Pages

Klik Klik

December 31, 2008

meng'entry' lagik !

cisssssssssssssss ada hati lagi nak mengentry ..
aku tgh free neh , lunch time katakan ..
udah la aku sangat kasihan , mkn meegi kari rendam ajek.
aterrrrr maleh keluar .. ingat ada bibik tulung masak ka kat opis ni?
meggi pun sodap .. i x kisahhhh (ayat kaber line hahaha)

semalam sbb dah mkn time lunch .. ehhh aku mkn apa ekk semalam?
eerrrkkkkk ooooo mkn nasik wif b/pepper ciken kat fudkod giant.
sedapppp banget dehhhhh .. berasap² molot gue teros menerobos keperut hahahaha.
so , balik giant aku tapau plak kuih muih ..aku ni jarang nak mkn kuih muih tp kuit kat stall makcik ni mmg sedap ..cumil² jek kuihnya , tp seketui kenit tu 50kupang la pulok.
bapokkkkkk mahal , tp kerana tekak aku turutkan sajaaaaa.
disbbkan aku dah tapau kuih tuk mkn petang+mlm , so aku masak nasik goreng ajek tuk lokong.
dia mmg no hal bab mkn ni , nak plak nasik goreng mmg pebret dia all d'time.
ditmbh lak dia dapat minik yg pemaleh .. heheheehehe pemalaskah aku ?
sendiri mau ingat !!!!!
pastu edisi menepek gmbr sendiri. .. dah dilit sbb very d'hudussssss.
aku pasan diri ku sudah cengkung ..apaaaaaaaaa? kah kah kah!!!
aku mkn byk tp berat badan x naik ..bulih gitu?
dulu asal aku balun nasik 2x sehari , kompom ujung minggu naik 2kelo.
tp sekarang aku membalun x hengat masa cuti kat kg pun , berat aku turun.
adakah weight scale itewwwwwwwww rosak ????
atau metabolisma aku semakin kuat serta gagah perkasa ?
abaikannnnnnnnn .. sbb aku sememangnya geboos.
nyampessssssss , bila la nak selim cam tiang tepon ..
dussshhhhhhhhhhhhh!!!

Hari² Terakhir ku ~ Selamat tinggal 2008

sangatlah poyo tajuk entry ku .
aku kononnya bz tahap gaban tuk 2hr ni .
closing account beb ,karang kurang sekupang aku gak yg pecah kapla ..
tu sbb entry aku pendek² sependek tuannya .. hahahaha cisssssss menghina diri sendiri !!

nak citer byk pun sangat lah x reti ..
otak rasa membeku ,
yg nak diluah dgn yg di type x sekata ..
pendek kata (pendek lagi huhuhu) .. semua serba x kena.

2008 mcm pantas sgt berlalu ..
tp walaupun pantas aku mcm ingat² lupa apa mende yg telah aku lalui.
kah kah kah! bulih gitu ??
itu adalah tanda² penuaan yg sangat ketara ok .
tp aku masih x terasa tua walaupun umur tu mmg dah ada angka 3 kat depan ..
muahahahah x sedar dirik lagi tuh !!

azam ?
aku maleh nak berazam² ni , apatah lagik aku x de boipren nama azam.cehhhhhhhhhhh!
aku cuma berusaha supaya hari esok lebih baik dr hari ini.
mana yg kurang , cuba tambah
yg lompong , tampal balik
cuma yg hilang jek x de pengganti ...
owwwhhhhh sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

esok aku janji ngan adam nak bawa dia gi mandi kat wet world.
dah lama janji tp ada jek aral melintang.
harap² esok berjalan lancar ,
berat lak nak memegang janji ni walaupun dgn si kecik tuh.

untuk itu aku sudahi entry ini dgn ucapan
chaiyok! chaiyok! go go go ....

hahahaahahah bengong!

December 30, 2008

Salam Maal Hijrah 1430

layan ahhh gmbr senja i kampung ku eehehheheee ..


ni masak jumaat lepas .. weekend masak mcm² tp mana sempat nak snap gmbr.
manjang masuk molot duluk :))


December 26, 2008

Last Entry

last entry sebelum cuti 3hr ..
adakah poyo ???
hhahaahahah suka ati aku laaaaa ..siapa pedulik ?

esok pagi² nak balik kg .
lokong tinggal sbb dia nak keje ,
yahuuuuuuuuuuuuu ...

kene teman mak aku selalu ,
x leh bagi dia rasa keseorangan sekarang ..
kira bergilir² teman dia ..

huhuhu sedih oooooo :((


so , selamat bercuti buat korangs
jumpa lagi di hari selasa dgn cerita yg baru .

semoga hari esok kita lebih bermakna dari hari ini ..
wahhhhhhhhh jiwanggggssssszzzz ..

chau

cissssssssssss bedebah !!!!!




mana entry aku tadik pasal bebi ??
asai bleh hilang ??
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa zimbabwei betul ...
aku masuk balik gmbr ajek laaaaa.
maleh nak ngoyak byk .
mencik haku ..
terdelete kahhhh kah kah ??

Bebi Oh Bebi

hapdet semula , malas nak masuk entry baru.
aku dah visit bebi store boi ku .. nama si tomei ni adalah San Lung ..
hahaha spell aku x pasti ,tp bunyiknya begitulah .. tomei kan ??

rabu lepas aku gi tesco beli baju bebi.
xtually hadiah tuk store boi aku .. bini dia dah selamat bersalin minggu lepas.
tp disbbkan last week aku adalah bz cuti²an , kerja menimbun dll ..
makanya baru sempat beli.
dah bg kat bapaknya tp aku lom ziarah bebi lagik. (aku dah ziarah , sila tgk pic di atas hahaha)
nak gak tgk bebi mynmar muka camner ? hahahahaha poyo kah ?
so , lunch karang kalau sempat aku singgah n snap gmbr bebi.
aku sangat suka bebi ok , lagi² bebi gurl ~ bapok giler suker hhihihi




~ nota kaki tangan :moga² ada rezeki tuk adam beradik :(( ~



Cuti² X'mas

semalam cuti ... ingat nak cuti panjang sampai next tuesday tp cuti dah abes plak ..huhuhu
so pagi tu lepak² ajek ..
tahun ni x gi rumah SIL sbb diorg x jempu :0
hahahaha maybe depa balik Sarawak kot , saje jek nak nyibuk haku ni.
semua raya nak balun .. dah katanya tawen campur baur kan ?
next month CNY plak .. gedik² dah aku nak carik baju raya tuk adam.
pastu kutip ang pau manyak² ... huhuhu keji nya plan mummy .

rabu balik keje tu terasa nak mkn western .. so masak spagetti meat ball .
yummy yummy .. lokong kata kalau buka kedai berderet org order ..
adakahhhhhhhhhh itu ayat membeli jiwa ?? ehemmm ehemmmmm ..
semalam lak lokong kata nak banjer sempena dia dapat bonus.
x nyempat² terus aku kata nak mkn kat pak cik kenny roger ..ngidam sehhhhh!!
so , gi JJ Bukit Tinggi ~ gilak punya ramai olang .. lama tunggu parking , siottttt tul.
mknan pun lama gak baru dapat .. so layan ler muka² boring menunggu kami.






yahooooooooo makanan dah sampai .. my pebret u .
dah tekak melayu banjar tulen tu , sure la ado nasik!!!!
tp nak kaber line ..order salad manyak² ..
licin tinggal tulang haahahahahahaaaaa
pastu naik atas bawak adam main kat playground .sempat gak ambik gmbr adam depan pokok christmas , poyo la katakan !!!
hari sudah petang ...... jom balikkkkkkkkkkk!!!!

December 24, 2008

New House


saja nak menambah entry b4 cuti esok.
kot² malas nak on pc kat rumah ..
manyak susah ooooo , incik adam selalu konker wa punya pc !!
itu my new house ... kaming soon .
dah 100% complete , so waiting for CF .
berdoa n berdoa agar semuanya smooth & selamat.
seram sejuk sbb rumah ku dekat dgn bukit .. hahahahaah sikalang baru takut.
masa beli x takut sbb xcited huhuhu .
till then ..cau cin cau

Aku Tak Suka

malam tadi aku dok terpikir , bagus jugak belog membelog ni ..
kadang² buat aku terpikir baik buruknya pangai aku .
tulis , tulis & tulis sesuka hatiku ..
kalau org suka baca ajek la , kalau x suka pejam mata aje ~ siapa nak pedulik.
dan tiba² aku terpikir nak tulis pasai mende² yg aku x suka ,
di ulangi 'x suka' okey !!!!!

1~ aku x suka tempat sesak².
katalah aku puteri lilin la , princess candle kaaa eeehhh sama la kan ?
aku mmg alergik tmpt sesak ..
contohnya ? ~ pasar mlm , shopping complex time org buat sales , kenduri kendara .
ayooooo sanggup lah aku memerap di rumah ..
sbb tu agaknya aku sanggup bertahan kat kampeni ni begitu lama.
sbbnya ?
sbb kat kampeni ni cuma ada 13org pekerja sahaja , dan menjelang pukul 10 ramai la yg dah keluar dr opis .. maka nya akulah raja gopal !!!
nak mengangkang ka , nak berguling ka , menirap n menelentang ..x de saper pedulik.
tinggal aku n asst ku si memey sajek ..
hhahahahah tu pasal keje aku ngadap pc selama 8jam ok !!
rajin kan aku ???
:))

2~ aku x suka bergaduh .
ada percaya ? percaya lahhhhhhhhhhh .. even aku ni nmpk sgt lah kasar , garang & brutal tp aku x suker bergaduh berlawan cakap , berperang & mengadu domba.
kelihatan aku sangatlah baik yer puan² n tuan² ..
TAPI mereka² ahli keluarga ku kata aku ni kalau dapat membebel sangatlah menyakitkan halwa telinga mereka & keluarga mereka hahahahahaha adakahhhhhhh ?? kah kah kah!
siapa yg kerap kene bebelan aku ?
a) Lokong
sbbnya dia jek org paling kerap didepan mata ku .
kenapa dia kene bebel ?
kerana dia adalah org yg sangat rajin , dan kerana kerajinan dialah byk barang dapur aku lesap.
kemana ?
hahahahah mari kita carik !!!!
dan kerana lo po kepada lokong ini adalah katik , maka memanjat lah aku di merata dapur ..
'lokonggggggggggggg where's my wok ?'
hallooooooooooo apekkkkkkkk !!!!!
maka sesekali durhaka lah aku sbb memekik n membebel ..
hahahaha aku x bersalah ok!
b) Adam
anakanda ku ini sangat suka menyepah barang mainan .
kalau main sesaja aku x kisah , tp lepas satu , satu dia keluarkan mainan tetapi tidaklah pandai menyimpan semula .
haruskah aku diam ? nehi nehi nehi
'adam ingat kita ada seploh bibik ekkk ? asyik sepah sana , sepah sini ..
ooooo ingat mummy x penat yer , asyik kutip sana sini .. bla bla bla bla '
harus anakanda aku bertelinga tebal setakat 3thn ini.
c) Kakak² ku
aku bebel kat kakak² ku ?
bukan durhaka ok .. bebel tuk kebaikkan .. contoh nya
'korang ni boros tau , gaji sama jek lebey kurang ngan aku tp asyik ler x shukup duit.. korang mkn duit ehhhh ? saving la weiiii , korang makin tua ..bla bla bla kalau sakit bla bla bla
karang susah bla bla bla '
kah kah kah!!!
d) Anak buah aku si boboy
dia ni baru aku hantar go kolej negeri
'abg pandai² la carik kawan , hati² , jimat cermat bla bla bla bla '

see see kan aku dah membebel ..
bukan selalu ok , sekali sekali jek aku buka mulut tp kalau sekali aku buka mmg mkn dalam la depa .. insap la tu jugak !!!!

3~ aku x suka penyapu & mop
yesssss!!! aku mmg malas @ x suker ..
mujur Tuhan tu adil , bg aku suami yg sangat suka penyapu & mop .
hahahahaha kotor sikit ~
aku ~ 'yang , kotor la lantai ni'
lokong ~ ' ok .. jap lagi i mop '

hahahahaha kejikah aku ?
mana ada ... i x biasa la buat keje berat gitu . sakit pinggang ok!!

4~ aku x suka kalau tetiba jekkk ada org buat muka masam ngan aku .
hellooooooooooo .. kalau ada bende x puas hati sound derek la beb.
apa main muncung² neh .. kang aku ikat muncung tu baru tauuu .
ingat lawo la tuh kalau buat molot itik tu ..
lawo ker ?
huduh tauuuuuu ...
iiisssskkkkk mencik tauuuuuuuuuu!!!!
siapakah yg selalu buat gitu ????
meh aku ikat ..
meh lerrrrr .. ada berani ??


itu jek yg aku ingat setakat ni .. mcm ada byk lagi tp aku kene buat keje dulu ok.
aku adalah pekerja cemerlang , gemilang & terbilang ..
mari kita membilang hahahahaha pangggggggggg!

edisi menghapdet cerita semalam


semalam balik keje sangat panas .. membahang wehhhhhhhhh ..ayoyoyoy
atit mata ku , terbakar rentung kulit aku yg sediakala rentung ini :0

semalam tingin masak asam pedas tp tadak daun kesum ,
tp dek kerana aku tingin , aku belasah jugak .. makanya asam pedas ku adalah tidak cukup sifat .. tidak la aku kisah , balunnnnnnnnnnnnnnnnnn !!!!!!!!!
aku adalah pencinta peria okey !!
so kalau nmpk aku asyik masak peria , sila abaikan hahahahahaa.
yg best nya lokong pun dah sukaaaaaaaa mkn peria .. apakahhhhhh ?? kah kah kah!!
pastu goreng nugget tuk anakandaku .. tp ayahanda nya yg makan lebeyyyy okey !
sungguh berhemah ...

ini adalah anakanda ku yg ku pedajal sikat rambut mcm abu bakar ellah ..
haahahahah pakai baju raya tahun lepas buat tidur malam.
sangat lah dia suka sambil² nyanyi lagu selamat hari raya ..hihi sooo cute ..
ini rupa dia mangun tidur pagi tadik .. still sleepy i guest !!!

December 23, 2008

saman



cissssssssssss sungguh bedebah MBSA ..

den kene saman kek belakang opis ni haaaaa...

tgh syok² layan sup utara muahahahahahaa keji ,keji & sungguh keji depa itew .

dulu² mana ado mesin tiket tuh , bebaru ni ajek depa pasang ..

sungguh la mendengki lagi keji.

rakyat marhaen mcm den ni kene la bayar len kali ..

aritu bukan x nak bayar tp sungguh la lupa sbb den ingat weekend :0

dapat diskaun seploh hengget , so kene bayar 20hengget jek.

kalau bayar parking baru lima kupang ~ sungguh x berbaloi.

anyway tq boss sbb sudi settlekan saya punya saman hhaahahahaa .

Cerita menu lagik

hapdet menu semalam duluk sbb tadak cerita nak habaq pepagi gini ..
sup tulang + kentang + kobis cina.
kompom chef wan nanges tgk menu yg belasah ni .. apa kessssssss ?
suka hati aku la , lauk aku (edisi kaber malussssss ;) )
next .. aku tetiba tingin makan sardin .. bulih gitu ?
tp teringin mkn sardin kari .. adakahhhhhhh kah kah kah !!!!
then ~ telor dadar ini wajib kerna pebret 2jejaka malaya di rumah itew ..
ini adalah belen kuah sardin .. buar cicah cich cekodok di bawah .
ini adalah cekodok pankek namanya ... ahahahaha sungguh pemalas ini olang.
malas nak buat bulat² ..lagipun too oily !
bulih pakai ka alasan itew ??
budak kurus yg nmpk tulang temulang ini sangat suka separa bugil.
ikut perangai siapakah ??
hahahahaha bukan aku ok!!!
mata tgk tv tp silalah tgk tgnnya yg sedang mencurik cekodok pankek :0 !!!

December 22, 2008

Jiwang sehhhhhhhhh

semalam petang sok ngemas bilik tetamu , terjumpa file lama yg dak berabuk .
ada apa dalam file ?
hahahaha ada puisi² jiwangku ...

aku tepek satu yg x pasti tarikhnya tp rasanya

april , 1999

Telah ku bebaskan seluruh duka
yang terpalit pada semilir resah
lewat musim² sepi itu
lantaran rindu ini telah jatuh ke kaki langit
saat aku leka melukis pelangi
dihujung hujan nan rawan

Telah ku usir segala gundah
yang bergayutan dicelahan awan kusam
lewat musim musim resah
kerna disitu air mata pernah membanjiri ruang rindu
hingga aku tak punya waktu
untuk menyemai debunga kasih

Pun begitu ,
setelah aku kehilangan nestapa
aku jadi rindu
pada derita yg sebenarnya adalah kunci
bahagia yg ku kecapi kini ...



wahhhhhhhhhhh jiwang karatssssss aku ... :0
kah kah kah!!!!

Aku di TAG lagik .. jawab jgn x jawab

1. Put your favorite recently photo first.
~gmbr di atas lerrrr

2. Tagged people who you want to tagged.
~berapa org ehhhh ?
malas nak tag bulih ?????
bulih ?? haahahha bulih laaaa ..

3. Answer the questions.


1. How are you?
~ still in sadness .. but i'm ok !

2. Who was the last person you hugged?
~ anakanda ku si adam pg tadi masa hantar dia g skool.


3. Look to your left, what do you see?
~ assistant ku si memey @ a mei

4. Where do you like to be the most?
~ now ? kat kg di sisi mak aku !

5. Whats your fave film?
~ x de kot , ku bukan kaki movie ~ semua layannnnnnnn.

6. What does the last person you commented on FS mean to you?
~ lom buka FS setakat jam ini , malas !!!


7. What did you last laugh about?
~ lupa , mcm dah lama x ketawa :((


8. Where was your default took?
~ sekinchan , selangor

9. Whats the first thing you look for in a girl/guy?
~ air muka ! boleh gitu ? ahahaha gatal tuuuuu ..


10. If your still in school, whats your fave lesson?
~ sastera .. minah jiwang aku nehhhhh !!!!!

11. What do you work as / want to work as?
~ kuli batak tukang kira uwang ajekkkkk.. lebey kurang a long gitu .


12. Do you play video games? if so, which is your fave game?
~ x reti main v/games ..


13. Who never fails to make you laugh?
~ anakanda ku kot .. ada jek pangai baru yg leh buat aku gelak .


14. What are you listening to right now?
~ Casablanca (bertie higgins) , kan sudah bilang aku jiwang hahahahaa


15. Who did you last have a sleepover with?
~ mau jawap kaaaa ? x mo lahhhhh , sendiri mau ingat beb!


16. I bet you miss someone, who?
~ i missed my mom a lot !!


17. Are you happy with your life right now?
~ aku terima seadaanya keadaan sekarang .


18. Why did you last get upset?
~ upset ? bila haaaa ? tentu pasal keje tp dah lupa sebab musababnya !!


19. Who was the last person you texted?
~ my sis , baru ajek pun .


20. Who did you last shout at and why?
~ iissshhhhhhhh dah lama x jerit² marah org neh ...


21. Are you normally a happy person?
~ biasa² ajek . kekadang normal , kekadang abnormal gakkkk !!


22. What was the last thing you went to see in the movies and with who?
~ uikkkkkkkk ngan lokong kot kat JJ , tp dah lama giler ...


23. Whats your fave food?
~ nasik & lauk pauk kg ... tambah plak ada ulam²an . perrrrghhhhh hilang ingatan jap!!


24. Are you in love?
~ dah tak kot .. kah kah kah!


25. Do you remember how you was 3 years ago?
~ 3thn lepas ? ku menepek depan pc gak kot ..


26. If so, does it make you cringe?
~ cringe tu amende ? penampor ker ? hahahahah

27. If you could be with someone right now, who would it be?
~ i want my mom

28. Whats your fave thing in your room?
~ baju tidur hahahahaha

29. If you had one wish, what would you wish for ?
~ wish pun x guna .. the past is past huhuhu

30. Any last words?
~ adusssssssssssss byk soklan korang , pening gue !!!
dah tua katakan :0

Hari minggu di somban (Seremban)

Sabtu subuh² syafie'e (mak aku kata) , 6.30++ aku dah gerak ke seremban.
bawa akak aku n anak dia a.k.a anak buah aku nak daftar kat Kolej Negeri.
seperti biasa aku yg buta jln ni , main redahhhhh ajeeeee kah kah kah.
2-3 kali benti tanya org , 2-3 sosat barat utara timur
akhirnya berjaya gak jumpa kolej negeri yg ala² di hujung benua tuh .. hehehee.
sementara nak tggu daftar , kami gi membuang sisa toksid kat masjid yg terletak betul² kat belakang kolej .. hahahaha kompem insaf anak buah gue !!!
lepas tu layan teh tarik duluk .
sungguh lah sadis kerana restoren itu telah kehabisan nasik lemak manakala makanan lain sedang di goreng .. wah wah wah .. tak mau bisnes ker bang ?
kami dah ler dtg dr jauh , perut kosong huwaaaaaaaaaaaaa layan teh ajekkk ??

kat bawah ni adalah anak buah aku yg kami buang daerah !
nak sgt gi somban , dok la ko kat sana 3thn.
dapat politeknik shah alam kek belakang opis den ni , ko rejek ..
sajo la tu nak larik jauh² dr pandangan mato den neh haaa..
ni lak pandangan lam bilik kuliah.
sungguh lama aku x berkuliah segala ni.
almaklumlah umur dah byk .. kah kah kah!
rindu lak kar bilik kuliah nehhh ..
ni anak buah aku jd model bilik kuliah ..
thn depan dia SPM , sure tgh bangan masuk U budak neh .
nak jadi doktor tp ajak masuk bilik ICU dia seram sejuk .. abes cam no ??
eeeeeee suka hati ko la dak fatin oiiiii..
ini lak banner kursus yg anak buah den ambik ..
Diploma teknologi elektrik ..
dia bangan nak keje ngan TNB ..
den golak dlm hati yooo tp tetap doakan dia berjaya.
chaiyok! chaiyok!
ni lak den x do keje .. snap gmbr masa kakak den solat kat R & R somban.
lawo dan besar bilik solat dia .. and sure la selesa ..

abes dah citer den di somban .. on d'way balik tuh singgah R&R Dengkil.
layan sate samuri di tengah hari buto .. hahahahahaa



di bawah ni roti bom yg kehangitan .. adusssssss malu setahun haku.
apesal dia hangit haaaa ? aku dah ikut peraturan yg di tulis ..
tp even hangit hitam legam , rasanya ttp kaw kaw ..
licin kami 3 banak kerjakan mlm td. lawan dia kuah dal segera jugakkkk ..
pastu cuci molot ngan papaya honey yg sungguh sedap ini .



sekian laporan hari minggu ku ..
penat sehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ..
sila tatap gmbr ku di pagi ini.
sementara tunggu lampu merah bertukar ijau pun aku sempat menggedik snap gmbr.
sila muntah di luar bilik opis ok !!!! hahahaha!!!!!!

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers