakil hehehe
*
*
tetiba x tau nak citer hahaha
papai ;-D

November 15, 2010

Minggu yg sakit

Salam.
hari minggu yg sakit.
bukan sakit yg sakit.
sakit org peknen ni mcm² kan , redha aje laaaa
since jumaat petang tu saya dah terasa² lain mcm
berdiri lama sikit terus terasa berpusing² dunia
tp sabtu pagi tu saya gagahkan diri buat² mcm x sakit
but bila menjelang t/hari saya x boleh bangun/duduk langsung
takut tumbang , so baring saja la sepanjang petang
incik tan pulak sibuk sbb ada majlis golf amal kat surau
ada sessi derma²an kot , ada makan² jugak
malas la saya nak kacau dia suruh bawa pergi klinik
mmmpppp agaknya dah biasa kalau sakit pergi sendiri klinik
sbbnya klinik depan rumah je ,drive pun 1minit jekkk
cuma saya takut nak drive , takut pitam masa drive
*
*
ahad t/hari baru saya pergi
itu pun muka dah muncung² campur kelat ekekeke
sentap wehhh ngan laki sendiri , saya terbongkang x berdaya
dia leh pulak gi gotong royong kat surau sempena nak buat korban
x risau ker kalau isteri dia ni yg terkorban kat rumah ??
grgrgrgrgrgr tp saya ni kalau marah pun senyap jek
malas nak bising² .. faktor penuaan kot hehehe
*
*
3kali doktor ambik bacaan darah saya
still normal , yg x normal hemoglobin saya jek rendah
maknanya kurang darah merah
doktor suruh pantau lagi sehari dua
kalau still pening sila lah serah diri kat hospital
then beraya lah dekat hospital egegege
tau risau incik tan tau , baru nak tya kene mkn apa
ubat apa bla bla bla
saya plak jahat , saja jekkk usik² adam kata mummy nak raya kat spital
biar dedi yg jaga adam pagi petang siam malam mcm mummy buat
adam dah merah² mata kat nak ikut mummy duk spital
terus ngada² saya nak mkn bubur sup
laju jekkk incik tan bawa saya pergi saujana utama
mkn kat ani sup utara
mmppppp baru rasa lega tekak mak yong
kebetulan sehari dua tu saya mmg x selera mkan.
*
*
sekian
ntah hapa-hapa saya citer
otak pening nak susun ayat.

November 12, 2010

Briefing vs Makan²

Salam.
12/11/10 , tantek nomot ni ehhh?
hari ni @ pagi tadi ada briefing @ wisma bentley d'sara.
saya dah memekak pepagi kat fesbuk konon malas pergi
kecuali ado mknan hahahaha dasarrrr la kan .
tp masa pergi boss sosat barat mencari tempat ni
siap tanya saya kat mana ..ehhh kalau saya tau boss x yah la hantar ekekeke.
sampai jek dah 10:30++ , awal lg tuhhhh ..ramai yg lom sampai
meh kita serbu mknan dulu .. as usual mknan ringan la kan
x kan depa serve nasik plak pepagi buto.
walaupun perut still kenyang tp saya tetap ngap 2ketul fruit tart
sedappppppppp ... pestu balun kopi lakkk.
pestu baru masuk bilik ..bilik plak sejuk melampau grgrgrgr
selimut pleaseeeeeeeee !
*
*
*
Sessi A & Q start jekkk saya ajak kelik cabut larik hahaha
turun² jek kat g/floor nmpk ada rest chinesse muslim - Kristal kot nama dia
terus teruja mak yong ni sbb dah lama ngidam mkn dim sum slurrrppp..
*
*
*
Ramai yg request nak tgk mak yong kan ??
tarraaaaa sila telek perut saya hehehe
membesar bagai johan lagi tu @ 6++month
sila jgn bygkan perut saya tatkala menjelang 9bln .
saya sendiri ngeri wehhhh !!!
my kelik memey yg sepatut nya attend sorang² tetapi boss adalah mendengki
saya dengan alasan memey x bleh handle - alasan x bleh blah !
minuman
saya : hong kong milk tea
memey : lime & plum
ooowwhhhh teh nya sangat sedap di tekak saya
sedang² saja , x manis sgt .
dim sum with chilli & vinegar
terbaekkkk !!!
errkkk mkn sorang seketul , pestu 4ketul saya tapau balik
hahahaha dasarrrr org kampung ..
mine
lupa nama tp mee sup tu adalah lobak putih
bagus tuk menambah air susu kan ekekek
then ciken chop yg rangup & lazat
lupa nak snap sos dia.
memey :
fried rice with lamb shoulder
wahhhhh .. mengembekkkk la memey lepas ni ekekke
sekian : tetiba jek hahaha


November 11, 2010

MC 2hari membuta sesaja kejenya

Salam.
*
*
9-10hb saya meng mc kan diri .
nak kata demam idak ler demam
nak kata selsema idak ler selsema
nak kata batuk ,ada ler sikit²
tp saya sakit area atas hidung + dahi , errrkkk x reti nak xplain
bila ngadu domba kat doktor dia kata ada simptom sinus
haaaaaaaaaaa ???
saya mmg la ada alergik kat tgn/jari² kalau x seswai dgn sabun
tp x pernah lak tau ada sinus ..cissss,dugaan peknen kot.
*
*
so ,kesimpulannya saya sekarang alergik dgn BAU
vavaavva bertambah koleksi alergik saya kikiki
*
*
2hr tu saya melepak saja la kat rumah
doktor pun pesan suh rest kaw-kaw , jgn keluar,jgn kene habuk
jgn guna ekon (ini x bleh ikut) -panas giler sekarang ni,menitik² peluh
hari pertama , owwhhhh indahnya dunia ku ..asyik membuta jekkk
hari kedua saya dah menggelupur ..oooo no no no saya x leh jd surirumah fulltime kot
menggeletis nak pergi keje ...
mujur gak ada adam , dia pun x nak skolah
so ada la kawan bergaduh hehehe.
*
*
errrkkk x reti nak buat penutup plak
bye .

November 8, 2010

Kenduri Tahlil

Salam.
tiada gmbr mcm biasa
blame my self sbb selalu mcm ni time buat mkn²
sokmo perap kamera dlm beg, cissss rasa nak lempangdirisendiri.
*
*
Jumaat bersamaan deepavali vertikel hahaha kami buat majlis tahlil
untuk my nenek , my abah & my abang.
buat kat rumah saya , senang sbb lokong kan ahli surau
senang dia monitor imam ada ke x de hari tu ,berapa ramai yg maybe dtg
senang gak kami nak bajet masak berapa byk
*
*
Maaf la x open jemputan , buat pun lepas isyak
saya paham la susah tuk korang heret anak² memalam kan
jiran² terdekat jek saya jemput sekali dgn pompuan
itupun x semua dpt dtg sbb ada yg punya anak kecil
saya paham sangat sbb saya pun dulu² malas nak bawa adam pergikenduri
selalu je dia buat onar hahahaa.
*
*
So ,pagi² jumaat tu adik beradik saya + mak saya datang
siap² diorg beli ayam ikan sayur mayur kat pasar Sekinchan
x kuasa la nak beli kat shah alam ni ,lagipun saya mana tau kat mana ada pasar segar ,
pasar saya ialah giant + tesco ekekeke
*
*
Lepas zohor baru start agenda masak memasak
saya jadi mandur ajek la tukang tunjuk bahan² yg diorg x jumpa
keistimewaan mak yong jgn dilepaskan yer :-D
by maghrib semua dah siap
menu :-
@nasi putih
@ ayam masak lemak cili padi
@ ikan keli/kembung & ayam goreng berempah
@ sayur kacang panjang + hati/pedal
@ ulam (peria,bendi,timun & kangkung)
@ sambal belacan
@ buah tembikai
@ puding melah by my sis
*
*
Syukur sgt bajet kali ni mengena
semua mknan ngam ngam hooooo
tapaukan tuk jiran tetangga - terus licin
sukerrrrrrrrr sbb saya x suke ulang mkn belen kenduri .
lega jugak sbb hajat mak saya nak buat tahlil tercapai
sesuatu yg menggembirakan dia maka menggembirakan saya juga
*
*
Penat jgn cerita la yer sbbnya sabtu pagi semua org cabut balik
masing² ada agenda sendiri
incik tan plak keje sabtu pagi tu, maka mak yong lah yg pulun kemas rumah
itupun saya dera sorang budak kecik cuci bekas² air yg besar
dan periuk nasik besar
meleleh² peluh adam kene sental semua tu dlm bilik air & naked !!
*
*
Sekian cerita jumaat/sabtu yg fenat tp berbaloi :-))

November 4, 2010

Sengkuang oh sengkuang

Salam :-))
*
Sengal je tajuk kan ?
pasai pa citer sengkuang ?
alkisahnya tekak makyong ni tetiba tingin mkn sengkuang
tp x mo masak lemak , x mo popiah
so jenuh la tya kengkawang , google sana sini
last² semalam terjah blog cik mat gebu
tp saya as usual lah derhaka selalu - maap naaa cik mat.
nak resepi ??
errrkkk simple ajek kot cara saya
- sengkuang hiris ikut suka
-carrot pun hiris jek suka²
-daun kucai
-bawang putih
-udang kering tp saya guna ikan masin talang
-telor 1bijik
*
tumis bawang putih , kemudian ikan masin
masukkan carrot & sengkuang
perasakan dgn garam & lada hitam
masukkan daun kucai & akhir sekali telor
kacau² sampai kering
angkat & ngap .
lepas tu masa singgah kedai runcit nak beli pisang , saya ternmpk petai
fuhhhhhhhhh sbb kawan² asyik citer menu petai so saya pun nak jugak
rasanya julung² kali kot saya masak petai
bkn x suka tp tekak saya ni alah sikit dgn petai
sekarang pun tekak ada sikit sakit , mmg pulun air kosong saja la dr pagi.
*
saya pun kuranggggg suka dgn seafood , so saya masak dgn ikan talang masin
ehhhh ntah la betui ka idak nama dia talang
hehehehe saya main bantai jekkk , beli masa balik kg last 2 week
saya suka sbb dia dah siap slice & tak berapa masin.
resepi x yah la kan - sonang sangat .
ohh yerrr semalam saya berjaya paksa incik tan mkn petai
kikikkiki terkulat² muka mamat tu ..yesssss!

November 2, 2010

Terlalu awal kah ??

Awal sangat ker saya shopping barang bebi ??
x la kot (jwb sendiri) sbb saya dah 6++ month ,
takut nanti bila dah sarat x larat pulak.
lagipun saya ni kene membeli bak anak pertama ,
barang² adam satu pun x de dlm simpanan , semua saya bg org
mana la saya tauuuu adam akan beradik lagik
(walaupun dlm hati selalu berharap :-D )
lagipun x elok plak rasanya kalau saya simpan barang adam sampai 5-6thn
fuhhhhhhhhhh mau yg kaler putih dah jadik kuning kikiki
*
*
mmpppp saya pun x beli byk
sederhana jek sbb bebi cepat besar kan
selimut , mitten & bootees
baju 3 pasang
lampin 1 dzn

byk lagi kalau ikutkan list nya
tp saya beli sikit² , x larat nak menjelajah shopping complex lama²
tp saya dah geram² dgn mitten & bootees bebi
adam pun asyik nak usik hahaha
mcm nak gigit² jek barang bebi tu
hahahaha x senonoh !



Jalan² JJ AU2

ok , gmbr tunggang terbalik
b/pepper c/chop @ Splendid Cafe

Tiba -tiba dah load gmbr tp otak blurrrr hahahaha

adam menjakun main air pancut hehehehe

dpt kawan lak tu ,,naik tanduk.

penat bermain kita mkn
mkn kat Spendid - gmbr mknan kat atas nun hahaha
gilossssssssssssss.
errrkkkkkkkkk kembang tui mummy huhuhu
bersama adam yg rongak

my sis yg terpaksa rela temankan kami menjelajah JJ AU2
sbbnya??
JJ tu belakang rumah dia jekk ,nak jln kaki pun boleh hehehe

November 1, 2010

Cerita check-up - month 6 .

Pejam celik pejam celik dah 6bln bawa perut , itu incik tan la yg ckp ..
cuba dia yg bawa perut , x terckp punya pejam celik
sure ayatnya - celik mabuk,celik mabuk ekekeke
*
*
Jumaat lepas as usual cotik sbb check-up tp doktor murah hati bg mc
next time saya mc lagik & lagik la kot ;-)
pagi tu pukul 9 saya buat normal c/up
check darah , berat ,gula bla bla bla
semua ok kecuali 2 perkara
1-bacaan darah agak rendah
2- berat naik 3kelo dlm sebulan - nanges ;-(
tp doktor ckp x per sbb awal peknen tu berat saya x naik pun
masuk bln ke-5 baru naik ..isshhh kalau sebulan naik 3kelo
lagik 3bln x 3kg = naik lagi 9kg ..pengsan eekke
*
Lepas 1st c/up saya jln² dulu dgn incik tan ,leh santai² sbb adam skolah
malas nak bawa sbb x larat nak kepung dia
lasak nya x pernah berubah pun grgrgrggr
santai punya santai la sampai saya terrrrr beli kamera kikiki
*
*
So sementara tunggu 2nd c/up , incik tan pergi solat jumaat
saya pun turun SACC jumpa lis & adek
tp apesal sengal sgt x snap gmbr ehhh?? hahaha
kusyuk ngap nando's la tu .
*
*
Pukul 2++ dah gerak semula , tgk jam awal sgt
so kita jln² dulu kat PKNS , teman incik tan shopping baju & seluar
raya dah lepas baru dia shopping sakan
apekahhhhh masaelah nya ???
*
*
pukul 3.30 sampai DEMC semula tuk 3D scan
debar² rasa hati huhuhu
tunggu punya tunggu punya tunggu , giler lama wehhh
sampai nurse tu kata kalau nak gi minum² pergi la dulu
cissssssssssssss , tgk jam dah 4++ ..janji ngan adam nak ambik awal
kalau ikutkan kelemmmbapan , pukul 6 pun x tentu siap kan
so , decide balik rumah ambik adam dulu
then pusing balik gi spital
sampai² jek dah terlepas no ..cisssss sungguh
tggu sekejap sbb org lain tgh scan
baru la saya punya turn.
Alhamdulillah semua nmpk ok , doktor kata berserah sajalah pada Allah.
bebi sangat² lahhhhh aktif , mmg x duk diam smpai doktor pun penat nak ambik ukuran
asyik laaaa pusing sini sana sampai mummy pun kene pusing sekali sbb nak ambik gmbr muka muekekekeke ... notti ehhhh , mummy babab nanti !!
*
*
gender?
geng adam buat bergu badminton ;-))


Akhirnya ... ku miliki mu

Akhirnyaaaaaaa .. setelah bertangguh² bulan ke bulan
saya beli gak DC ni .. beli hat murah² jekkkk , x mampu nak beli yg rege 2-3K .
ni pun gamble jekkkk merembat .. saya buta IT dan yg sewaktu dgnnya.
tgk hat samsung ni comey , then ada lcd - bleh la kot hahaha
asal boleh jek saya ni , lagipun bkn rajin sgt nak snappy² mcm org lain
balik² gmbr mknan jekkk hihihi
belipun sbb kamera lama saya yg uzur
kadang² dia hilang ingatan , asyik le suruh saya set date/time
tiap kali on , tiap kali tu ler nak set hahaha giler dasat keuzurannya.
*
*
harapnya kamera ni leh bertahan lama sket dgn saya
kamera lama tu dah lebih 5thn saya guna kot
or seumur adam ?? ntahh saya pun dah x ingat.



NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers