Pages

Klik Klik

February 25, 2010

Masa mengejar kita

Cemburu betul masa dgn saya sekarang
sejak saya asyik dengan ini
atau munkinkah saya masih belum terbiasa dgn kitaran baru ??
ye la , selama ni mana pernah saya buat 2 kerja dlm 1hr
saya ni seorg yg sangat mementingkan waktu rehat
saya suka menghabiskan masa mengulit adam & incik tan ahahaha blah
maksud saya , saya suka rumah saya kemas & teratur
saya suka life saya pun begitu
balik kerja lepak sembang dgn adam sekejap
then masak tuk dinner
kemudian pukul 6.30pm dinner bersama²
mlm lepak dpn tv tgk berita
huhuhuhu
tp sekarang tidak lagi...
kadang² saya nak stopkan masa
sila berhenti berdetik pada jam 8malam
biarkan saya habiskan kerja² saya baru masa kembali berputar
power la konon hehehhe.
-
Saya kesian juga dengan adam
agak lama saya x hantar dia mengaji
saya rindu untuk lepak depan rumah sejam sementara tggu
adam habis mengaji
saya rindu juga nak mengadap tv 2-3jam tanpa henti
-
Tapi jalan ini yg saya pilih
x kan saya nak give-up halfway kan??
nak berhenti dimasa² begitu byk permintaan?
dah tentu saya menolak tuah ..
saya cuba bertahan
bertahan
tahan
tak
tahan
wakkkakaka !
-
Oh yaaa , terima kasih yg x terhingga pada incik tan
dia sgt supportive
kalau saya x sempat masak
dia x kisah mkn luar
kadang² dia bungkuskan untuk saya
tp saya kadang rasa bersalah
dia suka makan hasil tgn saya
.......
-
-
Lupakan ttg saya dan kekalutan saya
saya yakin masa akan memulihkan segalanya
suatu hari nanti saya pasti akan menakluk masa ;-P
-
Saya nak tya anda semua
kat mana saya bleh dapatkan alat pemotong kentang seperti di bawah
(pemotong dadu)
saya sangat² perlukan
saya dah pergi beberapa tempat carik
saya pun dah google dimana² sampai lenguh jari tetap x jumpa - tipu !!!
tp betullllll ..saya cuma jumpa gmbr jek
kalau ada pun kat China hahaha
giler jauh ..fitammm!!


kalau ada sesiapa yg tau atau pernah jumpa
tolong lah bgtau saya yer
TQ :-D










February 24, 2010

Pindah

Demi tidak mencampuradukkan entry personal & bizz
saya dengan gigih telah bina satu belog khas untuk small bizz saya
silalah jgn malu-malu jengah saya disini
sokongan anda semua sangat² saya hargai :-))

February 23, 2010

Tak Perlu Diucapkan

















Semalam kan genap 18thn Sudirman pergi , terasa baru semalam jekkk.
Ingat lagi masa tu saya sedih sgt , balik skolah waktu hujan lebat - terus feel sedih² nangis² hahahha poyo kan ??
Mmmmpp masa tu saya dah skolah menengah ..hepppppp x yah ambik culculator nak kira umur saya ..zassssssssssssssssss.

Nak kata fanatik sangat tidak la , tp saya sangat admire dgn dia. Admire dgn kesungguhan beliau.. tak jumpa kot mana² artis yg begitu kreatif mcm beliau.

Saya membesar dengan lagu² dia. Bercinta dgr lagu dia , putus cinta dgr lagu dia hahahaha sbbnya semua lagu nya berkisar ttg kehidupan seharian kita kan ?? Sampai sekarangpun sesekali bila terasa rindu saya buka youtube then dgr lagu² dia , terasa dia dekat jek ngan saya. Wahhhhhhhhhhh statement !!!

Itu jek nak cerita .

Al-Fatihah untuk Sudirman Haji Arshad

Moga tenang di sana ;-(






My Kad & My Kid

Hari Rabu @ 17/2 - still mood cuti
tp pagi² yg x berapa nak pagi gigih kami 3beranak pergi JPN
hehehehe tujuan ?? tukar alamat kat my kad laaaa
ingat nak hantar adam skolah jek tp bila tgk muka dia selalu saya lemah
semangat sbb kesian heheheheheh
sudahnya angkutttt la jugak walaupun tau dia akan melasak x hengat.
redha ajek laaa kan..
see ??
tangga pun dia bleh buat aksi slide ..huhhuu
lepas ambik no giliran turun balik bawah carik makan
masa tu dah pukul 11++ sbb sebelum tu pergi KWSP dulu
pergi sana letak penama - sgt baguskan ?
org dah berzaman letak penama ,kami baru terhegeh²
tp yg paling sadis bila permohonan saya reject
sbbnya ???
cap jadi saya out , x leh detect
bagusssssss leh gi merompak !!!!
-
Lepak Pak Long Kopitiam jekkk
saya mmg kaki kopitiam
incik tan pun mcm redha jek sekarang
kalau dulu dia elak² jugak sbb dia kata makanan x masyukkk kat tekak dia
ada saya kesah ?? nak jugakkk!!!! hehehehe mithali.
dah tentu cham panas tuk saya
milo kurang ais - adam share ngan dedi dia my fud
nama lupa tp ada daging b/pepper , pak choy tiram
ada sambal & kepok
sedappppppp , i like ;-D
makanan incik tan lupa ambik sbb sy tgh bizi mkn
order dia lambat sampai
set nasi ayam kg rasanya-sedap juak heheheh
-
-
Lepas makan naik balik
tgk² nombor x gerak²
haihhhhhhh nak kene tggu 200++ lagik giliran ??
sudahnya saya ajak incik tan balik
pekerjaan sungguh sia² kecuali dapat mkn sedap
-
next day saya pergi lagi berdua dgn adam
so settle saya punya my kad
tinggal adam & incik tan saja
bila² la baru tukar hehhe

February 22, 2010

My CNY 2010

Cuaca hari ahad tu sangat sangat sangat panas membahang kan??
tak terdaya rasanya nak keluar rumah
masak pun lambat² - dasar menantu antu kan ;-P
pukul 9++ baru keluar , menjaawap la ko sampai lewat hehehe
-
Gambar ??
nan ado .. saya sangat pemalu lagi behave kalau balik sana
tak terdaya nak angkap camera pun
ehhhh aritu saya bz repair pc anak buah incik tan
baru beli dah jahanam..byk gn guna kekdahnya.
-
Last² bila dah t/hari zassss pergi rumah untie kat subang jaya
legaaaaaaaaaaaa , masuk jek rumah dia sejukkkk nyaman hahha
pestu untie mcm biasa la sibuk² gi beli pizza
tiap tahun mkn fastfud wakakka
apa nak buat , tradisi diorg yg vege time raya
layankan ajek ..
adam main sorang².
untie ni ada 2 anak.
sorang kat U , sorang lg PLKN
saper nak kawan adam???
main la sensorang hehehe
byk kuih raya oooo
saya membedal jekk sbb tau untie saya ni order ngan org melayu
kepek ngaku a.k.a head arrow
sebalang tu saya balun sorang
mana x gumukssssss???
-
Itu je cerita raya saya.
petang raya saya paksa² incik tan balik kg saya plak
mithali sungguh kan??
semua raya saya konker balik kg saya miahahaha

I'm back !!!!

saya dah kembali bekerja
9hr cuti sampai nanar dibuatnya
tp bila nak start keje badan pulak buat hal
huhuhu dugaan betul
-
sambung kemudian yer
keje menimbun
telephone berdering tanpa henti huwaaaaa!!!!

February 12, 2010

Selamat bercuti panjang tuan tanah


Selamat bercuti buat semua.
Tahun ni saya cuti panjang.
bermula esok 13/2 till 21/2
huwaaaaaaaaaaaaaaa apa mau bikin ni???
-
Yang pasti esok & lusa layan raya dulu ngan IL
then isnin maybe kemana² tanpa tujuan
spend time wif incik tan & paling penting wif incik adam.
sian adam yg ala² terabai sejak saya start bizz
even kecil²an & dia ada didepan mata
tp still saya x dapat bahagikan masa
kadang² bila penat , sure rasa nak marah²
dugaan betul
kadang² adam pun bagai sengaja mencabar kesabaran saya
salah saya jugak kot
harap² cuti panjang ni leh la saya tebus balik masa yg terbuang
siannnn anak mummy huhuhu
-
Untuk anda semua yg berjalan jauh
silalah berhati² di jalan raya
org kata malang tidak berbau
tp kadang² ada jugak bau bila anda bawak laju² tu
itu adalah bau kemalangan ok.
sayangi diri anda
sayangi keluarga anda
sayangi saya ..ehhh tetiba ;-P
-
Jumpa lagi 10hari dr sekarang
rasa² saya x kan apdet during bercuti
walaupun ada berukban tp sy ni malas tahap tapir
sila lah maafkan saya hehehe
:-D



February 11, 2010

Lambakan limau & hamper

Biasa la kan , menjelang beberapa hari lagi CNY ni
sure opis saya berlambakan limau² & juga hamper
saya yg x 100% celebrate CNY ni pun terkena tempias
rasa bersalah pun ada sbb masa Hari Raya saya jugakkk yg dapat.
Tapi dah org nak bagi , harus la saya rembat
tak kan la saya nak kata nehi nehi pulak
-
semalam 1kotak saya dah hantar ke skool adam
bg cikgu² dia merasa pulak
sbbnya semalam tu bos yg bg
size pun XL & seedless pulak
manissssss rasanya
saya dah cuba sebijik
tp disbbkan saya bukan pencinta buah
harus la bg org lain sebelum membusuk ;-P
besar kan ??
manis pulak tu.
syurga la bg pencinta buah mcm staff saya
tgn x berhenti kopek limau hikhik hik
pokok limau mandarin - saya google
kalau pokok ni ada depan rumah sure saya geram
bertenggek bawah pokok la gamaknya
ini plak hamper
tiap tahun ado tp tahun ni agak kurang kencang
x kisah laaaa sbb saya takut sket nak mkn biskut² yg ado
even ada logo HALAL tp tetapppp cuak
poyo tul
hat ini lagiiiiiiiiiiiiiiii cuak.
eeekekkeke

February 10, 2010

Nasi lemak kosong hehehe

Order dr kelas mengaji incik tan.

setiap selasa for diff menu

so far dah 2mggu

pejam celik aja kan??

-

Alhamdulillah mereka² suka dgn masakan saya

alaaa , order ciput jek

every tuesday for 15pax

gud for me kot,

practise dulu yg kecil²an

ambil pengalaman gitu :-D

February 9, 2010

Sedap la pulokkkkkk!!!!

Eeerrkkkk .. Alhamdulillah.
baru lepas makan maggi goreng
order kat rest belakang office
berdesupppp depa hantar hehehehe
-
ini gmbr ehsan incik google
pinjam ekkk ;-P
Tadi masa lunch time x lapar.
tak lapar sbb tgh membizi kot
tetiba pukul 2++ lapar la pulak hehehe
-
Ehhh bukan nak cerita pasal lapar
nak cerita pasal maggi goreng ni
sedap tawwwww , jarang saya rasa sesedap ini
just sesedap rasa
pedas + masammmmm ;-D
sooooo yummy.
-
-
Hehehehhe maggi pun nak dibelog kan??
ntah hapa² !

Rezeki menjelang CNY

Salam ..
mmpppp lama x apdet , paham² la kan
bizz baru mula ,
masih tercari² dlm gelap
teraba² dlm terang
sesat dlm cahaya
hahahaha gitu la kekdahnya dgn saya
masa cukup terhad
atau sy yg masih belum dpt membahagikan masa ??
Apapun Alhamdulillah order byk masuk
ada yg x mampu saya penuhi
tp selagi daya saya penuhi jua
curi masa sana sini
korbankan waktu senggang
no more lepak² depan tv huhuhu
-
Back to title
wahhhhhh .. biasa la hidup saya ni
dikelilinggi dek bangsa itu
jadi CNY tentu sedikit sebanyak memberi impak pada saya
tp kalau impak baik , saya rela di impak beribu kali
wahhhh over jijah ;-P
-
Bermula dgn increase gaji - syukurrr lebih dr thn² sebelumnya
Kemudian bonus - 1.5month ajek pun tp syukur juga
saper yg suka² nak bg kan ??
Bizz pun menampakkan hasil juga
syukur rahmat Allah permudahkan rezeki saya.
berdoa semoga terus dipermudahkan untuk saya mencari rezeki
Amin.
Oh yeeeee saya belum sempat nak shopping baju baru
baju adam je sempat beli
nanti² saya terjah mana²
nak jugak pakai baju bari time 'makan busat'
hong sek! hong sek! - tp mcm x mo merah la this year
-
Sabtu ni baru nak carik pezen tuk MIL saya
ingat nak carik product kesihatan tuk dia
ginseng kaaaa??
tp fitammmm ooo - ginseng mahal
beribu² lemon
carik herbs ajek la kot ;-P
dasarrrrrrrrrr menantu antu hikhikhik

February 4, 2010

Sales sales sales

Sales sana sini kan ?
last week incik tan ajak saya pergi tgk sales by Harvey Norman
wahhhhhh nama pun dah gah
ketar terus lutut nak pergi ,
ckp ngan incik tan 'kita pergi kedai perabut tepi jln je'
dia kata 'x perrrr , tgk dulu ..mana tau ada offer kaw kaw punyaaaa'
iya la tuhhhhhh , less 80% pun blum tentu kita mampu tau
tp saya layankan aje laaaa.
lagipun x de plan nak kemana²pun
dari terperuk dlm rumah baik la saya keluar cuci mata
adam yg over xcited.
pening dgn ini budak-asyik nak pakai baju ben10 tu
selang sehari mintak pakai.
kalau saya kata belum basuh-dia curi² pakai hat belum basuh tu
mak aiiiiiiii kemaruk apa la itu budak.
sudahnya saya janji nak belikan lagi sehelai
tggu weekend ni plak hehehe
manusia seriusssssssss menyesak
sosak dado saya sbb panas meruap
dgn cuaca yg panas , dgn org yg berpusu²
dgn showroom yg x de ekon
even letak kipas merata tp mana nak sejuk huhuhu
skodeng juga laptop kot ada offer
tp offer pun den x mampu
pakai aje la hat lama tu ;-P Sudahnya balik dgn tgn kosong.
sebabnya ??
sofa yg incik tan berkenan tu harga bleh buat saya pitam 2thn
sudah less kaw² pun still harga 16K++ tuk 3seater
bayangkan la kalau 3+2+1 ??
mau korek² celah almari carik syiling kot ado terselit.
Sekian kisah poyo incik tan
kesimpulannya , ukur baju dibadan sendiri hehehe


February 3, 2010

Canadian Pizza

Byk kan kedai²/gerai yg buka jual mcm² jenis pizza
ada hat mexican , ada canadian
td saya hala tesco xtra , beli barang sket
nak lunch x sempat pulak so decide to tapau jek pizza
ingat nak beli 1slice tp malu pulak
terpaksa rela beli hat personal
baru RM10.80

saya ambik beef pepperoni

Jemput mkn.
makan sambil mengadap blog hahaha
sungguh x senonoh.
saya mkn 1slice jek
cissssss membazir jek
saya mmg bkn penggemar pizza tp saja gatal nak cuba
bawa balik la lg 3 slice
panaskan n bg incik tan mkn hehehe
adam sama mcm saya
dia langsung x suka pizza :-P




Berkejaran dengan masa

Yer betul.
minggu ni rasanya saya betul² kepenatan.
Padan la muka kan , dah tau nak bisnes tp x de keep stock.
Masalahnya saya x tau order byk sgt masuk
Syukur Alhamdulillah cumanya saya agak ralat sbb x leh nak fullfill kan order.
beberapa order kene hold , mujur jugak kawan² saya memahami.
-
Balik kerja terus berkejaran siapkan tempahan.
style saya pulak x nak buat doh byk²
semuanya gara² nak jaga kualiti.
nanti incik tan bising kalau x menepati piawaian hehehe
jadinya 1kg tepung cuma boleh dpt 60-70's sahaja
sedangkan order saya mggu ni mencapai 300-400's.
mmg terpaksa bersengkang mata.
tak per , susah² dahulu senang² kemudian :-D
mudah² Allah terus memurahkan rezeki saya.

ini order dr office incik tan.
30's diorg nak pepagi & panas² .
alahaiiiii la kassim ,dr frozen sudah jadik karipap panas pulak.
saya layankan ajek la sbb mostly kawan office incik tan chinesse
diorg mana rajin nak goreng² sendiri even instant pun.



February 2, 2010

Tuan tanah kebizian

Yer , kali ni mmg betul tuan tanah bizi
bkn sebab malas apdet yer kawan².
Alhamdulillah bisnes kecil²an saya sudah bermula
saya baru mencari tapak jek
planning dah lamaaaaaaaaaa tp keberanian tu x muncul²
inipun sbb saya ada partner dgn jiran sebelah - eton.
so dah tentu saya kurang penat
kalau sorang² mmg saya surrender laaaa
x terdaya saya yg lemah ini hihihi
Syukur juga sbb incik tan sangat² supportive & understanding.
hari² pesan suruh saya buat perlahan²,
perlahan tu bermakna biar sikit² bisnes tp taste tu x lari
dia la yg jadi tukang rasa @ QC
dan yg paling terharu dia susah payah carik customer untuk saya
terharu wehhhhh ... *nangessss*
x sangka dia support saya sebegini.
siap nak belikan petisejukbeku untuk saya
tp saya x nak dulu.
biar berdikit² & paling penting saya nak beli sendiri dgn hasil jualan saya ;-P
-
Dia juga dapatkan kontrak..ehhhh kontak ker??
bukan kot ..emmppp tender agaknya yer?
tender tuk small cater saya
so saya dapat tender untuk surau AB & kelas mengaji incik tan
hepi :-D
itu jek saya nak apdet kali ni
saya sungguh kelupaan ambik gmbr cater saya yg pertama last week.
x per la , kalau ingat saya ambik gmbr tuk next cater.
-
Kawan² , jgn malu² tuk sokong saya tau hehehe

February 1, 2010

Ini entry melekat melekit

1 - e-zaton frozen

Ok saya nak buat entry melekat juga.

sambil tu dgn muka seposen saya nak promosikan anak terbaru saya ;-P

Karipap frozen.

pernah dengar?

pernah rasa?

kalau x pernah elok la order je ngan saya.

Delivery tuk warga SHAH ALAM & kawasan yg sewaktu dgnnya.



Harga ??
RM 3.50 / box (10's )
RM 10.00 / 3boxs (10's)
Berminat ??
SMS or email je saya
HP : 012 261 2817
Email : jiejah_7171@yahoo.com

-
-



2 - e-zaton cute cater
Saya juga buat katering kecil²an
terutama tuk small party !
untuk party hari jadi , hi-tea & sewaktu dgnnya .

Menu cadangan :~
Mee kari
Mee goreng
Pasta goreng
Spaghetti bolognese
Bihun sup
Bihun singapore
Karipap
Roti jala

-
Menu atas permintaan juga akan dipertimbangkan.
Terutama untuk kawasan Shah Alam.
Harga boleh dirundingkan.
-

Selamat mencuba :-D



NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers