Pages

Klik Klik

November 28, 2008

Aku & Hospital

opistal kata adam kah! kah! kah!

aku x suker hospital sbb
~aku loya cium bau ubat
~aku pening bila jejak kaki kat wad
~aku gegel lutut bila terkenang wad

itu perasaan natural kot ..
aku penakut
aku peng'gayat'
aku peng'ngeri'
aku x shuker , x shuker

pertama
aku masuk wad masa umur 16 .. ehhh bukan aku yg masuk , aku visitor ok!
akak aku(k.lina) warded sbb batu karang ~ tu lerrrr , suker sgt tahan kenshing!!!
gegel² hotak aku nak masuk wad tuh .. kiranya itu pestime oooo
nak nanges pun ado ..
x tau kenapa aku pobia ngan spital nehhh .
nasib baik akak ku warded 2-3hr jek ,
aku plak sekali jek melawat .. mithali sungguh .

kedua
akak aku gak(k.mas) yg warded sbb keguguran .
masa tuh dia depress sekali ..
sekali jek aku masuk .. atutttttttttttttttt .
dasar penakut punya olang ha ha ha ha

ketiga
masa mak aku warded .. ni paling lama dok spital ,
tp yg bagusnya pobia aku kira hilang sket ngeh ngeh ngeh.
mak aku warded sbb masa balik haji kaki dia melecet .
iya laaaa , sbb dia daibetes kan .. masa kat mekah asyik dok membalun kambeng mbek mbek ..
mmg payah nak elok luka dia tuh .
sebulan lebeh dok spital ,
masa tu aku lom tawen .. so hari jumaat lepas keje terus balik kg.
bermalam kat spital jaga mak tuk mlm sabtu & ahad ..
hari lain org lain lak t/over sbb aku keje ..
sampai naik bengkak² kaki sbb tidur duduk + tido² ayam ..
huhuhuhu tp bagus gakkkkk ..berapa byk punya bagus daaa.
kiranya bila mak warded , hubungan adik beradik kitaorg bertmbh erat.
bersatu menambah mutu ekekekeke .

selepas dr mak warded tuh , aku kerap gak gi spital.
jenguk org sakit , org beranak dll .

tp ICU , bak aku kata td ..pes time lerrr.
atutttttttttttttttttt lagik .


sekian , alkisah aku & spital

Semalam yg Berlalu

semalam penatttttttt sgt ..
dgn keje opis yg x pernah abes , nak² hujung bulan gini.
mana nak closing account
mana nak buat gaji tuk stap
mana nak pikir diri sendiri
bla bla bla ..pengsannnnnnnnnnn .

petang dlm kul 4 cabut g spital nengok abg ngah aku .
aku main redah jek ni .. jln ingat² lupa sbb sebelum ni lokong yg drive ,
aku lak dok nganga layan lagu kah kah kah!

tp sampai gak akhirnya bertemankan hujan yg sekejap renyai , sekejap lebat..
mcm hati aku jugak kot.
sementara tunggu akak aku n anak buah aku sampai ,
wa lepak dlm keta ..
malas lak nak tggu kat cafe
malas nak redah hujan gerimis mengundang tuhh
kita gedik² ambik gmbr dulu hahahaha
abaikan muka aku yg penuh ngan parut jerawat tuh
jerawat seri namanya (edisi sedapkan hati sendiri)

so ,tak lama tunggu depa pun sampai ..
sampai serentak gitu, walau dr arah berlainan .
so , aku dgn kecut perut nya masuk gak wad ICU.
seumur hidup aku pestime masuk icu ..ehhh bukan aku masuk , aku visit okeeeeeyyy .
alhamdulillah ada proggress yg baik ..
nurse yg jaga dia tuh baik sgt² .. senang hati sbb ahli keluarga x leh overnite tggu kan ..
cuma sisa² kuman dlm paru² tu ambik masa nak elok .
aku x masuk lam bilik pun .. sebak . tgk dr luar pun dah cukuppp .

kul 6.30 gitu aku gerak balik shah alam.
hujan still renyai² , jln plak selowwwww yg amat .
biasa la, waktu peak kan . redha ajek la aku .
sampai rumah anak bujang aku tgh kacau dedi dia baca yassin hahahahaha
mesti berbulusssss jek lokong .
hambik ko , selalu tu time ko gi kelas malam ..aku yg handle incik adam sorang² ..
sekarang ko punya turn .

lepas mandi , solat , baca yassin ..turun bawah nak gosok baju keje.
alahaiiiiiiiiiiiiiiii perut lak lapar .
baru tingat yg aku cuma mkn roti planta setengah jekkk pepagi tuh ,
pastu lunch mkn goreng pisang 2-3 ketul ..harusss la lapar.
lokong ajak keluar mkn .. aku lak bermalas²an .
dah pakai baju tidur , apa barang nak keluar lagik.
so , aku godek² kabinet cr makanan .. sian aku kannn kah kah kah!
jumpa mee sedap .. layannnnnnnnnnnnnnnn ..


November 27, 2008

Pelangi Petang

Sudirman ~ Pelangi Petang

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

( korus )
Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


hahaahaah jiwang ?
aku memang minah jiwang ..
gelak ?
lantok korang laaaa ..
jiwa aku , suka hati aku la kan ..
kah kah kah

pg td lam keta dgr lagu ni ..
rasa syahdu sgt ..
dan² aku pasan jadik ct lijah melalak lam keta penuh perasaan ..
nasib baik aku x imajin dato K sekali ngeh ngeh ngeh
jgn marah datuk datin ct ... hehehehe

tp bagi aku Sudir mmg sgt² berbakat ,
sayang umurnya x panjang .
tuhan lebih sayangkan dia ..

byk lagi lagu dia yg aku suka ,
masa frust menonggeng satu masa dulu ,
mmg aku layan giler koleksi lagu sudir ..
siap leleh² ayaq mata kooooo ..
cilakak itu olang yg bikin aku membazir air mata 'panggggggggggg ..'
kalau lah aku mmg leh lempang dia di alam realiti muahahaha.

selain tu , aku layan gak lagu Jamal ~ perrrrggghhhhh bestttttttt banget !
gelak lagik ?
lantok korang laaaa ..
aku suka jamal dr aku muda remaja lagik ,
al-maklum lah , aku kan 70's punya olang .
x kan aku nak tergedik² dgr lagu new boy's kot kah kah kah .

di sebabkan aku ni berjiwa 'seni' , di x hairan la aku suka ballad song ,
pelik lak rasanya kalau aku layan lagu bebudak sekarang ..
lagu aper ehhh yg member kelab aku si linot suka sgt tuh ?
TH ? tokio hotel ?
cisssssssssssss apa kejadah punya lagu ..
huwaaaaaaaaaaaaaaa talak masuk wa punya jiwa ..
hehehehe mujur linot x leh skodeng belog aku ,
kalau x mesti berasap muntut dia keh keh keh ..

mek su ,
ko jgn khabor kat linot aku umpat keji dia ekkk hehehehe.

ALkisah semalam punya cerita


anak saper ni yg mentenet sambil berbugil ?
hahahahaha anak bujang aku ler tu .. ikut pangai saper la tu .
aku ?
cissssssssssssss mana pernah aku mentenet sambil bugil kah kah kah
jenuh arrr sekarang nak kepung dia suh pakai pender .
jadi mama terzan baru dia terhegeh² nak pakai.
bikin wa stresssssssssssss !!!!

semalam ku masak healthy fud ..
healthy ? hahahha yg sebenarnya pagi tu aku lupa defrozz kan ayam ,ikan,itik,lembu,kambing ..
so kene masak mende yg simple ajek laaaa , bulih gitu ?
bulih ajek .. lokong ku tadak komplen punya yayyaayay mithali nya aku .



(ikan bilis+bawang+cili api ~ bilis mahal lokong kata sbb import dr JB hahaha)



(telor mata masak kicap bodo² ... ingat nak buat bistik , ayokkk buah tomato plak abes ngeh ngeh ngeh ..kira halal la buh kicap)



(sup sayur campur black pepper + ikan talang masin ~ sedappp sehhhh i tell u hhehe)





November 26, 2008

TeRiNgiN

♪ sesekali , ku rasa teringin
melewati hati mu yg dingin .. ♪


wahhhhhhhhhh sumbangnya suara ku hahahahaa !!!
menggelupur kodok² sekelian ..
ya ampunnnn .

hari ni aku nak citer mende² yg aku teringin .. boleh ?
bp kozz boleh sbb aku punya blog , sukahati aku ler kan ?

1- aku teringin ada mak mertua melayu.
giler haper ? dah elok² ada mertua cina, nak mertua melayu plak hahahahaha
kawen dua leh dak ? gateiii .
kenapa aku teringin ?
pg td masa bekpes aku selisih ngan satu mak cik ni ,
tua x tua , muda x muda ~ kalau muda x ler aku panggil mak cik kan ?
aku rasa dlm 50++ , kemas & nampk keibuan.
dan dan aku terasa nak jd menantu dia .. muahahaha giler meroyan pepagi.
aku dok bayangkan bestnya ada mertua yg sporting
leh cakap ttg apa saja
fesyen
kecantikkan
semasa
gossip hahahahahaa .

2- aku teringin nak gi bercuti .
sebabnya aku rasa kepala hotak aku pack sgt sekarang.
tp aku dapat laki yg bukan kaki jalan.
makanya keinginan itu tinggal keinginan yg sesekali membuat aku teringin .
sian aku kan ?

3- aku tingin nak pakai kereta baru.
ngadossssssssss kan ? dah ada kereta pun cukup baik , lagi nak byk songeh.
tp kaaaaaaaaa , siannnnn aku sbb 4bijik kereta sebelum ni semua seken.
sian tak aku ?
x kesian ? mmg hampehhhhhhhhhh korang neh .
gi main jejauh !!!!

4- aku tingin nak jadi boss
kah kah kah sure korang guling² kan ?
alaaaa aiman x kisah (mmg aiman x kisah sbb bukan dia yg nak jd boss) uhukkk
aku nak jadi boss sbb aku maleh kije ,
jap jap gi jakarta mcm boss aku
jap jap gi shanghai plak
jap lagi gi singapore
aku gakkkkkkkkkkkkk yg kutip keje dia ..
x ker best jd boss .

5- aku tingin nak makan western
~ sekarang ini laaaaa.
esok lusa aku x pasti ..
tekak aku terasa nak mkn grilled ciken , lemon ciken muahahahaha keji tul tekak neh.
tp x de kawan nak teman aku gi mkn ,
lokong tu tekak malaysia ..
eeeeiiiiiiiiiiiiii x shuker tauuuuuuuuu .. mujur gak aku x ngidam .

itu ajek la yg aku teringin buat masa sekarang .
esok lusa punya keinginan aku lom pikir kah kah kah ..

masak lagik & lagik







even korang rasa nak muntah tgk menu aku ,
akan ku tepek jua dgn bangga nya kah kah kah

semalam masak bawal kari keling ~ mare laaaa kaum hindraff nga haku
pastu peria + telor ~ peria lagik (edisi perabis stok maaaa)
nugget tempura ~ tuk incik adam tp bapak adam tolong perabis




masak lagik & lagik

even korang rasa nak muntah tgk menu aku ,

akan ku tepek jua dgn bangga nya kah kah kah


November 25, 2008

Mengenang apa yg aku suka ...

aku nak senaraikan apa yg aku suka selama ini

1- aku suka bila kecik² dulu baring kat riba mak masa mak baca yassin or mengaji .

2-aku suka cikgu Sabariah masa tingkatan 1 . sbb dia selalu kata aku ada bakat dlm seni hahahaha
seni ? ngeh ngeh ngeh seni merapu la tu . tp apapun aku suka sbb bertitik tolak dari situ aku suka mengarang .. buat sajak , cerpen & novel yg x siap² walaupun nak masuk seploh tahun kah kah kah .. seni sgt la tu , tp apa aku pedulik .. seni la jugakkkk.

3-aku suka masa form 3 sbb ada mamat yg suka ngan aku . boleh gitu ? hahahaha
Qushairi nama dia , mmg admire giler ngan aku sampai rela pindah skolah bila aku konon² rejek dia .. bangang tul aku masa tu . malu tp mau .
sudahnya sampai sekarang aku masih terasa bersalah sbb dia gagal dlm pelajaran sbb aku.
jgn la kene sumpahan aku neh .
dia kawen awal bila aku kata tetap x mo kawen ngan dia even masa tuh aku dah umur 17 hahahahaha .. giler apo nak kawen umur 17 . x rela nyahhhhhhhhhhhhhhhh !!!!

4-aku suka belajar form 4 & 5 sbb aku senior kat skolah tu selama 3thn.
wahhhhhhhhhhh terejal giler babun masa tuh .
asyik dok kumpul adik angkat sbb perasan glamer giler huawaaaaaaaaa malusss jek .
tp aku tetap suka sbb aku bleh belajar ngan tenang walau ada byk gak krisis ngan cikgu masa tuh .. aku suka sbb aku leh lulus SPM .

5-aku suka gak bila form lower 6 & upper 6 sbb masa lower six aku dok menggedik cari abg angkat yg x termampu aku angkat miahahahahaha gatal !
then aku suka classmate aku Yushairi , mamfussssssssss aku kalau dia terjumpa blog aku neh.
maluuuuuuuuuuuu sedekat gamaknya ..
tp aku tau dia suka kat aku tp malu² plak .. hampehhhhhhhh jek mamat neh..

6-aku suka sorang jante ni masa dah keje kat kilang .
jumpa kat pantai remis gitu .. eddie nama dia.
lama gak aku kawan on off ngan dia neh .. hampir 8thn bila at last aku ambik keputusan kawen ngan lokong .. kejikah aku ? uhuk uhuk uhuk ya ampunnnnn.

7-aku suka dapat mengajar kat skolh L bukit bintang, PJ . suka sbb kawan² kat sana baik² tp x suka sbb penat naik turun bas ..

8-aku suka dapat keje kat tempat sekarang .. pejam celik dah 13thn .

9-aku suka pada cinta pertama aku .. aku rasa cinta pertama la sbb yg terdahulu semua 'suka' jekkk ..hahahahahaha keji .
tp aku x suka bila putus cinta .. sengsara wehhhhhhhh setelah 5thn sherasi bershama .
x suka gak sbb putus nya tu disebabkan kawan baik aku .. cissss jahanam ko !!

10-aku suka bila kawen ngan lokong .. perhubungan kami smooth jekkk . kenal kejap , jumpa famili masing² then uruskan pasal kawen . tup tup aku dah jd bini org .
pada hal masa tu aku 'suka' ngan org lain .. bolih gitu ?? boleh ajekkkk kalau dah jodoh kan ?

11- aku suka sbb ada adam . buah hati pengarang jantung aku walau tidur rehat ku x pernah cukup .. aku suka sbb aku anak yg boleh aku sayangi , peluk syium , marah babab , majuk manja hahahahahah ngadosssssssssss ngan anak pun nak majuk . x shenunuh tauuu.


so far , ini yg aku teringat pasal suka.
kalau ada lagi aku apdet balik laaaaa..

chauuuu

Main masak²







adoi laaaaaaaaaa ..
lama aku x masak yg betul punya masak sejak tgn kene ezcema .
tp minggu ni aku berazam nak masak n nak makan kah kah kah
naik 2kelo karang , sendiri bising .


semalam tingin mkn peria ,
so balik tu masak peria masak lomak.
pastu masak telor dadar ,
sambal kicap ,
pastu masak ikan masin ..

ambik ko , melantak x hengat ngeh ngeh


asai gmbr aku kuar ikut suka suki neh .. pundekkkk tul #$@%^&&

ilmu x shukup gamaknya ... cissssss wat malusss jek .
byk yg aku tingin nak mkn ni ,
balik ni mcm nak masak kari bawal plak ..
yes yes yesssss edisi mkn n mkn n mkn .



November 24, 2008

Hari minggu yg lelah

aku penat okkkkkkkkkk ..
penat badan ,
penat otak ,
penat fikiran .
badan yg x berapa nak recover dr demam ni , aku paksa² gagahkan diri .
hari sabtu seharian dok spital .
sedih
keliru
celaru
mcm² ada .
tgk keadaan angah yg kritikal buat aku tertekan ..

ahad gi spital lagi ..
aduiiiiii mcm makin teruk .
salur oksigen makin besar depa pasang ..
aku mungkin boleh bertahan dgn keadaan itu
tapi mak ??

sayu hati aku tgk mak ,
walaupun mak x tunjuk , tp aku tau hati dia .
tengok anak kesayangan terlantar gitu
tentu luluh hati ..

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhgggggggggggg .....

Tuhan , kami minta belas kasihan ..
kau kurangkan lah beban/kesakitan angah .
sesungguhnya Engkau lah Maha berkuasa lagi Maha penyayang .
kasihanilah ibuku ...

November 21, 2008

Aku & Abg Ngah

apa aku nak tulis ekkk ?
sebenarnya jiwaku libang libu ..
semalam dpt sms kata angah (abg ngah) aku masuk spital sg buloh .
dgr khabar masalah kat paru² .

aku ?
mmmppppp mcm x de perasaan ..
kenapa ?
sbb ada kisah disebalik 1001 kisah.

kakak² aku kata ,
aku ni emo sgt
aku kuat berdendam
aku sukar memaafkan
aku keras hati

yer ker ?

susah untuk aku mentafsir.
aku bukan adik manja nya seperti 20thn yg lalu ..
aku makin dewasa
makin memahami erti k/sayang yg mak beri ..

angah anak kesayangan mak ..
aku dengki ?
aku jeles ?
aku sakit hati ?

mmppp jawapan bushuk aku ~ iya
i hated that situation
i hated bila mak melebihkan dia dr kami semua
even aku anak bongsu yg paling layak jadi kesayangan mak n semua ..
aku tamak kasih sayang ? huhuhuhu
bukan ..
bukan begitu ..

sukarnya untuk memaafkan ..
hati ku telah di lukai
lama dulu kisahnya
7-8thn telah berlalu
tp disebabkan aku maybe terlalu emosi ,
aku sukar melupakan

ahhhhhhhhhhhhhh benci !!!!

tp esok aku kene pergi melawat gak.
takut kalau aku terlambat
aku mmg telah memaafkan TP aku sukar melupakan .

semuanya sbb aku rasa ketidakadilan membahagi k/sayang ..
kadang² aku rasa aku nak marah mak
tp x boleh sbb aku tau kenapa mak sayangkan angah lebih dr kami .
angkah terlalu baik dgn mak
seumur hidup ini aku x pernah dengar dia kata 'ahhhhh' pun pada mak.
sedangkan aku ???
huhuhuhu kuat melawan ? ~ itu dulu² time terejal
sekarang aku lebih suka memendam
aku x mo guris perasaan mak
aku simpan sendiri
simpan lama² lalu luka dan bernanah.

aku benci angah ?
tidakkkkkkkk .. dia tetap abang aku dunia akhirat .

cuma sekali hati ku luka ,
selamanya aku tetap terasa .

chau ..

November 20, 2008

Aku menulis lagi ttg ~ Bebal ~

huhuhuhu aku ni x abes² terasa bebal pasal IT neh.
kenapa ?
terasa kerdil bila tgk blog org lain compare with mine ..
dah tua² bangka gini baru terasa nak godek sana sini ..
time alwazz not enuff ..

belajar , belajar & terus belajar ..
silap² anakanda ku si adam lebih terer dr mummy dia lepas ni
ngeh ngeh ngeh

barangkali aku dah jemu cit cat dgn kengkawan dr kelab
barangkali aku dah jemu dgn daily routine
barangkali aku dah jemu dgn hidup ini ~ haaaa ? jgn la gituuuuu harapnya
kerana itu lah , aku tergedik² menggodek blog .

dulu , aku antara yg ter rajin menulis diary
aku antara yg paling sensitif dgn perubahan diri
aku antara yg paling cepat menelah rasa

sekarang , aku terasa ingin kembali pada saat² dulu
mencatat segala rasa dlm blog ini ..

tp .. rajin kah aku ? kah kah kah kah

aku harap rasa bebal itu akan segera pergi ..
malu sehhhhhhhh muahahahaa

chau ..

aku akan menulis lagi
aku janji

November 19, 2008

Sengal

muahahahahah keji tajuk wehhhh .
org nak ada blog , akupun nak ado.
tp aku rajin membaca , malas menulis.
abis camno blog aku nak maju kedepan ?
huhuhuh sudahnya perut lokong jek yg maju ekekekekee .

paling sengal ialah thrill menulis , mengarang & merapu aku dah down ketahap paling keji ..
malas
malas
malas

adoi la mak .. apesal aku jadi gini ehhh ?

adakah sbb aku dah tua ? nehi nehi
adakah sbb aku semakin bz ? nehi nehi

sedih plak bila pikir balik yg dulu² aku ni mmg ada tokoh sebagai penulis ,
tp semakin senja semakin aku malas mengasah ..

mujur plak tokoh membaca tu aku masih pegang
bz mcm mana pun aku akan ada masa tuk membaca wakakakaka
shampoo pun aku baca
sabun pun aku baca
pendek kata apa saja yg bulih di baca , aku akan baca ..

so , chau duluk sbb 'aku masih sengal'

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers