Pages

Klik Klik

October 30, 2009

Aku & Diriku yg hampehhhhh ...

mood kemalasan sgt bermaharajalela
patutkah aku
1~ berhenti blogging
2~ berehat sebentar
3~ terus blogging dgn isikandung yg membosan
4~ ada korang kesahhhhh ???
@
@
@
hehehehehehe dusshhhhh!!!!

October 29, 2009

Mood Membizi

bkn membizi masak memasak tawwwww
i membizi dgn kerja
so , no apdet for tuday :-))

October 28, 2009

99 hari tanpa nasik ???

org nak kurus , akupun nak gak
tp org diet sungguh² , aku diet main²
org berani mati join diet 99HTN , aku x berani ekekekeke
x leh aku bygkan x mkn nasi 99hari
kalau 9 hari berani la aku sahut cabaran hehehehe
wahhhhhhhhhhhhhh sedapnya
vavavavavav nikmatnya
syorgaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaha

abes camner ???
sejak azali tekak kita dah di sogok dgn nasi
redha ajek la :-P
@
@
hari ni 2nd day diet
tp diet² pun aku mkn gak
cuma kurangkan kuantiti
lebihkan minum air kosong
minum teh herba 1litter , baru abes 500ml ok
hari ni cuaca sejuk , x de napsu lak nak minum byk
asyik ukur jln ke toilet aku ni hahahaha
@
@
menu semalam
pagi ~ menum susu segelas
lunch ~ speggeti goreng (gorenggggggggggggg tuuuu )
dinner ~ 2keping roti kosong + segelas susu
air ~ 1.5L
@
menu hari ni
pagi ~ susu segelas
brunch ~ mee goreng (gorenggggggggggggggggg lagik hehehe)
dinner ~ maybe salmon grilled + segelas susu
air kosong ~ 500ml
teh herba ~ 1L



Apa sondol² ni ???

tantek kan kereta ni ?
hahahahahah giler cute ..
@
@
ehhh bkn nak citer pasal keta cute tu
nak citer pasal hari isnin (matikkk la ,citer basi lagik hehehe)
balik keje alkisahnya ,
kat t/light belakang opis den tu
x semena² dummmmmmmmmbbb bunyik kereta aku kene sondol
whattttttttttttttttttt ???
aku mcm blurrrr kan sbb keta aku bkn bergerak pun
udah lampu nya merah huhuhu
@
@
aku ambik napas dulu , jln kedepan sket then park tepi
jeling kat cermin belakang , shiittooooooooo 4X4 ko
dlm hati abesla kemek bonet aku
udah ler keta buyuk kan ..waaawaaawaaa dah nanges dlm hati
mujur masa tu berdua ngan memey
nak hantar dia g komuter ..
terus aku turun ngan dup dap dup dap
cinos tuh dah turun dulu belek² kereta aku
pastu cepat² ckp x de apa² yg kemek
tp aku tetappppp la nak membebel kan
ateeeeeee ko x leh sabar ker
ko nak aku terjah lampu merah kah?
ko nak tolong bayarkan saman kah ?
ooooo mentang² kete aku buruk , suka suki la ko leh langgar ??
dushh dushhh dushhh !!!!
@
@
beriya² dia say sorry ..
akupun kejap jek nak marah , pestu cool balik hehehe
apapun Alhamdulillah x de mende yg rosak
tiada kemalangan jiwa raga .
tp kalau korang dengar bunyik dentuman tu
sure rasa macam kemek² teruk keta tu
akak aku kata , berkat kereta buruk
body kuat , bkn dr tin milo wakakakka
sayangggggggggggggg keta i taww !!!

October 27, 2009

Rutin Diet telah bermula

oleh kerana badan terasa memberat (terasa???)
still x nak ngaku bahawasanya mmg berat :-((
so , rutin diet ku bermula by tuday .
semalam kebetulan erryn hadiahkan teh herba ,
hahahahahhaaa boleh laaa start diet .
tp rasa teh itu sungguh x sedap , so harus la tmbh ngan slim up sugar.
leh la minum ngan aman ..

no mo mkn bermewah² bak raja gopal .
kene rajin sapu sampah , mop lantai , cuci bilik air & turun naik tgga .
no malas²
no rehat² goyang kaki
mesti mau kasi itu peluh keluar ..
pagi² hantar adam g skool jln kaki
pastu balik rumah semula ambik kereta hehehe
petang pun ulang rutin yg sama..

target ??
x mo la target berapa kelo nak turun
berapa turun x penting
yg penting i sihat ...hehehehe tetibaaaaaaaaaaa hahahhaa .


October 26, 2009

Makan@ & Jalan² on sunday

Ahad @ 25/10/2009
pagi² jln ziarah my besan Su yg baru (ehhh x barupun ekekeke) deliver bebi
nan comei lote bernama Auni Madihah ..soooooooooooo cute.
puas menggomol² ambik bau bebi jua ambik berkat wakakakkaaaa.
adam plak ajak 'mummy , jom beli bebi boy kat tesco ampang'
apekahhhhhhhhhhhhh ????? haiiii la anak :-P
auni yg lena diulit mimpi indah
my menantu Aisyah Batrisyia @ kakak auni @ gelpren adam hahahahha
masa jumpa tu siap polok² ko , haku suruh shakehand ajek ggrgrgrgrgrrr
dak adam melayan mummy yg asyik snappy² jek.
last² dia udah malas layan ..nyorok bawah meja hahahaha
balik rumah su ngam² waktu lunch kekdahnya
wajib la terjah² kedai mkn , x nak aku nak masak pulak hehehe
sgt la tidakkkkkkkkkk !!!!
round² belakang opis ku @ glemmarie ..jumpa plak beberapa kedai baru buka.
lokong terus park depan kopitiam ni , x de nak survey² cuci mata dulu
cissssssssssssss sungguh ..
tantekkkkkkkkkkk kan kopitiam killiney ? nyaman jekkk even duk luar :))
milo ais for adam n dedi , cham ais tuk mummy ~cham crazy's ok!!!
nasi goreng kg yg sgt menggaru hidung kehkehkehhhhh
rice with fish thai sauce .. ok la tp x pedassssssssss !!!!


Makan @ Al Ansar

makan² @ al ansar keramat .
korang tau dak tmpt ni ..femes la kot bg org keramat/ampang
dulu² selalu gak lepak sini mkn shiken cop hehehehe
so , mlm jumaat lepas mkn kat sini (mlm jumaat tuuuuuuuuuuuuu..motif??? hahaha)
x de motif² ekkkk .. aku ambik kakak aku daaaa.
jumaat tu nak balik kg sbb nak bawa mak aku gi madical check-up
kereta akak aku kan xcident , dok bengkel lorrr
may be esok siap kot :D
nasi goreng al ansar ..simple but nice . menu tuk lokong.
air-airan sekelian :D
adam punya ..mashroom soup & garlic bread
me punyor ..stik b/pepper .
pes time ambik , selalu aku order ciken chop.
sedapppppppp tp lepas tu perut aku rasa meletop² sbb panas b/pepper tuh hahaha
eeehhh akak ku punya menu lupa snap kah ?
dia order ciken cop b/peppper :-P
adam wif ibu
adam wif me :D


October 22, 2009

Xcident yg basi

basi pun aku mau cerita ..
citer terperap dah berminggu
asyik lupa hehehehehe
date :~ 12/10/2009
vanue :~ tol gombak
driver :~ kekanda ku
alkisah waktu tu hujat sgt melebat
tetiba dummmmmmmm akak aku langgar lori
langgar lori uolllsssss ..
sendiri langgar , sendiri kemek
lori tu langsung x pasan dia kene langgar :-0
bulih gitu ???
teruk gak kemek keta tuh , maklum lah bodi dr tin milo hhahaha
matik la ngutuk keta buatan malaysia :-P
sekarang kereta still tersadai kat w/shop
maybe esok baru siap ..
akak aku dah verangan nak tukar keta ..
sukahati ko la labu :D






hati-hati memandu.
malang x berbau :)

Rendang tak berbuah :D

ini adalah 2 pokok yg ado kat rumah ..
cili tu rembat dr kg ..segar bugar pokoknya tp nan ado berbuah ??
sehari dua ni nmpk cam kekuning²an plak daun nya
kenapa ekkkk ?? any idea ?
aku x pernah buh baja wakakakkaa
hari² ku bantai siram jek :)
yg pokok kari tu pun makin membesar
mek su , lihat lah pokok kari dynamo mu
dah merasa aku masak kari buh daun ni
sgt menyerap ke kalbu hahahaha
tocei tocei sbb sudi bg pokok ni
nanti aku belikan pasu besaqqqqq!!!!!
bertangan panas.
tanam pokok x pernah hidup , salah tgn kah ??
hehehehehe

Makanan lagik

lama gak x de tepek gmbr dinner kan ?
mcm malas masak sekarang
ye la , arituh syawal asyik ada OH jek
mana nak masak² sbb perut alwazz full .
kalau masakpun , masak main² hahaha
sehari dua ni ada la masak tp aura nak mensnap gmbr lom ado
aura nak mkn totap ado hahahaha
so , mlm td goreng pasta jek tul lokong.
aku x mkn ok , percayalahhhhhhhhhhhhhhh .....
sbb aku mkn benjo hahahahaha
kirim ngan lokong masa dia g surau
tingin nak mkn benjo (yappaddaaaaa benjo hoccay!!! )
sangat sempoi selera aku kan ?
tp sos dia x cedap ..mashammmmm.
i dun like ..
dlm dun like pun abes gak membalun sebijik :-P



October 21, 2009

Pweeeiiitttttttt jambu nya !!!!

eeeiiiiiiiiiii korang ingat saper yg jambu ?
aku ?? dah tentu² org buta pun tau aku x jambu ekekekeke
pagi td bos bagi satu pestik besar jambu yg sgt sgt sgt sedapppp ini
manis menusuk ke kalbu ..sweettttt banget .
sayang bos ... tiap kali pokok jambu dia berbuah ,
tiap kali tu jugak dia bawakan tuk aku.
muahhhhhhhhhhhh boss !!!!
@
@
jemput mkn koranggssss ..
ssslurrrpppp !!


Jeng Jeng Jeng ....

jenggggggggggggggggggg siapakah follower ke 100 ???
saje jek nak kecoh , org lain dah follower ke 1000 pun tadak hal hahahaha

Aku kemaruk dengan ...

aku jarang diserang penyakit kemaruk makan
tp sejak seminggu ni aku kemaruk mkn hhahahaha
matik laaaaa baju semua ketat miahahahha
aku kemaruk sup cendawan vono ini .
tiap pagi aku balun ini as a bekpes
bagussssss ..... aku x tau la mknan ni adakah melemak or healthy
yg pasti tekak aku puas hahahaha.

pastu aku kemaruk masak sambal² plak
padahal sebelum ni mmg susah aku nak masak sambal
kiranya sambal² ni jarang la jd menu aku heheheeh
isnin aku buat sambal daging
semalam plak mcm teringin sambal lagi
terus aku buat sambal telur
mkn bertambah yer kawan²
ntah hape² punya selera .

itu je nak citer..hahahahaha
@
@
@
notahidungkemek :~ semua gmbr adalah hasil pak google

October 20, 2009

Mata adalah permata

hehehehehe tak agak² tajuk.
arituhkan..ntah bila ekkkk ,lupa dah date nya
aku ada posting pasal gi promo permata hijrah ni.
masa tu org meremut la pulak
x sempat nak test try cuba :P
so , sabtu lepas (matikkk la entry tertunda :P )
aku gi tesco xtra membeli barng basah kekdahnya
aterrrr nak buat open house yg sentiasa open tuh ..
ada plak depa buka table
so ,benti skodeng²
diorg offer tuk test power heheheh
test ajek laaa , kata rabun kann ??
huhuhu
terjerat sudah.
adalah dgn itu aku menggendeng² lokong mintak ihsan wakakaka
lokongpun dgn rela nya (rela kahh ? ) belikan 1set
tuk dipakai siang n malam
sekarang gigih ooo aku pakai siang mlm
jgn hot² ciken shit sudahhh
durhaka mempokai duit laki :D
harga promosi adalah RM110.00 sahaja ekekeek
RM 59.90 + RM 59.90 (15ml + 15ml)
Untuk masalah silau mata, masalah rabun dekat dan rabun jauh, masalah kornea mata, masalah katarak, masalah glukoma, masalah urat saraf, masalah rabun yang disebabkan kencing manis, mengurangkan "POWER" kaca mata dan mencairkan selaput lendir di dalam mata dengan izin ALLAH. InsyaAllah sembuh tidak perlu dibedah dan tidak berkaca mata lagi.
Warna Hitam = Untuk kegunaan malam
Warna Hijau = Untuk kegunaan siang

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers