Pages

Klik Klik

July 30, 2010

Lates update

Salam ,
mmg rumah ni agak terabai sikit lately
tak tau la berapa bulan tuan tanah nak melayan kemabukkan ni
sabar ye
(mcm la ada korang kisah kan ?)
-
-
-
1-perut - dah sedikit buncit kikikiki
2-berat - turun 4kg sudahhhhh , kalau diet kemain susah nak turun kan?
3-uwek uwek - ikut hari , kadang sekali sehari ..kadang 2-3kali sehari
4-mood - masih under control - x de la berperangai yg bukan²
5- selera - masih kelaut tp memaksa diri mkn sbb kerap pedih ulu hati
6-tidur - makin susah nak tidur , terjaga beberapa kali 1 mlm
7-minum - cuma boleh minum air kosong & air buah
8- muka - makin berseri² wakakakka giler perasan padahal makin kusam ;-P
-
-
-

July 26, 2010

Salam nisfu sya'ban

Salam nisfu sya'aban semua :-D

-

-

(credit to google)

-
1. 300 pintu langit rahmat dibuka seluas-luasnya. (satu pintu langit seluas Barat ke timur bumi)

2. Doa dikabulkan oleh Allah.

3. Kehebatan fadhilat malam ini ialah kedua selepas malam lailatul qadar.

4. Malaikat jibril dan 7,000 malaikat pengiring turun ke bumi membawa rahmat/rezki bagi mereka yang memohon pada malam tersebut (note: malaikat rahmat tidak akan masuk ke rumah yang terdapat arak dan patung).

Amalan yang utama :

1. Qiyamullail pada malam nisfu sha’ban (mulai 3.00 / 4.00 pagi)

2. Baca surah yasiin 3 x pada malam nisfu sha’ban.

3. Berpuasa pada 14, 15 & 16 sha’ban

4. Zikirullah.

5. Berdoa mohon:I) tetapkan iman dan mati dalam iman.ii) sihatkan badan untuk dapat beramal soleh.Iii) murah rezki dan diberkati.


Ada pendapat yang mengatakan bahwa mengutamakan malam Nisfu Sha’ban adalah bid’ah karena Rosulullah tidak pernah mencontohkan itu. Diluar pro dan kontra mengenai hal itu kita ambil hikmahnya saja. Dengan lebih banyak membaca al qur’an, Berzikir, berdoa dan memperbanyak sholat sunnah maka Insya Allah akan meningkatkan kualitas ibadah kita.

July 22, 2010

Adik tu memang laaaa ..

Salam.
Semalam bad day kot bg saya , mmg seharian x leh masukkan mknan dlm perut
sudahnya saya paksa diri mkn twisties hahaha
ok laaa dr perut kosong sgt kan.
-
petang pulak saya paksa mkn sate secucuk.
lepas maghrib mcm biasa incik tan ada kelas kat klang
dia bawa adam sekali sbb dia risau bini dia ni stress melayan kelasakkan adam ;-P
tp lps mghrib tu saya rasa sengsara sangat
nak muntah x boleh , maka beribu² butterfly bersorak riang dlm perut saya
kepala tiba² pening ..
terus saya sms incik tan bgtau jgn pergi kelas
saya x nak pengsan sorang² kat rumah huhuh nauzubillah
bkn ngada² tau , tp mmg seksa sgt mlm td.
-
sampai jek rumah adam jerit² depan pintu
"kenapa mummy , kenapa mummy? " - cute sungguh.
saya cakap la saya x sihat - mummy sakit
the dia tya lagi
"adik buat mummy yer ? adik buat geli² sampai mummy muntah?" -saya x ajar tau.
saya angguk ajek la sbb mmg x larat .
lepas tu diapun duduk sebelah saya bebel²
"adik tu memang laaa , dia kan kecik lagi ..mmg x pandai jaga mummy
asyik geli²kan mummy . adik tu mmg mcm tu mummy ..dia kecik ! "
hahaahha cute x ?
mcm rasa nak cubit² mulut dia hehehe
apapun luv u much much much much abg adam.
walaupun selalu bikin mummy pening , tp abg adam jugak la
penawar duka lara mummy.
:-D

July 21, 2010

sendat ????

hari pakai baju yg biasa di pakai
tetiba sendat kat perut
??????
-
sila jgn percaya yg membonjol itu adalah budak kenit
yg membonjol tu adalah lelemakkk
huwaaaaa.
-
-
saya turun 2kg already dek uweeekkk uweekk x henti.
redha!

July 15, 2010

Mangkuk tingkat hehehhe

ini entry buat syarat ekekeke.
(pinjam gmbr uncle google)
-
-
-
due to saya yg mabuk² asmara ini , sangatlah tidak berdaya untuk memasak.
masa mula² tu incik tan hari² tapau sampai ada satu kali tu
3hari berturut² dia tapau mende sama *pitammmm*
sudah la saya x de selera mkn , di serve pulak ngan lauk sama huhuhu kesiannnn !
-
sudahnya kami decide tuk guna perkhidmatan penghantaran makanan like mangkuktingkat.
kebetulan diorg based @ alam suria , dekat je dgn AB
Alhamdulillah , settle satu masalah .
Almaklumlah incik tan sangat pandai masak kan ? ekekekeke
-
fud nya not bad - setakat ini sgt memuaskan hati kami
like mknan rumah jeeee .
-
harga ?
RM7 for single meal
RM13 for double meal
kami ambik double - byk & cukup sgt untuk kami bertiga.
-
nama dia :Healthy Home Cooking.
tapi saya lupa pulak nak ambik ctc no .
saper² yg duduk area puncak perdana , spk , nusa rhu , saujana utama -rasanya
bleh la kalau nak cuba :-))

July 12, 2010

Saya sekarang dot dot dot

Saya sekarang sudah 7weeks :~

1-badan cepat penat + mengantuk all d'time .

2-makan makin x lalu tp saya paksa juga mkn sikit²

3-sudah x masak selama sebulan hehehehe kesempatan tulll.

4-x de teringin apa² pun buat masa sekarang

5-nak kata moody tidak juga tp saya rasa makin cool - cewahhh.

6-suka minum milo padahal sebelum ni saya antu teh tarik.

7-mabuk² asmara pun berat saya naik 1kg sudahhhhh.

8-makin alah dgn bau-bauan masakan .

kalau teringat nanti saya tambah ;-))

July 9, 2010

Budak ini sgt sweet tp selalu buat saya geram ...

sejak saya mabuk asmara ni , budak ini sangat sweet tp sangat mencabar kesbaran saya juga.
tiap hari dia akan selak baju saya tuk say hi pada adik dia
siap pesan byk² ,

" adik jgn notti "

"adik jgn bg mummy sakit"

"adik tgk tv diam²"

"adik kalau boring geletek je mummy"

-

hahahaha bolih gitu?
geram jeeee tgk .
-

-

tp yg paling sadis sbb dia kemaruk sgt dgn bola
sekarang kan w/cup
dia yg melebih² dr dedi nya
dia yg sebuk tgk saper yg lawan mlm ni
dia yg sebuk² esok pg tgk news saper yg menang
yg paling sadis dia akan menyepak bola tanpa henti dr pukul 5.30 petang
sampai la ke malam nak tidur
sakit jiwa saya !!!!

-

-

owhhh yer , mlm td saya sudah jd mama tarzan
paksa dia simpan bola or saya zasss dia
meleleh² air mata sambil simpan bola
aman sikit saya tp dlm sejam je dia dok baca buku
lepas tu meligat balik
sabar aje laaaa mummy ;-))


July 7, 2010

Ya ampunnnnnnnnnnnn ...

ampun byk² pada yg bg award/tag ..
sesungguhnya saya selalu ingin membuta jekkk
kejap² angkat kepala
kejap lagi kepala dah atas meja hahaha
-
-
so , maybe ambik masa kot tuk saya kutip² semua tu
insyaallah sehingga saya kembali bertenaga.
doa²kan mabuk asmara saya ni cepat hilang ye
;-))

July 6, 2010

Misi Selamatkan Palestine ??

Hari sabtu malam tu kan , ada majlis pembukaan MPP kat AB tu.
diorg rasmikan la alkisahnya .
saya sebenarnya malas + x larat nak pergi
tp adam asyik tarik² tangan saya ajak pergi
suruh pergi dgn dedi ber dua dia x nak ,nak jugak ajak saya
huhuhuhu so menggigih la saya keluar malam².
-
-
rupanya yg buat adam menggedik sgt nak pergi ialah sbb ada tayangan upin ipin world cup
cehhhhhhhhhhhhhhhh!!!
tp mummy tumpang gelak gakkk
seronok tgk ;-P
tapi sebelum tayangan upin ipin tu ada la ceramah ehhh bkn ceramah kot
salah seorg sukarelawan yg join rachel corrie bgtau pengalaman diorg
siap dgn gmbr² yg depa leh selamatkan dr pihak israel
mmg syahdu betul masa dengar tu - meleleh airmata tgk pengorbanan/perjuangan diorg
seram sejuk saat dengar diorg kene serang
saat diorg kene tembak
saat doktor tu cium para syuhadah yg terkorban
insafffffffffffffff sgt !!! ;-(
ada booth upin ipin jugak.
paling sadissssssss ialah makanan yg diorg sediakan sangat sangat sedap
huhuhuhu
saya mula² jual mahal x nak makan
incik tan pujuk² suruh makan jugak
last² saya konon x nak kecikkan hati dia ,ambik la nasi impit + kari ayam
sekali bapokkkkkkk sedapppp ,nyesal jual mahal hahaha
top-up lagi dgn teh tarik yg super duper lazat
perrrghhh lupa sebentar yg esok hari saya kene check darah tuk kesan tahap gula
-
sudahnya balik rumah dekat pukul 12mlm
ayorrrrkkkkkkk !!!
laju² saya balun 2 gelas air kosong.
Alhamdulillah paras gula saya normal 4.7 hehehe
doktor risau sbb saya ada history diabetes kan
mak saya la tu hehehe





July 5, 2010

Adam @ Little Caliph

Hari ni adam 1st day pakai uniform tadika
sebelum ni kan dia kat tadika mama & papa
so mana ada uniform even dia belajar jugak
so , start july tadi tadika mama & papa convert to Little Caliph.
buku² pun tukar jugak tp x byk la kene beli sbb dah 2nd sem .
-
-
ini baju sport untuk hari khamis sahaja.
ini pagi tadi.
jgn tya apesal matanya dijulingkan
manyak ngada² ooo ini budak sikalang ;-P

ehhhh mummy interprem tp x masuk
cisssssssssss
cuba lagikkkk ..eeehhh kelabu asap
hahahhah mencik .



Terima kasih daun keladi

Terima kasih atas ucapan² korang semua
may be ada yg saya x terbalas komen² semua
so ,entry ni adalah balasan terima kasih atas semua doa² kalian semua
terharu sgt saya.
;-))
-
-
-
Alhamdulillah saya masih bertahan
mabuk² manja plus saya ngada² hihi
tp saya x berapa nak mkn nasi sekarang
saya suka western fud hehehe
-
-
-

July 2, 2010

Akhirnya .... berhenti berharap !

Alhamdulillah .
setelah bertahun² berharap
setelah bertahun² menunggu
setelah bertahun² kecewa
akhirnya DOA kami di makbulkan.
sesungguh sebagai manusia biasa , saya kadang² lupa diri
lupa bahawa setiap apa yg berlaku ada hikmahnya
saya yg kadangkala x sabar
saya yg cenggeng bila nmpk bebi baru lahir
saya yg selalu tertanya² bila rezeki saya akan tiba.
-
Akhirnya dia tiba juga
Doakan saya selamat hingga keakhir kandungan ini yer ;-))
-
-
-
pic - google
-
-
-
apapun masih terlalu baru
baru 5weeks.
next app baru bleh tgk h/beat bebi.

July 1, 2010

Dah lama dahhhhhh...

org dah lama makan , saya baru makan lunch tadi
lepas tu , itu pun nak kecoh hehehe
biasa la , sayaaaa kan ;-P
-
-
sedappppp tp saya lebih suka twister !
-
-
ini entry org malas.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers