Pages

Klik Klik

September 30, 2009

Cerita Raya , Besday & Open house ku


eeeerrkkkkkkk x reti nak mula camner , tp byk cerita yg tertinggal.
kita mula ngan raya la ekkk ?

aku balik kg sehari b4 raya , means by friday .
adam dah balik dulu ikut akak aku .
aku ngan lokong berfoya² hhehehe
mana ado berfoya , fenatttt oooo aku hari tu
pagi² gi bank ambik reg card kereta aku.
pastu gi jpj renew t/tax
balik jpj gi bayar insurans plak kat klang .
sampai semula s.alam dah 12++ , so lokong kata dia drop aku kat giant
merewang la aku sorang² lam giant sesambil beli sikit barang tuk bw balik kg .

kul 2 lokong ambik , pastu kami singgah kedai karpet .
beli selai tikar ..errr selai kah ?
sebidang kot ..
yo laaa , rumah kami mana ado apa² .
karang nak kenduri doa selamat nak duduk mano ?

sudahnya kul 4 gak baru gerak blk kg .
hujan plak sepanjang jln , sampai rumah dekat kul 6 .
kekanda² tgh prepare barang tuk berbuka.
aku ??? hahahahah mcm x tau , tolong menyembang :P

20/09/2009
raya aku mcm biasa jek
x meriahpun sbb mak x de
dia sonok la kot kat rumah kak long nun
ramai anak cucu dok keliling huwaaaaaaaaaaa
tergamakkkkkkkkkkkkkkkssss ko mak!!!

disebabkan mak x do , kami pun malas duk rumah
2hr kat kg , kami merayap sepuas nya hehehe

22/09/2009
selasa dah balik AB sbb rabu mlm nak buat doa selamat kat rumah
doa selamat sbb dah selamat masuk rumah
risau gak x de org , ye laaaa perumahan baru kan
pastu raya la pulok ..
apapun ALhamdulillah , segalanya berjalan lancar .
kami masak sendiri jek , menunya
~nasi putih
~dalca
~ayam goreng rempah
~ulam²
~sambal belacan


25/09/2009
besday aku yg ke 18 hahahahaha
x de selebret apa² pun .
ehhhhhhh ado , aku keluar ngan 2 my best prengggg Su & Ct .
aku angkut incik adam , ct & famili , su lone ronger sbb dr opis.
mkn kat jonis ~ lama ngidam oooo .
gmbr tadak kot ..
TQ Su sbb sudi belanja ..terharu i .
lokong plak belanja hari sabtu , aku request mkn kat secret recipe jek .
nak demand lebey² mcm x adil plak .
nak buat kenduri kendara bagai ..semua pakai ongkos .
daun x laku hehehehe

27/09/09
Open house plak .
Alhamdulillah sangat meriah .
seawal kul 11 dah ada tetamu , berakhir pukul 8mlm .
Terima kasih pada yg sudi hadir
pada yg beri mknan
pada yg beri hadiah²
syukur , murah rezeki kami .
gmbr pun x terambil gara² aku x de pembantu .
sian aku terkontang kanting buat sendiri ..
nasib baik bab kemas² lokong ambik tender hehehe
so aku jadi bibik , lokong jd cleaner wakakakaka.
puding buah ~ aku buat tp gmbr adalah belen² dr open house jek hahaha
puding triffles dr tika ~ tocei tika :))

kek cekelat dr maria ~ tocei maria

cheese tart ~ order ngan maria , setapppppppppp!!!

ini je belen dr open house tu . Alhamdulillah x de pembaziran .

aku order

~nasi tomato + ayam masak merah

~satay 400cucuksss


masak sendiri

~ketupat

~kuah kacang - anak buah tolong buat , sedapppp!

~spaggeti

~puding buah

~dalca udang

ini plak hamper yg aku dapat selepas naik keje .

ada kastemer² yg bg ..

mmg mknan melimpah ruah ..rezeki .

lampu bentuk apple tu plak bos lokong bg ..shantekkk!!!



tu je yg larat aku hapdet ..dah panjang berjela pun .

karang² kalau rajin aku apdet lagik hahahaha



September 28, 2009

Layan mata ngan gambar cacamarba

Alkisah raya aku tidak la meriah .
x de gaduh² nak raya kat malaysia ker hong kong hhahaha gilosss.
kompom raya puasa kat malaysia
raya cina kat hongkong kan .. dusshhhh .

raya x meriah sbb mak aku x ado
kemana ?
lepak rumah kak long sampai x mo balik².
sbbnya ?
lg 2mggu kak long nak kenduri terima menantu
so , kami kesana next 2week tuk beraya & berkenduri kendara.
layan ajek la gmbr kami 4beradik yg sunyi sepi ..

anna iman yg semakin tembam sampai kami gelar dia bam-bam :D

anak bujang aku ni 5hr kat kg ngadap pc
sampai naik antu mummy dia ..dushh dushhh !!!!
kami 4beradik ~aku , kak lina ,kak leha & kak mas

anna iman dlm dukungan dedi.
sedap dukung budak ni sbb dia hantap + gebu gebas ..

sekian . entry org malas :P

Selamat Hari Raya , aku kembali bekerja

selamat hari raya , maaf zahir batin.

later aku hapdet sbb tgh byk keje :P

September 17, 2009

Saper yg masih rajin bekerja ??

uikkkkkkk ramai yg angkat tgn tu ..
x de maknanya ..jgn tifuuuuu aku .
aku tau korang semua mana ada mood keje ..
asyik ingat raya ajek kan ?
hahahaha termasuk la aku :-P

even tahun ni terasa x meriah sbb mak aku x de di kg,
tp totap den x de mood nak keje .
esok start cuti ,
pagi² kene gi renew r/tax dulu
pokai den , udah ler 2bijik plak kiok sekali gus
camner den nak berfoya² dimusim raya ?
huwaaaaaaaaaaaaaaaa :((
ini entry terakhir sebelum bercuti panjang .
makanya blog ini pun akan bercuti sama
x de nyer aku rajin nak hapdet time raya even leh ajek online dimana²
sbb ada berokband kan ..
tp aku kan pemalas hehehe

so , tuk korang²
Selamat Hari Raya
memandu secara berhemah
makan rendang/ketupat pun berhemah jua ..
jgn naik keje karang komplen² naik 2-3kelo :-P

E card raya lagik :D

AL


SITI

ELISE


EIZA

Thank You kawan² .. atas ingatan :D

byk lagik card raya lom kutip hehehehe



September 16, 2009

Salam aidil fitri untuk semua

Salam aidil fitri untuk semua
maaf atas segala kekhilafan
mohon ampun jika ada yg terasa
jgn di simpan di dalam hati :-P


Si Bongsu yg mengada-ngada

Dialog thru sms :~

Si bongsu gedik ~ kekanda² ku , adinda x de tudung raya .
minta bantuan pink & pepel hehehehe :-P

kekanda sibaju hijau ~ orait , nanti org beli hat pepel .
kekanda situdung ceklat ~ ok , nanti mlm org belikan pink .

Si bongsu yg makin gedik ~ kuih rayaaaaaaaaaaaaaaaaa ado ??
kekanda sibaju hijau ~ ada , nanti ambik masa balik raya .
kekanda situdung ceklat ~ beli sendiri laaa hahaha . esok org nak shopping lagi ,
nak kirim apa ?

Si bongsu yg makin lupa diri ~ nak henbeg !!!!!! tali dah nak putus , kesian org tau .
nanak yg seploh hengget ye :-P

kekanda situdung ceklat ~ ngade , lempang nak ??

Si bongsu ~ nak .. nak .. heheheeh




indah kan jadi bongsu ??
even dah berfamily pun leh demand lagik hekkkkkkkkkkksss.
dibuatnya kekanda²ku terbaca blog ini , harus tadak hadiah lagi tahun depan :D




September 15, 2009

E-card raya from Dubai with luv

tq mida ..
jgn sedih² sbb x dpt balik beraya .
ada rezeki balik la tahun depan yer :D
Selamat Hari Raya !!!

Anak sapaaaaaa la ni ??

ahahahahaha incik adam rupanya .
dah besar anak bujang aku ni .
ini gmbr pertama ukuran pasport hehehehe
last week ambik gmbr ni sbb nak kene hantar kat skool dia.
bila tgk balik rasa sebak pun ado,bangga pun ado
hahahaha poyo jekkk ..
ye la , kadang kita rasa anak² ni kecik sokmo
padahal diorg dah besar .
susah nak caya :-P

September 14, 2009

Menu berbuka yg makin suram hahahaha

dah katanya hujung² puasa kan ,
harus la aura malas masak makin bermaharajalela :-P
jumaat berbuka kat luar ,
kat Rest Sri Bunga TTDI ..
menu ? so-so laaaa.
asal leh masuk tekak sudahhhh hahahaha
sabtu aku balik kg
itupun berbuka kat luar
heheheheh malasssss.
ini kuehtiaw goreng bodo² ..
sotong + cendawan shitake b/pepper ~ uissshhh sedap ko .
malangnya aku sakit molot ..ulser kawan² .
besarrrrrr cam ibu jari .
minum airpun leh nangis sbb pedih huhuhu

ini plak sup cendawan segera knorr heheheheh
blurrrr plak gmbr ni dushhh!!
adam suka sgt , bermangkuk² dia mkn.
leh beli lagik :D

itu menu aku berbuka semalam ..
mkn sorang² sbb lokong buka kat surau .
aku lom sampai seru nak gi surau hahahaha durhaka!!!
aku nak pergi sebenarnya tp ngan sakit molot ni
x kuasa aku nak jln²
karang nak teriak² kat adam lagik
mau habis pahala puasa aku :-P alasannnnnnnnnnnn!!



September 11, 2009

Mencemar kemeriahan balik beraya di kampung


td dpt call dr 1 of our relative kat kg
minta tolong hantarkan dokumen by tomorrow
haaaiiiyyaaaaaa cuma tinggal lagi seminggu je nak raya kan
aku kengkonon x nak balik la sbb nak merasa aura 'balik kg'
even sejam je perjalanan tu , aura tu penting ooo
ngehhhhhhhhhhhhh ...
nmpk gaya kene balik jugak sbb agak penting
balik ber-2 ngan dak adam aje la kot
lokong keje esok
malas lak nak tggu dia balik keje
kat kg pun nan ado orang
mak pun kat pahang
yang ada rumah tinggal je hehehe
mujur gak akak ku ado dekat²
leh roger dia balik sekali
:D


Menu berbuka day 20 & 21

salam ...
aku dah makin malas menghapdet ini belog .
mood pun kadang ado , kadang nan ado,
nak kata kemaruk nak beraya idak juga
oooooo maybe sbb aku kene ulser hahahahah cobaan menyalahkan ulser!
menu day 20
~ayam masak lemak cili padi + cendawan
~sambal belacan
~bendi rebus
~telor masin
~kuih muih







menu day 21 @ semalam plak
~sup sayur + tauhu jepun
~salmon bakar (kali ni bakar salut ngan daun kunyit , sedapppp)


sahur plak lokong kata muak nak mkn nasik
request meggi jek ..hahahahaha sonang bangettttt :-P



September 10, 2009

Kesabaran yg semakin menipis


hari ini aku naik hantu dgn budak ini
sudah hampir 2 minggu kat skool baru tp masih cengeng
masih nak merahkan mata
nak merahkan hidung & mulut
masih ada setitik dua airmata yg tumpah bila aku bentikan kereta depan skolah
apekahhhhhhhhhhh ????




so hari ni aku bikin drama

mummy ~ apesal nak nanges² ni ?
adam ~ (diam x berkutik)
mummy ~ x nak skool yer ?
adam ~ :-(( (diammmm juaaa)
mummy ~ fine , kalau x nak skolah biar mummy yg skolah.
adam pergi kerja carik duit . nanti balik keje belikan mummy yoco , vitagen bla bla bla
adam ~ adam nak skolah (sambil heret beg turun kerete ekekeke)

fineeeeeeeee .. aku bukan kejam aku
aku buat² kejam sedangkan hati sgt sebak .
so , aku jumpa teacher dia tya serba sikit .
minta diorg pay more att pada adam sbb dia baru kan ..
minta tolong tgk kot² ada budak senior duk buli adam ker .
bkn buruk sangka but like confuse kenapakahhhh begitu !!!!

minta diberikan lebih kesabaran !!!

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers