Pages

Klik Klik

February 27, 2009

Sakit yg x henti² ...

tgk x ibu jari aku tuh ??
sadis kan ?
ezcema namanya .. abes ubat jadi la dia balik ..

kalau nak ambik suntikan pun leh bertahan 1 bulan jek , pastu jadik balik ..

seksa sgt ooooo
nak masak , nak cuci sana cuci sini
cuci pinggan mangkuk
cuci toilet isk isk isk ..

saper ada petua angkat tgn cepat..
x sanggup aku dah ni ..
aku bkn ada bibik yg nak menolong kek rumah tuh , aku la bibik yg tergigih sekali tawwwww ...


hehehehe aku x de mende nak citer benarnya ,
tu pasal load gmbr jari yg huduh tuh ..

Kenangan Silam




ehehehehe ada la tuh yg ngata aku oldies !!! sadap u !!!
soooo memories ok lagu ni ..
tetiba aku syahdu mcm putus cinta kali pertama .. kehhhhhkehhhhkehhhh
agaknya sbb aku ni bosngsu , so dah biasa dgr lagu² oldies ni dek kerana
abg & kakak² aku yg konker radio dulu² hahaha salahkan mereka .

Mood adalah Malas

mmmpppp ye , aku malas apdet ;(
masak pun malas semalam
agaknya sbb byk sgt keje
stress katanya ..

ini terung goreng bersiram ngan sambal telor ~ suka hati aku jek nak buh aper huhu

ayam + sosej goreng org malas
vege soup wif b/pepper
cucis mulut ngan green apple ~ malas nak buat juice ..

malas merajai aku .. bermaharaja lela ..

p/s :~ tgh closing account , kepala adalah pening toing toing ;0

February 26, 2009

aku ker yg bengap ??

ahahahhaha mengaku sebelum kene kutuk kaw kaw kaw kaw ..
kawan² , meh tolong sket ,
aku kan nak tepek nuffnang tuh tp asai keluar mcm hat atas ni ?
ada error katanya but i follow 100% yg di ajar
ker aku yg x paham di ajar ? huhuhu~

sajek jek buh balik lagu neh ~ ku layan prasaan wakakakak ;0

Kerana Nafsu

semalam petang teringin mkn kuehtiaw sup ..
siap masak , siap mkn sket tetiba tingin kuehtiaw goreng
apahallllllllllllllll plak tekak aku ni kan ?
ngada² plak wakakakakaka
so , demi menuruti napsu serakah tekak aku yg x skolah ni ,
aku goreng plak ... hahahah ada 2 versi .
2-2 licin lincau sehingga menjilat pinggan mangkuk huh~

February 25, 2009

Aku & langkahku

tadi lunch time gi tesco ,
belikan anakanda ku susu .. sampai abes stok baru nak carik .
pemaleh tul mummy dia neh ..

so , tgh lunch sushi 4ketui & shine lemon jekkk ..
kata nak selim kan ? hahahahaha
terapik light rusak plak .. bongok tul .
kalau seketul x per .. 4 ketul yg rosak ..
semua aku main redah jekkk ..
sian plak tgk ada fomfuan² yg tak tercilok² ..
dok la menanti org bg laluan ..
aku ???
hahahahahha wa brutal , kalau tggu mau kul 3 baru reda wakakakaka.
siap ada xcident lagik depan trafic light tuh .. motor 2bijik.
yo la , kalau setakat 2hala x per , ni simpang 4 semua .. mau x masakkkkkkk!!!!
bongok tul rosak sekali gussss ...
ggrgrgrggrrrggrrrrr

Andai Ku Tahu

Matahariku

Stuck

sungguh hazab pagi ni .. jem gila babun .
opis aku dah nmpk sesangat , tp kene tggu 45minit baru sampai
padahal kalau x jem 2minit jekkk gggrrrrrgggrrrrrr kuar tanduk aku !!!

rata² opismate hari ni komplen jem ..
kenapa ekkk ?
x kan cuma sbb hujan ajek kot ?
ada yg kata sbb ada xcident .. mmppp maybe la kot
tp sungguh keluarbiasaan jem ari ni
nasib baik opis aku x de punch card ngeh ngeh ngeh

eerrrkkkkkkkk apa ntah motif aku ambik gmbr ngan muka gembira dlm jem ..
huhuhuh budus !!!!




February 24, 2009

Letih & Lesu ..hep me


very d'bz this 2 days ..
yo la , ko dah senang lenang cuti²an 2hr last week ..
ko ingat ko leh goyang kaki lagik kaaaa?
heheheeh sendiri mau ingat , mau pecah kapla :)
tgk saja lah meja aku yg menimbun nga file² ..
samapai x de ruang nak letak cawan pun hahahahaha
punya la cemerlang , gemilang & terbilang ..
mau nanges boss aku kalau tgk neh :0
and as usual la , ku jaja muka yg lotih lesu kat sini.
blog aku kan , x kan nak tepek muka pak lah pak .. bleh blah hahahaha
cabutttttttttttttttttttttttttt keh keh keh ..

Semalam yg panjanggggggggggggg

semalam balik keje rush gi balik rmh MIL.
kepakaran aku diperlukan tuk isi segala mala form tuk BIL aku buat dialisis.
oh yeeeee , lupa nak citer yg beliau disahkan telah rosak buah pinggangnya.
huhuhuhu kesian kan ??
so , aku gigih nak fullfill semua keperluan tuk di submit ke pusat dialisis.
susah rupanya nak dptkan tempat , bkn mcm masuk spital heheeheh

sambil² isi form tuh aku dok pikir² , kenapa agaknya org cina ni x reti isi form?
hahahahhaha kutuk laki sendiri nmpk? ampunnnnnnnnnnn laling .
bkn apa , ini yg berlaku disekeliling aku la
bos² aku , kelik² aku , lokong & famili nya .. padahal form tuh in english la kan,
kalau dulu ampun juga sbb kebanyakan form gomen ni in malay ..
ini sekarang in english pun x leh fill in ? heran tul aku ..
ker depa ni x kompiden ? har har har nanti² ler ku tanya² pada lokong .

masa ni dlm kul 6.30pm . hujan oooooooooooo , jem pulak tuh .
tu pasal aku maleh nak keluar selepas waktu keje
nak pulak hala ke klang ... ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn .

ni lokong jumpa kawan dia .. kawan dia ni tolong ambikkan form kat pusat dialisis tuh.
sbbnya ?? sbb pusat tu dokek sgt ngan rumah dia .. nak rush time lunch ke sana lokong takut x sempat jekkkk ..
balik dr rumah MIL dlm kul 9pm .
perut aku lapar balik hehehehe
sbbnya petang tu aku tapau nasi tomato tuk aku , nasik goreng kg tuk lokong.
mana tau incik adam mkn byk la pulokkkkkkkkkkk... hisssshhhhhhhh kesian aku
dapat mkn sikit jekkk .. selalunya adam tu petang² x nak mkn sgt sbb kenyang lagik mkn kat skolah ...
so , minta lokong tapau kan benjo ..
eerrkkkk aku x mkn beger lain selain benjo .
kalau beger lain tu cam ayan/daging ~ aku mkn yg hat kfc & mD jekkk
wahhhhhhhhhhhhhhh lupa diri tul ...
tp betul tu .. pengakuan ikhlasku .
kutuk pun aku x kisah muahahahaa.

ini plak pic bila ntah .. adam suka² pakai anak tudung eikin ku.
shumellllllll plak anak teruna ku ini ..wahhhhhhhhhhh ayu gitu.

Cek Mek Molek

ini menu ahad (220209)
menu org sakit .
bkn sakit aperpun~sakit org pompuan hehehehe
lama giler aku x kene senggugut , sampai dah lupa camner sakitnya.
sekalinya last week aku kene daaaaaaaaaa
udah ler time tu aku jd bibik jaga iman , jaga abg kakak iman,jaga mama iman
huhuhu sadissssssssssssss oooooo .

sabtu petang aku gagahkan diri jugak balik shah alam,
kalau still stay kat bidor mau pengsan aku ..
ahad plak lokong bz ..
aku maleh keluar , lepak jek kat rumah dok perabis stok lam peti.
sayur pun tadak hahahahaha cian aku ;)
sup ayam + kentang
pekasam goreng
budu ~ pestime aku buat ooo . budu ni besan aku bg last year muahahahaha
nasib baik xpired dia 2010 .
pastu petang² sket aku rebus keledek 4bijik kenit² .
niat hati nak buat cek mek molek .. inipun pestime buat ooo
aku main belasah jekkkk ...
nasib baik jadik gakkkk walaupun rupa dia x berapa nak molek hehehehe
sebelum
selepas ............. dappppppppppppppppppppppppppppppppppp banget sehhhh!!!!

February 23, 2009

Perlu Kamu



ekeekekeke saja jek aku tepek u-tube lagu neh.
benarnya aku mmg suka banget lagu ini tp mlm tadi
secara x sengaja aku tertgk final LG .. bila ntah start
tetiba dah final wakakakaka.

aku tepek b'coz of i like tgk kegedikkan misha omar..
bulih gitu hahahahaha
mcm drama ado
mcm teater ado
hahahahaa mmg over ko misha
berdiri semua bulus² bak kata liza hanim hahahahaa

tp apapun i like .. betul ni , x tipu .. aku suka sgt lagu ni heheheh
:))

Anna Iman Sufina

korang layan la duluk pic² anak buah baru aku
Anna Iman Sufina ..







February 18, 2009

Bercuti

Aku akan bercuti menulis , merepek , merapu & meraban selama 4 hari.
sila jgn rindui aku ahahhahahaha
ayat lupa diri ~ mcm ler korang kisah aku x de kan ?
kan?
kan?

wakakakakakak ..

Tidakkkkkk ..tidakkkkkkk katakan tidakkkkkk

huwaaaaaaaaaa huwaaaaaaaaaaa ni yg buat aku naik meroyan neh ..
apesal blog² yg aku follow semua dah yilekkkkkkkk ??
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pannnnnnnnnnnnnnn .......

:((
:((

huwaaaa huwaaaa huwaaaa camner nak carik balik ni ?
apesal lak tetiba hilang tanpa pesan ?
aku mana ada usik² punnnnnnn huhuhuhu

benciiiiiiiiiiiiiiiiii arrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!


anibadi ken hep me ?

xtvx t/hari ku

lunch tadi aku gagah + gigih kan diri kuar dr opis
panas makkkkk oiiiiiiiiii , rentung kulit yg sediakala rentung neh.
tp demi nak belikan akak aku minyak mustajab nona roguy,
aku relakan diriku di mamah matahari hahahahahah ngadossss!!!
so , ini ler mendenya .. dia nak buat urut² ,
almaklumlah pas bersalin .. buang² angin , buang² lemak hehehe
tp akak aku tu bkn ada lemak .. dia peknen 9bln tp berat sama ngan
aku yg x peknen neh huhuhu ....


pastu jumpa plak stall hat jual baju upin ipin.
dah lama anak bujangan den tu minta ..
heheheheh sure suka dia .. esok leh lenjan dah hahaha
rege ??? oowwhhhhhhhhh very reasonable kata owang banjar

hanya RM 15.00
ni gmbr hat depan

ni plak hat belakang ..
shumellllllllll kan ?

isssssshhh tadak plak size tuk aku wakakakaka

pastu aku layan diri kat 1901. nak balik opis awal sgt ..
sebenarnya perut x laparpun , sajek jekkkk ngengadossss nak menambah lemak.

as usual la , aku ambik NY ciken .. yummy yummy ..



Tidur lah sayang





keh keh keh .. sajek jek cedok idea dr http://adiyahana.blogspot.com/ tepek gmbr anakanda kami time sleep .. hahahah so cute haaa?

tp x byk la gmbr adam time tidor , agaknya adam membuto mummy dedi pun tumpang sekaki wakakakakaka




Pasta Goreng & Apple Kasturi

aku tepek gmbr dinner semalam la duluk.
mana ada idea nak merapik pepagi neh.
semalam goreng pasta then layan ngan apple kasturi lagik.
atterrrrrrrrrr setok byk kan hehehehe~



February 17, 2009

Mummy , today i learned alif ba ta

lately anak bujangku nan seorg tuh suka skeping wakakaka speaking daaaa.
arituh balik skool tetiba jek cakap
'mummy , today i learned alif ba ta'
akupun buat² la muka shocked 'really ?' hahahaha
ambik hati daaaaa .
tya dia saper yg ajar , dia kata kakak khaty
oooooo ko ada cikgu baru ehhh ? mummy x tau punggggg.

paling aku hepi , dia suka belek² buku yg aku beli dr cabaikering tuh .
ada la 2-3 buku yg dia suka baca , yg wording nya kontot² ..
ye laaaaa , budak nak masuk 4thn , x kan nak baca novel kan wakakakaka.
apapun aku rasa berbaloi melabur tuk dia ..
cayanggggggggg anak mummy ;)

Fried Rice with Chicken Fillet

wah wah wah keji tajuk , padahal nasik goreng bodo² jekkkk ;)
aku x dinner semalam , saja nak menyelimkan diri yg dah kembang neh .
so , masak simple ajek la tuk lokong & adam .

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers