Pages

Klik Klik

January 27, 2009

All about spirit

keh keh keh
bersiaran dr rumah ,
aku sangat boring sedangkan cuti masih berbaki 5hr
mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiii boring ok!!

4hr dah berjaya aku lalui
semalam sudah laya
next week la baru aku buat entry pasal raya
malas nak load gmbr kat rumah ni ..

walaupun cuti,aku tetap bersemangat nak hapdet
ekekekkek rajin kan aku
blogger spirit :))

aku tgh tunggu hujan teduh
tekak ku teringin mkn nan cheese dipetang2 begini
sebenarnya aku malas masak
wakakakkaka

January 23, 2009

Last merepek b4 cuti²an

before cuti² malaysia selama 9hr ni ,
aku tukar b/ground kaler merah sempena gong xi fa chai
hahahaha manyak ong ooooooooo

pasni ,
dlm cuti kalau rajin adalah aku hapdet
kalau malas (90% aku adalah malas) , mmg zero entry for 1 week hehehe

aku tau x de saper kisah
akupun x kisah keh keh keh!!!!

so ,
pada siapa yg celeb CNY ~ Hepi New Year , harap² byk ong ini tahun

selamat bercuti & hati² di jln raya :))

Aku yang kebosanan

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrgggggggggggg boring nak mafusssssss ...
cepat la pukul 5 , aku nak kelik dohhhhhhhhhhhhh ..
esok pg nak balik kg
nak golek²
nak makan²

opis ni sunyi sepi ,
yg cinos semua dah hilang lenyap ..
bosss pun dah ilang waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nak balik gak ..
opis depan , kiri kanan pun dah tutup
huhuhuhu

aku tidur kanggggggggggggg ..
kalau balik awal , leh gak aku ngular
buhsan tahap kuntilanak nehhhhh.

abes dah aku godek² semua blog org lain
camno neh ..

Makan lagi lorrrrrrrrrrrr


alamak .. pinggan cumut la pulak ..
hehehehehee .. semalam msk simple jekkk .
sup ikan merah ngan kentang+bilis+su'un sambal
yummy yummy licin licau ekekekeke

Hagemaru & Puaka niang rapik



comei dak hagemaru ? hahahahahaha bengong tul.
x tau kenapa sekarang aku kemaruk join adam tgk hagemaru..
bg aku kartun ni sgtlah bangang lawak²nya ..
very d'very mencuit hati ..
aku gelak lebey dr adam okey!!!!!!!!!!

muhahaahahhaha
tomei sgt rasanya si hagemaru
sangat cerdik
sangat kedekut
hahahahaa
pastu Puaka Niang Rapik plak ..
aku baru last week tertgk ,
itupun sbb lokong ler yg buka tv3 ..
atter TV lam bilik x de astro , malas dok bawah lama²
karang susah nak ajak titun ..

so malam td lokong ajak tgk lagik
cisssssssssssss aku adalah penakut ..
lotih duk lam selimut wakakaka

dijadikan cerita mlm td perut aku rasa semacam
mcm nak membuang tp x leh
meletop² rasanya dlm perut
isssshhhhhhh x leh jadi
lokong suruh minum eno
tp aku x nak
dia tya kenapa
aku kata 'takut turun , ada niang rapik' muahahahahahha

sudahnya dia teman aku turun bawah ..
minum eno pun cepat² teguk
30seken dah siap , mencicit naik atas
ekekekekek jd penakut la pulok ,
padahal citer tu bukan seram sgt
lawak ada lahhhh ;))


January 22, 2009

Saya Gumbira

Sekarang kan adam tiap² pagi paw mami dedi roti canai huhuhu
muka mami dedi pun makin boolat dek kerana mencanai ..
tp bkn roti canai kedai mamak laaa
kami mkn kat rest maisha sek 19 ..
sedap sgt roti dia - ranggup , paling sedap dal + sambal nya :))

(muka gembira nak gi mencanai)









pastu gembira sbb binik boss bg mcm² dlm 3paper bag .. raya sakan looooo .
belum sempat telek makanan tu halal ker idak,
kalau x halal sure kene hantar rumah MIL,
pastu purak² la aku yg bagi muahahah
keji lak menantu antu dia neh ..








yg ini kompom halal ..ala chop ajek mcm raya cina
tp mende ni yg kita selalu belasah tu ler .
mak aku suker nehhhh ,
nanti nak balik kg aku beli satu tuk mak.
x leh mkn byk sgt sbb mak ada kencing manis,
ini kacang sgt manisssssss melekit hehehe.
mkn satu , pastu togok air setengah botol.
cepat kenyang kah kah kah!!!

Berfoya²

cehhhhhhhhhhhhh mcm gatal jek bunyik ..
hepppppp mau kene lempang ??

aku tgh fikir , nak buat apa ngan duit bonus.
wahhhhhh terlebeh suda !!
mcm byk sgt dapat ,
bkn apa ..
bila dgr kawan² citer dpt bonus nak buat tu
nak beli ni
tuk asben
tuk anak²
tuk diri sendiri
terpikir lak aku ..
aku ni x de kehendak ker ?
mati napsu ker ?
takat beli baju , beg & at all .. x yah tunggu bonus la kan ?

setakat ni cuma janji nak belanja mkn busat with lokong + adam .
pastu mcm nak belikan adam beskal
tp rasa² mcm nak beli guna angpau yg bakal adam dapat ..
sekarang pun opismate dah bg adam 40hengget
nanti CNY kolek ngan po po , uncle , untie muahahahaha
dapat 200hengget jadik ler kan ?
apadaaaaaaaaaaa nasib ko la adam dapat mummt kudukut hehehhee.

so ,
macam rasa nak rewards diri sendiri plak
nak borong baju keje barang seploh pasang ..
amacam ?
mcm hilang akal plak kan ?
simpan ajek la kot
nanti byk nak guna duit time pindah rumah ..
grill + kitchen kabinet mau mkn 10K ,
itu jam baru tau betapa berharganya duit huhuhu

kesimpulannya ,
maybe aku nak guna 30% untuk berfoya²
yg belen tuh simpan kasi beranak pinak ..

chaiyok chaiyok
jgn aku rambang mata sudaaaaaaaaaa

January 21, 2009

Aku begini , engkau begitu

aku mcm dah x de mende nak tulis , nak di adu domba , nak merengek membebel ..
asyik dok buka tutup belog ini ,
pastu merayap kat belog org ..
membaca
mereply
merepek² ..
kenapa jd begini ??
oowwwhhhhhhh aku majuk ngan boss kot !!
mcm x suker
mcm sakit ati
mcm nak lempang
mcm nak terajang
tp karang dia lak terajang aku
x pasal² jd penganggur aku neh hehehehe

punca nya ?
mmmpppp bonus kot !
bkn pasal sbb aku dpt sikit
sebulan pun kira ok dari x de
org lain ada yg gaji pun x dpt ~ see , kira bertuah la ku ni kot .
x leh demand sgt dlm gawat² gini..

aku marah + kecik ati sbb dia melewat²kan sign cheque yg aku dah prepare awal² lg.
aku ni dok pikir nak settle cepat sbb opismate aku kan ramai cinos
op koz depa nak cepat sbb depa nak raya
aku lak rimas bila diorg asyik tya bonus , bonus , bonus
aku sign cheque korang nak tak ??
kalau tendang jgn bising !!!!
atterrrrrrrrrrr tensen la pulok
dah ler bln ni kene closing acc on 23rd ,
giler haper
ko suka² tutup kampeni sampai 1week
ko suka² suruh aku settle semua b4 cuti panjang
TP ko melengah²kan apa yg patut ko buat
hangennnnnn tauuuu

semalam pg aku pok pek pok pek kat boss
baru terhegeh² nak sign
see .. aku benci keadaan begitu ok ,
aku benci didesak²
aku benci terdesak²

TP aku suka sbb semalam dah dapat bonus + gaji for this month
hahahahahahaaaa mak cik kayo .. ngeh ngeh ngeh

January 20, 2009

Limau Lagik !!!


semalam lokong bawa balik limau lagik,
kali ni hat kenit² ..
ayoyoyoyooo saper nak mkn ni weiii.
arituh aku balun 2bijik limau , sekali mlm tu
batuk x henggat .. cisssssssssssssss ngeri sehhh.
then semalam gak aku masak sempoi² jek.
ikut kata perut & isi peti sejuk.
so masak lemak sayur + udang & goreng tepung salmon , cendawan & udang ajek.
yummy yummy ..camner nak selim kalau mkn mcm napsu kuda?? hahahahaha sendiri mau ingat lorrrrrrrrrrrrrr...yappaddaaaaaaaaaaaaaa!!!!




January 19, 2009

After 4years

ahahaha poyo jek kan ?
apa yg after 4 years ?
adalah sibudak kenit itew ..

finally aku berjaya memujuk rayu dia supaya gunting rambut di kedai.
rimas giler aku tgk rmbut dia yg panjang mengurai tuh ,
kadang jenuh gak nak menjwap yg anakandaku itew adalah boy.
tp lepas potong rasa mcm huhuhuhuhu hilang 'sweet' gitu.
dah nmpk matured sgt plak ..
nmpk budak 5thn padahal baru nak masuk 4thn.


bila anak nmpk besar , for sure mummy dia otomatik nmpk tuo
hahahaha gilossss.
so , setelah berjaya pujuk dia potong rambut maka adalah
acara merembat @ mengepau duit dedi ..
jommmmm mkn besaq ekekekeke

Sila tgk muka yg kene pau tgh kira duit keh keh keh

Tag dr syana

3 PERKARA TENTANG ORANG YANG TELAH TAG KAMU:~

~sangat cute miut
~takut gemok cam aku gakkkkkk hahahah
~seorg isteri



3 PERKARA TENTANG SY:~

~isteri lokong , mummy adam
~pekerja contoh lagi mithali ;)
~sengal





Copy badge "2008 cute 3blogger award untuk diletakkan di blog anda.Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda,tulis sepuluh perkara mengenai orang yang beri award ini.

FAKTA MENGENAI SY :~
~addict pada nasik , tekak melayu bebehhhh
~takut gemuk tp malas senamrobik
~suka selim tp kuat mkn nasik

AUTA MENGENAI SY:~
~lawo
~selim
~ramping

HOBI:~
~masak
~makan
~tgk tv
~main games

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan nyatakan nama mereka di blog anda:~
makkkkkkkk aiiiiiii , sampai seploh ??

~eddie (sajekkkkk bg ko byk keje)
~maria (sbb dia byk masa lapang hahahaha)
~eetee (mana ntah dia menghilang .. jawap tag weiii)
~tini@march (hahahahaha sure tergetar² nak buat tag aku neh)
~incik jiwa kaco (bg dia bertambah kacau bilau)


5 shukup lerrrrrrrrrrr , maleh nak ngetag owang huhuhuhu
~saper lagi ehhhhhhhhhhhhh ??

Hapdet menu lagik





























apesal gambar aku bersepah ehhhhhhh ?
kah kah kah!!!
lantok ko la gmbr , janji aku ada apdet ini belog.

Anak Anak Kita


Anak-Anak Kita - M Nasir


Anak-anak kitakah yang berlari telanjang
Di bawah mentari sumbing
Sambil bernyanyi lagu
Ketakutan hari-hari ini

Anak-anak kitakah yang memikul beban
Kesilapan kita
Hingga dia tak kenal
Budaya canggung bangsa sendiri

Selamatkan anak kita
Dari padang jerangkap samar
Selamatkan anak kita
Orde baru politikus usang

Anak-anak kitakah yang bermain
Di hutan belukar
Dengan senapang kayu ubi
Cambah tak kenal bahaya

Anak-anak kitakah yang tak tahu nak pulang
Bila petang
kerana terlalu sibuk main lastik
Dan berpistolanPistol-pistolan

Jaga-jaga anak kita
Jangan sampai jadi hamba
Jaga-jaga anak kita
Kita ini orang merdeka

Panggillah mereka pulang
Ayah nak ajar
Tentang kurang ajar
Jadi mereka takkan sendiri lagi
Panggillah mereka pulang
Ayah nak ajar
Tentang kurang ajar
Jadi mereka takkan dimomok lagi

Fikir
Selamatkah kita di tangan tukang karut itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan dalang wayang itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan ahli koporat itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan doktor jiwa itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan pakar kitab itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan tuhan-tuhan itu

January 16, 2009

Bistro Qaseh


Edisi mkn² lagi with geng kelab isteri.
huhhu kalau mamam kat sini for sure la carik nasik campur ,
pastu jgn lupa dessert !!!
yummy yummy !!!
aku pomot free ajek neh ,
tadak discount punggggg..
tp mmg lazat,
venue yg sgt strategik ,
parking luas ,
pilihan banyak ,
wahhhhhh promo lagik ;))
kenyang sampai nak meletopssss peyutttttttttttt.
and berkongsi gembira dgn 'adek'
oooooooooooo sudah ada bebi dlm peyutttttttttttt
i likeeeeeeeeee ..
Tahniah byk byk byk !!!!!
moga sihat² selalu & selalu ..
~~ aku gakkkkkkkk yg masih menanti dgn setia ~~~

LAwo la konon ...




hahahaha
lawo la konon pakai tudung mcm ekin ,
ehhh suker laaaa hati aku ..

yerrrr..aku tau mmg ketara muka aku bulat
tp x de org kisah pun ..


keji keji keji !!!!

January 15, 2009

Idamanku selalu

Kalau dah perempuan namanya ,
harus lah dlm kepala ingat shopping jekkk
ehhhh bukan ker shopping tu therapy jiwa bg kaum ku ??

hek ellehhhhhhhhhh , aku bukan kemaruk sgt nak shopping
kalau shopping pun bukan aku gi KLCC ,Pavi dan segala
mak nenek yg mahal nak mafusss tuh ,
paling² pun aku gi JJ Bukit Tinggi , Subang Parade , Sunway hahahaha
itupun kadang² or jarang² ..
paling rajin gi giant & tesco
tp sekarang aku tgh boikot tesco , so asyik duk ulang ke giant la pulok !!
nak gi Hero , kat sana nak shopping mende
beli udang bulih la hahaahhaa



saja jek tepek kasut idaman aku.
hat yg nonot satu tu aku x pernah pakai lg ,
ehhhh bkn x pernah la kot
tp sejak aku drive suka x pakai kasut ni ,
kasut pesen gitu leceh laaaa , nak buka pakai
so , aku sgt suka hat nonot dua ..
senang nak sarung & sweet jek rasanya di kaki ku
membuat aku terasa comel ..
nak muntah ?
sila , sila ...




sila ke tandas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






semalam & hari ni sebenarnya aku carik kasut hat no 2 tu la ,
sekali dah jumpa , sayang nya tadak size 4
nak pakai size 5 nmpk mcm kasut pinjam plak ..

singgah scooll , mak aiiiiiiiiii rege kasut
paling cikai RM 150.00
nak mammmmmmmmmmmmfussss?
beli hat murah² sure dpt 3pasang,
see aku sgt penjimat ok !!
hahahaha
padahal x mampu den nak pakai kasut rege beratus
buat beli beras lagi baik huhuhu

Membeli & membelah

semalam masa gi bayar EPF sempat rembat selai baju ,
dress hitam .. ehhh dress ker haaaa?
blouse kot ?
watever laaaaahhhhh
size 36 , ishhhhhh mcm kenit sgt ..kalau ikutkan 36 ni size S kan ?
tp bila dok acu²kan kan badan mcm muat muahahahaha perasan selim ,
nekad beli , ckp ngan adik salesgurl tu ..kalau x muat akak pulang ehh?
dia angguk jekkk hehehehe dlm hati ngutuk aku kot ,
badan mcm bear ada hati nak pakai size 36 cissssssssss..

sampai rumah dgn gelojohnya aku cuba test pakai
ececececehececehhhh muatttttttt la pulokkkkkkkkkkk.
untuk perhatian :~ bukan sbb aku selim tau , tp baju tu mmg besar hahahaha.

so, hari ni aku merayap gi giant
gi skodeng² tudung ala² bibik or lebey femes sekarang org kata
tudung eikin .. cetttttttttt ingat eikin sorang yg pakai tudung????
ni yg nak marah niiiiiiiiiiiii ....
mentang² fofular , dan² org bg nama tudung eikin ..podahhhhhhhhh!!!
wahhhhhhhh dengki nmpk pada eikin kah! kah! kah!

berbalik pada cerita nak beli tudung .
ehehehehhhhhhh sebelum tu kami masuk kedai kasut
(kami tu ialah aku & memey)
aku yg nak plan nak beli kasut tp memey yg beli untuk hali laya cina
wahhhhhhhhhhh amoi , lu sudah pandai mau pakai heel kaaaa??
selama ini lu pakai sport shoe saja looooooooorrrrr
mau lawan tokeh ka ? ;)

eeehhhhhh berbalik berita tudung , sbb aku x jd beli kasut.
size 4 tadak la ..
ehhhhhhh aku shukup heran la
dulu² aku pakai kasut size 5 , tp sekarang size 4
apekah yg terjadi??
kaki aku mengecil or size kasut membesar ??
sila jawap wahai tokeh kasut !!!

debussssssssshhhhh !!!! kata nak citer pasai tudung ..
hahahahahha bengap tul aku ni ,
akhirnya setelah pusing² satu giant ,
ehhhh bkn dlm giant tauuuu ,
kat ruang legar tu ajekkk
kat stall kecik² tu ..elehhhhhhhhh x kan korang x tau ..
puas aku cari yg aku berkenan
bila dah putuskan nak balik ajek
leh pulak ternmpk kat stall yg depan pintu keluar tuhhh
hahahaha cepattttttttt rembat satuuuuuuu
rege RM 29.00 , goda² akak tu pun cuma dapat RM27.00
jadikkkkkkkk laaaaaa.

nanti esok kalau jd aku pakai tudung tuh
siap aku jaja lagik muka ku disini
tungguuuuuuuuuuuuuuuu...........

chau

Yukkkk makan limau yeayyyy

ini limau first tuk this year .
lokong dapat ~ kastemer dia bagi semalam.
manis² buah ~ i likeeeeee .
so , aku tapau 6bijik ke opis.
4bijik bg opismate
sebijik aku dah belasah
tinggal sebijik hahahahaha gelojoh ok!
sesambil layan limau , sesambil aku layan lagu May- Sendiri .
ehhhh ada kene mengena ker ?
ada la kot sbb aku tgh sendiri²an dlm bilik ini melayan perasaan ..
melayan rasa ????
ahahahaha jangan harap ,
bertimbun cheque kene tulis neh ..
bosss aku adalah kedemut tuk membeli cheque writer ,
or adakah dia telah terpesona dgn hand writing aku ??
fuhhhhhhhhhhhh .. golek golek golek ..

esok dia akan kembali ke opis setelah bermati²an main golf kat bandung hahahaa.
sure jd kelam kulit dia ..padan muko !

mmpppp sebelum dia pergi aritu dia dah tinggal pesan suh release bonus
tp sampai sekarang aku lom buat
adakah kerana bonus itu cuma 1 bln ??
uhuuukkkkk ya amattttttttttt kedekut ko boss
tiap tahun pun 1month .. bila nak dpt seploh month ??
sendiri kaya ko ekkkkk !!!

mmpppp abaikan lah keluhan aku seorg kuli ini :((

Seperti Biasa

menu 2hr aku .. cisssssssss nak gak tepek tuh.
biasa la , akukan ober hahahahaha.












January 14, 2009

Kejadian pelik ,bahaya ,danger ..

Kisah 2hr lepas ..
lupa nak apdet disamping x de mood nak menghapdet hahahaha.

time ~ malam +- 9
venue ~ dopan rumah dennn

masa tgh landing² atas katil aku dengar bunyik bising² ,
aku ingat jiran cinos aku tu kene ganggu dek along lagik~ignore ajek laaa ,
karang x pasal² ngan aku sekali kene simbah cat hahahaha

pastu tetiba makin bising ,
aku tgk jiran depan kuar rumah ,
jiran tepi kuar rumah ,
sekali bila aku turun bawah ~ anak n laki den pun dah keluar ???
wahhhhhhhhh ada cerita hangat kaaaa?

gi depan pagar ,
aikkkkkkkkk pagar saper yg kene campak depan rumah aku ni?
hahahahaah terer tul org tuh !!!

menurut jiran depan ,
ada sorang india ala² mabuk , ala² amuk gitu
gi angkat pagar org bawak lari ..
hahhahaha dasatttttttt ahhhh , pagar pun leh cabut bawak lari .

siap kene kejar ngan pak polisi
tu sbb pagar yg tu ada tercampak depan rumah kami ,
kene cekup ..

so , sampai sudah x tau apa kess ..
tp yg curi pagar india
tuan punya pagar pun india
jadinya ini masalah org india .

kami cepat² masuk rumah..

motifnya :~ ntah hapa² .

January 13, 2009

hepi new year maaaaaaa




gong xi gong xi gong xi ni ..
waaaaaa hali laya sudah mali.
bini boss baru make up bilik aku dgn meriahnya hahahah
xcited dia ooooooo ..
ehhhhhhhhhh aku lom beli baju laya oooo
tahun ni tema aper ehhh ?
mcm nak ambik kaler oren jekkk muahahaha keji ,
x sedar kulit sendiri rentung , ada hati nak pakai
kaler shocking hehehehe
apapun tahun ni aku x leh bermalas²an ,
dah janji ngan lokong nak masak for makan busat .
dlm kepala ni nak masak 2 jenis lauk jek
yg lain tu pepandai la MIL aku kawtim
aku datang bawa perut jek hahaha menantu hantu :))

Biarkan Berlalu




mmmppppp mcm lama x apdet masakan aku kan ?
last weekend balik kg ,
paham² ler , mkn mcm² sampai senak perut
mana sempat nak snap pic ..
so , hat atas nun menu semalam dinner ..
masakkan owang maleh ,
ayam masak halia
ngan sayur brokoli+kacang botol goreng budusss jek :))
then cerita kat kg ,
biasa la kalau dah kumpul adik badik ,
pompuan lak tuh sampai 4org ,
apalagi projek nak buat kan selain masak dan makan
lepas masak , makan
pastu masak lagi
pastu makan lagik
huhuhu nasib baik sehari jek kat kg
seminggu kalu , harussss naik 5kelo !!
another 2weeks nak balik kg lagi
kenduri arwah ke 40 hr :((
sekejap jek masa berlalu kan ?
tp kesedihan tu x pulak berlalu dgn cepat
walau buat² gembira , mkn² and at all
tp dlm hati siapa yg leh tebak kan ?
lebih² lagi mak laaaa ..
suka kami tgk mak mkn byk ,
dia kata ada selera bila ramai² gini ..
bila kami semua balik .. semuanya kembali sunyi !!
harap² kesedihan itu cepatlah berlalu
cepatlah ubati luka dihati mak ..

January 9, 2009

Malas

tadak mood nak hapdet hari ni .

x de mende nak cerita , esok ku balik kg .

January 8, 2009

Siapa Kita? Part II

ahhahahaha aku sambung balik ,

3~ Golongan ketiga
ialah mereka yg sedang² saja (aku pasan dok dlm ni lah)
kerjaya ~ sedang² tahap kuli² ajek
asset ~ sedang² x capai tahap juta² ria
saving ~ pun sedang² jugak .
kononnya mereka ini mengukur baju dibadan sendiri .
aper giler ukur kat badan org lain kan ??? hahahhaah terasa ? lantokkkk !

4~ Golongan keempat
ialah mereka yg sekejap ada,sekejap tak ada.
muahahahaha golongan ni plak terbahagi kepada 2 ,
a) mereka yg luaran nmpk gah , kerjaya bagus , kedudukan konon bagus tp hujung bulan korek lubang , awal bulan timbus lubang .. paham kah ?
ini org yg ukur baju di badan org lain.
sendiri size XL , tp pakai size S .. haruslahhhhhh koyak rabakkan ?
atterrrrrrrrrrr sendiri mau ingat !
hempuk kang ggrrrrggrgrrrrr
b) mereka adalah yg mmg pendapatan shukup² mkn.
bukan sebab tamak haloba , bukan sebab membazir .
maknanya tanggungan hidup diorg lebih sikit dr org lain.
moga² mereka bleh terus survive .

5~ Golongan kelima
ialah mereka yg miskin a.k.a papa kedana .
salah x kalau aku kata kebanyakkan mereka ini seolah² di warisi.
seolah² terkena sumpahan mahsuri tuk 7 keturunan.
mereka sgt susah nak memecahkan tembok kemiskinan.
contoh paling ketara , sila lihat Bersamamu yg sekarang agak spastik.
mcm lakonan semula ajek .. ampehhhhhhhhh.
upppppppssss keluar topik .
golongan ni harus di bantu , hello incik² YB ~mana janjimu ?
yappadaaaaaaaa ..boleh bla .


errkkkkkkkk sebenarnya mlm td aku byk idea ,
tp tetiba lak ketandusan .
so , ini ajek la entry haku kali ni .

agaknya korang dok dlm golongan mana ?
nomot 1 ? silalah derma barang sejuta dua pada aku hahahahahhaaa ..


Siapa Kita ? Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=8eRPGMnyefk

ahaaaaaaaaa sajek jek nak menulis ttg siapa kita.
maksud aku dimana kedudukan kita sekarang ,
aku bercakap ttg duniawi semata ok ,
dr apa yg aku tgk , aku lihat , aku pandang , aku pikir dan aku rasa ..
kita ni (malaysia saja la ekk) terdapat beberapa golongan manusia .
so , golongan manakah kita ?
check it' out :~

1~ Golongan pertama.
ialah golongan hartawan , dermawan , jutawan , cendikiawan dan kawan² nya.
golongan ni biasanya (aku ulang biasanya ..) mewarisi harta kekayaan atok , nenek ,
moyang bla bla bla.
berdarah kerabat juga x terkecuali ,
pendek kata harta mereka 7 keturunan pun x abes hahahahaha
x tercapai akal ku nak duduk lam golongan ini .

2~ Golongan kedua
ialah berharta dan kaya raya .
biasanya terdiri dr ahli² perniagaan , politik , artis (haaaaaa? artis ? hahahahah) .
nasib diorg ni selalunya baik , kata org banjar mereka berada di tempat & masa yg betul ! .
contoh nya :- siti nurhaliza , mawi , pengusaha kosmetik tempatan puan rozita dan ramai lg.
bukan maksud aku mereka x berusaha ..
mereka berusaha tetapi mereka selalu saja duduk ditempat yg betul .
ibaratnya mereka buka satu pintu , berlumba² rezeki mashyukkkkkk.
ada paham adik manis ??


eeerrkkkkkkkkk penat la , karang sambung balik part ii ekk.

Nasik Goreng org malas


wallahhhhhh mood malas dah mai .. so , aku masak main campak² jek.
lantokkkkkkkk.

January 7, 2009

Nur Annisa Umaira

ahahahahah sungguh cumil bebi ini ..
anak angkat ku @ anak kwn seper'chatting'an aku ~ Siti Hawa
eeiiiiiiiiiiiiiiiii geramnya tgk muka tembam diaaaaa .. cam nak geget².
sedappppppppppnya kalau dapat bau bebi ..



PO oh PO

pepagi tadi gi PO .
tunggu punya tunggu ,
que punya que dapat nomot 0035.
x per lagik ,
tunggu dengan sopan dan sabar ,
ok lagi walau lembab ,
2kaunter jek buka ,
org punya ramai ..
sampai nomot 0009 ,
dah selow melow mcm nak stuck ..
pundex tul ..
tunggu lagi sampai kul 9 ,
sekali depa announce yg JPJ ngan ASB x leh buat ,
off line ..
apa lagi hangin satu badan ~ baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakuteh punya PO :0

sekian sessi hangen satu badan ku !!

Nasik ayam

malas nak tulis byk , semalam masak nasik ayam ..
layannnnnnnnnnnnn , mkn byk sampai sahur hahahahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers