Pages

Klik Klik

April 8, 2009

Pulangkannnnnnnnnnnnnnnn

tu diaaaaaaaaaaaaaaa , laptop aku dah pulang kepangkal jalan .
5hr ooooo dia gi merantau ke kedai beskal.
nasib baik x de virus sgt .. demam sikit² jek ekekekeke.

adam la hari² tya :~
adam ~ mummy , mama petiter (komputer)
aku ~ rosak , hantar repair
adam ~ rosak ker mummy ?
aku ~ ha'ahh rosak
adam ~ petiter kat mana ?
aku ~ heppppppppppp berapa kali tya daaaa , kat kedai .
adam ~ oooo rosak ker mummy ?
adam ~ mummy , petiter kat mana ??

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jenuh nak menjawap ko :))


Alahai sayangku

alahaiiii cayang buchuk mumy ni tiba² demam mlm tadi .
masuk bilik tetiba cakap 'adam syeeejukkk' ..
check temp dia dah naik 38 ..ayokkkkkkk cepat² turun ambik ubat.
lepas mkn ubat dia still gegel² lam sselimut .
aku dah cuak ni ,
lokong plak x de kat rumah ~ dia ada class.
huhuhu doa² dlm hati supaya panas cepat turun sbbnya
adam gegel² sambil mulut merepek² :(
dlm kul 11 gitu lokong balik , check semula temp dia ..dah turun 36.
legaaaaa tp aku still berjaga la , tidur pun duduk jek takut tidur matik hehehe.
kul 2.30 temp dia naik balik 37 , kejut adam mkn ubat lagik.
dia x leh tidur , lokong bukakan tv ..
x tau bila dia org tidur balik sbb mummy dia neh dah lena.
pagi ni temp dia dah turun 34 , lega sket .
dah pesan ngan teacher dia , kalau dia lembek sgt call aku.
mudah² chenta hati tu akan sihat . Amin.

Bangkit Semula

kehkehkeh cam ampehhhhhhhh jekkkkk.
rest sehari ajek pun ..
bkn aper , tetiba blank nak apdet pasal aper ..
nak tepek mkanan pun sekarang tgh diet
mkn pun ala kadar .. kekadang belasah roti jek ekeke.


so , semalam buat spaghetti bolognese + salad


~ salad

spaghetti

sos meat

tadaaaaaaaaaaaaaaaa .. kiranya healhty la juga tuk org diet miahahaha.






April 7, 2009

Berehat Sebentar

aku mcm dah penat nak blogging sekarang.
nak berehat sebentar dan bermimpi yg indah² .

April 6, 2009

Bagan Lalang ~ edisi ii







alaaaaaaaaaaa , x de nap snappy² sgt sbb mcm x sempat jekkk .
dok layan mkn , layan anak² main pasir + mandi manda .
so muka mak pak adalah kurenggggggggggggg kehkehkeh



From Bagan Lalang wif luv

Layan gmbr dulu ahhhh ..
cuaca bagus .. anak² paling hepi .
mak pak hepi sbb byk mkanan la wakakaka.









April 3, 2009

Bawaku terbang

akakakakaka mana mau pigi terbang² ni haaaaa?
esok kan cuti alkisahnya , harussss perasaan akupun melayang².
suker suker suker !!!!!

esok lokong ada annual dinner , tinggal aku ngan incik adam.
mau ikut pun x bleh laaaaa , nak campak adam kat mana?
mana bleh bawak adam ~ huru hara karang kat sana akakaka.

esok pg ada bekpes deting ngan maria ,
ahad pagi lak ada piknik kat Bagan Lalang ngan besan ku .
moga5 cuaca baik sepanjang hari ahad tu.
doakan sama yer tawan² .. :)

laptop aku hantar kedai beskal .. mau repair daaaa.
diserang virus ..
so , harus x de entry tuk 2hr weekend ni ..
sunyi duniaaaa ku ..
tp x perrr .. jadual penuh
yahooooooooooo ..

Kenapa harus rentung?

ekekekeke x de mende yg rentung , cuma gmbr kari ikan aku yg gulap gulita.
ape ke hal beb ??
baru ku ingat , x on flash ..yannedeyyyy .
biasakan mmg x on , tp semalam adalah hujan + gelap.
x perasan lak gmbr pun jadik kekasih gelap ku miahahaha.

ikan merah masak kari pekat² .. sedappppp percayalahhhh heh~
taugeh + kucai goreng ikan masin ..
satu lagik telor dadar , maleh arr nak snap .
asyik mende sama ajek kaaa?
pastu kan , semalam aku timbang .. naik sekelo .
WHATTTTTTTTTTTTTTTTT ???
camner ni ?
kene diet + puasa next week kot .
azam azam azam ,,
;)


April 2, 2009

Musim mengawan ehhh menge'tag'

mula² aku terima TAG syana ni dulu ekekekek ..lawooooo kataku!!



1.Letakkan gambar profile anda.

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
~ x de maksud pun , sajek nyorok dibalik anakandaku hahaha


3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?
~ x de sbb . kan dah kata x de maksud ..so x de sebab laaa. haipppppp!!!

4. Tag 5 lagi blogger
~ x mo TAG owang ekekekeke

cuci mata time (ii)





ini makanan yg aku bawa tuk besday adam semalam ..
mknan yg skool dia sediakan aku x tau amende.
tp semua itu adalah beli² belaka.
haremmmmmmmmmmmm aku nak masak sendiri wakakaka.




6th TAG

1) You just go to your photo folder in your computer..

2) Then go to the 6th folder of photos..

3) Then go to the 6th picture in that folder..

4) Put the picture on your blog n description of it.

5) Invite 6 friends to join the challenge.

6) Link them in your blog n let them know they have been challenged.

akakakakakakaaaaa ni gmbr masa gadering kat sunway pyramid wif kelab isteri.

baju hijau is maria , july & metar ..

oowwhwhhh sgt hepi that day tau.

mkn² , gelak² sampai senak perut.

so aku invite 6org plak

~ anna

~ eddie

~ che sue

~ kiki

~ adiya

~ maria

tq

Cuci mata time

ni besday adam kat skool semalam .
kamera aku bg kat cikgu depa tp satu pun x de gmbr dr jauh.
so ,semua ballon , banner x nmpk .
sgt x meriah ok ,padahal masa aku hantar kek suasana sgt meriah.
x pandai ahhh cekgu depa ni ambil angle cantik skettt .
cikgu baru punnnnn.. frust disitu !

so , aku tepek gmbr adalah secara membabi buta .
ikut suka jek n x de select² pun ..
layankan ajek la yer ..
rasanya last celeb b/day tuk adam kat skool ni .
next year dah masuk tadika ..
insyaallah dah pindah rumah & pindah skool . :))















April 1, 2009

Aku akan tiada

aku hap day tuday yer tawan² .
akan berjoli berjumpa dgn maria untuk mengambil segala mak nenek kek ,cuppies & puding.
nak hantar kat skool adam ..
dia nak celebrate besday yg dah terlepas tuh.:))

jumpa esok
daaaaaaaaaaaaaaaaaa

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers