Pages

Klik Klik

June 30, 2010

Eeeeiiiii anak dara sapaaa la ni ???




alololololo anak bujang mummy rupanya.
sekarang adam suka sgt jd pak guard
tolong buka & tutup pagar
x perlu la mummy request auto gate kan ;-P





June 29, 2010

Terkini

Apdet terkini ...
*
*
*
*
*
*
*
mana ada terkini
malas juaaa
kihkihkih
*
*
*
*
jgn marah yer :-P
*

June 28, 2010

Makan la lagiiiiiiii

Mood malas masih menguasai , so tepek gmbr makanan aje la yer
-
nasi goreng pineapple
bihun sup terlupa letak taugeh ;-P
saya mkn 3 mangkuk - ambik kau !!

dah.
siyesssss , otak tepu !

June 25, 2010

Buat Syarat

apdet buat syarat.
semalam saya still rasa x sihat
mata ngantukkkkkk sgt , x pernah begini ok
ye ye tauuu , byk toksid huhuhu
balik kerja saya tidur dr pukul 5.30-6 pm
masak pun x daya , so incik tan ajak mkn kedai jekkk
muahahaha mithali x i ??
-
pagi ni still rasa lemah²
naper yer ? kesan ubat selsema ke?
saya ambik 2biji jek masa hari yg betul² mc tu
tp kesan ngantuknya sampai 2-3hr - biar betul ?
-
alangkah indahnya kalau ada tilam + bantal + selimut
semporna hidup ku !

June 24, 2010

Thinking of dot dot dot ...

mcm ada sumting di fikiran
agak celaru
nak share tp mcm x seswaiii .
mmpp tunggu lah !

Kawan Imaginasi Adam

Budak² kan ada kawan imaginasi.
tp selalunya masa diorg umur 1-3thn begitu kan ..
tp adam sekarang asyik la sembang ngan benda² tau
satu hari tu saya dengar dia sembang dengan BOLA ekkeeke
"bola , bola .. awak kat mana ? "
"ooooo kat sini , kenapa awak duduk dekat basikal dedi saya? "
errrkkkkkk!!!!!
saya pandang incik tan , incik tan pandang saya
angkat² kening pestu buat muka konfius
sungguh laaa , konfius saya .
-
-
Semalam dia sembang dgn roket kertas
"roket ..dimana kamu ? "
dia cari keliling tp x jumpa , lepas tu saya dgr bunyi mcm dia nangis
"huhuhuh roketttttt ..kamu kat mana? "
lepas tu saya nmpk roket dia kat celah² kerusi makan
saya cakap la "roket kamu kat sana adam"
tanya lagi ... "dia ada jawap x adam tanya ? "
adam kata "hehehehe x jawap punnnn "
;-P
-
-
agak²nya saya patut risau x ?
normal ker gitu ?
apa yg saya kene buat yer ..
jangan plak ada yg kata - 'bagi adam adik'
kalau bleh petik jari then dpt adik , dah lama saya petik byk² kekeke

June 23, 2010

Semalam MC , hari ni Malas

semalam saya MC , bkn la x larat sgt tp saja ngade²
pagi² pergi klinik nak ambik ubat selsema
tp doktor bg MC , org memberi kita merasa la kekdahnya hahaha
lagipun x baik melawan cakap doktor ;-p
-
hari ni saya dah keje tp malas nak apdet
mata saya ni mcm kene gam
kesan ubat semalam kot
;-))

June 21, 2010

Saya selsema ;-(

Fuhhhhhhhhhhh selsema beb!
lamaaaa dah x kene , dlm setengah tahun
rasa lemah tul badan tp saya mmg elak & sangat² mengelak untuk MC pada hari isnin.
Bad reputation bg saya hehehe
gagah jugak datang keje , lagi pun bukan sampai terbaring jeee pun sakit ni.
-
wahhhh siap ada date tu
ye la , saya kan selalu blog kan kalau saya sakit
ada gak faedahnya kan ?
;-P

June 18, 2010

Happy "DEDI" Day !!!

Disebabkan saya tiada abah lagi
tiada juga FIL lagi
maka saya wish hepi fathers day for my luvly incik tan.
moga jadik dedi terbaik untuk adam selamanya.
-
-
untuk bapa² di luar sana juga
Hepi father's day !!
dah beli 2slice cake kat SR
hehehehe cukup ler tuk 3 beranak.
itu pun ntah² x abes.
kami bukan pencinta cake !
buat syarat jekk :-))

Jom Detox Guna Kaki ..Wahhhh ganazz

Haahahhah nmpk ganazzzz jek tajukkan?
mcm minta penyepak :-P
-
Sekarang ni badan saya rasa x best.
x tau nak cakap apa yg x best tp mmg rasa x selesa jeee
salah satu maybe sbb berat dah naik - huwaaaa ;-(
then emosi x stabil - x stabil kah ??
badan rasa lemah ..eeehhhh mmg rasa x best la.
so haritu saya ada buat detox pad kan?
hasilnya sungguh menakutkan.
-
terbaru saya dah beli 1 set lagi untuk 5kali pakai
so far saya dah pakai 2pair-2malam.
result still hitam mcm dibawah walaupun sudah 3pair di pakai
byk sgt kah toksid dlm badan saya?
huhuhuhu takuttt wehhh .
saya akan cuba pakai lagi 2mlm and bgtau resultnya kat sini
siap ngan pict lagi tau
hari² snap hehehe

dia ada byk brand
kalau korang rasa nak cuba bleh la tgk² kat kedai herba
kat pharmacy pun ada yg brand kinohimitshu tu
saya pernah cuba yg itu juga last year
brand lain pun pernah juga
tp yg sekarang saya beli brand "citra"
beli online jekk tp kat kedai jual ubat/jamu pun ada

(all picca credit to google)
-
Kalau nak tya kesannya , saya x boleh bg lagi
tggu sampai kaler pad detox tu tidak lagi hitam
tp fungsi² pada detox ni seperti di bawah :~


l Menyerap dan menyingkirkan toksin dari tubuh
l Melancarkan peredaran darah
l Menguatkan sistem imunisasi
l Meningkatkan kadar metobolisme
l Mengurangkan risiko diabetis, tekanan darah tinggi dan kanser
l Menurunkan berat badan
l Meransang titik akupuntur dan refleksologi
l Melegakan gout, migrain dan sakit-sakit badan
l Badan yang sihat dan tidur yang lebih berkualiti



June 17, 2010

Mr Happy or Mrs Happy ??

so dgn rendah hati saya pun jawap TAG ni yer :)

Adakah anda HAPPY sekarang ?

~Alhamdulillah hepi yg sedang² saja .

Kenapa anda happy ?

~ Sbb saya baru sambut 9th anniversary semalam , hepi sbb berjaya juga melalui sepak terajang r/tangga ( wahhhhh ganazzzz ekekeke)

Apa benda yang boleh membuatkan anda happy ?

~ Saya ni senang je kot nak hepi , kalau ada org belanja saya mkn nasik (nasik sesaja) hepi la saya hahahaha dasarrrrrrrrr !!!

Pernah menerima tag ?

~ Yupppppp .

Nyatakan warna yang anda sukai

~ Sekarang saya suka purple & hijau lumut . Esok lusa belum ketahuan hehehe

Beritahu 9 orang yang anda akan tag

~ Saya skip yeeee ;-P

Adakah anda happy dengan apa yang anda ada sekarang ?
~ Saya hepi yippie yippie !!!



Makan Busattttt ???

Makan busat sempena anniversary??
nan hadooooooo !!!
saya masak ok ..
tp x la masak beriya² , masak nasi goreng jeee.
tggu weekend baru gi makan² , kami ni susah sikit kalau nak keluar malam²
x biasa sejak awal kawen , pukul 7mlm wajib sampai rumah
mcm rules tuk under age aje kan ?
tp kami dah biasa , jarang² sekali keluar mlm kecuali perkara yg x leh elak.
sejak pindah AB ni lagiiiii la , maghrib tu waktu wajib incik tan kat surau
redha ajek laaa.
nasik goreng pineapple + ikan masin + telor dadar
saya mkn byk
hahhahahahahaha
-
hari ni bekpes mkn oat jek , kaber balik ;-P

June 16, 2010

Entry mengadu nasib

Ehehehhe apahal lak nak mengadu nasib di hari yg berbahagia ini kan ??
no no no , bkn nak ngadu pasal incik tan
nak ngadu ttg diri sendiri.
sekarang kan saya rasa selalu penat , sakit² badan
sakit pinggang belakang juga
tp x de la sampai demam² ke apa
lagi satu saya rasa jadi sangatttt malasssss
(dulupun bkn rajin sgt hehehe)
oh yer , lupa kot nak cerita yg bizz partner saya peknen.
Alhamdulillah walaupun dia kata unplanned kan hehe
rezeki jgn tolak!
masalahnya bila dia dah start morning sickness (sickness morning to evening) hehehe
maka nya bizz karipap frozen saya pun ada la effect kan
dia mmg x larat laaa , risau plak karipap yg landing atas dia ;-P
so , saya pun malas la jugak buat.
-
Masalahnya saya kesian plak pada org yg asyik dok tya² & order tp x dapat²
x elok hampakan costumer kan ?
ngadu² ngan incik tan kata x larat *ngade lebey*
dia kata biar dia tolong
haaaaaa biar betul???
x caya saya ekekeke
tolong apa ? - tolong makan ??
-
tapi malam tadi saya gagah² jugak buat inti
saya buat selow² jek , x nak push diri sendiri -nanti jadi x sedap
tgh saya potong² kentang tu , incik tan bawa masuk 1 bakul baju yg dah kering
saya dok kebil² buat muka kesian tgk bakul tu
mula la rasa mcm malas buat karipap
sbbnya saya paling rimas kalau kerja rumah terbengkalai dek kerana keje part time saya ni.
tp ntah cahaya keinsafan mana yg datang
incik tan duduk depan tivi & lipat baju
hahahaha unbelievable ok ..
1st time dia buat since 9years kami kawen.
wahhhhhh terpaku kejap
tp kejap jek sbb pastu mcm nak nangis tgk cara dia lipat
haru biru ..
saya cerewet ok , so cepat² saya pandang tmpt lain
saya nak ignore kan je cara lipatan tu ..bolih??
hahahahha
saya rasa mcm nak tidur jeee sekarang
padahal saya bukan kaki tidur pun
saya suka bermalasan atas katil
sambil belek majalah or tgk tv
x tau kenapa..
-
Ehhh apa motif entry ni ekkk?
motif nya ialah , saya nak bgtau yg saya tetap buat karipap
tp ikut selarat mana
jadinya ,mana² kawan² yg lambat terima order tu paham² la ye
saya sendirian huhuhu
-
-
Dan juga nak bagi tau yg blog saya ini masih wujud tp saya malas melampau untuk apdet. harap ampun dan maaf eekekke.

Our 9th anniversary dear !


A good wife gives happiness and long-life to her husband.

Allow me, dear, for our anniversary to wish you to share this long life with me!

June 15, 2010

Hehehehhee AWARD menakutkannnnn..

Award dari kak eja ni mmg menakutkan tauuuuuuu .
saja jekk dia TAG saya sebab ???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
sebab dia tau saya KUAT MAKAN ekkk?
grgrgrgrgr
-
-
saya bkn la kuat sangat makan - sila percaya !
saya x suka junkfud
saya x minat fastfud
saya x suka kuih muih
tapi
v
v
v
v
saya suka HEAVY FUD
saya suka nasik , nasik , nasik !!!!
seminggu x jumpa nasik , saya leh jadi sewel
-
mcm org lain jugak , kalau balik kg sure la naik kg²/lbs² semua tu
kalori jgn kira , sure berlori²
lemak x yah tanya , tgk bodi pun dah tau
so , saya mmg layak dpt award ni
-
-
-
*julang award sambil nanges*
-
-
saya nak panjang kan award ni pada
syana - dia kuat masa tp x per sbb peknen
AI - dia kuat mkn x per sbb dia kurus

Bila sesekali saya marah

saya mcm dah lama x marah² kat office
(wahhhh perasan)
betul , lama saya x marah asst saya tu
tp td mmg saya marah
rasa nak marah
patut rasa marah
sbb kesalahan dia mmg x patut di buat
disengajakan sbb careless
sbb dia x fikir panjang
sbb dia rasa remeh temeh
"kepala lutut ko la remeh temeh" grgrgrggrgrgrgr
-
mmg geram sbb dia ada effect pada kerja saya
akan menyebabkan saya terpaksa call sana sini tuk settle kan
tp hari ni disbbkan saya marah
saya suruh dia yg settlekan sendiri
ingat dia boleh ??
x akan settle punya , sbb tu saya marah
org punya kesalahan tp sy yg kene betul kan.
-
errrkkkk nak cerita ttg apa kesalahan nya pun saya x reti
nak cakap lebih pun rasa nak marah lagi ni
rasa nak sepak org pun ada ni
huhuhu
-
sabar je la , kalau baru masuk keje semalam x per
ni keje dah 6thn
auuuhhhhhhhhhh sakit hati ku !!
sekian sessi lepas tension !

Tetamu mengejut-mmg terkejut .

Semalam masa dekat office anak buah saya call kata parent dia a.k.a kak long saya
nak datang rumah mlm ni.
ayakkkk ... sure la kene jamu mkn kan?
x kan nak hidang air kosong dgn karipap pulak hehehe
paling sadis dlm peti sejuk saya mana ada barang basah
kami plan this week saya cuti masak ;-P
adehhhhhh teringat ada ikan tenggiri 2 ketul je yg belum smpt saya masak
tp x kan lauk tu je ?
nak ajak mkn luar , awal² diorg dah rijek
ini 1st time kak long datang since saya pindah ke AB.
-
So , balik kerja saya gigih² singgah kedai mamak carik lauk hahaha kantoiii!
tp nan hadooooooooo byk lauk , selalu tu byk pulak
sudahnya saya beli ayam goreng rempah jek.
balik rumah terus selongkar peti sejuk
nasib baik sayur² dr Cameron haritu masih byk
tgk pulak ikan tenggiri nak berdua tu
ehhhh besar² pulak
boleh la main campak² ;-P
-
so , ini lah hidangan untuk mereka² mlm tadi
" kari tenggiri + terung + bendi "
"sayur campur b/pepper "
" ayam goreng rempah CAP kedai mamak depan rumah "
" Telor dadar yg wajib "
" Sambal belacan "


then ada lagi saya suruh incik tan tapau
" sup utara "
tp x sempat nak ambik gmbr dah
sbb tetamu dah datang.
-
mlm tadi adam paling gembira
jumpa kawan bergu dia akmal
main sampai basah lencun
tak terkata saya
malas nak kata pun
lantak dia laaa , sesekali jumpa kan
-
apapun gmbr tetamu nan hado
asyik sembang + gelak ketawa sampai satu taman AB dengar
mati la kalau ada yg komplen hehehe



June 14, 2010

Edisi main cat

Weekend tadi balik kg
saja ada xtvt mengecat rumah
sejak pindah 8thn lepas , baru ni nak cat semula
warna lama is blue , kali ni greenapple plak
comot² + ruang tamu berselerakan huhu
warna pic x sama dgn warna sebenar
nmpk pucat tp percaya lahhhh ia sangat terangggggg!!!
sofa pun sepah sana sini kikiki
baru siap ruang tamu + 2 bilik jek
next week projek dapur + bilik lg 2 ketui
another week luar rumah kot kalau masih ada sisa tenaga
hahahaha
-
over tau kami nak RAYA !



Kalau anda penggeli , sila jangan tengok !!!

Fuhhhhhhh mmg byk toksid dlm badan saya
tau kan apa mende tu ?
detox pad !
last week saya saja beli 1pair untuk percubaan
saya pernah la cuba 2-3kali pakai mende tu
tp mmg x sangka sekarang teruk betul bodi saya
penyimpan toksid terbesar kot hehehe
selalunya cuma warna coklat or kuning jekkk
fuhhhh!!!

nmpk berminyak² kan ?
itulah lemak²/kolestrol kita sebenarnya
keluar dr liang² perpeluhan di kaki
ini memaksa saya beli lagi tuk 5pair
x sanggup dok pikir kekotoran tu bermaharajalela lam badan saya.
nanti saya show hasil yg akan dtg yer
harap sgt berkurangan toksid tu
:-)



NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers