Pages

Klik Klik

December 31, 2009

Saya pergi seoul korea :-))

Hehehehehe iya iya jek mcm pergi korea betul
padahal pergi Seoul Garden jek dekat IOI mall puchong.
last gadering 4 2009 - kelab isteri
riuh giler hingga memalukan keluarga 2-3tahun
mujur juga ambik table hujung sekali
so gegarannya tidakkan sampai menakutkan pengunjung lain.
heaven tul makan2,sembang2,gelak ketawa
ooowhhhhhhhh saya rindu suasana begitu
rasa mcm dah lama sgt x buat gadering dgn member kelab isteri
rasanya pertengah tahun arituh yg last sekali
-
-
saya suka kawan2 dr kelab itu
saya sayangkan mereka
mereka tempat saya merelease tension
mereka juga yg buat saya lupa diri hahaha
lupa lak kat rumah ada anak n suami ngehhhh!!!
-
-
owhhhh nasib baik saya x sesat
cehhhhhhh kira terer la jugak saya terjah ioi tu
maklumlah saya ni rasanya setahun sekalipun tidak hala sana
lepas tu saya ngan maria sama2 blurrr tang jalan
elok la tu kan maria , balik pun ntah masuk jln mana
kehkehkeh
-
-
gambar x de .
kamera buruk duk lam bonet kereta jek
nanti2 la saya letak gmbr
minta belas ehsan dr kamera kawan2
-
-
Anyway,
Selamat Tahun baru.
disaat saya buat entry ini,jam sudah pukul 9mlm
so ,lagi 3jam jek c/down to year 2010
saya mengharapkan kehidupan yg lebih baik ditahun depan
moga saya jadi mummy yg lebih baik
moga saya jadi isteri yg melengkapi suami
moga saya jd pekerja yg dedikasi walaupun rajin blogging ;-P
moga saya jadi anak yg menyenangkan
moga saya jadi adik yg baik
moga saya jadi mak su yg sporting.
salam.
daaaaaaaaaaaa :-D

Anna Iman buchuk buchuk

Si manja buchuk ini sudah besar .
sudah 10bulan tp lom reti berdiri pun
mama dia kata 'iman ni malas byk' hehehee
tp mmg iya pun , budak ini sgt manja ..asyik nak berdukung ajek kejenya
kalau selim melim x per , ini sgt berat tau
dukung 15 minit pun leh lenguh hehehehe
tp apapun,saya tetap cayang si manja busuk ini :-P








December 30, 2009

Kalau dah kenyang boleh singgah :-))

Kalau dah kenyang leh la masuk sini
meh tgk gmbr mknan .
Gara² teruja tgk eynda mkn laksa curry , hari ni saya lepak
sorang² kat TCRS dlm Giant .
mmmppppppp mmg kene kat tekak ni tp bapokkkk byk
kompom x abes la kan huhuhu
pastu saya order 3layer tea kuching
kononnya femes kat kuching jekkk , sedapppp!!!
-
-
sy godek² , saya rasa² then saya rasa tau mcmmana nak buat
dia guna gula hitam yg buat cendol tu ,pastu pati teh & susu segar
sedapppppppp..leh cuba buat kot heheheh




Mari membuat kek kukus bersama jiejah hehehe

Sila gelakkan saya beramai² or berjemaah.
ini kali pertama seumur hidup saya buat kek ...adussssss nmpk la sgt tgn kayu kan.
inipun sbb dah lama saya beli barang² nak buat kek
tepung pun silap² dah berkulat hehehe
my god ..dapur berkecah mcm nak buat katering hahahha
tu baru nak buat sebijik kek ,
kalau buat 10bijik harus la terbalik dapur saya ;-P
taraaaaaaaaaaaa..dah siapppp.

mmpppppppppp yummy kahhh ?
so rich ngan cekelat
berbaloi² membuatnya sampai tersetim jari sendiri.
incik tan suka sgt tp mkn sambil bebel kata nanti dia makin gemuk
bukan ker sekarang pun awak mmg gemuk???
hehehehe larikkkkkkkkkk!!!!
resepi ??
nahhhh ..smlm saya google tp ya ampun mmg saya lupa saper punya resepi
lagipun saya dah alter sikit sana sini , so ini resepi ikut tekak saya la yer.
-
-
Kek coklat kukus

-Bahan2: ini untuk 1 adunan kecil
kalau nak byk ,silalah doublekan ;-P
-
-
1 cawan tepung blue key
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan susu pekat manis
1/2 cawan milo
1/2 cwn serbuk koko
2 biji telur ayam
1/2 cawan minyak masak
1/3 buku butter
1/2 cawan susu cair

Sepapan coklat van houten @ cadbury or apa je jenis cekelat yg anda suka hehehe
– cair kan bersama butter ,tuang keatas kek yg sudah dikukus
kukus semula dlm 2-3 minit.
Cara2:
Campurkan semua bhn satu persatu.
Just pakai wisk , xyah pakai mixer..
takut terlalu naik nanti...
bancuh rata then kukus dlm masa 40 minit camtu...
senang , sedap & moist !
Selamat mencuba

December 29, 2009

Bila la nak KAYA

Lepas balik dr Karnival Joran tu saya ajak adam gi beli barang basah/dapur
cadang nak gi Giant tp adam menggedik ajak gi Tesco Xtra sbb nak main huhuhu
malas nak hala byk tempat , so layankan ajek.
shopping pun laju² jek sbb dah pukul 12++ kan
perut pun dah menggelupur , tp fud kod tesco penuh pulak
mcm mls nak menyelit² (padahal bleh ajek ;-P) ,
So saya tya adam nak mkn kat mana , dia kata kat kopitiam
okiesssss , itu yg mummy nak dengar hehehe
jadinya tu yg bertajuk bila nak KAYA sbb asyik la makan
dekat Kaya Kopitiam heheheh
model x de gigi , sengaja dia buat muka gitu
agaknya malas dah layan sbb mummy asyik la nak ambik gmbr
gmbr mummy ???
sorry ..tggu selim yer
tp mcmmana nak selim kalau asyik la ada acara makan
sedihhhhhh (padahal suka)

Cham ..boleh la tp saya suka cham kat Kluang Station
adam punya order
mummy punya - nasi goreng lada hitam
meletop² perut saya lepas makan hehehe
pedas berapi uuuuuuu.
Dah terlanjur cerita pasal makan , saya sekalikan ajek dengan gmbr mknan lain
ini saya goreng petang ahad.
rasa mcm nak mkn ringan² jekkkk , padahal beratttttt jugak.
Mee Goreng basah.
u dun like taugeh??
i likeeeeee!
Ini menu semalam.
Salmon org malas.
mmg saya malas nak buat sos dia semalam.
sos tartar saya perahkan ajek lemon
tmbh plak sos cili life
sedap rupanya , leh la saya malas² selalu :D
sotong masak asam.
saya balun sorang sbb lokong x suka sifud.
peria goreng telor



Karnival Joran & 4X4WD Extreme

Ahad lepas ada Karnival Joran dekat tasik belakang AB sana.
Sebab karnival tu la incik lokong sayik membizi 24jam huhuhu
Sbb nak bg sokongan (konon) , kami bertolak dr kampung pagi² ..
x de la pagi sangat pun , dalam pukul 9++ juga hehehe
sampai sana cuaca sangat panas ..wahhhhh dan dan rasa nak pitam ekekeke
incik lokong plak bizi kesana sini dok tulis , dok timbang hasil joran.
saya malas nak kacau dia , tp adam asyik ngan mengulit dedi dia ..sibuk betul
last² saya ajak jugak adam redah panas² tu buat tawaf keliling tasik
(tipu jekkkkk , mana ada keliling pun)
jommmmmm
model di tengah panas.
matapun x bleh buka
hidung pun kembang² hahaha ;-P
jualansssss ,jalan laju² sbb byk mainan jek
tasik yg keruh dimuara,dihilir & dihulu

baju bajan - nasib baik panas terik,malas nak singgah² skodeng
makanan pun ado tp semua x menarik tertarik d'bomd
badut ..adam takut² nak mintak balloon
tp badut tu yg beriya nak bg hehehe

sekian hehehehe


December 28, 2009

Enjoy ke D'Muara

Cerita weekend saya dimulakan dgn gmbr anak teruna saya yg demam.
abaikan kakak saya yg tengah membuto selepas makan t/hari
very not good hahaha tp dia x per , badan menten below 50kg.
yg x tidur ni jugak yg nak cecah 60kg huwaaaaa x dapek nak ditolong huhhuhu
-
-
Sebenarnya adam ni start demam dr khamis lagi tp on off
panas pun tidak seberapa , so saya angkut juga la balik kg sbb
dia pun xcited nak balik , mummy lagi xcited ;-P
Hari sabtu pagi badan dia panas sangat , lepas tu mengadu sakit dada
siap diiringi airmata tu , saya dah cuak sbb adam ni jenis budak yg gagah
kalau demampun dia jarang merengek.
laju je pagi2 saya siapkan dia , terus angkat pergi klinik
mmg panas pun doktor kata 39++ suhu dia ..cian anak mummy
melepek je dia.
Saya paksa doktor check dada sbb bila tya sure adam cakap sakit dada
Doktor check 2-3kali sbb saya poyo² mcm x puas hati
mmg x de masalah , pernafasan ok .
Doktor kata kalau still risau , lepas sejam mkn ubat nanti datang check
semula hehehe
Alhamdulillah by ahad pagi hilang semua panas² :-D
Ini pulak cerita petang jumaat.
Cerita tunggang terbalik hehehehe. Since x de apa² xtvt ,
kami plan terjah ke Sg Besar.
Hajat hati nak cari makanan laut tp ramai plak yg maleh angkat buntut dr rumah.
Adam pun malas ikut sbb nak ngendeng kakak fatin dia main
computer games huhuh.
Last² kami g satu kereta jek ..yg lain² semua kirim tapau cessssss!!!
Plan asal nak overnite pun terbengkalai.
Bak kata kakak saya 'korang gila ehhhh , resort yg 1/2jam nak sampai pun nak o/nite'
hahahahaha mmg giler sbb kami boring giler ;-P
-
-
Here we are D'muara Restauran.

d'view
cuaca best sangat , mendung x bererti hujan hehehhe
my anak buah, kakak sepupu kesayangan adam - Eilma.
dia ni sepesen dengan ayahnya , seminggu sekali nak mkn nasipun susah
asyik membalun roti² , biskut² jek
tu sebab badan kurus kering ekekeke
mine - air kelapa pure.
sbbnya saya pun badan x selesa + batuk
elok pulak lepas jek minum air kelapa ni , batuk saya pun hilang
syukur sangat :-))
carrot susu - kakak saya kata bau cat hehehhe
no komen sbb saya x minum
lai chee kang
udang goreng tepung
sotong goreng tepung
tomyam seafood
kailan ikan masin
siakap stim
nasi .. saya makan x habis pun.
tak caya ???
tgk bawahhhhh ..
heheheheheh kan dah cakap.
sbb apa x habis makan ?
sbb bagi saya fud dia mmmpppp out la kalau nak compare ngan rest lain.
yg goreng tepung tu ok laaaa,
tp siakap stim mmg totally out , dah mcm siakap rebus hehehehe
kami paksa² gak ler membalun sampai abes
x baik kan membazir ..

ok . siap satu entry .

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers