Pages

Klik Klik

January 28, 2010

Malas vs Na O Mei

Hehehehe mcm biasa , penyakit malas dah datang semula
dasarrrrr la kan !!!
LAgipun mcm x de apa² yg sana nak apdet
life mcm biasa² saja
pergi kerja , buat kerja (tipuuuuu) ,
balik rumah , buat kerja rumah & tidur.
Esok ulang balik bende yg sama.
Masak pun tidak mggu ni hehehe
sebabnya ??
BERAS HABIS !!
boleh percaya or alasan semata ?
hehehehe betul beras dah nak habis
tp boleh aje nak beli kar kedai depan rumah
tp saja nak bermalas²an & bermanja² ahahaha lempang ajekkk laaa !
So , samada mkn kat kedai or incik tan tapau balik
syorga betul kan ?? ;-P
Disebabkan x masak so saya ada masa lepak depan tv petang²
tetiba saya tertgk citer Na O Mei lalu terjatuh chenta pulak
dah episod berapa yer ??
saya baru tgk 2hr hehehe
nmpk gaya saya kene follow la kot citer
rasa nak lempang² pada cik moon tuh
keji pulak bila difikir²
tp ada ke org keji mcm tu kat dunia ni
kiranya dia x de kene mengenapun ngan ngan na o mei kan?
dasarrrrrrrrrrrrrr !!!
itu jek nak merepek pun
hehehe


January 26, 2010

Bank & Ah Cheng Laksa

Tadi @ 10++am saya rasa semacam duk kat office.
badan rasa nak demam , tekak sakit jugak.
lepas tu bahu sebelah belakang saya sangat sakit
maybe salah tidur , nak angkat tgnpun sakit
so semua bergabung menjadikan buntut saya panas duduk office
alasannnnnnnnn kahhh? hehehe
-
Terus capai cheque² yg nak di bank-in
then saya hala rhb dlm gian stadium
malas pulak nak hala sek 16 or 9
parking kat sana hazabbbbbb.
-
Tapi bank ni pun satu la
mcm x nak ada urusan plak
dah beberapa kali saya terkena
ada ke patut slip bank yilek ??
abes tu nak bank in mcmmana?
tulis kat dahi diorg ke?
marah la pulak saya ..bkn sekali tp beberapa kali
merungut² la saya pada pak guard yg x bersalah tu hehehe
ampun pak guard - saya emo plak tadi ;-P
-
Disebabkan byk cheque yg nak ditulis
maka saya pun cari la port yg best sket nak lepas
(alasan lagikkkk)
so saya lepak kat Ah Cheng Laksa
dah beberapa bulan jugak buka tp ini 1st time saya singgah
siap order nasik lemak lagi ehehe
x agak² betul , padahal baru pukul 11 masa tu
kira halal la saya lunch pukul 11 kot.
malas dah nanti nak keluar carik makan
(gmbr hasik googlean disana sini)


Makanan mmg x mengecewakan.
saya pasti datang lagi
maybe sabtu ni bleh ajak adam lepak sini ;-D



January 25, 2010

Jom makan sup ani utara

Balik kg weekend tadi
x byk xtvt kali ni , pergi salon pun saya malas aduhhhhh.
sudahnya bulan depan la baru rambut saya di cuci :-))
-
Sabtu tu sebelum sampai rumah call kanda ku
ajak dia lepak kopitiam kat tanjung
sesaja ajak bekpes hehehe
mmg hampeh kan , padahal rumah ngan kopitiam tu 10minit jek
itu pun lagi x mo balik hehehe
bukan apa , agak boring sbb kanda² saya yg lain petang baru balik
saya sorang nanti sure jadik tukang masak
malas sungguhhhhhhhhh ..
-
Ahad tu lepas zohor terus zass nak balik AB
tp kami keluar ramai²
pergi tesco beli sikit barang tuk anak buah saya yg nak balik kolej
sekali tu terus melencong carik makan
padahal baru lepas makan hahaha
pergi mana ?
Rest yg baru buka - Rest Ani Sup Utara
-
Amaran keras :~ semua gmbr adalah dicilok hehehhe






Makan macam²
ada yg order kuetiaw sup
nasi + sup
nasi ayam
saya as usual order nasi sup
saya dah jatuh chenta ngan nasi sup
suka sgt² ..lembut & nyaman :-)
-
Makanan a bit mahal bg saya tp sbb agak sedap so pejam mata aje la
yg mendukacitakan ialah TOILET
nasib baik saya pergi selepas makan
kalau pergi sebelum makan-sumpah saya hilang selera
-
By d'way ..saya telah mengadudomba ttg toilet tu
saya komplen kat website dia hehehe
harap² dia take-action kalau nak terus ada pelanggan
restorennya sangat cantik n moden
x sepadan dgn toilet
toiletnya lagik hampeh dr toilet dr petrol pump
eeerkkkkkkkkkk terkenang plak
uwekkkk!!!!!




January 22, 2010

Errrrkkkkkkkkkkkkk !!!!

Tadi saya gatal² tgn masuk nuffnang then check refferer saya.
Mak aiiii sudah jadi blog lushah kah belog saya?
nangis ....
-
Sebenarnya reader tu carik blog saya kot
kat yahoo tu dia type blog add saya tp yg keluar hehehe
deret² blog lushah
kenapa kahhhh??
SX ker blog ini ??
demmmm u .


January 21, 2010

Cinta Kenangan Silam.

Pagi tadi lamaaaaaa saya chat kat fb ngan skandos masa skolah dulu.
tipuuuuuuu ..mana ada skandos ;-P
kawan lama , kawan masa form 1-3.
wahhhhh berbelas tahun lamanya kan??
bila cakap berbelas tahun dan dan terasa sgtlah tua ekekeke
tua kerr ?? hhhmmmpp.
-
-
Saya jumpa balik kat FB last year lepas raya.
So ada la dia dtg beraya ke rumah saya dgn anak isteri dia.
Masa tu tentu la x boleh cerita huha huha kan
karang apa pulak kata isteri dia .
kene jaga gak kan hati org walaupun kami cuma kawan lama.
-
-
Sekarang diapun dah jadi org berjaya
saya pun gembira atas kejayaan dia.

Byk yg kami sembangkan.
Zaman skolah , kawan² , skandal²
tiba² saya sangat rindu zaman skolah
gilakah ??
masa skolah malas
dah x bleh skolah sibuk rindu²an .
-
Sekarangkami tgh plan untuk buat gathering
moga² menjadi kali ini
dah beberapa kali postpone sbb masing² sibuk
sayapun faham la
zaman dah berubah
semua ada t/jawap yg lain
bkn macam dulu , call hari ini-esok pun boleh jumpa²an.


tiba² rasa bersalah pada seseorg timbul semula.
harap² dia telah memaafkan saya :-((

Yang Kalut Difikiran

Tajuk mmg tak agak² yer tuan² & puan.
Ye la kalau letak tajuk makanan , niat asal org jengah terus x jadik
sbbnya masakan saya bukan hebat² ,
asyik² ulang makanan yg sama :-P
-
Isteri² diluar sana sama mcm saya tak?
setiap hari bergelut dgn fikiran nak masak apa
kadang² sampai sesak dado memikir,
mcm masalah negara pulak hehehe
-
Tapi saya ni selalu ingatkan diri supaya bersyukur
bersyukur sbb suami saya x cerewet pasal makan
as long saya x masak mende yg felik² , dia ok je
kalau makanan felik pada dia pun dia senyap jek
tp saya yg sentap sbb dia mkn sikit :-P
jadi saya selalu kene fikir mknan yg dia pasti makan
baru puas hati memasak.
itupun nak peningkah ??
saja jek saya nak ajak anda² semua pening bersama saya
-
So , semalam as usual masak sempoi lah
- air asam
-salmon goreng bodo²
-sup petola & bebola



saya seorg pemikir
kadang² memikirkan mende kecik sehingga terganggu waktu tidur saya.
bagaimana yer ??

January 19, 2010

Lemon Chicken versi saya

Kalau nak tau , lemon chicken ni pebret kami seisi keluarga
hehehehe mcm ramai sgt , pebret kami ber 3
selalunya kalau mkn kat luar mmg akan order lemon chicken
yg paling sedap kat Rest Panmour Village kat sek 20 tu.
makan x henggat kalau makan kat sana ;-P
-
-
So , sabtu aritu dah beli boneless chicken ..
dalam kepala mmg plan nak buat lemon chicken tp x de resepi
makanya gigih la saya menggoogle mcm biasa
nmpk senang tp menjadi ker tidak yer ??
hehehehhe
-
-
-
taraaaaaaaaaaaaa taraaaaaaa
menjadik ok
incik tan siap puji melambung
dia kata x yah makan kedai dah
cisssssssss itu betul² puji ker or nak save duit dia ;-D
tp serius , taste dia mmg x lari

makan ngan nasi ayam ?
saper pernah mkn lemon chicken + nasi ayam?
tak pernah?
sila pergi fudkod tesco xtra , kat sana ada jual ekekeke
sebenarnya adam yg nak sgt mkn nasi ayam
saya cadang nak masak nasi biasa jek
mmpppp layankan aje la
tp berbaloi gak sbb adam mkn byk
balik mengaji siap ulang 1 round lagi hehehe
-
eeerrrrkkk saya x ada stok salad or timun
so layankan aje ngan cabbage salad
saya ok je ngan sayur apapun
pencinta sayur katakan :-))
Nak resepi ??


Ayam tanpa tulang 3 keping
telor
tepung - apa² tepung goreng aje la
-
Bancuh tepung bersama telor
celupkan ayam & goreng garing.
potong² sesuka hati


-
Untuk Sos Lemon
~3biji bawang putih -cincang
~jus lemon suku cawan
~gula
~garam
~2 sudu tepung jagung
~suku sudu butter - saya ganti ngan olive oil
~ 2-3 sudu susu segar - saya x guna pun sbb mcm x suka
~ suku cawan air
-
-
Panaskan butter/minyak , goreng bawang putih sampai naik bau
masukkan jus lemon , air ,gula n garam
last sekali masukkan tepung jagung yg sudah dibancuh dgn air
tutup api dan biarkan sos sedikit pekat
siram pada ayam yg telah dogoreng & dipotong



January 18, 2010

Seronoknya jadi MEM

Ini entry org perasan.
Bila lagi kan ?? hehehhe
Sebenarnya dah lama plan nak ambik part-time maid
cumanya incik tan sure bising sbb dia kata dia leh kawtim
but since dah pindah ni kan , dia adalah membizi
byk xtvt kat AB ni , saya malas nak pokpekpokpek sbb dia join pun bkn xtvt
tak berfaedah .. mcm x logik kalau saya membising
saya bising dalah hati jekkk sbb saya rasa penat kemas rumah sorang².
-
Walaupun cuma adam sorang , jgn ingat dia x menyepah barang
dah namanya budak kan? Walaupun saya ajar main 1,simpan 1
tp tetappppppp terlepas gak 2-3mainan
itu belum lagi kalau dia buat keje skolah
nak buat BI tp semua subjek buku keluar
aduhhhhhhh mendidih darah ok hehehe
-
So sabtu td nekad la ambik p/time maid
bukan maid sebenarpun
cleaner dr tempat kerja jiran sebelah
kebetulan diapun nak buat,so saya tumpang sekali
start pukul 8++ till 12++ .
Puas hati juga part sliding door , glass window & grill
bersih berkilat dia buat.
enuff for 3-4bln saya x payah cuci miahahaha
tp masa x cukup la , yg sempat buat semua ..
cuma cuci semua bilik air,
sapu + mop satu rumah ,
itu je pun.
dapur pun x sempat cuci
x kisah la sbb dapur tu tanah jajahan saya
anitime mmg saya kemas + bersihkan.
-
-
So maybe lama lagi baru saya ambik cleaner ni
nak dekat² puasa la kot
sekarang kene menten kan ajek.
;-D

January 14, 2010

Rajinnya anak mummy

Anak saperrrrrr la ni , rajin betul.
saper nak buat menantu cepat bank in deposit hehehe
(abaikan sepah² didapur itu)
Adam kan sekarang agak rajin 'menolong' saya kat dapur.
Paling dia suka basuh pinggan , mcm tau² je tgn mummy alergik sabun hehehe
lepas tu mmg khusyuk la dia membasuh
bersih berkilat pulak tu , habis suku botol pencuci tuk cuci 3bijik mangkuk
mmg confirm berkilat² la kan ?


Bukan je cuci pinggan , sayur² saya semua dia tolong cuci sampai pecah² bersepai
kehkehkeh
ayam / ikan jgn cakap la - putih bersih.
sabar aje la.
Kadang tu siap nak tolong saya potong sayur
haaaa yg itu mmg sy x bagi , bahayakan main pisau
nanti dia cedera , saya jugak yg parah .


pejam celik pejam celik
cepat betul masa berlari ..anak cepat membesar
kita plak makin tua .. tgk² x lama lagi dah masuk
warga emas hehehe

No Comment Pleaseeee ..

Hahahahaha poyo jekkkk .

bajet artis fofular.

Untuk sementara saya simpan dulu box tuk comment

Tinggalkan komen , pesanan penaja ,kritikan , umpatan & gosip² anda

di ruangan chatting :-D

January 13, 2010

Lapar & makan ..lumrah la kan??

Betul ka kan .. kene makan kalau nak hidup.
motif ??
x de motif , tp kene ada motif untuk tepek gmbr makanan.
Nak kata rajin sangat masak sekarang ni tak juga
tp ada sikit rajin dr last² week hehehe
***clap clap clap ***
-
Errrkkkk rajin bersebab ok.
Incik tan dah membising sbb asyik beli lauk tp x masak
pembaziran disitu , so saya kene la menggigih masak.
gigih² pun sempoi gak.
Saya mengaku aje laaa , susah la kalau u all nak tgk masakan yg susah² dalam belog saya ni.
Sokmo sempoi jekkk ..
mengkari sekali sekali
melemak ?? jarang sekali .
sup jek yg rajin sbb sgt mudah + healthy kan??
-
ayam goreng + kacang
ini pebret incik tan , masak hari² pun x per
hari-hari mau hahahaha
kobis goreng budus
edisi perabis stok yg tinggal seciput ;-P
sikit baru sedap sbb berebut !!
telor mendadar ni menu yg paling selalu
tp saya jarang sentuh
saya kurang minat plus unhealthy la konon
tp 2 hero saya tu kurang selera kalau x de telor dadar
haissshhh!!!
sambal sardin
menu mudah + sedap gakkk.
tp x leh selalu sbb nanti muak
sekali sekali baru la mkn 2pinggan kan ??
Sup sayur
inipun menu yg selalu ulang²
kenapa ekkkk ??
sbb incik tan suka
lagipun adam juga bleh mkn sbb x pedas
saya letak w/pepper sikit jekkk.
adam sekarang mkn pedas sikit tp minum 1jug
geram saya sbb mkn berulam nasi
selalu gak saya warning tp x jalan
x tau mana dia belajar sbb kalau saya n incik tan makan,
mmg x de serve air atas meja
lepas makan baru minum air kosong
mmmmpppppp!!!!





disebabkan menu berulang²,
kebarangkalian gmbr berulang juga adalah tinggi.
harap maklum ..hehehehe

Kan saya dah kata ...

Tersungkur tepi tangki
Oleh Abdullah Wahababwahab@hmetro.com.my

SHAH ALAM: Percubaan dua penjenayah melakukan pecah rumah di Perdana Heights di sini, berakhir dengan tragedi apabila mereka mati ditembak polis berhampiran tangki air, Puncak Perdana, Seksyen U10 di sini, semalam.

Dalam kejadian itu, penjenayah yang juga warga asing dikenali Don, 30, dan Ferdi, 20, mati di tempat kejadian selepas terkena sembilan das tembakan ketika kedua-dua suspek menyerang polis menggunakan parang.

Kedua-dua suspek adalah serpihan ‘Geng Roy’ yang ditumpaskan polis tahun lalu, manakala Don adalah adik Roy yang ditembak mati dalam kejadian di di Jalan Merak Kesuma, Seksyen U9, Kayangan Heights di sini, pada 21 Ogos lalu.
Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata sebelum kejadian jam 2.45 pagi semalam, kedua-dua suspek sempat memotong pagar sebelum disedari orang awam dan memaklumkan kepada polis.

Menurutnya, pasukan bertindak polis diketuai Asisten Superintendan Fauzi bergegas ke tempat kejadian sebelum mengesan sebuah motosikal dipercayai milik suspek ditinggalkan di kawasan berbukit, berhampiran tangki air jam 3.30 pagi.

Dipetik dr Harian Metro.


Kan sudah ku bilang , sure ada yg x kene dgn jam melampau semalam.
Malam tadi gigih saya tunggu berita sebelum hantar adam kelas mengaji.
Mujur juga berita utama ..kalau lambat sket sure saya x sempat tgk.
Huhuhuhuhu , gerun sungguh dengan penjenayah sekarang ni.
Ganas² belaka .. masa kejadian yg lagi satu (abg penjenayah tu) ,
saya baru pindah jek..seram sejuk tau .
Ye la , kawasan sana sunyi lagi ..sesuai sgt untuk penjenayah ni membiak
tempat nak sembunyi pun byk kot , di celah² hutan .
Takutttttttttttttt .... tiba² mlm tadi saya jadi takut, sedangkan saya dah biasa
tinggal berdua time incik tan pergi kelas :-((

January 12, 2010

Traffic Jam ~ hazab di pagi hari

Biasanya jam yg biasa² saja dlm perjalanan pergi kerja.
Ada juga jam luar biasa sekali sekala ,
tp pagi tadi jam luar luar luar biasa kot .
Bayangkan la , jam tu start dr saya keluar AB-depan rumah tu aje.
Mulanya saya ingat xcident la mcm biasa
(selalu sgt xcident kat sana-nauzubillah)
tapi bila saya sampai depan UITM puncak perdana tu
x de pulak kesan² xcident langsung
tp ramai org berhenti tgk - itu penyebab jam lg hazab !!
Ramai pak polisi , beberapa kereta polis & org kelihatan sok sek sok sek
agak hairan la kan ..
so saya rasa maybe ada 'sesuatu' yg berlaku
murdered ??
tembak menembak perompak??
ayokkkkkkkk..tetiba saya seram hehehe
tunggu aje la kot ada keluar berita nanti.
Rumah say dgn tmpt kejadian adalah 200m sahaja
kelajuan biasa 1minit dah sampai tp pg tadi lebih 1/2jam ok!!
dan saya pun masuk office lambat hehehe
:-))

January 11, 2010

Di hembus Pawana


Saper tgk AJL 24 ??

saya tgk dalam mimpi. semalam giler mengantuk saya. baru tgk 2-3 org perform mata dah melayu . sudah la kebanyakkan artis yg perform saya x minat. yg tak pernah dengar lagu diorg pun ada hehehehe.

pagi ni bila dengar radio semua bising² kata x puas tgk Search perform. Whattttttttttttttttt?????? ada Search ?? Wahhhh rugi la saya x tengok otai.

Jadinya pepagi dah tgk kat Youtube ada ke tidak. Lama jugak tggu baru depa masukkan. Puas hati dpt tgk .

Jom tgk lagi sampai lebam.

saya kan dah tua , so kene la tgk yg otai ;-P




Weekend @ Summit usj

Sabtu td dah janji nak bawa adam pergi tgk alvin chipmunks tu.
Dia asyik la gedik² kalau tgk iklan tu kat tv.
Jadinya sayapun terjah ajelah Summit , 1st time nak tgk kat sana
pergi pun pagi² sbb nak tgk yg pukul 11++ .
nasib baik jumpa tmpt nya - maklum la , saya ni kan bengap bab tmpt² baru ni
ada penyakit gegel lutut sket ;-P
akhirnya dapat jugak tgk yg pukul 11.30am.
awal lagi masa sampai tu , dlm pukul 10.30 kot
kuanter pun belum buka - see ..over kan ? hehehe
So ,kita makan dulu .
Apa ekkk nama kedai ni ??
rasanya Uncle John Kopitiam - kalau salah ampun ehh hehehe
tp roti butter dia ...errrrkkkkkk x masuk ok
sbbnya dia salut telur ,pastu buh butter + honey
jenuh paksa tekak tekak ni dok menelan
x baik membazir tp mmg x mampu huhuhu


Lepas keluar je panggung ,layan adam main plak.
apesal la ada saja permainan kanak² dimana² saja ekkk??
saje jek dok perabis duit mak pak huhuhu
nasib baik baik 1 round jek dah ok
kalau adam nak rempit 10round camner ??
harus saya tinggalkan ajek dia kat sana
jadi pekerja tetap menjaga mainan !!!




Mcm mana movie tuh ??
saya layannnnnnnnnnnn jek .
rasanya saya lagik over dr adam gelak kot
hahahha !!


January 8, 2010

Bila Kesunyian

Balik kg last week , tak de sape² pun balik sekali.
sunyi jek rumah tu .. adam pun ala² mati kutu
selalunya dia mmg mengadap pc ngan kazen² dia
tp agaknya sbb tinggal dia sorang² , dia rasa lonely
sian anak mummy ..apa nak buat,famili kita mmg kecik.
-
Jadinya tgh² terik saya perasan adam x de kat rumah
panggil² rupanya dia main sorang² lat laman
alahaiiiiiiiiiiiiii sian nengok.
mummy pun teman la dia main kat luar
main baling² batu hahahha
ngamuk la nenek kamu sbb batu dimana² ;-P

sian kannnn ??? mmmppppp
Ini pulak hari isnin 4/1/2010
Pagi² tu kami hantar anak buah - Fatin pergi PLKN
pergi pun maybe for 2weeks saja sbb dia dah dpt offer dr
Uni Petronas , kene reg on 16/1/2010 .
agak kelam kabut sikit dia tp x per ,pelan² kayuh .

adam sengaja buat² gosok mata
lepas tu sibuk nak tgk gmbr hahahha
drama betul - like mummy kot !




NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers