Pages

Klik Klik

May 31, 2010

Acara makan makan makan sesaja

Weekend tadi penuh dgn xtvt makan rumah org tawen
huhuhuhu senak perut tp mkn gak lagik tiap rumah ekeke
-
jumaat mlm jiran sebelah saya - eton - buat kenduri naik rumah
makanansss wajib la marbelesss kan , dia import omak ehhh dr melaka
menu ?
-ayam masak lomak cili api
-udang petai sambal
-sayur kacang panjang + hati (msk cam rendang , waduhhhh sedappp !)
-ikan keli goreng + sambal kicap
-pulut kuning + rendang daging
-
hehehehe sendiri pikir ler kan , mana leh tolak menu² di atas
siap tapau balik lg ;-P
-
Ahad plak ada 2 wedding , 2-2 pun jiran kat AB tp satu tu diorg buat kat dewan bukit jelutong..
fuhhhhhhhhh grand betul , dpt lak meja VIP-lagik grand melantak huhu
tp lama sket la tunggu kan , kata vip ..so harus la tunggu pengantin sampai
dlm pukul 1++ baru diorg sampai , perut pun dah berlagu ikut kompang
layan boring adam
kene layan - kalau x dia asyik nak merayap
adat la bebudak kan ??
mummy pun interprem gak
tp segan lak nak snap sana sini
walaupun berbekalkan semangat 'blogger tegar' tp saya x tega nak snap byk²
hehehe
-
pengantin dah tiba
tema hijau + putih
syantekkkkkk!!!
tp x sempat nak layan sgt sbb masa tu asyik layan mulut & perut !
doorgift pun byk ko
tuk adam
tuk mummy - brooch hehehe
ini lak dpt sorang satu
hat dedi pun ada satu lg box special tuk apak²

-
Balik dr dewan bukit jelutong terus park dekat surau AB,
rumah pengantin tu belakang surau jekkk
so solat dulu la sbb dah pukul 2++
then baru gerak ke rumah org kawen
satu gmbr pun x ambik sbb h/beg tertinggal dlm kereta
tp makanan lagi syorga , cam mkn buffet dlm hotel plak
fuhhhhhh mewah betul org² sekarang ekk ?
esok² adam kawen - sure la dah x de gotong royong ni
hulur RM ajek la kat katering
ekekekek

May 27, 2010

Salam Santai

Hepi weekend.
hepi santai² bersama keluarga
hepi² mkn byk kat kenduri kawen
mggu ni saya ada 3 jemputan
blurrrppp.
-
-
lom makan dah kenyang
harap² ada nasi minyak
dah lama saya ngidam ngada²
sekarang trend plak masak kenduri lauk pauk kampung
sampai susah nak jumpa nasi minyak + ayam masak merah + jelatah
nakkkkkkkkkkkk!!!!!!


Kari Daging + Sup Bebola

ini betul² sup bebola saja ,
hanya bebola dan tiada yg lain selain bebola
hehehehe request by adam tp apak adam yg tolong perabis :-)
saya mmg x mkn la jenis bebola la ,fishcake la blablabla
ini plak daging kari k*l*ng hahahaha
kang buh nama penuh katanya saya perkauman plak
tp sejak dr kecik famili + jiran tetangga + sedara mara sebut nama tu kan ..
wahhhh nak salah kan org plak nmpk :-P
-
kari mcm ni sedap mkn ngan nasi panas²
x pun mkn roti kosong or roti jala ,
buat pekat² & x bersantan
fuhhhhh!

Giveaway ~ Eynda Nak Bagi Hadiah

1) Terbuka kepada semua yg ada blog.
~ layak la kan ? :-))

2) Terpulang sama ada nak follow atau tidak blog Eynda' s Diary...kalau follow lagi bagus nanti senang nak tahu latest update pasal giveaway ni ;-)
~ dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaa follow hehehehehe

3) Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini Eynda Nak Bagi Hadiah!! Tajuk lain takmau ye :-D
~ ini entry aci tak ? , aci kan kan kan ??

4) Letak Banner kat atas tu di sidebar blog anda ye....kalau takde tak aci....
~ dah letakkkkkkkkkk - cute banner !!

5) Sila tulis secara ringkas pendapat anda tentang Eynda's Diary ... yg positif...yg negatif....eynda tak kisah...(sekadar utk pengetahuan tuan belog ;-)
~ ok , saya kenal eynda last year (kenal alam maya la kan) ,belum pernah jumpa walaupun rumah eynda sekarang ngan office saya sekangkang kera , then rumah baru eynda ngan rumah sana nanti dua kangkang kera - insyaallah ada rezeki kita jumpa nanti ye eynda :-D.

-
ehhh tercerita pasal tuannya plak , kene cerita pasal blog kan ?
saya suka blog eynda sbb eynda ni kategori blogger tegar jugak laaa - bertambah² tegar sejak ada lappy baru & internet mobile ni kan ?? winkkk* ..
eynda rajin apdet blog , weekend pun ada gak entry (bkn mcm saya , saya cuti blog pun cuti hehehe) ..
suka tgk hannah yg comeyyyyy .. entry plak bukan heavy² sgt sehinggan membebankan kepala nak memikir .. selalunya ttg life eynda la kan ? dah tajuk blog pun eynda's diary hehehe.
cuma kadang² bab gmbr tu lmbt sket keluar - maybe sbb eynda letak gmbr besar² kan , so heavy sket tp yg bagusnya gmbr besar senang nak telek belek hehehe
saya harap eynda akan terus tegar menulis ... luv u !


6) Tarikh tutupnyer ialah 31/5/2010.....pemenang akan dicari dengan bantuan Mr.Random ye dan disaksikan oleh youtube :-D
~ fuhhhhhhhhhh nasib baik sempatttttt :-))

7) Dah buat entry sila tinggalkan komen berserta link entry kat entry giveaway ni ok....
~ done !!!






Dunia sekarang - bebel² pagihari

edisi membebel di pagi hari.
pagi tadi saya beli paper metro (jarang sgt nak beli,selalu baca online hehehe)
so,sambil layan adam bekpes kat mamak stall saya pun meraban la baca..
1- Radhi OAG & wife.
Lafaz cerai x sah selepas angkat sumpah .
bermakna mereka masih sah suami isteri
boleh percaya ker pada sumpah ?
sekarang ni saya tgk sumpah ni org buat main jekk.
x mengaku salah - angkat sumpah
nak tuduh org - angkat sumpah
nak bela diri - angkat sumpah
senang aje kan? x faham ker erti sumpah
x takut ke kene sumpahan balik ?
saya x la tuduh mereka² itu salah - NO !
siapalah saya nak jatuhkan hukuman pada org lain kan ?
cuma kadang² saya sedih , seolah² sumpah ni mainan mulut
sama gak ngan TALAK , sekarang ni suka² jek leh lafaz
satu ? dua? tiga?
dunia kita makin menuju kepengkahiran...
-
-
-
2- Cinta Lombok
ini lagi saya x faham , semakin kita kekang semakin menjadi²
mangsa pulak budak belasan tahun
terbaru yg saya baca budak dr sarawak , umur 15 thn
dah org dok selamatkan pun still hok hek hok hek kata nak tggu suami terchenta
lempang nakkkk ??
mak pak bersusah payah , bersedih hati ,bermuram durja dok minta bantuan supaya ko balik but ko still nak jantan tu jugak .. mintak dijauhkan kita dr dugaan begini kan ??
-
-
-
3- Permata Hijjaz
masa on d'way dtg kerja , saya dgr radio - suria.fm
diorg jemput kumpulan nasyid hijjaz , sedap pulak kan lagu² baru diaorg
layan plak dipagi² hening (hening la sangat pukul 9 tu ;-P)
saya mmg admire ngan suara munif tu - selalu menusuk hati
(admire jek , tp album x pernah beli hehehe)
so , kalau saper² rasa nak beli lates album
sila lah layari www.hijjaz.com.my
eeehhhh terpromo plak !!
-
-
-
itu je saya nak bebel pagi ni ..

May 26, 2010

Luv them demmm demmmm ..

*credit to google*
-
kenal x siapa diorg ?
kalau saper² yg follow gualliana & bill sure la kenal kan?
saya suka diorg , suka tgk pahit manis r/tgga diorg
wahhhhhh hehehehe
even gulliana tu mcm giler² + cenggeng sket tp bill rajin je layan dia.
luv bill - *tetiba*
-
mlm td saya tersedih plak sbb episode yg lates ni citer ttg
kegigihan diorg nak dptkan bebi kan..
tp bila result IUI tu negative , saya plak tompang sedih huhuhu
then plan nak buat IVF , siyesss teringat plak syana ehehhe
tp last² gulliana x nak buat kan?
maybe dia x kuat nak lalui nya
x semua org leh tabah kan
saya pun mcm tu jugak ..wahhh tetiba termasuk citer diri sendiri ;-P
-
tp gossip terbaru diorg dah divorce?
mmmppp terkepochi plak..
entry ni x de motif.
saje jek tadi teringat diorg, terus gigih menggoogle ..

Chicken Fried Rice

Salam Rabu :-))
-
Dinner semalam saya goreng nasi je untuk her ber dua tu
saya dah lunch melampau siang tu ,mmg kenyang sampai kemalam jawapnya
lagi pulak semalam saya rasa x sihat
ada fenin sket ..
kenit jek nasinya ..bkn la kenit sgt tau tp pinggan tu yg besar
saja nak show off pinggan yg dibeli kat ikea hehehe
kasi close up sket !
kenit gak...


May 25, 2010

1000 million smiles

Tag dari adinda kauthar ,
errkkk x pahey plak apakah motif TAG itu ..
cuma kene show gmbr hat kita tgh senyum kaaa??
-
susah gak rupanya nak carik gmbr yg saya senyum sunguh²
maksudnya kene gmbr kandid or gmbr ramai² kot
or saya ni jenis x suka senyum??
ayokkkkk!!
ni gmbr masa makan² kat rest seafood - jeram
muka hepi sbb jap lagi dpt mkn wakakaka
ini plak gmbr last year kot-masa mandi manda kat wet world s.alam
tu anak menantu saya hehehe mek aisyah
ehhhh aisyah mintak duit ngan mummy ker
or mummy yg murah hati sedekah duit kat aisyah
haippppppppp...
manja betul muka aisyah masa ni ;-))
-
-
saya x nak pass TAG ni pada saper²
hahahaha tamak kan ??



Sentap not Santap

hello kawan ,
saya manusia biasa ok , saya x mampu nak handle semua perkara dlm satu masa
saya pun tau sentap
apatah lagi santap (ini paling tau)
-
saya x mampu untuk selalu 'give'
kadang² saya boleh give-up !
edisi luahan hati ...abaikan !

Errrrkkkkk Zippppp !!!!

Alahaiiiii , mmg nak bikin saya geram betul laaaa.
sudah la pagi² tadi mood saya dah ke laut gara² tab setting saya lari
boleh pulak masa gi tandas tadi saya tertarik kuat zip seluar
lepas tu ????
v
v
v
v
v
zip loose tawwwwww ...
v
v
v
v
pernah tak korang merasa zip yg bila kita zip tp dia x mau ter zip ??
(berapa byk punya zip laaa hehehe)
sadis tul , dah la hari ni pakai baju x berapa nak panjang
zip pulak rosak - nanges !!!
kene bahave la nmpk gayanya time lunch nanti
kalau tidakkkkk ???
:-P
nasib la haiiii nasib !!!

Makan lagi ? layannnnnnn

Layankan aje yer saya yg tgh kemaruk mkn masak lomak cili api + terung
ntah kenapa rasa sedap melampau pulak berlauk begitu
saya ni kalau nak masak² bersantan² ni sgt la kurang nya
dlm sebulan tu x tentu sekali saya masak lemak
tp bln 5 ni dah 2kali saya masak lomak
ayokkkkkkkkk...
ini edisi perabis stok daging salai ok
saya beli 1/2kg jek aritu , itupun bg dua ngan akak saya
so 1/4 kg tu saya masak 2 kali
hehehehe ..


kurang mood hari ni gara² nak re-setting pc saya
asst sy yg terlebey cerdik telah memporak porandakan
apa yg telah saya setting selama ni
eeegrgrgrgrggr

May 24, 2010

Menu orang sakit ..

Macam biasa , weekend selalunya x berasap la dapur saya
sokmo mkn luar + mkn mende remeh temeh jekk.
tp semalam mlm tu saya masakkan jugak bubur untuk org sakit gigi
so tya incik tan weder dia ok x kalau mkn bubur
dia kata ok jek , so kene laaa letak sikit lauk kan
x kan mkn bubur kosong ??
saya goreng ikan bilis + bawang
buat sambal hijau
&
ikan tenggiri pekasam
perrrgghhhhhhhh mkn x henggat menggalahkan org sakit gigi ;-P
bubur tu saya just letak udang kering 1 sudu + halia cincang
then campak garam , lada hitam & stok ayam
siapppppppppp!!!!

My baby sakit gigi ;-))

Budak manja ni sakit gigi , dari hari khamis dia dah hokhekhokhek
tp sbb khamis tu saya ada trening ,so saya bg mkn ubat demam jek
jumaat pulak saya kene kerja jugak sbb ada hal penting
so saya ambik 1/2 day ..
terus bawa dia balik kg , on d'way tu singgah klinik gigi kat saujana utama
tapi tutup rupanya hari sabtu ..
terus lagi sampai kuala selangor tp langsung x nmpk klinik gigi
jalan lagi sampai tg karang - pusing² baru jumpa
itupun kami sampai dah pukul 5 , pukul 5.30 diorg nak tutup hehehe
masalahnya gigi adam tgh bengkak , so doktor x benarkan cabut
dpt ubat jugak tuk tahan sakit + antibiotik
kat kg pun adam x melasak sgt tp tetap lasakkkk ..


muka malas nak layan mummy yg asyik snap muka dia yg bengkak kihkihkih
hari ni dah surut bengkak nya , dah boleh makan pun.
moga cepat sembuh ya sayang !



May 21, 2010

The Manhattan -Fish Market

Sambung cerita semalam.
Trening habis pukul 11.30 hahaha giler awal dr jangkaan ok
agaknya semua yg attend tu dah terrer² or x paham langsung ??
patutnya kalau ikut schedule pukul 1pm baru habis
so apalagi ??
jalan la cuci mata .. boss pun dah kata kalau lunch silalah claim balik kat dia,
x kan nak mkn KFC kan ? harus lah kita lenjan duit boss abis²an
alaaa, kita pergi pun untuk kampeni gak ..baik punya alasan hehee.
Lepas cuci² mata kat Ampang Park , lets cari makan
x yah cari pun sbb dlm kepala ni mmg nak mkn kat Manhattan ;-P
sbbkan cuma kami berdua , so u ambik gmbr i
i ambik gmbr u
:-D
-
me
memey
me - muka boring tggu mknan
lmbt pulak semalam tu padahal x ramai org pun
kami pun masuk awal dlm 12++ gitu
mmppp kira lembab la jugak service diorg
nasib baik kami belum kebuluran
air - me manggo , memey orange
tp bkn pure punya tauuu , jus dr kotak
cisssssssss ...
order fud tuk berdua tp x abes
senak perut nak mkn
bagi close-up sket :-))
Lepas makan jln² lagik
bagi makanan laju sket nak hadam
pukul 2 baru balik.
ehh kami balik naik teksi
sampai shah alam RM30 ngam ngam ho
hehehehe
sekian.

hari ni saya halfday,
nak bawa incik adam jumpa dentis-dah 2hr
dia ngadu sakit gigi ..
sian chenta hati saya tu :-)

May 20, 2010

EDI Training @ Wisma MCA

Ehemmm ehemmmm anibadi miss me ??
wekkkkkk perasan la tu .
saya baru balik training kat wisma MCA
biasa la , sekarang kampeni busat² tgh gigih tukar system order
even tak de kene mengena ngan saya pun tp boss totapppp suruh saya yg pergi.
nanti bila dah start system tu saya plak trening boss oopppssss ;-P
dlm jamban pun jadik ..tgh cuci tgn asst saya ambik gmbr hehe
saja nak tunjuk tudung baru ..sekarang sakan merembat tudung gini
ala seploh ringgit ajek pun - senang plak nak pakai
muka boolat mcm pinggan tambah - tp siapa la nak kisah kan ?
org x kisah , saya lagiiiiii x kisah ;-))
jom jom jom beli tudung lagik !!!
lupa nak cakap , saya pergi ber 2 ngan asst saya si memey tu
bos yg hantar , x kuasa saya nak drive sendiri ke sana
mau sesat barat .. saya x biasa kat sana
paling terer pun saya leh sampai zoo jek hahaha
trening ler bersama² gajah & zirafah
nmpk x ??
trening tuk AEON ;-D
senang jekkk , pejam mata pun bleh ..
wahhhhhhhhh mulutttttttt hehehee
senang sbb systemnya kami dah biasa guna
sama jek ngan giant & carrefour ;-)
ehhhh ada gakkkk makanansss tauuu
sedappp yg bola² tu
bkn bola² cklat tu ,hat terlindung yg ada sos tu
saya mkn seketui bebola + seketui karipap
yg lain tu semua memey mkn hhahaha
-
-
Lepas ni entry jln² & mkn² lepas trening plak.
bizi ni , byk keje.
enjoyyy!

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers